| SKINKEKROKETTER med ris
vi skal bruge:
2-3 skiver røget skinke 1 stort løg, evt. 200 gram champignons rasp, mel, mælk, margarine 5-6 blade husblas, olie eller palmin ris, grønærter salt og peber
så gør vi sådan: Skinke, løg og champignons skæres i små tern, løgene svitses i smør eller margarine, der tilsættes en spiseskefuld mel og godt og vel 1/4 liter mælk eller suppe. Så tilsætter vi skinke og champignons, og det hele koges i ca. 10 minutter. Husblas opblødes, trykkes af og får et opkog med det øvrige, hvorefter det hældes op i en flad skål, der er smurt og drysset med rasp, og stilles til afkøling gerne til næste dag. Når massen er helt kold, vendes den ud af formen - lun skålen og vend ud på et bræt! - skæres ud og trilles til kroketter. De paneres i æggehvide og rasp og steges i klaret, olie eller palmin. Serveres på løse ris garneret med grønærter - det smager dejligt med ristet persille til.
En sidst på måneden ret som vi kan gøre endnu bedre med lidt champignons, hvis vi synes, vi har råd til det, men den er også dejlig uden. Skinkekroketterne er ikke lavet på 5 minutter, men derfor kan vi godt servere dem på en travl dag, for massen til kroketterne skal helst laves til dagen i forvejen - en rar lille fordel. De knasende sprøde kroketter med ris, grønærter og måske tomatsovs er noget af det lækreste - og det er mad for hele familien. | |