Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Ris på mange måder | ||
Forfatter: | Adam, Hans Karl; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1959 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Arne Frost-Hansens Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 90 | ||
Oversætter: | Nielsen, Kay | ||
Stikord: | oversat; ris; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 8,75 | ||
Abrikossalat 55
Abrikossovs 63 Ananasris 32, 60 Aspargesris 24 Atjar - Atjar 84 Bagte riskager med porrer 57 Bahuri fra Siam 70 Bananer på mælkeris 60 Bananris 33 Bitoks Moskva 26 Blomkålssalat 53 Blomkål i smørris 56 Blomkål i tomatrand 57 Blomsterbedet 57 Broget forårssuppe 36 Broget frugttærte 65 Brunede høns 83 Bøhmisk risfyld 41 Bønner og ris 39 Californisk risret 74 Camaro fra Sao Paulo 72 Champignonris 34 Chicago beuf 74 Chokoladerisbudding 61 Chokoladerissuppe 20 Citronristærte 65 Deng-Deng 84 Det universale risfyld 40 Dewi Sri 60 Dildsovs 42 Fiskekarry »Mahatma« 49 Fiskekotelet 50 Fiskerissalat 53 Fjerkræsalat 52 Flan de riz 66 Fløderis med friske jordbær 55 Forårscocktail 21 Forårslaks 48 Frikasségryde 37 Fyldt kål 42 Fyldte æg »Java« 22 Fyldte paprika 41 Fyldte æbler 63 Gado-Gado 84 Gi Tsee Tschan Fann 77 Grundopskrift til søde ting 54 Græskarsuppe »Kambura« 19 Grønsagspotpourri 58 Grønsagssuppe a la Den smukke gartnerpige 37 Hollandaisesovs 29 Honningris 62 Honningsovs 63 Honoluluhøne i kokosnød 68 Høne i risgryde 37 Hårdkogte æg med rissalat 47 Illinois-æg med ris 75 Indbagte champignonris 23 Indbagte kalvekoteletter med champignons 28 Indbagte kokossnitter 84 Indbagt krabberagout 49 Indbagte krabber 84 Indisk karryrissuppe 18 Indisk stenbidder 49 Ingefærris 32 Javansk høne i karry 69 Kalvefilet med mandler og ingefærris 26 Kalvekoteletter Milano 28 Karry-lam 29 Karryris 31 Kickedi (fra Indien) 68 Klar kødsuppe med ris 19 Kold frugtsuppe 20 Koteletter med paprikaris 27 Krabberis 77 Krebsehalebudding 24 Kroepoek 83 Krydrede riskager 27 Kødboller 83 Lakseruller 23 Leverboller med ris 43 Lissabonkugler 22 Løgragout 23 Løgris 34 Løgsalat 52 Mandolina med vanilla 20 Marcipanris 62 Middelhavssalat 54 Minestrone 38 Muslingris 53 Mælkeris 59 Ohio kalkun 74 Oksemørbrad Elma Karlewa 28 Okseroulader med ris 42 Omelet efter årstiden 45 Omelet for den, der tør 45 Omelet med urteris 45 Omelet med ris 44 Ostesovs 57 Pilaw (pilaff) 14 Paprikaris 31 Paprikakasserolle 38 Persisk lam 72 Pocherede æg på karryris 46 Pølseris 34 Rijstafel 78 Ris-ananastærte 64 Riscremesuppe »Lilo« 16 Ris fra Armenien 67 Ris fra Athen 72 Ris fra Beirut 67 Risbudding 60 Ris fra Singapore 71 Risfyld til fjerkræ 41 Rishachis 30 Riskage med frugter 65 Riskager på plade 65 Risklatter 62 Ris, kogt specielt til bagning 64 Riskroketter 61 Rislagkage 48, 58 Ris med citronterninger 55 Ris med fjerkræ og asparges 35 Ris med hønselever og svampe 35 Ris med reven ost 32 Ris med skinke og ananas 35 Risomelet 63 Risrand med asparges 56 Risrand fra Mexico City 69 Risret fra Kalkutta 69 Rissnitter med rosiner 66 Ris, som japanerne holder af den 68 Ris Trautmannsdorff 61 Risi bisi med skinke 24 Riso con Piselli 32 Risotto 13 Risotto alla Serena 70 Rissuppe Kanton 77 Ristede kokossnitter 84 Ristet kalvenyre på rissokkel 23 Rissalat Don Pedro 53 Rissalat i lakseruller 53 Rissalat »Jambon« 52 Rissalat med ananas 62 Rissalat med bananer 54 Rissalat med ferskener 54 Rissalat med mayonnaise 51 Rissalat med melon 54 Rissalat »Samura« 51 Rosinris 33 Rødspætte med rissalat 50 Rødvinssovs 63 Røræg »Pisa« 46 Safranris 31 Safranris med røget ål 50 Sambal 81 Sambalsovs 81 Sateh 83 Schlaschlik med rosinris 29 Sellerisnitter med rissalat 58 Siciliansk rissalat 53 Skinkeris 33 Skovridderens rissalat 52 Smørris 11 Små riskager 66 Spansk høne 72 Spansk olivenris 25 Stegte riskager 41 Stegte risskiver 62 Stegt ris med æg 77 Sød russisk ris 61 Sømands-rijstafel 85 Søndagsris 47 Tomatris af friske tomater 33 Tomatris med ketchup eller tomatpuré 33 Tomatsalat med ris 53 Tomatsuppe med ostecroutons 18 Tomatæg med safranris 46 Torskepostej 48 Tschakkum Bili fra Georgien 71 Tungeris 34 Ungarsk hyrdeomelet 45 Ungarsk paprikasuppe 17 Ungarske risbidder 22 Valencia 21 Vandsuppe 76 Vegetabilsk rissalat 52 Vegetarens fryd 52 Wiener riskød 71 Yambala, ris fra Rio de Janeiro 70 Æbleris 59 Æblesovs 63 Æggebjerge på grøn salat 47 Æggerisbudding 46 Æggerissalat 53 Æggesalat »Doria« 22 Ægyptisk løgsuppe 18 Ål i dildsovs 49 | ||
Hollandaisesovs:
3 æggeblommer, 2 spskf. vand, salt og peber, 250 g smør, 1/2 tskf. citronsaft. Æggeblommerne røres sammen med salt og peber ud i vandet. Hæld det i en lille gryde, som sættes i vandbad. Pisk let, indtil massen begynder at blive tyk. Smelt smørret, men pas på, at det ikke bliver for varmt. Rør forsigtigt det flydende smør i den tykke æggesauce og smag til med citronsaft. Vil De være helt sikker på et gunstigt resultat, så tilsæt æggene og vandet 1/2 tskf. jævningsmiddel. Og husk, at sovsen ikke må koge, men skal holdes varm i vandbad. | ||