Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | 50 middage til hverdage og fest | ||
Forfatter: | Nielsen, Gunver; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1959 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Nyt Nordisk Forlag; Arnold Busck | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 57 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | illustreret; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 7,5 | ||
Denne bog er tænkt som et supplement til den større grundkogebog, der findes i
de fleste hjem. Retterne, som alle er afprøvede, kan varieres efter de enkelte hjems behov, ligesom der i bogen er anført forslag til vine, som man kan nyde til de forskellige retter, løvrigt kan selv en billig middag gøres festlig, og jeg må give den far ret, der for mange år siden skrev i sin datters kogebog om 3 indenlandske krydderier, der koster så lidt og aldrig taber deres kraft og dertil forhøjer madens velsmag: 1) En bestemt og fast overholdt spisetid. 2) En ren dug og en proper anretning. 3) Husmoderens milde og venlige ansigt. Disse ord har stadig gyldighed og kan medvirke til at skabe feststemning i hjemmet - også til hverdag. København, maj 1959. Gunver Nielsen | ||
Indholdsfortegnelse over hverdagsmiddage
Forretter Supper: Hønsekødsuppe 16 Porreflødesuppe med skinkehorn 22 Sellerisuppe med osteletter 19 Tomatløgsuppe 23 Fisk: Kold fiskeanretning 21 Grønsager: Stribet porreret 20 Toast med st spinat, røræg og muslinger 7 Æg: Maskerede æg med rejer 12 Mælk: Æggegrød 10 Hovedretter Kadretier: Flæske- Fru Lambæks gryde 24 Italienske koteletter 11 Kørvelsuppe med nøgleben 11 Paneret, stribet flæsk 8 Schnitzel a la creme 21 Taroc 23 Æggekage 18 Okse- Norsk bøf 13 Kalve- Kalvehaleragout 18 Stegte kalvekoteletter 12 Lamme-Irsk stuvning med islandsk lammekød 25 Fjerkræ-Mane i citronsauce 16 Fars- Elses gryde 17 Farserede grønsager 15 Kåldolmer med vitaminer 8 Kødtimbale 25 Medisterpølse i pikant sauce 9 Svensk farsskinke 20 Indmad- Lever a la Stroganoff 7 Levergullasch 19 Fiskeretter: Fiskerand med variationer 24 Kabliaugryde 20 Røget makrel m røræg m m 15 Sild i slåbrok 10 Diverse: Blomkålsgratin 14 Indisk grønsagsret 13 Kold kartoffelsalat m diverse 14 Omelet med grønsager 22 Desserter (incl ost) Amerikansk frugtsalat 7 Amerikansk æblepie 23 Appelsintrifli 21 Flødeost m pumpernickel 8 Kærnemælksfromage 25 Kærnemælkskoldskål 9 Melon med frugter 13 Oktoberpærer 16 Ostebræddestabel 18 Ostesandwich 11 Råkostsalat (hvidkål m m) 18 Råkostsalat (grønkål o æbler) 11 Alfabetisk indholdsfortegnelse over hverdagsmiddage Forretter Side Hønsekødsuppe 16 Kold fiskeanretning 21 Maskerede æg m rejer 12 Porreflødesuppe med skinkehorn 22 Sellerisuppe m osteletter 19 Stribet porreret 20 Toast med st spinat, røræg og muslinger 7 Tomatløgsuppe 23 Æggegrød 10 Hovedretter Blomkålsgratin 14 Elses gryde 17 Farserede grønsager 15 Fiskerand med variationer 24 Fru Lambæks gryde 24 Høne i citronsauce 16 Indisk gronsagsret 13 Irsk stuvning med islandsk lammekød 25 Italienske koteletter 11 Kåldolmer med vitaminer 8 Kabliaugryde 20 Kalvehaleragout 18 Kold kartoffelsalat m diverse 14 Kodtimbale 25 Kørvelsuppe med nogleben 11 Lever å la Stroganoff 7 Levergullasch 19 Medisterpølse i pikant sauce 9 Norsk bøf 13 Omelet med grønsager 22 Paneret, stribet flæsk 8 Røget makrel m røræg m m 15 Schnitzel å la creme 21 Sild i slåbrok 10 Stegte kalvekoteletter m grønsager 12 Svensk farsskinke 20 Taroc 23 Æggekage 18 Desserier (inel ost) Amerikansk frugtsalat 7 Amerikansk æblepie 23 Appelsintrifli 21 Flødeost m pumpernickel 8 Kærnemælksfromage 25 Kærnemælkskoldskål 9 Melon med frugter 13 Oktoberpærer 16 Ostebræddestabel 18 Ostesandwich 11 Råkostsalat (hvidkål m m) 18 Råkostsalat (grønkål o æbler) 11 Indholdsfortegnelse over festmiddage Forretter Side Supper: Aspargessuppe 48 Bouillon m mimoseæg 46 Dorthes fiskesuppe 32 Spinatsuppe m æggestand 26 Tomatsuppe m hjortetakskiks 36 Sild: »Okseøje« 27 Sildeanretning 44 Fisk: Grapefrugt m krabbesalat 34 Luksusrand 42 Neptuns drøm 37 Pyntet torskerogn med fuld- kornshvedebrød 41 Sardinanretning 33 Tarteletter m fiskefileter 49 Kød: Bøf tartar m rå æggeblomme 52 Grønsager: Blomkål royal 40 »Græsplæne« 53 Råkostanretning 29 Diverse: Brisselret lucullus 36 Canapeer 47 Pindemad'er 50 Hovedretter Kødretter: Flaiske- Glaseret bayonneskinke 26 Grydemørbrad 27 Hamburgerryg med bagte kartofler 28 Stegt svinekam 29 Rijstafel 30 Tuts mørbradgryde 32 Okse- Fransk bøf med grøn salat 33 Stegt oksefilet med frossen flødepeberrod 34 Stor hakkebøf 36 Tournedos å la Tivoli 37 Kalve- Fransk kalvegryde 38 Professorens livret 40 Sprængt kalvetunge med grønsager 41 Lamme- Lammerullesteg med agurkesalat 42 Fjerkræ- Kinesisk høne 46 Kolde, stegte kyllinger med salater 44 Stegt and å l'orange 47 Stegte duer med champignonsauce 48 Vildt- Haresteg med orangebåde 50 Jagtgryde 49 Fiskeretter: Kogte lakseforeller med hollandaisesauce 52 Ovnkogt torsk med bearnaisesauce 53 Desserter Ananasrand med flødeskum 48 Appelsinbudding 32 Bagt æblekage 28 Citrontærte 30 Fin frugtsalat 33 Linsekage 26 Mandelbudding med kirsebærsauce 52 Mandelfrugtkage 43 Mandelrand med frugter 35 Marcipanæblekage 39 Marengsfuglereder 31 Marengslagkage 41 Moccachokoladedessert 46 Osteanretning 45 Pyramidekage 37 Pæretærte 49 Rådhuspandekager 53 Sherryfromage 47 »Skovbund« 27 Sportskage 51 Æbler å la gourmet 40 Æblenøddekage 36 Alfabetisk indholdsfortegnelse over festmiddage Forretter Side Aspargessuppe 48 Blomkål royal 40 Bouillon m mimoseæg 46 Brisselret lucullus 36 Bøf tartar m rå æggeblomme 52 Canapeer 47 Dorthes fiskesuppe 32 Grapefrugt m krabbesalat 34 »Græsplæne« 53 Luksusrand 42 Neptuns drøm 37 »Okseøje« 27 Pindemad'er 50 Pyntet torskerogn med fuld- kornshvedebrød 41 Råkostanretning 29 Sardinanretning 33 Sildeanretning 44 Spinatsuppe m æggestand 26 Tarteletter m fiskefileter 49 Tomatsuppe m hjortetakskiks 38 Hovedretter Fransk bøf m grøn salat 33 Fransk kalvegryde 38 Glaseret bayonneskinke 26 Grydemørbrad 27 Haresteg med orangebåde 50 Hamburgerryg med bagte kartofler 28 | ||
Tomatsuppe
med hjortetakskiks (4 personer) l1/2 l suppe 3/4 kg tomater 1 løg 30 g hvedemel salt, peber ca. 1 tsk. sød paprika ca. 3 tsk. kinesisk soya ca. 1 tsk. engelsk sauce sherry små salatblade 1 dl piskefløde peberrod melis citron. De godt modne tomater og løget skæres i stykker og koges møre i suppen fra kalvekødet. Suppen passeres og jævnes med meljævning. Smages til med de forskellige krydderier. I hver portion kan ved anretningen anbringes et lille salatblad med flødepeberrod på. Variation: På suppen kan gives kogte nudler, spaghetti eller små fiskeboller. | ||