Detaljer |
Opskrift |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Kammermad og Hybelkost | ||
Forfatter: | Christiansen, Paul Erik; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1959 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Skrifola | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1963; 1967; | ||
Sider: | 109 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | nem; hurtig; serie; | ||
Samlet oplag: | 3 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 2,5 | ||
Kære læser!
Denne lille bog er først og fremmest skrevet for den enlige eller den lidt ubehjælpsomme med hensyn til madlavning - til den, der selv mangler ideer til hurtig, nem, billig og velsmagende mad - til den, der ellers plejer at leve af kold mad, rå havregryn eller pølsevognsbesøg. Men selvfølgelig håber jeg, at bogen også har et og andet at sige den erfarne og dygtige kok. Der kommer gerne en dag, hvor man ikke mere udholder at leve af kolde madder, kaffe, the o.s.v. Når De når denne dag, håber jeg, at De i stedet for straks at overgive Dem til pensionater og restauranter først prøver at tage denne bog i hånden og så forhåbentlig hurtigt finder ud af, at det hele slet ikke er så indviklet. Sørg altid for at variere Deres kost lidt og få rigeligt af vigtige næringsstoffer som smør, æg, mælk og grøntsager. Og hæng Dem så ikke i den gamle overtro, at uden to retter mad går det ikke; for selvfølgelig gør det det - og endda ganske udmærket. Selv om De nu har meget lidt sans for madlavning, håber jeg, at bogen alligevel vil hjælpe Dem så meget, at også De kan finde frem til noget, De kan lave og samtidig udholde at leve af, selv blot med en enkelt gryde og pande til hjælp og uden alle dyre køkkenrekvisitter som gasovn, kødmaskine, vægt o.s.v. Her er ideer og opskrifter til en del forskellige lejligheder, men nok mest til hverdagsbrug og til en enkelt gæst, man kender godt, og som inviteres på den daglige middag, blot pyntet lidt op. Jeg håber, bogen må blive Dem til glæde og hjælp, at Deres daglige husholdning må blive lettere, hurtigere, morsommere og bedre, og at Deres eventuelle gæstebud må resultere i, at gæsterne ikke vil gå, førend de har fået alle opskrifterne, for så er De sikker på, at det har været sukces. Prøv at sætte fantasien lidt i sving, vær modtagelig for lidt nyt og spændende og vær ikke bange for dristige sammensætninger. Kig opskrifterne igennem, træk fra og læg til, så De finder frem til netop den mad, De bedst kan lide. Og så velbekomme "kan De få det ned, har De godt af det..." Paul Erik Christiansen. | ||
A
Al 61 Ålefrikassé 61 Afbagt sauce 92 Asparges i klostersauce 68 Asparges med vinsauce 26 Avisfisk 54 B Bachesauce 95 Bacongryde 77 Bagte brødterninger 43 Bankekød 83 Bearnaisesauce 95 Benløse fugle 80 Billig marinade 99 Blomkål 66 Blomkålskarbonade 66 Blødkogte æg Boller i selleri 79 Bondepige med slør 105 Brasede kartofler 37 Brunede grøntsager 70 Brunede kartofler 38 Brunede pærer 105 Brunet smør 94 Brunkål 76 Brunkålspølser 29 Brun løgsauce 93 Brødæggekage 49 Bygmesterfilet 80 Bøf bearnaise 82 Bøf Lindstrøm 84 Bøf med æg 84 Bøf Stroganoff 82 C Camembert 21 Capriret 88 Carrykartofler 34 Carrykrebs 63 Carryris med rosiner 91 Champignonkotelet 72 Chokoladesauce 97 Citronris 104 Citronsauce 93 Citronsuppe 43 D Desserter 103 Dansk bøf 84 Dessertsandwich 106 Dessertsaucer 97 E Ebbas æggefrikadeller 50 Elizabeth Arden-salat 19 Engelsk bøf 82 F Fåremælk 98 Falsk labskovs 39 Fanøret 91 Farsbrød 79 Farserede porrer 64 Farsroulade 79 Fastesuppe 42 Fedtemadder 24 Fiskeboller 59 Fiskefars 60 Fiskefarskage 60 Fiskefilet og selleri 59 Fiskeretter 50 Flæskegryde 77 Flødelapper med æbler 106 Flødemarinade 99 Flødeost på mange måder 18 Flødeskum 100 Forårssalat 37 Forloren skildpadde 81 Forretter 41 Fransk bøf 81 Fransk dressing 99 Franske kartofler 38 Frikadeller 78 Fromage 106 Frugtgrød 104 Frugtmad 25 Frugtsuppe 43 Fyldte agurker 69 Fyldte nyrer 86 Fyldte sild 52 Fyldte tomater 17 Fyldt hvidkål 68 Fyld til salater 100 Fyldt makrel 54 G Gerthasmindemad 15 Glaserede porrer 64 Gretes muslinger 11 Grilleret høne 86 Grøn sauce 96 Grøntsager i carry 70 Grøntsagskotelet 70 Grøntsagspuré 70 Grøntsagspølser 28 Grøntsagsretter 64 Gulash 83 Gulerodsfrikadeller 67 Gulerodspinde 67 Gule ærter 69 H Hårdkogte æg 46 Hachis 81 Hachismad 17 Havregryn 45 Helleflynderbøf 62 Helstegt mørbrad 74 Helstegt lever 85 Hofdessert 105 Hollandaisesaucer 95 Hornfisk 55 Hummer 63 Hvide bønner 66 Hvide kartofler 33 Hvidkål 67 Hvidkålsgryde 68 Hvid labskovs 39 Hvid løgsauce 92 Hybensuppe 43 Hyldebærsuppe 43 Høneret 90 Hønsesalater 17 I Italiensk kotelet 80 Italiensk spaghetti 87 Italiensk leverret 89 J Julemørbrad 74 Julisalat 26 Jævnet sauce 92 K Kåldolmer 68 Kålfrikadeller 67 . Kalvefilet 80 Kalvelever i gryde 85 Kalvenyrer 86 Kammerkotelet 72 Kammermarinade 109 Kammermuslinger 11 Karamelsauce 98 Karbonader 77 Kartoffelfrikadeller 35 Kartoffelgryde 38 Kartoffellagkage 34 Kartoffelmad 40 Kartoffelmos 33 Kartoffelmos med flæsk 34 Kartoffelmosrand 34 Kartoffelsalater 36 Kartoffelsne 33 Kartoffelsuppe 39 Kartoffelæggekage 39 Kartofler og ost 35 Kaviar i mayonnaise 12 Kaviar i sky 12 Klosterhav 10 Klosterkotelet 72 Klostermarinade 99 Kogte porrer 64 Kogte sild 52 Kogt laks 61 Kold fiskesauce 97 Kold kærnemælk 44 Kold mad 11 Koteletter 72 Koteletter, forskellige slags 73 Krabbesalat 13 Krebs 63 Krebsesauce 96 Kryddersmør 95 Kærnmælksuppe 44 Kød i carry 77 - 90 Kødrand 78 Kødretter 72 Køkkenindretning 109 Køkkenredskaber 109 Kørvelomelet med ost 48 L Lammekotelet 84 Landsuppe 40 ¦ Legeret sauce 92 Legering 42 Leverbix 85 Leverpostejmad 16 Leverspaghetti 88 Lisegryde 76 Liseleje-omelet 48 Luksustunge 85 Lyndesserter 103 Lynfileter 58 Log 67 Løgsuppe 42 Løse ris 90 M Madlavning - småtips om 108 Mad med forskelligt 24 Makaroni 89 Makaroni med ost 89 Makrel 53 Marinerede sild med italiensk salat 10 Maskintorsk 57 Mayonnaisemarinade 100 Mayonnaisesauce 96 Medisterpølse 79 Medisterspaghetti 88 Mousselinesauce 95 Muldvarpeskud 105 Muslinger 62 Muslingesalat 11 Mørbrad, forskellige slags 75 Mørbrad med ærter 74 N Nyremad 16 Nyreæggekage 49 Nytårsgryde 30 O Odensegryde 30 Oksefilet 82 Oksekød i tomat 82 Oksespaghetti 88 Olie- og citron-marinade 100 Olivensauce 93 Omelet 47 Ostebrød 22 Ostecreme 23 Ostekotelet 73 Ostelagkage 23 Ostemarinade 100 P Pandekager 106 Panerede pølser 27 Peberrodssauce 93 Pikant sauce 94 Plikgryde 83 Pliks Marielyst-ret 63 Pliks sildemad 10 Pocherede æg 47 Porresuppe 42 Pølsebix 29 Pølselagkage 29 Pølse med tomat 28 Pølse og gulerod 28 Pølse og selleri 28 Pølse og svampe 28 Pølse og æg 29 Pølser - hvad de ellers kan bruges til 31 Pølser i spaghetti 30 Pølser og frugt 27 Pølseæggekage 29 R Råcreme 98 Rabarberris 104 Reje-kartofler 35 Rejer 12 - 63 Rejesmør 96 Remoulade 97 Revne grøntsager 70 Risengrød 45 Ris med dadler 91 Rismelsgrød 45 Ristede kastanier 71 Ristet skinke 73 Ristet torskerogn 59 Ris å l'amande 104 Rodsuppe 43 Roquefortost 21 Rosinbøf 81 Rosinkotelet 73 Rosinmørbrad 74 Rygeost 20 Rødbedebøf 65 Rødspætter 56 Røgede sild 11-63 Røget kød med frugt 15 Røget laks 13 Røget makrel 54 Røget mix 77 Røræg 47 S Saftsauce 97 Sagosupper 44 Salater 98 Salater - fyld til 100 Salatmarinade med olie 99 Salatmarinade uden olie 99 Sardiner 62 Sardin og pære 12 Saucer 92 Sauce til ris-, makaroni- og spaghettiretter 93 Selleribøf 65 Selleri i carry 66 Sellerimuslinger 12 Sennep 96 Sherrylever 85 Sildebix 53 Sild i grøntsager 52 Sild i papir 51 Sild på leverpostej 10 Skidne æg 50 Skilt sauce 94 Skinkekarbonader 74 Skinkemad 15 Skinkemakaroni 89 Skinkesmør 96 Skysauce 94 Skæreost 22 Smeltet smør 94 Sommerbix 38 Spaghetti 87 Spaghettimad 25 Spaghettisauce 87 Spansk risret 90 Spejlæg 47 Stegte duer 86 Stegte fiskeboller 59 Stegte fiskefileter 59 Stegte kartofler 37 Stegte pølser 27 Stegte sild 51 Stegt flæsk 76 Stegt forel 61 Stegt franskbrød 106 Stegt fyld 65 Stegt kartoffelmos 35 Stegt lakseørred 61 Stegt lever 85 Stuvede agurker 69 Stuvede kartofler 37 Stuvede maj roer 69 Stuvede pærer 26 Stuvet spidskål 68 Svampespaghetti 89 Svends sildesalat 10 Svinekam 75 Sød citronsauce 97 Sødmælk 44 T Tatarsmør på flere måder 96 Tarteletter 14 Teatermad 16 Tines dåbsret 71 Tomatbøf 65 Tomater 24 Tomatfrikadeller 65 Tomatsaucer 93 Tomatæggekager 49 Torsk 56 Torskebøf 58 Torskefilet i gryde 58 Torskerogn 14 Torskesalater 14 Trifli 105 Tunfisk 12 Tunfiskebøf 62 Tunge 84 Tungemad 16 Tyttebærris 104 U Ungarsk gulash 83 Urtegryde 71 V Vårsalat 13 Vårsuppe 40 Vanillecreme 97 Vanillesmørcreme 98 Welsch rarebit 22 Weysebix 39 Wienerschnitzel 80 Vildtmørbrad 74 Virumret 88 Æ Æblekage 105 Æbler med råcreme 105 Æbleskiver 107 Æggekugler 25 Æggerand 50 Æggeretter 46 Æg i frakke 50 Æg i grønt 50 Ægmarinade 99 Æggefrikadeller - Ebbas 50 Æggegrød 45 Æggekage 48 Æg med makaroni 90 Æg på spinat 25 Ø Ølkoldskål 44 Østerserstatning 10 | ||