Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Nem mad for travle husmødre: 350 opskrifter med tidsangivelser | ||
Forfatter: | Gunnarsen-Jensen, Ruth; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1957 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Jul. Gjellerups Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 126 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | tid; tidstavle; international; amerikansk; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 8,75 | ||
Madlavningen skal og må klares hver eneste dag, hvor travlt husmoderen end har,
derfor må vi finde på nye arbejdsmetoder, der kan nedsætte middagens tillavningstid og alligevel give familien god, nærende og tillokkende kost. Efter anvisningerne i denne lille kogebog kan middagen klares fra 10 til 40 minutter, og jeg håber, bogen må hjælpe den fortravlede husmoder til flere hyggestunder med familien. Sorø, januar 1957. Ruth Gunnarsen-]ensen. | ||
A
Abrikosgrød med bananer 80 Abrikos-skum 42 Alt i een salat 64 Ananascreme 31 Appelsinris 107 Asparges med flødesauce 83 B Banan-crisp 74 Banan-flødeoste-split-salat 91 Bananfromage 60 Banan-guf-guf 40 Banan-müssli 34 Banan-skovbund 66 Banan-split 93 Bettys spinatret 81 Blandet suppe 109 Blide kys 89 Blomkål i bolledejg 86 Blomkål i citronsauce 37 Blomkål i fad 28 Blomkål i mustardsauce 98 Blomkål i pikant risrede 62 Blomkål-sprutter i tomatsauce 43 Blomkålssuppe 57 Blommegrød 37 Boller i selleri m. brunede ris 88 Bornholmer-æggekage 83 Brødpie 87 Brødterninger, ristede 77 Brød-æggekage 85 Bygvandgrød med æbler 103 Bærkage 27 C Champignetter 89 Champignon, stuv. på toast 76 Citron-maizena 67 Cottage-cheese med sød sauce 110 Creme, kogt 88 Creme, rå 22 Cremesauce 79 D Dild-kartoffelfad m. dåsekød 47 Dorrits omelet 70 Dåsekød m. kogt kål og tomatsauce 48 E Entre-cotes m. grønsager og brun-kartofer 62 F Finesse-æg med paprikaris 50 Fiskeboller i tomatsauce 52 Fiske-chowder m. selleri-daddelsalat 84 Fiskefarsrand m. rødbedesauce 43 Fiskefileter, dampkogte 102 Fiskefrikadeller m. pinat 79 Fiske-mulligan 109 Fiske- og farspandekage m. tomatsauce 78 Floridasalat 55 Flæsk, paneret m. grønærter 57 Flæsk, Svensk kaffe- 103 Flæske-æggekage 56 Flynderfilet m. asparges 66 Flødekaramelris 92 Flødeoste-bær 68 Franskbrød, ristet 28 Fransk bøf m. bønnesalat 89 Franske ægsandwiches 46 Frikadellekasserolle 45 Frikadeller m. blomkål 37 Frokostpølse-pande 55 Frugtfromage 36 Frugtgrød 23 Frugt-koldskål 73 Frugtsalat 46 G Glaserede skinkebøffer 69 Gourmetsuppe 91 Grapedessert, kold 69 Grapefrugtsalat 96 Grønlangkål m. brun-kartofler og æg 21 Grønsagsfrikassé 59 Grønsags-gratin, hurtig 88 Grønsagspande m. kødboller 69 Grønsags-suppe å la creme 87 Grønærter m. paneret flæsk 57 Grønærter m. ris og skinke 34 Gulerodsstuvning m. karry 86 Gulerodssuppe, Lyn- 35 Gulerødder, glaserede- 47 Gulerødder, pandesnurrede- 86 Gullasch, sursød kinesisk- 104 Gylden suppe 25 H Hakkegryde m. sennepssalat 104 Hakkekarbonade m. glas. gulerødder 47 Hamburger-grill m. bananer 101 Hamburgerkoteletter m. rosinsauce 30 Hamburgerkoteletter m. spinat 22 Hamburgerryg m. grønsager og vinsauce 96 Hamburger-stroganoff 98 Honning-banandessert 90 Honning-creme 82 Honululu-røræg 100 Hornfiske-frikassé 81 Hornfisk, stegt m. skarp flødesauce 38 Hvidkål, dampet m. dåsekød 39 Hvidkål i æblemost m. pølser 65 Hvidkål, minut- 63 Hybenlagkage 50 Hyldebærsuppe 77 I Indianergryde 84 Italiensk kalvefilet 82 J Jordbær m. fløde 86 Jordbær m. kokoscreme 67 Jordbær-moussé 61 Jordbær-ris 64 Jordbær trifli 101 Julesalat m. appelsin 99 Julienne m. nudler 90 K Kaffedessert 28 Kalvefilet, italiensk 82 Kalvekoteletter m. brun dildsauce 42 Karbonader m. californiasauce 74 Karottepande m. ærter 71 Karry-æg m. pickles-ris 95 Kartoffel-gullasch 70 Kartoffel-hachis 66 Kartoffelfad, dild- 47 Kartoffel-karotte- pande 55 Kartoffelmos 33 Kartofler: brunede 62 franske 24 hotel 82 lynstuvede 22 pandekogte 40 peberrods- 35 pille-, kogetid for 18 raspbrunede 22 skrællede-, kogetid for 18 Kartoffelsalat m. bacon 73 Kartoffelsalat m. citronmelisse 61 Kartoffelsalat m. dildmayonaise 69 Kartoffelsalat, oste- 50 Kartoffelsalat, pickles- 26 Kartoffelsuppe 56 Kartoffelsuppe, minut- m. porre 94 Kinesermad 49 Kokospie, sprød m. is 29 Koldt kød m. pandekartofler og skarp peberrodssauce 53 Kongesuppe 85 Koteletter, flydte- 68 Koteletter m. kinesisk sauce 60 Krydret suppe 110 Kræmmerhuse m. jordbær 30 Kuvertbrød 49 Kærnemælks-butterdejg 52 Kærnemælks-gele m. råcreme 22 Kærnemælks-koldskål 34 Kærnemælks-is-skål 69 Kærnemælkssuppe 33 Kålgryde 91 Kål i æblemost m. pølser 65 Kålret, syrlig- 77 L Lagkagebunde 50 Lever-gullasch m. kartoffelmos 108 Lever, stegt m. bacon og æblemos 94 Lever, stegt m. blomkål og pikant sauce 53 Lever, stegt m. forloren champignonsauce 107 Lollandske mælkeærter 93 Luksus-æggekage m. sølakssauce 105 M Makaroni, koegtid for 84 Maizenabudding 21 Maizenagrød 99 Makrel, stegt m. kaperssmør 98 Makrel, ristet røget m. sommersalat 34 Marengs 89 Marengs-dessert m. tyttebær 106 Medister m. barbecuesauce 33 Meksikansk risret 93 Minut-kartoffelsuppe m. porre-ringe 94 Minutkål m. pølser 63 Muslingesuppe 94 Müssli 53 Mælkegrød 58 Mørbradkarbonader m. rosiner 40 Mørbrad m. champignon 36 N Norsk øllebrød 43 Nyrer i rødvinsauce 73 O Oksebryst m. peberrods-kartofler 35 Oksetournedo m. fin peberrods-sauce 31 Omelet, Dorrits- 70 Omelet, Syltetøjs- 108 Omelet m. torskerogn 63 Orangekage 44 Orange-maizenaskum 75 Oste-frugt-soufflé-salat 25 Oste-melon-dessert 46 Oste-tomat-sandwich 39 p Pandedessert fra Provence 82 Pandemad m. ærte-kartofler 45 Pandekål m. koldt kød 71 Plantage-koteletter 67 Porre-risret 51 Porrer, stuv. m. pølser 100 Porresøbe, fru Andersens- 107 Prikket suppe 49 Pæne "Arme riddere" 90 Pærer m. is og chokoladesauce 48 Pærer m. kokosfluff 104 Pølsedolmer m. tomatsauce 95 Pølseret, pikant- 41 Pølser i fransk sauce 32 Pølser, glaserede- 50 Pølsegryde m. blomkål 57 S Regnbue 97 Ris, kogning af alm. 18 Ris, kogning af minutrice 18 Ris, brunede- 88 Ris, flødekaramel- 92 Ris, luksus- 68 Ris, paprika- 62 Ris, pickles- 95 Risenvælling 100 Risklatter 52 Rismelsgrød 64 Risotto m. minutkød 75 Rosinfromage 32 Rosingrød 109 Rosin- risbudding 102 Roulade-desserter, små 51 Rugbrøds-dessert 95 Russisk pandekage 59 Rødspættefilet i fad m. løg og tomat 99 Rødspættefilet m. tomatsmør 37 s Saftsuppe m. små tvebakker 26 Sagovælling 105 Salater: Alt i een salat 64 Amerikansk salat 101 Blomkålsalat m. peberrod 23 Blomkålsalat, italiensk 93 Blomkålsalat, russisk 32 Blomkålsalat m. porre 75 Bønnesalat 90 Eng. sennepssalat 104 Floridasalat 55 Grøn salat 41 Grøn salat m. rosiner og flødeost 42 Grøn salat m. bocon 72 Gul-grøn salat 28 Hvidkålsalat m. tyttebær 33 Juesalat m. appelsin 99 Karry-tomatsalat 102 Kokos-blomkålsalat 103 Kålsalat m. æggesauce 102 Rosenkålsalat m. appelsin 43 Reje-tomatsalat 51 Råsalat m. danablue 33 Råsalat m. ansjoser 58 Råsalat m. karry 61 Rødkålsalat 53 Rødbedesalat 79 Sommersalat 34 Solskinssalat 68 Selleri-daddelsalat 84 Tomatsalat m. asparges 24 Tomatsalat 36 Tomatpulp-salat 64 Tungesalat 52 Æble-gulerodssalat I 84 Æble-gulerodssalat II 89 Æblesalat 40 Æble-sellerisalat 48 Æble-kålsalat 74 Sauce: Barbecuesauce 33 Brun dildsauce 42 Californiasauce 74 Champignonsauce, forloren- 107 Chokoladesauce 48 Citronsauce 37 Flødekaramelsauce 46 Flødesauce, skarp- 38 Flødesauce, tynd- 83 Fransk sauce 32 Frugtsauce til kød 29 Jeffy Remouladesauce 27 Kaperssmør 98 Kinesisk sursød sauce 60 Mustardsauce 98 Orangesauce 102 Ostesauce 58 Oste-sennepssauce 34 Peberrodssauce, fin- 31 Peberrodssauce, skarp- 53 Peberrods-mayonaisie 46 Picklessauce 100 Pikant sauce 53 Remoulade-flødeskum 63 Rosinsauce til kød 30 Rødbedesauce 43 Saftsauce 74 Sølakssauce 105 Tomatsauce I 43 Tomatsauce II 95 Tomatsauce, fin- 78 Tomatsmør 37 Vinsauce til kød 96 Æblesauce 91 Sellerihachis m. brun-kartofler 76 Sennep, fin fin 39 Sherry tun m. franske kartofler 23 Sild, stegte marinerede- 26 Sild, stegte- m. kålsalat i ægge-sauce 102 Skinke-bananruller 58 Skinkebøffer, glaserede 69 Skinke-kasserolle m. rosenkål 74 Skinke-pandehachis 41 Skinke-sandwiches m. kartoffelsalat 61 Skildpadde, ekstra forloren 81 Soft ice 72 »Solstråle« 87 Spinat, pikant- m. fiskefrikadeller 79 Spinatret, Bettys 81 Spinatret m. pandestegte kartofler 80 Spinat, stuvet 22 Stikkelsbærcreme 37 Supper: Blandet suppe 109 Blomkålsuppe 57 Gourmetsuppe 91 Grønsagssuppe å la creme 87 Gulerodssuppe, Lyn- 35 Gylden suppe 25 Julienne m. nudler 90 Kartoffelsuppe 56 Kongesuppe 85 Krydret suppe 110 Kråsesuppe, vegetarisk 113 Kærnemælkssuppe 33 Minut-kartoffelsuppe 94 Muslingesuppe 94 Mælkeærter, Lollandske 93 Prikket suppe 49 Saftsuppe 26 Tomatsuppe 55 Tomatsuppe, krydret 72 Venetiansk suppe 83 Ærtepurésuppe 41 Svensk kaffeflæsk 103 Sveskedessert 88 Sveske-lækkeri 42 Syltetøjsomelet 108 Sølakspande m. svampe og nudler 72 T Taterkarbonader m. karotter og ærter 71 Tomater, farserede- 64 Tomat-soufflé-salat 38 Tomatsuppe, krydret 72 Tomatsuppe m. fiskeboller 55 Torskefileter, stegte- 100 Torskerognsomelet 63 Tryk-Chop- Suey 113 Trykgryderet, sammenkogt- 112 Trykkogt kyllingeret 112 Trykkogte fyldte hjerter 113 Trykkogt vegetarisk kråsesuppe 113 Tunfiske-moussé 27 Tunge m. frugtsauce 29 Tungesalat på toast 52 Tvebakker, små fine 26 Tykmælk 57 Tærte m. ananascreme 31 Tærtebund, hurtig 32 u Upside-down cake 110 v-w Vandbakkelser m. is og chokoladesauce 74 Vegetarisk Pyt-i-Pande 59 Vegetiansk suppe 83 Wienerschnitzel m. pandekartofler og smørsnurrede ærter 97 Y Ymerfromage 98 Z Zabione 47 Æ Æbledessert 71 Æbledessert, fransk- 51 Æbleflæsk m. kartofler 77 Æble-fritters 107 Æblegrød 79 Æblekage 76 Æbler m. creme 65 Æblemostfromage 29 Æble- orangeskum 63 Æble-pølsesalat 62 Æbleskum 48 Æbler, stegte- 80 Æbler, stegte fyldte- 103 Æggegrød 71 Æggekage, Bornholmer- 83 Æggekage, Brød- 85 Æggekage, Flæske- 56 Æggekage, Luksus- 105 Æggesandwiches, Franske- 46 Ærte-kartofler 45 Ærte-puré-suppe 41 Ærter, smørsnurrede 97 ø Øllebrød, Pakke- 86 | ||
Tunfiske-moussé.
8 bl. husblas, 4 dl mælk, 2 æggeblommer, 1 tskf. salt, 1/4 tskf. paprika. - 1-2 ds. tunfisk naturel eller i tomat, 1 tskf. ravigotte sennep, 2 spskf. eddike, 1 lille ds. ærter. | ||