Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Camping-mad | ||
Forfatter: | Tardini, Ellis; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1959 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Erik Lundsgaards Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1961 | ||
Sider: | 55 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | camping; reklamer; | ||
Samlet oplag: | 2 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 7,5 | ||
Camping bliver mere og mere almindeligt, og for at få det rette udbytte af en
camping-tur, enten den foregår pr. bil, scooter eller båd, er der en masse praktiske ting med hensyn til madlavning, køkkenudstyr, madvarer o. s. v., der er værd at vide. Denne håndbog i camping-mad skulle ikke alene være en hjælp til den øvede, men også den fuldstændig uøvede på madkunstens område skulle efter de givne anvisninger kunne få andet end pølse og bacon til hvert måltid. Bogen kan ligge i en lomme og er også tænkt som idébog på selve turen. Gentofte, marts 1959. Ellis Tardini. | ||
Agurk 16
Aluminiumfolie 15, 30 Ansjossmør 43 Ansjosbrød, panerede 44 Bacon 16 Bacon og æg 29 Bananmüssli 28 Benzinapparater 55 Bestik 19 Blødkogte æg 30 Bouillon 8 Bouillon med ostebrød 42 Brunede ris 39 Brød 30 Bøfbrød 44 Bønner, lynfrosne 26 Camping-kuffert 17, 46 Camping-mad 35 Dessert 45 Dressing 34 Drikke 19 Drikke, varme 42 Dåser 32 Dåseskinke 22 Dåsesupper 23 Dåseåbneren 21, 24 Eddike 15 Farspandekager 41 Fedt 15 Fisk, lynfrossen 26 Fiskeboller, panerede 24 Fiskefiletter, færdigstegte, lynfrosne 26 Fiskefiletter, lynfrosne 25 Fjerkræ, lynfrossen 25, 27 Flaskegasapparater 50 Flæsk med æblemix40 Flæskeæggekage 37 Flødepulver 14 Forkortelser 9 Forloren skilpadde på brød 44 Forloren skinke 24 Forloren skinkesandwich 43 Frokostretter 32 Frugt, lynfrossen25, 26 Frugtsalat 46 Frysemad 25 Frysevæske 46 Grøn sildesalat 33 Grønkål, lynfrossen25 Grønsager, lynfrosne 25 Halvkonserves 22 Hamburgerkoteletter40 Havregryn 7, 15 Helkonserves 21 Hummersalat med grapefrugt 33 Hurtigfilter til kaffe19 Hvidkål, lynfrossen26 Høns, lynfrosne 27 Hårdkogte æg 31 Indianerstuvning 41 Italiensk makaronisalat 39 Italiensk salat 33, 39 Jævning 8 Kaffe 7, 28 Kaffefilter 10, 19 Kakao7, 15, 28 Kartofler, kogte36, 48 Kartofler, stegte 36 Kaviar med æggeblomme 45 Kiks 15 Knækbrød 15 Kogekarrene, rengøring 10 Kogemuligheder 50 Konserves 16 Konservesmiddage 24 Kulør 15 Kyllinger, lynfrosne27 Kødpålæg og pølse 15 Køkkengrejer 10 Leverpostej med »pynt« 44 Luncheon meat med grønsager 24, 40 Lynfrikadeller 40 Læskedrikke 16 Løse ris 37 Madtekniske udtryk 8 Makaronisalat, italiensk 39 Margarine 15 Mayonnaise 15, 32 Mel 7, 15 Middagsretter, lynfrosne 27 Morgenmad 27 Mússli 28 Mål og vægt 7 Nødhjælpskassen 49 Olie 15 Omelet 37 Opvask 20 Ost 29, 42 Ostesandwich43 Pakkeøllebrød 15, 29 Panerede ansjosbrød 44 Panerede fiskeboller 39 Pandekager 46 Papirservietter 16 Peber 15 Petroleumsapparater55 Plasticposer15, 30 Plasticservice 19 Portionsstørrelser 9 Proviantkassen 13 Proviantkurven 14 Pulverkaffe 14 Pulversuppe 15 Pølse8, 23, 26 Pølse og kødpålæg 15, 34 Pølsemix 45 Pølser, lynfrosne 26 Pølseret 40 Raspe 8 Rige riddere 46 Rizotto 38, 49 Ris, brunede 39 Ris, løse 24, 49 Ristet torskerogn 44 Romtoddy 42 Rosenkål, lynfrossen 26 Rugbrød 15 Russiske æg 33 Røde sild 33 Rødkål, lynfrossen 26 Røræg 31 Røræg med brunede løg 31 Røræg med grønsager 31 Råkostsalater 41, 47 Salt 15 Sandwich, kolde 43 Sandwich, varme 43 Sardinbrød 44 Sardinsmør 43 Sennep 15 Service 18 Sild, røde 33 Sildesalat, grøn 33 Sildekonserves 22 Skinkesandwich, forloren 43 »Smilende« æg 30 Smør 15, 30 Smørrebrødspapir 16 »Sol over Gudhjem« 45 Sommersalat 36 Spaghettigryde 39 Spejlæg 31 Spejlæg i vand 31 Spinat, lynfrossen 26 Spisekammeret 14 Spritapparater 55 Stegte kartofler 36 Sukker7, 15 Sulfo-opvaskemiddel 16 Suppe 34, 36 Svesker 29 Svitse 8 Te 7, 14, 28 Termoflasken 14 Tomat 16 Tomatsalat 34 Tomatketchup 15 Torskerogn, ristet 44 Torskerognsandwich 43 Trykkogetider 48 Trykgryde 12, 48 Tube med mayonnaise 15 Tube med remoulade 15 Tunfiskesandwich 43 Tusindbøf på brød 44 Vand 16 Vaskepulver 16, 20 Week-end forslag 46 Zabaionne 45 Æg 15, 30 Æg, blødkogte 30 Æg, hårdkogte 31 Æg og bacon 29 Æg, russiske 33 Æg, »smilende« 30 Æggehviderøræg 32 Æggekage med fyld 37 Ænder, lynfrosne 27 Ærter, lynfrosne 26 Øllebrød 29 Øllebrød i pakker 15 | ||
Spejlæg
Margarine eller smør brunes let på panden, og æggene slås forsigtigt ud ned i fedtstoffet. Æggene stivnes ved svag varme, hvis den ufordøjelige brune skorpe skal undgås, men mange synes, at den smager særlig godt. Drejer det sig om mange æg, der skal spejles, kan de slås ud allesammen på en tallerken og da hældes over på panden, så er det lettere at fordele blommerne. De færdige æg skulle gerne have nogenlunde lige meget hvide hver. | ||