Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Grill på mange måder | ||
Forfatter: | Tardini, Ellis; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1960 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | I. Fr. Clausens Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1961; 1963; 1966; 1968; | ||
Sider: | 56 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | Grill; illustreret; reklamer; | ||
Samlet oplag: | 5 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 9,75 | ||
Det er moderne at servere grillmad, og det er også en fornøjelse at spise det
grillstegte, hvis maden vel at mærke er blevet behandlet rigtigt. I denne bog er der anvisning på brug af alle former for grill, lige fra havegrillen og infragrillen i gas- og elovne, til den mere raffinerede bordgrill. Ikke alt egner sig til grillstegning, så derfor er det praktisk at kunne slå op og finde en passende opskrift til lejligheden. Jeg håber, at Deres familie vil blive lige så glad som min for at få serveret grillmad i haven om sommeren eller få en lille sjov anretning fra grillovnen om vinteren. Opskrifterne bærer med vilje ikke særlig velklingende navne, som f. eks. kotelet a la Nelson. De benævnes ved de ting, de består af. Så kan De naturligvis selv kalde en grillstegt fisk af en eller anden art for »retten fra Mont Martre, hvis det skal lyde mere spændende. Gentofte, juni 1960. Ellis Tardini. | ||
Abrikoser, grillstegte 43
Aluminiumfolie 16 Ananas, grillstegt 43 Ande- og gåseskind 50 Appelsiner, grillstegte 43 Asparges, grillstegte 46 Bacon 35 Baconruller 49 Bananer med skal, grillstegte 43 Bananer uden skal, grillstegte 43 Bananruller med bacon 43 Barbecue, egnede retter for 13 Barbecues, forskellige typer 14 Barbecue som varmeovn 16 Bayerske pølser 37 Bearnaisesmør 53 Bordgrill 23 Bradepanden 19 Bradepanden, gas-grillovn 22 Brød, gammelt 26 Brød, smørristet 26 Bøf 33 Bønner, grønne 29 Bålstegning 11 Cayennesmør 53 Champignons, grillstegte46 Citronsmør 53 Dadler, grillstegte 43 EL-grillovne 18 Entre-cote 34 Ferskener, grillstegte 44 Fisk, grillstegt 39 Fiskefilet, grillstegt 41 Fjerkræ 37 Flutes 26 Flæskekød 35 Flæskesteg 36 Flæskesteg med svær 50 Franskbrød, ristet 25 Franskbrødsskåle 26 Frugt, grillstegt 42 Gas-grillovne 21 Glacering af hamburgerryg 50 Glacering af skinke 50 Grapefrugt, grillstegt 44 Gratinering 50 Grill, anvendelse af 15 Grillelementet 18 Grill-net 20 Grillretter, små fikse 27 Grillristning 25 Grillsandwich 30 Grill som supplement 50 Grill-spid, roterende 24 Grillstegning 21 Grillstegning på barbecue 15 Grøn peber, grillstegt 46 Grundsovse til grillmad 51 Grønsager, grillstegte 45 Grønt smør 53 Grønærter, grillstegte 46 Hakkebøf 33 Hakkebøf med baconkant 34 Hamburgere 31 Hamburgerkotelet 36 Hjemmelavede grill 12 Hornfisk, grillstegt 40 Indmad 36 Kabliau, grillstegt 41 Ingefærkotelet 35 Kalvekotelet -^5 Kalvekød 34 Kanelsandwich 31 Kartofler, grillstegte 46 Kartofler, ituskårne 47 Krydderboller 26 Kylling, dansk 37 Kylling, sovs til 52 Kylling, spidstegt 37 Kyllinger 50 Kyllinger, halve 37 Kød, grillstegt 32 Lammekotelet 36 Lammekød 36 Lever, kalve- el svinelever 36 Leverpostej med bacon 29 Lynopvarmning 20 Løg, grillstegte 47 Mad på spid 48 Majs, grillstegt 47 Makrel, grillstegt 40 Makrel, grillstegt røget 40 Makrel i folie 40 Mayonnaise, varm med fyld 27 Medisterpølse 38 Medisterpølse med æbleringe 38 Metalgrill 13 Minutbrød 26 Mixed-grill 48 Murstensgrill \2 Mørbrad i staniol 35 Nyre 37 Oksekød 33 Oksekød, sovs til 52 Oksesteg 34 Opskrifter 25 »Ostemadder« 29 Osteruller 29 Ostesandwich 30 Ostesandwich med skinke 31 Ostesandwich, nemme 31 Ostesnacks 28 Ost, pikant 28 Ovndør, åben 18 Ovndøren 21 Ovnen, placering i 19 Paprikaschnitzel 35 Peber, grøn, grillstegt 46 Peberrodssmør 53 Placering i gas-grillovn 22 Placering i ovnen 19 Primitive udendørs grill 11 Pærer, grillstegte 44 Pærer med ost, grillstegte 44 Pølser 37 Pølser, grillstegte 49 Regulering 19 Regulering, gas-grillovn 21 Rengøring, barbecues 17 Rengøring, el- og grillovne 20 Rengøring, gas-grillovne 22 Rengøring, bordgrill 23 Rengøring, roterende spid 24 Roastbeef 34 Roastbeef, marineret 34 Roquefortsandwich 31 Roterende spid 13 Rugbrød, ristet 26 Rodspætte, grillstegt 41 Sardinbrød 28 Sardinbrod med æg 28 Side Sild, grillstegt 40 Sild i folie 40 Skinke, forloren 28 Skinkesandwich 31 Skinkesnacks 28 Skinke, sovs til 52 Smør, grønt 53 Sovse til grillmad 51 Sovs til kylling 52 Sovs til oksekød 52 Sovs til skinke 52 Spidstegning 12, 16 Stuvninger 29 Svinekotelet 35 Svinekotelet, marineret 35 Syltetøjssandwich 31 Tartarsmør 53 Tomater, grillstegte 47 Tomatsovs 1 52 Tomatsovs 2 52 Trækul 15 Trækulsbål 13 Tunfiskbøf 41 Æbleringe, grillstegte 44 | ||
Entre-cote
En skive højreb på ca. 5 cm's tykkelse bankes let. Kødet lægges på den smurte rist. I gas- eller elovne skal kødet placeres ca. 15 cm fra grillelementet. Kødet skal grillsteges 10—15 minutter på hver side. Det kan pensles med lidt olie eller smør eller en krydret grillsovs. | ||