Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | 66 spændende opskrifter | ||
Forfatter: | Palsbo, Susanne; | ||
Pseudonym: | Susanne | ||
Årstal: | 1956 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Høst & Søn | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 98 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | illustreret; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 9,75 | ||
Man kan opstille mange forskellige retningslinier, når man beslutter at skrive en
kogebog. Man kan vedtage, at man vil skildre alle retter, der overhovedet kan forekomme i daglig madlavning, man kan koncentrere sig om lutter aldrig-før-sete sager, man kan dyrke det franske køkken, og man kan være billig. Jeg har prøvet at finde ud af, om jeg selv har haft nogen retningslinie, og jeg har faktisk fundet een: Jeg har skrevet om lutter retter, som jeg selv godt kan lide. Det har sikkert givet kogebogen forskellige slagsider, for jeg er nemlig kræsen, men til gengæld har jeg et håb om, at den er blevet ganske sjov. Med en hjertelig tak til alle dem, jeg bevidst eller ubevidst har lånt eller hugget idéer fra, gør jeg opmærksom på, at det amerikanske mål 1 kop svarer til 1/4 liter, og så kan De vist ellers godt gå i gang. Venlig hilsen Susanne | ||
Abrikos-crème 57
Afsindige kanin, den 35 Afsked med spegepølsen 31 Asier, glas- 90 Auvergne-crème med abrikoser 57 Boeuf Bourguignon 48 Brigaderens yndlings-pie 54 Brisselbrod 42 Brunsviger, Jettes mors 63 Bøffer, natmads- 75 Catalonierhøne 30 Champignonsuppe 7 Chokoladekager, knasende 68 Corinne Griffiths oste-æg 85 Djævle-æg 78 Enchiladas 80 Fersken-is, schweizisk 5a Fidus-sauce, spaghetti med 84 Fiske-fantasi i fad ao Fiskefileter 20 Fiskestuvning, flamsk 16 Flødebudding 56 Flødekarameller 86 Forårs-kartofler med sild 82 Fricassé, uortodoks 45 Glas-asier 90 Hakkebøffer-er-det-ikke 46 Hakkefyr, stor 28 Hellefisk 13 Helle for det hele 13 Honningkage med tag 71 Høne, catalonier- 30 Høne, saltmandel- 39 Hønsekød 38 Hønsesalat, rand med 8 Hønse-sandwich, varm 83 Jambalaya 38 Jomfruhummere 15 Jubelknolde 37 Kanin, den afsindige 35 Kartoffel-kroketter 95 Kartoffelmosboller med kødfyld 37 Kartoffelret med sild 82 Kartoffelsalat med kød af al slags, søndags- 23 Kinesiske vagtler 22 Kinesisk sauce til fisk 94 Kinuski 86 Kiukiang-gris med ananas 32 Knasende jomfruer 15 Kokos-brød 66 Kyllinger, sølv- 25 Kødboller, midnats- 73 Lagkage, oldemors 50 Lakserand med dit og dat 17 Lever, kalve- 29 Linser med abrikos, rom- 62 Luksus-marmelade 89 Luksus-spaghetti 34 Marmelade, luksus- 89 Marmorkuppel 56 Midnats-kødboller 73 Minestrone - sådan en slags 10 Mixed grill 76 Mørbrad 3a Natmads-bøffer 75 Nøddeboller, redaktør-fruens 65 Oksekød-pie 41 Osteblomsten 93 Oste-æg, Corinne Griffiths 85 Pandekager 80 Pie, brigaderens yndlings- 54 Pif-op-kartofler 95 Professorens vafler 59 Rand med hønsesalat 8 Redaktørfruens nøddebolier 65 Reje-cocktail, varm 11 Rom-appelsiner 53 Romlinser med abrikos 62 Saltmandel-høne 39 Sandkage, ternet 60 Schweizisk fersken-is 52 Silderet, norsk 79 Skinkerand med ananas 44 Sommertærte, festlig 69 Spaghetti, luksus- 34 Spaghetti med fidus-sauce 84 Spaghetti på kinesisk 87 Spegepølsen, afsked med 31 Svinekoteletter aa Svinekoteletter, maskerede a6 Sølvkyllinger 35 Søtunger fra Santorin 19 Tigerlever 29 Tunge-snegle til pindemad 97 Tærte, festlig sommer- 69 Unterwalden søndagskage 64 Vafler, professorens 59 Week-end-pie 41 Vestkyst-salat på københavnsk 9^ Æg, djævle- 78 Ærø-sauce til kogt torsk 91 | ||
Tunge-snegle til pindemad
til 12 personer: 12 skiver tunge 100 g Danablu-ost 1 spiseskefuld hakkede oliven 1 spiseskefuld hakket purløg Dette er en lille pindemads-idé, der både smagsmæssigt og synsmæssigt fornyer bestanden lidt! Er Deres selskab på 12 personer, så beregn 12 pæne skiver kogt tunge, 100 gram Danablu-ost, 1 spiseskefuld hakkede oliven og 1 spiseskefuld hakket purløg. Osten røres op med smør og lidt fløde, til den bliver som en lind grød. Den farves lysegrøn med et par dråber frugtfarve og blandes med oliven og purløg. Tungeskiverne smøres jævnt med ostesmørret og rulles fast sammen. Rullerne lægges med den åbne side nedad i en flad skål, som sættes meget koldt. Lige før pindemaderne skal serveres, tages rullerne ud af kulden og skæres i skiver med en meget skarp kniv. De små, rosa snegle med den lysegrønne sneglegang ser meget underholdende ud, og de smager oh-la-la! | ||