Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Makaroni og Spaghettiretter | ||
Forfatter: | Östenius, Asta; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1961 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Thorkild Becks Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 80 | ||
Oversætter: | Kristoffersen, Inga | ||
Stikord: | pasta; serie; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 5,75 | ||
Makaroni- og spaghettiretter er hurtig, og morsom mad.
Ost, grønsager og/eller tomatpuré bør høre til næsten alle makaroniretter, det giver dem farve og samtidig et værdifuldt tilskud af vitaminer og mineraler. Bogens ca. 100 opskrifter giver mange muligheder for variationer. Der er retter både til hverdag og til mere festlige lejligheder. | ||
Forord 5
Makaroni har kinesisk oprindelse 7 Makaroni eller spaghetti? 8 Righoldigt udvalg 9 Makaroni og spaghetti, moderne levnedsmidler 13 Vigtigt angående tilberedningen 14 Spaghetti kogt i vand 15 Makaroni og nudler kogt i vand 15 Makaroni og nudler kogt i mælk 16 Makaroni og nudler kogt i mælk og vand 16 Lyn-nudler 16 Varier madplanen 18 Kvik op med grønsager 18 Ost er godt til spaghetti 19 Vi dækker bord til spaghetti 19 Salater og små kolde retter 21 Varme småretter 27 Supper og suppetilbehør 31 Saucer 37 Efterretter med fisk 41 Hovedretter med kød 47 Efterretter med svampe og grønsager 62 Retter af rester 65 Desserter 68 Vil De prøve at fremstille makaroni? 73 Amerikansk kylling 60 Ananas- og makaronisalat 69 Blomkålsgratin med makaroni 63 Bornholmersalat 26 Cannelloni 75 Festlig gryde 53 Festmakaroni 47 Fiskebudding med makaroni og porre 42 Fiskesalat med chilisauce 25 Flødebudding med nudler 68 Fransk spaghettikage 70 Friske nudler 74 Frokostgryde 51 Frugtgelé med nudler 69 Gabriellagryde 44 Gratin med tomat 65 Gratineret makaroniret29 Grøn rand med fiskestuvning 41 Grønkålssuppe med nudler 34 Hverdagsgryde 53 Hverdagssuppe 33 Hønse- og grønsagssuppe 33 Italiensk nudelgratin (Lasagna) 74 - rapsodi 45 suppe 35 Karrysuppe med nudler34 Klipfiskebudding 43 Kogt kold fisk med peberrods-nudler 45 Krydret sauce 40 Kødrand med spaghetti 58 Makaroni-abrikos 71 Makaroni å la Pizza 30 - budding med løg og skinke 49 fyld 36 gratin med broccoli 64 - - røget skinke 52 gryde m tomatsmag 51 koteletter 67 - kroketter 66 - pirogier (Raviolis) 77 pletter eller små pandekager 66 postejer 36 salat m grøn peber 22 _ _ røget fisk 26 - - skinke 23 soufflé med fisk og ost 42 - suppe med fisk og skaldyr 32 timbaler med kalvefars 57 tærte I 27 - II 28 - æggekage 63 Marco Polo pytt 55 Middelhavssuppe 31 Milanogratin 48 Minestrone å la Romana 32 Napolitansk sauce 39 Nudeldej 73 Ostevermiceller 28 Paprikarand med leversauce 61 Porresalat med nudler 23 Pytt i pande 50 Pølsesauce 39 Ravioli med tomatsauce 76 Rejegratin 29 Ribbenssteg med spaghetti 56 Rødmende salat 21 Safranris med arabisk høne 60 Sardinsauce fra Neapel 40 Skinkeruller med spaghetti og frugtsalat 24 Sneglehussalat 22 Spaghettibudding med kød 48 Spaghetti Florentine 50 - gratin 54 - salat med hvidkål og tunge 24 - - - rejer 25 - San Remo 54 - sauce 37 - - a la Pipo 38 - - med flæsk 38 Stegt spaghetti 67 Stjernesoufflé 72 »Stribet fad« med æg og rejer 43 Svampespaghetti 62 Sød makaronibudding 70 Søndagsgratin m kyllinger og rejer 59 Tyttebærdessert 72 | ||
MAKARONIPIROGIER (Raviolis)
Lav en dej af mel, vand, olie og salt og ælt den godt. Hak løget fint, og brun det sammen med kødet. Tilsæt persille, laurbærblad, timian, citron og krydderier samt ost og vin. Lad det hele småkoge ca. et kvarter. Tag laurbærblad og timian op, kom spinaten i og lad den koge med et øjeblik. Lad saucen køle af. Rul dejen papirtyndt ud, skær den ud i aflange firkanter ca. 3X6 cm. Læg lidt sauce på halvdelen, fold den anden halvdel over og tryk kanterne fast sammen. Kog konvolutterne i letsaltet vand 12-15 min. Tag dem op og hæld lidt smeltet margarine over. Server dem med tomatketchup, eller tomatpuré, og reven ost. Pirogier kan udmærket laves i forvejen og varmes før serveringen. De kan også gratineres ved at overhældes med tomatsauce og reven ost og sættes i en varm ovn ca. 15 min., eller til de er gennemvarme. Det er en nem og billig frokost- eller middagsret. Se billede over for side 72. 4 port. 4 dl (200 g) mel 1 dl vand 1/4 tsk. talt 1 spsk. olie 1 løg (ca. 75 g) 75 g hakket kalvekød 25 g marg. 1 spsk. hakket persille 1 laurbærblad 1 lille kvist timian reven skal af 1/4 citron salt, peber 2 spsk. reven ost 3-4 spsk. hvidvin el. vand 100 g frossen spinat smeltet smør reven ost tomatketchup, el. tomatpuré | ||