Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Mad fra TV-Køkkenet | ||
Forfatter: | Tardini, Ellis; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1964 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | I. Fr. Clausens Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 88 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | tv; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 12,5 | ||
Velkommen i TV køkkenet
Gang på gang har venlige mennesker spurgt mig om den ene eller den anden opskrift på mad, som jeg har vist i fjernsynet. Ofte var opskriften blevet væk efter første gangs brug, eller man var ikke sikker på at have fået skrevet det hele op. Nu har jeg - efter lige ved 40 udsendelser - så stort et TV opskrifts kartotek, at jeg kan offentliggøre dem under et. Samtidig har jeg suppleret afsnittene med de af mine yndlings-opskrifter, som jeg kunne have tænkt mig skulle være vist i de respektive udsendelser, hvis tiden havde tilladt det. Bogen skal blot opfattes som en idébog, da den ikke på nogen måde dækker et bestemt afsnit af kogekunsten. Mottoet for de fleste af TV udsendelserne var „nyt og nemt", og særlig det sidste har interesse for alle os, der skal klare et udejob ved siden af husmodergerningen. Det har altid været morsomt at mærke, bl. a. gennem breve fra seerne, at der har været brug for opskrifterne, så det er mit håb, at denne lille samling idéer vil kunne virke inspirerende i det daglige køkkenarbejde. Gentofte, august 1964. Ellis Tardini. | ||
Abrikosris 30
Almindelig optøning 40 Alpedip 27 Amerikansk frugtsalat 47 Ananastønde 67 Appelsinkager 61 Artiskokbunde med krabbestuvning 33 - med spinat 24 Baconruller 76 Bagte kartofler 17 Bananer, flamberede 19 Banan-peberrodsmarinade 9 Blendet mayonnaise 13 Blomkål i skjul 14 - i tunfiskesalat 71 Bolledej, moderne 50 Broccoli 84 Brød, frysning 55 - med grillstegt „pålæg" 76 Brødkrans med æg 43 Bøf fondue 39 - grillstegt 75 Bønnespirer 84 Champignons, rensning 32 - skjulte 33 Champignonsalat, rå 33 Chipskager 63 Chokoladetoppe 58 Crème fraiche 44 - med julesalat 45 - i frugtsalat 46 - i jordbærstang 46 Crepes suzettes 18 Danablu-dip 27 „Dip" til franske kartofler 26 Dybfrost, optøning 40 Dåse-muslinger i lage 20 Fars 30 - med champignons 31 Farserede pebere 49 Farseret tunge 17 Farspandekage 30 Farsretter 30 Farsæg 31 Fastekringler 66 Fastelavnsmad 65 Finsk brød 61 Fisk, dybfrost 41 - i folie 78 Fiskefars med torskerogn 79 Fiskefileter i folie 80 - sprøjtede 16 - med muslinger 22 Flamberede bananer 19 Fletkrans 78 Flødekarameller 58 Flødeskumskager 62 Fondue 38 - bourguignonne 39 Franskbrød 77 Franskbrødslagkage 38 Friturestegt kylling 12 Friturestegte grønsager i fars 31 Frugt, dybfrost 41 Frugtmedalje 62 Frugtsalat i creme fraiche 46 - amerikansk 47 Frysning af brød 55 Fyldte mørbrad 16 - sild 80 Færdige middagsretter 40 Glaserede valnødder 57 Gravlaks 15 Grillretter 74 Grillsovs H Grillstegt bøf 75 - hakkebøf 75 - kylling 11 - oksefilet 8 Grillstegte pølser 66 Grydestegt oksefilet 8 Grøn salat med creme fraiche 45 - ymermarinade 9 Grønne påskeæg 68 Grønkålssalat i ymer el creme fraiche 45 - med æbler 84 Grønsager, friturestegte i fars 31 - dybfrost 41 - kogt på termostatplade 83 - om vinteren 83 Grønsagsgratin 52 Gærbrød 77 Gærkage i bradepande 77 Gæstemiddage 15 Hakkebøf, grillstegt 75 - krydret 82 Hjemmelavet marcipan 57 Horn med chokolade 64 Hvidløg i maden 35 Hvidløgsbrød til suppe 36 Hvidløgssmør til sandwich 36 Hønsesalat 14 Håndrørt mayonnaise 13 Indbagte pølser 67 Italiensk makaronisalat 82 Italienske pebere» 49 Jordbærstang med creme fraiche 46 Juice til dessert 46 Juicerand 47 Juicetærte 47 Julebagværk, nyt og gammelt 59 Juleforberedelser 53 Juleknas 56 Julesalat i creme fraiche 45 Julestegen 64 Jødekager 61 Kantareller, rensning 33 - i røræg 34 - og lever 34 - stuvede 34 Karamelrand 18 Kartofler, bagte 17 „Kartofler" (vandbakkelser) 51 Kartoffelsalat 67 Kaviar-dip 27 Kaviaræg 70 Kinesisk kylling 12 „Kog og klip" poser 41 Kogning af pølser 66 - af æg på elkomfuret 42 Kokoskugler 58 Kokotter med æg 43 Kold creme 53 Kold og varm mayonnaise 13 Koldskål af ymer 44 Kollegiepigens grill-mad 74 Kommenskringler 66 Krabbestuvning i artiskokbunde 33 Krydret hakkebøf 82 Kyllinger på mange måder 10 Kylling, grillstegt 11 - friturestegt 12 - kinesisk 12 - stegt i folie 11 Kyllingesalat 12 Langtidsstegning 64 Lever med kantareller 34 Leverpostej 37 - som forret 36 - på æblekrans 38 Løse ris 28 Majs med ris 82 Majslcræs 84 Makaronisalat, italiensk 82 Marcipan, hjemmelavet 57 Marengsbund 54 - med fyld 9 Marinader 9 Mayonnaise, kold og varm 13 - blendet 13 - håndrørt 13 Medaljer 62 Melboller, hurtige 52 Middagsretter, færdige 40 Mixed-grill 75 Mokka-eclair 51 „Morgenbrød" opbevaret i plast 55 Muslingesalat 21 Muslinger 19 - i beignet 22 - i kokotte 21 - i lage 20 - i svøb 21 - rensning 20 - ristede 22 Muslingeæg 21 Mørbrad, fyldte 16 Oksefilet med råkost 7 - grillstegt 8 - grydestegt 8 - ovnstegt 8 - servering 8 Oliven-dip 27 Optøning af dybfrost 40 --almindelig 40 --i vand 40 Osteboller 52 Ostefondue 39 Ostepebere 50 Ostetærte 9 Ovnstegt oksefilet 8 Peber-dip 27 Peber med skinke 49 - farserede 49 - italienske 49 - rensning 48 Peberfrugter, retter 48 Peberpickles 50 Piakager 63 Pikant lever 81 Pindemad og „Dip" 25 Portvinsmarinade 9 Pølser 66 - indbagte 67 Påskelagkage 72 Påskemad 68 Påskereder som dessert 68 Påskeæg, grønne 68 Påskeæg i creme 69 Regnbuepastiller 59 Rejeæg 70 Rensning af champignons 32 - af kantareller 33 - af muslinger 20 - af pebere 48 Retter af peberfrugter 48 Ribbensteg i elbageform 73 Ris, løse 28 - med æg 29 - og majs 82 Risretter 28 Rissalat med grapemarinade 28 Ristede muslinger 22 Rogn-dip 27 Russiske æg 43 Rævesovs 15 Rødkål, spritlukket 53 Rødkålssalat 84 Røræg med kantareller 34 - på pande 43 Rå champignonsalat 33 Råkost som tilbehør 8 Salat, grøn med creme fraiche 45 Savarin med jordbær 16 Sild, fyldte 80 - i ymer 45 Skaller og kagebunde 62 Skinke i peber 49 Slankesalat • 74 Småkager af én dej 60 Sommerhuskage 73 Sommerhusmad 72 Spansk-dip 27 Sparemad - og dog lækkert 81 Spinat 23 Spinatgratin 24 Spinatlagkage 24 Spinatrand, dagligdags 23 - med æg 23 Strutter 65 Stuvede kantareller 34 Surmælksprodukter 44 Svamperetter 32 Sønderjysk stang 54 Termostatindstilling 60 Tomat-dip 27 Torsk kogt i folie 79 Torskerogn i fiskefars 79 Tunfiskesalat med blomkål 71 Tunfisketoppe 14 Tunge, farseret 17 TV „Bolledej" 50 TV franskbrød 77 TV kager 53 TV kartoffelsalat 67 TV kokosmakroner 63 TV omelet 42 TV rissalat 29 Tykmælk af ymer 44 Valnødder, glaserede 57 Vandbakkelser 51 Vaniljekager 61 Vitamindrik 74 Ymer 44 - med vitaminer 44 - med sild 45 - som koldskål 44 - som tykmælk 44 Ymersovs 45 Æbler i grønkålssalat 84 Æg, i brødkrans 43 Æg, russiske 43 Æggereder 70 Æggeretter 42 | ||
Ostefondue
250 g reven schweizerost 1 1/4 dl hvidvin 1/2 tsk. maizenamel 1 spsk. kirsch 2 tsk. tør sherry reven muskat peber 1 knsp. salt Gryden gnides med et overskåret hvidløg. Hvidvinen kommes først i, derefter røres osten og melet ud med kirsch og kommes i gryden. Når osten begynder at boble svagt, smages fonduen til og er færdig. Ostefonduen kan købes færdig på dåse, så den kun lige skal varmes op. Når fonduen spises, serveres der også et fad med franskbrødsterninger. Disse sættes efterhånden på gaflerne og vendes rundt i fonduen. Det gælder så om at spise fonduebidderne uden at berøre gaflen med læberne. Hertil drikkes rødvin. | ||