Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Kirsten Hüttemeiers nye storkogebog | ||
Forfatter: | Hüttemeier, Kirsten; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1963 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Fremad | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1966; 1969; | ||
Sider: | 346 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | amerika; international: | ||
Samlet oplag: | 3 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 128 | ||
En festlig kogebog med lækker mad til de fleste måltider i et liv, har jeg her
forsøgt at give Dem. De vil lægge mærke til, at bogen er sat op på en ny og mere levende måde end de flette andre kogebøger, og her i min nye kogebog vil De også finde mange nye, morsomme retter, som De nemt kan klare. Bogens dejlige billeder vil forhåbentlig friste Dem, så De straks begynder at servere ny og spændende mad for familien. Hvor ville jeg ønske, at De må få lige så mange glade timer i DERES køkken, som jeg har haft i mit - medens jeg arbejdede på denne NYE STORKOGEBOG til Dem, Skriverhuset, November 1962, Kirsten Hüttemeier. | ||
A
Abrikosgrød 80 Abrikoskagen fra Hollywood 52 Abrikoslinser, lune 13 Abrikosmarmelade 11 Abrikosskum 90 Abrikossovs 76 Abrikostærte 39 Abrikos- og æblemarmelade 11 Admiralbøffer 208 Agerhøns 155 Agurker, fyldte 180 Agurker, små, søde 244 Agurkesalat 118 Amagersalaten 29 Ambassade- pindemad 205 Ananasfromage 135 Ananaskage, schweizisk 160 Ananasterninger, ristede 205 Andesteg 120 And, grillstegt 178 And, rensning af 323 Aniskiks 51 Ansjosbrød, svenske 157 Appelsincreme 142 Appelsinfromage 124 Appelsinglasur 35 Appelsinhjertekagen 53 Appelsinlagkage 142 Appelsinkager, Christina's 237 Appelsinmarmelade 239 Appelsinmarmelade, engelsk 239 Appelsinsalat 97, 144 Aristokrater, Mormors 44 Arme riddere 104 Artiskokker, kogte 231 Artiskokbunde med krabbemayonnaise 120 Artiskokbunde med krabbestuvning 106 Asier, Lisbeths fyldte 244 Asier, Mormors søde 243 Asier, snit 243 Asparges, Madame Antoinettes 21 Aspargesbrød, ostegratinerede 113 Asparges, marinerede 13 Aspargessuppe 116 Aspargessuppe, daglig 70 Avocado, fyldt 203 B Backed Beans fra Boston 228 Baconskiver med brissel 204 - - muslinger 204 - pølser 204 - æble 204 Bakkemad, festlig 283-284 Banangelé 88 Banankongens dessert 141 Bankekød, med kartoffelmos 66 Barbecue-sovs 175 Barcelona gryde 227 Barley Water 206 Bayonneskinke, glaseret 139 Béarnaiseessens 243 Bearnaisesovs 177 Bechamelsovs 156 Beignetdej 130 Benløse fugle 144 Berlinerpfannkuchen 60 Birkeshorn 10 Blinis 229 Blomkål à la polonaise 162 Blomkåls-gratin 86 Blomkålssouffle parisienne 82 Blomkålssuppe 70 Blommer, Sofus' blå 241 Blondekager 153 Boller, Herregårdens 15 Boller med skinkefars 196 Bondemandens salat 102 Bondesuppe, fransk 75 Bordelaisesovs 116 Bornholmersalaten 23 Bortsch 229 Bouillon 113 Bouillabaisse fra Marseille 221 Bouillon med ostekiks 197 Bouillon med sløræg 218 Bouillon, Ungkarlens 103 Bowle, ananas 197 Bowlen for bilister 207 Bowle, champagne 207 Bowle, kirsebær 194 Bowle, pariser 192 Bowle, teenager 191 Briocher 39 Brisselkoteletter med spinat 12 Brisler, stuvede 154 Broccoli, gratineret 30 Broccoli (aspargeskål) m. ostesovs 77 Brombær, Skriverhusets specielle 241 Brunede kartofler 74, 108 Brunkål m. flæsk 72 Brune kager fra Skriverhuset 45 Brændte mandler 263 Brunsvigermand fra Fyn 42 Butterdej 169 Butterdejsgifler, små 171 Byggrynssødsuppe 147 Bæuf du chef 223 Bøf, engelsk 179 Bøf, fransk 143 Bøf, fransk peberbøf 221 Bøf Lindstrøm 67 Bøf, Sheikens 113 Bøf stroganoff 112 Bøf tatar 26 C Camembertost, friturestegt 130 Cannelloni 230 Cannelloni, Nello's fyld 230 Champignons, portvinsstuvede 126 Champignonssovs 102, 111 Champignons, stegte 204 Champignonssuppe 83 Charlotte Malakoff 36 Chili sauce 272 Chokolade 42 Chokolade - ananas 133 Chokoladecreme-glasur 209 Chokoladeglasur 35 Chokolade-gemmedej 57 Chokoladekaffecremen 84 Chokoladekager, amerikanske 47 Chokoladekage, hollandsk 59 Chokoladekagen fra Skihytten 55 Chokoladekager, hollandske 64 Chokoladekage, Møllens 38 »Chokovitter", Lasse's 265 Chokolademarengs 36 Chokolademousse, Eriks 114 Chokolademuffins 35 Chokoladesmørcreme 63 Chokoladesnitter 51 Chokoladerand 97 Chokoladesovs 123 Chokoladesuppe 164 Chop-Sue, kinesisk 89 Chutney 245 Citroncreme 158 Citronfromage 72 Citronpie, amerikansk 158 Citronsovs 68 Citronsoufflé 87 Campari 206 Cocktails Diki-Diki 206 Dry Martini 206 Florida 206 Fransk fugl 206 High-hat 206 - Park Avenue 206 Sunshine 206 Cocktailpølser m. slør 204 Corned beef, amerikansk 228 Cremeboller 37 Crème fraîche 145 Creme, rå 73 Creme, smør 61 Creme, trøffelsmør 28 Crêpes hollandske 193 Crêpes fra Napoli 188 Crêpes romaines 192 Crêpes suzette 156 Croissant, pariser 10 Crouton-Brød 154 Cumberlandssovs 140 D Dadler, fyldte 262 Danaburger m. kartoffelmayonnaise 23 Dej, der kan gemmes 57 Dessertvine 275 Dildeddike 245 Dressing til skaldyr 132 Dressing til grøntsager 140, 181 Drømmekage, Filles 209 »Drømme« 26 Duer i spansk sovs 227 Due, stegt 151 Dukkemedaljer 61 Dyrekoteletter, Skyttens 161 Dyrekølle, marineret 161 Dyreryg 129 Dyreryg, Jægermesterens 108 Dyreryg, marineret 161 E Eidammerboller 50 Eksamens-snaps 1 195 Eksamens-snaps 2 195 »Ellens Solskinsmad« 153 Engelsk bøf 179 »Entré-ret«, fransk 168 Entrecôte, T-Bone-Steak 238 Entrecôte, helstegt 101 Entrecôte, grillstegt 175 »Eriks godnat-mad« 186 Escalope »Alfredo« 233 Estragoneddike 245 Etagepandekager 148 Eton kage 60 F Fars i fingerbrød 146 Farslåda 78 Fars, Peters 167 Farsruller, spanske 219 Fars, stegt m. champignons 81 Fars, stegt m. sprød svær 128 Fars, med tomat og kartoffelmos 219 Fars på æbler 103 Fasan i flødesovs 140 Fasan i karry 158 Fastelavnsboller 43 Ferskener, flamberede 113 »Fie's« kage til mors dag 62 Filet of Dover Sole 226 Fingerbrød 48 Finske brød 45 Fire-specier 44 Fiskeanretning, kold 118 Fiskefars, hjemmelavet 66 Fiskefarsrand m. muslingesovs 81 Fiskefilet, stegt 179 Fiskefarsfrikadeller 65 Fiskegratin 147 Fisk, Kalles gratineret 165 Fisken fra Hornbæk 69 Fiskerens fryd 30 Fisk, Indianer- 238 Fisk-Josephine 90 Fiskekrebinetter 149 Fisk, marineret 69 Fiskeret, Kong Neptuns 282 Fisk Royal 109 Fiskesnitter 102 Fiskesuppe, »karrysuppe« 79 Fisketimbale 117 Fladbrød fra Jentebu 238 Florentinerkager 56 »Flæsk«, konfekt 264 Flæsk, paneret 69 Flæskesteg 127 »Flæskesteg«, 2 personers 74 Flødeboller 43 Flødefyld 170 Flødeis 133 Flødekarameller 264 Flødepeberrod 120, 137 Flødepeberrod, frossen 124, 140 Flødepeberrodssovs 95 Fløderand 157 Fondue Bourguignonne 223 Fondue, schweizisk ost 210 Foreller, kogte 121 Forkortelser 329 Forårsruller 235 Franskbrød 9 Franskbrødsboller 63 Fransk bøf 143 Franske kartofler 298 »Fransk skum« 162 Fransk salat 181 Fremmede ord fra den kulinariske verden 329-330 Fricandeau 75 Frikadeller, Bambino 112 Frikadeller fra Bondehuset 72 Frikassé, kalve, lamme 70 Friturekogning 297-298 Frugt, henkogt 247 Frugtkage, engelsk 41 Frugtkage, Gabrielles 234 Frugtkager, mørdejs fra Stines hus 36 Frugtkage, Tivoli 141 Frugtpier, svenske 53 Frugtsalat 13, 132 Frugttærte, Ulla- Bella's 237 Fryseboksen og Fryseemballagen 250-251 Frysning af bagværk 258-59 - grøntsager 251-52, 254 - fisk 256 - fjerkræ 257 - frugt 254-55 - - færdiglavede retter 257-58 - is 261 - kød 257 - rabarber 255-56 - skaldyr 256 - stikkelsbær 255-56 - vildt 257 Fugle, benløse 144 Fuglereder 130 G Galopkrans fra »Nøjsomhed« 43 Gemme-gærdejen 57 Glasur, appelsin- 35 Glasur, chokolade- 35 Glasur, kransekage- 55, 132 Glôgg fra Holcken 237 Glogg fra Lapland 237 Grahamskiks 31 Grapefrugt m. portvin 153 Grapefrugt m. rejesalat 111 Gravlaks 139 Gratin, blomkåls- 86 Grevinde-kager 40 »Grøntbutikken« 34 Grønlangkål 124 Grøntsager, stuvet 69 Grøntsagsgelérand 137 Grøntsagsgelé m. tunge 283 Grøntsagssuppe, legeret 70 Grøntærtesuppe 67 Gråand 160 • Guf«, Adrian's 265 Guldbananer 101 Guldhorn, små 52 Guldmedaljer 30 .Guldsuppe« 109 Gule ærter 93 Gullasch, ungarsk 93 Gås, rensning af 323 Gås, sprængt 93 Gås, stegt 127 H Hachis 147 Hakkebøffer, københavner- 79 Hakkekoteletter 97 Hamburgers 48 Hamburgerryg i folie 123 Hamburgerryg, foliestegt 96 Hamburgerryg, grillstegt 177 Hamburgerryg, kogt 184 Hamburgerryg el. skinke, kold 181 Hane, stegt 83 Hapsboller 41 Hare, forloren 87 Haresteg 156 Hareragout 157 Harlekinskager 44 Hasselback-kartofler 81 Hawaii-dessert 153 Havregrød 9 Hellefisk, kogt 68 Henkogning 246-47 af fisk 247 - frugt 247 - grøntsager 247 - kød 247 Hesteskobrød 9, 107 Hindbær, kolde 195 Hindbærkage 130 Hindbær- syltetøj 240 Hjerneboller 28 Hjertesnitter 99 Hjerter, stegte 146 Hollandaisesovs, uægte 117 Hollandaisesovs, ægte 234 Honningkage 51 Honningkage, Kaptajnens 36 Horn, Wienerbrøds- 38 Horn, Birkes 10 Horn, franske 27 Horn, hurtigbagte 11 Horn, små guld 52 Horn - »Kontormusens« 56 Hornbæk- fisken 69 Hornfisk, Gittes 84 Hors d'oeuvre 208 Hot dogs 191 Hovmester- dessert 181 Hummer au naturel 110 Hummer, gratineret 183 Hvidkålssuppe med flæskeben 84 Hvidløgsbrød 198 Hvidløgsbrød, fransk 182 Hvidløgseddike 245 Hvidløgssmør 220 Hvidvin 274 Hybensuppe 84 Hyggekagen 49 Hyldebærsuppe 145 Hævemidler 288-292 Hønsebryst 205 Hønsekødsuppe 95 Hønen, Odessa- 229 Hønse- eller kyllingesalat, amerikansk 228 Hønsesalat fra Trollegården 14 I Ingefærrand, fransk 118 Irsk stuvning 144 Is, fløde- 133 Is, frysning af 261 Is, italiensk Cassata 105 Is-kaffe med jordbær 196 Is nougat 110 Is, parfait 110, 133 Ispunch 32 Is, romersk 99 Is, vanille 123 Is, varm 122 Italiensk salat 18 J Jam, engelsk syltetøj 240 Janssons fristelse 14 Jordbærgrød 180 Jordbærkage, Studentens 199 Jordbærmousse 259 Jordbær-syltetøj 240 Jordbærtærte m. vanilleis 22 Jordskokker, gratinerede 87 Jordskoksuppe 165 Juleboller 45 Julekagen fra Bispegården 46 Julestjerne, svensk 46 Jægergryden, m. spaghetti 80 Jødekager 45 K Kaffe, forsk, metoder 7 Kaffebrød 56 Kaffebrød, Norrlandske 42 Kaffecreme og glasur 126, 127 Kager fra Bondehuset 20 -Kakao 173 Kalkun, stegt 131 Kalorier 278-280 Kalvefilet, grill-stegt 176 Kalvefilet fra Jagtgården 99 Kalvefilet på spinatkrans 183 Kalvegryde, sønderjysk 218 Kalvehakkekotelet 281 Kalvehaleragout 71 Kalvekotelet, smørdampet 152 Kalvenyresteg 109 Kalverullesteg, fransk 86 Kalveruller, franske 86 Kalveryg, dobbelt 117 Kalvestuvning, Nicolai's 260 Kamme, Wienerbrøds- 37 Kaneldrømme 63 Kanelsnegle 36 Kaninsalaten 13 Kantarelsovs 149, 180 Kantareller, stuvede 28 Karamelrand 95 Karamelsovs 95 Karl Johan- Svampen 304 Karry-flødemayonnaise 22 Karry-kød 73 Karrysalat 15 Karrysovs 83, 136 Karrysuppe (på fiskesuppe) 79 Kartofler, bagte 144 Kartofler, brunede 74, 108 Kartofler, franske 298 Kartofler, Hasselback 81 Kartoffel-kugler 156 Kartoffelkugler, kogte i fedt 298 Kartoffelpinde 298 Kartofler, pommes frites 102, 298 Kartofler, rasp 74 Kartofler, råstegte 78 Kartofler, råstuvede 165 Kartofler, stuvede 26 Kartoffeltrekanter 298 Kartoffelmayonnaise 23, 91 Kartoffelmos 66 Kartoffelmos, bagt 93 Kartoffelmos, grøn 152 Kartoffelmosrand 85 Kartoffelsalat, kold 96 Kartoffelsne 164 Kartoffelsuppe, skånsk 71 Kastanier, kogte 141 Kastaniepuré 160 Kastanier, ristede 188 Katrineblommekage 73 Kaviar med æggeblomme 155 Kiks, anis 51 Kiks, grahams 31 Kiks, Marstrands 39 Kina-farerens salat 29 Kineser-ribben 175 Kirsebærgelérand 194 Kirsebærlagkagen 193 Kirsebær, syltede uden sten 241 Kirsebærkage, sønderjysk 18 Kirsebærsovs 88, 136 Kirsebærtærten fra Godset 193 Klejner 45 Klipfisk fra Sætergården 83 Knækglasur 264 Kokosboller, Soldemutters 263 Kokosdrømme 39 Kokoskage, Sisses 47 Kokoskager, Vibekes 31 Kokosmakroner 24 Kokosmakroner, Anne Dortes hvide 40 Kokosknækkager 54 Kokossnitter, Mammas 64 Kokostoppe, konfekt 263 Kommenskringler 40 Korendekager, små 24 Koteletter, Busters 86 Koteletter i folie 144 Koteletter, glaserede 14 Koteletter, glaserede, Rue Mignon 142 Kotelet, grill-stegt 281 Koteletter, Hamlet- 136 Koteletter, Majorens 166 Koteletter, »Rigmands« 25 Koteletter, Rositas 208 Koteletten, Slanke- 281 Koteletter fra Skovhuset 20 Koteletter, vindampede 142 Krabber, gratineret 19 Krabber, kogte 184 Krabbelurer 59 Krabbesovs 109 Kransekageglasur 55, 132 Kransekage 132 Kransekagekonfekt 110 Krebsefest, Mariefreds 238 Krikand 160 Kringle, Anders' 41 Kringler, kongelige 38 Kringle fra Dalarna 236 Kroketter m. madeirasovs el. tatarsmør 88 Kroketter, schweiziske 224 Krustader 28 Krydderboller 9 Krydderier 266-72 Allehånde 268 Anis 271 Basilikum 268 Birkes 271 Cayennepeber 268 Chilipeber 268 Citronmelisse 269 Dild 269 Gurkemeje 268 Hickory smoked salt 267 Hvidløgspulver 267 Hvidløgssalt 267 Ingefær 271 Kanel 271 Kapers 269 Kardemomme 271 Karse 270 Karry 268 Kommen 271 Koriander 271 Laurbærblade 270 Løgpulver 267 Løvstikke 269 Merian 269 Muskat 270 Nelliker 271 Paprika 268 Peber, hvid 267 Peber, sort 267 Persille 269 Rosmarin 269 Safran 271 Salt 267 Smoke Flavored salt 267 Salvie 268 Timian 269 Vanille 271 Krydder-eddiker 272 Béarnaiseessens 272 Fransk vinaigre 272 Red Wine vinaigre 272 Vinaigre de Vin 272 White Wine vinaigre 272 Krydderfedt 214 Krydder-ris 100 Kryddersild fra fiskerlejet 249 Kryddersmør (Tatarsmør) 143, 216 Kryddersovs 272 Chili-sauce 272 Mango-chutney 272 Mustard sauce 272 Kinesisk soya 272 Tabasco 272 Tomat-ketchup 272 Worcestershiresauce 272 Krydderurter Brøndkarse 270 Kørvel 269 Pebermynte 270 Peberrod 270 Purløg 269 Sennep 270 Kræmmerhuse 93 Kråseragout 85 Kuglekartofler 156 Kugleprøve 264 Kungsholm-landgang 189 Kuvertbrød 107, 225 Kvik-op-salaten 195 Kylling Bolzano 232 Kylling, på fransk 126 Kylling, Erna's kolde 203 Kylling i gelé, Frascati's 234 Kyllinger, grill-stegte 176 Kylling å la Marengo 141 Kylling, orientalsk 89 Kylling-spinat 196 Kylling, sommer- 181 Kylling, forårs til to 225 Kyllingebryst i beignetdej 130 Kærlighedskranse 26 Kærnemælksfromage 88 Kærnemælkssuppe 78 Kødboller, svenske 18 Kødboller, surprise 85 Kødboller, til suppe 94 Kødrand 76 Kødsuppe 94 Køleskabet 260-261 Kørvelsuppe 73 Kottbullar, Ingrids 185 Kåldolmer 76 Kålrouletter 76 L Lageagurker 244 Lagkagen, Prinsesse- 84 Lagkagesnitter 20 Lagkagesnitter, Charlies 40 Laks i gelé med tomatmayon. 137 Laks i gelé 200 Laks, kogt 137 Laks, ristet 104 Lakseruller 124 Lakseruller, franske 202 Laksesalat fra Kroen 22 Lammehoved, grilleret 27 Lammekoteletter fra Maxim 25 Lammekølle 107 Lammeryg 118 Lever, amerikansk 280 Lever, stegt 72 Leverskiver, grill-stegte 103 Leverpostej 17 Leverpostej, fløde, snitter 202 Leverpostej fra Lyon 222 Lillebrors trøstemad 34 Linser, lune, abrikos- 13 Linsemakroner 49 Locher-punchen 133 Luciabrød 54 »Lækkerbidden« 153 •Lækkerspid« med pommes frites 191 »Lykke« salat 71 .Lykkesild« 112 Løgsuppe, fransk 167 Løjnantshjerter 53 •Løvemad«, Pelle Jons 92 Lada, Asparges- 21 M Madeirakoteletter 168 Madeirasovs 88, 208 Maizenagrød 146 Majs, kogt og grill- stegte 228 Majs, stuvet 78 Makaronipie, italiensk 89 Mandelmarengs 30 Mandelpinde 39 Mandelrand, Kirstens 108 Mandel-sandwich 197 Marcipan- konfekt, ægte 262 Marcipan, overtrækkes 263 Marcipan-snitter 262 Marengs 61, 158 Marengsdej 77 Marengsbund med frosne hindbær 162 Marengskager 99 Marengslagkage m. vanilleis 44 Marinade til kød 101 Marmelader abrikos 11 abrikos og æbler 11 blomme 239 jordbær 240 hindbær 240 rabarber 240 Reine claude 239 Marmorkage 40 Marstrandskiks 39 Matrosens guf 53 •Matrosens sardin-natmad« 190 Mayonnaise 15 Mayonnaise, dild 25 Mayonnaise, krabber, gratineret 19 Mayonnaisesovs 181 Mayonnaisesovs, fransk 210 Mazarintærte, Maikens 49 Medaljer 46 Medisterpølse 17 Medisterpølse, hjemmelavet 17, 74 Mellemmad, »Henriks« 172 Melon med ingefær 181 Millionærbøf 77 Minestrone 126 Mintsovs 124 Mixed grill 114 Morgenmad 7 Morgendrikke, andre 8 Mosaik salat 173 Moseand 160 Muffins 35 Muskatkager 38 Muslinger, gratinerede 182 Muslinger, marinerede 31 Muslinge-natmad, Sofus' 187 Muslinger fra Skriverhuset 182 Muslingesalat 13 Muslingesovs 81 Mutton-chops 124 Møllehjulstærten 64 Møllens chokoladelagkage 38 Møllevinger 35 Mørbrad i frakke 29 Mørbrad, grillstegt 177 Mørbrad i godt selskab 98 Mørbrad, helstegt 22 Mørbrad, Kardinalens 125 Mørbrad-roulade 33 Mørbrad som vildt 79 Mørdejskage med abrikos 154 Mål og vægt 329 N Napoleonskager 170 Napoli-salat 233 Nassi Goreng 236 Nougatfromage 74 Nougat, hård 263 Nougat-is 110 Nudeldej 230 Nynaskager 55 Nyreragout med kartoffelmos 67 Nøddeblade 171 Nøddekage 51 Nøddekager fra Admiralgården 61 Nøddekagen fra Norrland 55 Nøddekager, små 33 Nøddetærte 121 O Oksebryst 94 Oksefilet 121 Oksefilet, grillstegt 177 Oksefilet, grydestegt 116 Okse- el. kalvehaleragout 71 Oksehalesuppe 90 Oksestegen fra Simpson 224 Oksekødsuppe 94 Olivensovs 14 Omelet, svensk til os to 187 Omelet m. frugt 102 Omelet, Lausanne 222 Omelet paysanne 25 Omelet, portions- bagt i ovn 152 Orangestænger, konfekt 262 Ossobucco 233 Ostebid, Gubbens 27 Ostebjælker fra skihytten 41 Osteboller, fyldte 188 Osteboller, franske, fyldte 190 Ostebrød, franske 81, 165 Ostebrød, ostindisk 125 Ostebrød, Rikkes 61 Ostecreme 60, 110 Ostecrépes, franske 211 Oste-fondue, fransk 210 Oste-franskbrød, Jægermesterens 211 Ostefromage fra Londra 211 Ostefyld, fransk 170 Ostekranse med valnøddesmør 198 Ostelinser 110 Ostemad, »Gamle Oles« 92 Ostemad, Kælderens 203 Ostemad, lun 150 Ostepie, fransk 159 Ostepinde, franske 204 Ostepostejer, Annes 117 Ostesalaten fra Lafayette 210 Ostesalat fra Strands terrasse 15 Ostesmør 216 Ostesovs 30, 78, 97 Ostestænger, lune 161 Ost surprise (frossen ost) 119 Ostesuppe fra Lausanne 210 Oste-tomat-røræg 123 Ostesoufflé 132 Ostespid, Ungkarlens 210 Oste-tærte 32 Ostetærte fra Bretagne 19 Othello-spaghetti 231 »Overlægens sovepille« 186 Ovnens varmegrad 329 Overtrækschokolade 263 P Paella á la Valenciana 227 Pandebøffer, rumænske 138 Pandekager, Etage- 148 Pandekager, franske 66 Pandekager å la Garbo 116 Pandekager, hverdags 86 Pandekager, nat 193 Pandekage, russisk 68 Paola-kagen 59 Paradisæblegelé, »Godsets« 241 Pariserkage 115 Parisertærten 60 Peberbøffer, franske 221 Peberkager, Skansens 237 Peberkager, skånske 54 Pebernødder, engelske 45 Peberrodssmør 104 Peberrodsæbler 184 Persillesmør, tatar 98, 191 Persille, friturestegt 109 Pickles, »Peters. 243 Pie Baraba's 229 Pien fra Florida 112 Pie, Topsys 226 Pie, USA 56 Pighvar, kogt 68 Pilaff-ris 143 Pindemad 204-05 Pirogi med vildt 162 Pizza Napolitana 186 Pizza, schweizisk 192 Pletter m. syltetøj 81 Pleskner 63 Plumkage, engelsk 46 Plumkage, Herregårds 37 Pommes frites 298 Porresuppe 70 Portvinsgelé 109 Potkase 133 Poulard m. fars 111 Poulardsalat på artiskokbunde 129 Pottebøf m. ris 100 Prinsessebudding 136 Pudding, Fleet Street 225 Punch, Locher 133 Pyt i fad, Jægermesterens 193 Pærer på mørdejsbund 85 Pølsebrød, lune 189 Pølser, grill-stegte 185 Pølsemad, Susannes 34 Pølsemad, »T.V.« 188 Pølse og ostehorn 48 Pølsepande 19 Pølseris 27 »Pålægstallerken«, Mille's 260 Påskekagen 126 Q Quiche Lorraine 192 R Rabarbergrød 79 Rabarberbrød 219 Rabarberkompot 118 Rabarbermarmelade 240 Ragout Capri 230 Rart at vide om - - - - bagning 285-292 - - - - dyrevildt 327-328 - - - - fisk 311-313 - - - - fjerkræ 323-324 - - - - friturekogning 297-298 - - - - frugt 305-308 - - - - fuglevildt 325-326 - - - - grøntsager 299-302 - - - - hævemidler 292 - - - - jævning 293-294 - - - - kød 316-322 - - - - makaroni 295 - - - - mælk 309-310 - - - - ost 309-310 - - - - ris 295 - - - - skaldyr 314-315 - - - - smør 309-310 - - - - sovs 296 - - - - spaghetti 295 - - - - svampe 303-304 - - - - vin 273-277 - - - - æg 309-310 Ravioli 230 Renions 37 Rejer 21 Rejer, franske marinerede 187 Reje-natmad fra Operakælderen 189 Reje- mayonnaise-snitter 202 Rejer, ristede 160,189, 204 Rejespaghetti 163 Rejesalat, fransk 23 Rejesalat fra fiskekajens restaurant 233 Rejer i tomatgelérand 12 Remoulade, indisk 201 Remouladesovs 179 Rensdyrryg 129 Rensdyr-roulader 201 Rib, sønderjysk 16 Ribbensteg, ovnstegt 127 Ribbensteg, grydestegt 92 Ribsgelé 242 Rijstafel 235 Ris à l'amande 128 Ris, guld 232 Ris, indiske 136 Ris, krydder 100 Ris, løse 68 Ris, marineret 104 Ris mayonnaise 115 Ris, pilaff 143 Ris, spanske 203 Risengrød 126 Ris-vandgrød 147 Risrand m. skaldyrsstuvning 159 Risotto, Capri 232 Risotto med skinke 75 Risotto Tivoli 232 Rolls, amerikanske 10 Rolls, engelske små rundstykker 225 Romcreme 159 Romfromage 92 Rosenbrød 9 Roulade 48, 49 Roulade m. chokoladesmørcreme 40 Rouletter m. svesker og æbler 70 »Rullefisk, den berusede« 209 Rullesteg, Mesters 144 Rullestegen fra San Remo 135 Rullepølse 18 Rundetårnskager 42 Rundstykker 9 Rundstykker, »God-morgen« 10 Rungstedkage 46 Rusker 11 Ryper, Jamtlands 159 Rysteribs 144 Rævesovs 139 Rødbeder 242 Rødbeder, syltede 17 Rødgrød 79 Rødkål 127 Rødspættefilet m. rejer 153 Rødvin 274 Rødvinsgelérand 130 Rødvinssovs 184 Røræg m. asparges 280 Røræg m. champignons 104 Røræg med rejer 130 Røræg - oste - tomat 123 Råcreme 73, 130 Råstegte kartofler 78 Råkostsalater til vildt 155 S Sacher tærte 58 Saft, kogt 242 Sagosuppe, gul 165 Sagosuppe, rød 166 Salat, Amager- 29 - appelsin- 97 - Bondemandens 102 - »Bornholmer«- 23 - champignons, marinerede 155 Det store salatfad 22 - fransk 181 - frugt 155 - hvidkål, æble, rosiner 155 - hønse- 14 - kyllinge- 228 - italiensk 18 »Kanin«- 13 - karry- 15 - Kinafarerens- 29 - »kvik-op«- 195 - lakse- 22 - Peters kontor- 33 - Lykke- 71 - Margot 189 - -mosaik 173 - muslinge- 13 - Napoli- 233 - oste- 15 - slanke- 24 - reje- 23 - spansk 228 - Solskin- 20 - Søndags- 27 - Waldorf- 31 - æble- 30, 129 revet æble, selleri 155 Salt kød 205 Saltlage 248 >Saltmaddere€ 197 Saltning 248-249 Saltstænger 116 Salvatore-kager 58 Sandkage, herregårds- 51 Sandkager, små 62 Sandwich 216 børne- 173 grønt-smør 216 enkelte 216 dobbelte 216 Club fra »kvisten« 217 kryddersmør 216 ostesmør 216 skinkesmør 216 -skinke, varm 24 »Susannes«- 24 sennepssmør 216 sildesmør 216 slanke- 282 æggesmør 216 Sangria 228 Sardin-natmad, Matrosens 190 Savarin med frugt 52 Savarin fra Solskinshuset 125 Scampi frites 25 Scampi al Funghetto 233 Schweizerpastiller 264 Schweizertærten 140 Scones Boston 10 Scones, kommen fra Kensington 226 Scones fra Skihotellet 10 Selleri, ostegratinerede 149 Sellerisuppe med ærter 83 Sennep, jule- 16 Sennepsmayonnaise 184 Sennepssmør 216 Sennepssovs 82 Sigtebrød fra bondegården 30 Sild, Arkitektens 21 Sild, Aperitif- 104 Silde-bid fra godset 158 Sild, Bo's 237 Silden, der kvikker 141 Sildesmør 216 Sild fra Skipperhuset 14 Sildesalat fra Jydekroen 18 Sild, stegte fra Mols 26 Sild i folie, stegte 103 Sild, stegte Onkel Sørens 145 Sild i sherry 16 Sild med remouladesovs 219 Sildeøje m. æggeblomme 125 Skaldyrscocktail 132 Skaldyrscocktail med tomat 100 Skaldyrstallerken fra Fiskerstuen 20 Skaldyrsstuvning 159 Skaller med frugt 49 Skildpadde, forloren 32 Skildpaddesuppe 168 Skinke 205 Skinkefars, amerikansk 28 Skinkefugle 91 Skinke, grillstegt 177 Skinkehorn, lune 189 Skinkekræmmerhuse 13 Skinkemousse 201 Skinke, paneret 104 Skinkepasta 34 »Skinkepyt« 186 Skinkeruller, »Batory«s 168 Skinke, rødvinskogt 133 Skinke-sandwich 24 Skinkesmør 216 Skinkesoufflé, amerikansk 137 Skinke, æble gratineret 29 Skinkebrød fra USA 37 Skipperlobescoves 78 »Skjulte kalorier« 186 »Skriverhusets god-nat bid« 185 Skorzonerrødder 103 Skovdue 326 Skovdue i madeirasovs 157 Sky 17 Slankemad 277-284 Slankesalat 24 Smørrebrød Bananmad, Troldens 215 Brie og camembertost 215 Bøf tatar 215 Danablue-Roquefort ost 215 Dyrlægens natmad 214 Flæskesteg 214 Frikadeller, hjemmelavet 215 Hamburgerryg 214 Hummer i mayonnaise 213 Hønsesalat 213 Italiensk salat 213 Jomfruhummer 213 Kalvesteg 215 Kaviar, dansk 213 Kaviar, ægte 213 Laks, røget 212 Leverpostej 214 Oksebryst, sprængt 214 Ost, gammel m. solbærsyltetøj 215 Pølsemad Dortes 215 Rejer 213 Rullepølse 214 Rygeost med gelé 215 Rødspættefilet 212 Salat, fransk 213 Salt kød m. krydderfedt og sky 214 Samsøost, mild 215 Sardin 212 Sildesalat 213 Sild, marineret 212 Sild, stegte 212 Skinke hakket m. løg og æggeblomme 214 Skinke m. spejlet æg 214 Sky, hjemmelavet 213 Smøreost m. radisebåde 216 Spegepølse 214 Torskerogn 213 Tunge med italiensk salat 214 Æblering, Nissens 215 Æg, Karoline 215 Æggestand 212 Æg med sky 213 Ål, røget 212 Smørcreme 63, 224 Smørcreme, chokolade- 63 Smørkagen fra Skagen 50 Smålandskringler 59 Snegle 220 Snepper, Baronens 159 Sneppebrød 159 Snitter, butterdejs- 169 Snitter, små 115 Snobrød 175 »Solskins«-ægget 24 Solbær 240 »Soldater-natmad« 187 Solskinskagen 49 »Solo-natmad« 187 »Sol-opgang« 22 »Solskin på Mont Blanc« 136 Soufflé, flamberet 234 Sovs, abrikos- 76 - barbecue- 175 - bearnaise- 177 - bechamel- 156 - bordelaise- 116 - champignons- 102 - chokolade- 122 - citron- 68 - Cumberland- 140 - flødepeberrods- 95 - hollandaise, uægte 117 - hollandaise, ægte 234 - kantarel- 149, 180 - karamel- 95 - karry- 83, 136 - kirsebær- 88 - madeira- 88, 208 - mayonnaise, fransk 210 - mint- 125 - muslinge- 81 - oliven- 14 - oste- 97 - rart at vide om 296 - ræve- 139 - rødvins- 184 - skilt 181 - svampe- 80 - tomat- 89 - tomatmayonnaise 137 - trøffel- 131 - vanille- 69 - vin- 96, 234 Spaghetti, friturekogte 232 Spaghetti Greco 231 Spaghetti, kogte 77 Spaghetti, Othello 231 Spandauer 37 Spansk salat 228 Spegepølse 205 Spegesild, Borgmesterens 249 Spegesild, Mosters 28 »Spejlæg« (dessert) 96 Spidbøffer, marinerede 163 Spinatbrød 75 Spinatfyld 231 Spinatrand med skinkekræmmerhuse 19 Spinatsuppe med æg 65 Spinat, stuvet 27, 75 »Spisekammerets hemmelighed« 186 Spidskål, stuvet 136 St. Gallen- kagen 224 Startmad, Skovriderens 158 Startsnitter 107 Stegning ved vidundermetoden 120 Stikkelsbærtrifli 70 Strassburgere 43 Strutter 43 »Studenter« 171 Stuvning, grøntsags- 69 »Styrmandens Landgang« 190 »Støvbolden« 304 Sukkerbrødsdej 49, 122 Sukkerbødskagen fra Rosengården 39 Sukkerglasur, hvid 170 Sukkerløg 122 Suppeboller, bagte 94 Suppe, klares 109 Suppe Pavese 232 Sundhedssuppe 152 Suppe Vichyssoire 114 Svampesovs 80 Sveskebrød 77 Sveskegrød 80 Sveskemos 77 Sveskesoufflé 125 Sveskestang 29 Svinekam, grillstegt 177 Svinekam, grydestegt 87 Svinekam, sennepsstegt 78 Svinekam, sprængt 136 Svinekoteletter fra Lassarsgården 174 Sylte, gammeldags 17 Sylte, sønderjysk rib 16 Syltetøjskager, engelske 47 Søndagssalat, Hedvigs 27 Sønderjysk stang 47 »Sørens natmad« 187 Søtunge Lola 114 Søtunge, pocheret i vinsovs 234 Søtungen fra Maxim 222 Søtunge, stegt 154 Søtunge, vindampet 131 T Tatarsmør, se Kryddersmør 143, 162 Tarteletter m. hønse- og aspargesstuvning 16 Te 8 Teboller 35 Teatersnitter 140 Tekage, fin 52 Tekager, Vålådalens 53 Tivoli- stang 42 Tjur 326 Tomater m. baconfyld 15 Tomater, fyldte 142, 150 Tomater, Ryttergårdens fyldte 27 Tomatgelérand m. rejer og fløde- peberrod 12 Tomater, grønne 241 Tomat-kartoffelmos 75, 209 Tomatketchup 244 Tomat-mayonnaise 13 Tomatmayonnaisesovs 137 Tomatpuré, nem 244 Tomat-ris 148 Tomatsalat 68 Tomatsmør 216 Tomatsovs 89, 147 Tomatsuppe, Krostuens 98 Tomatsuppe m. franske ostebrød 80 Tomat-toast 29 Torsk, kogt 82 Torskerogn, kogning af 77, 312 Torskerogn, ristet 77 Torskerognstatar 91 Torsk, ovnstegt 66 Torsk, spansk 148 Torsken fra Vesterby 259 Tortilla, ægte 227 Toscatærte 55 Trillebøffer 164 Tryllesalater 133 Trøffelsmørcreme 28 Trøffelsovs 131 Tunfisk med bacon 179 Tunfiskebøf 82 Tunfisk, ostegratineret 190 Tunfiskesalat, gratineret 97 Tunge, pindemad 205 Tunge, farseret m. olivensovs 14 Tunge i gelé 198 Tunge, glaseret 120 Tungegryde, Bolettes 115 Tungekoteletter 153 Tvebakker, Mettes 51 Tyttebærsyltetøj fra Jokkmokk 241 TV-kagen 90 TV-pølsemad 188 Tærte, Henriks fest- 119 Tærtebund, butterdej 170 Tærte, Schweizer- 140 u Upside-down cake 58 V Vafler, franske 28 Vafler fra Vålådalen 82 Waldorf-salat 31, 108 »Valencia- natmad« 187 Walesstang 50 Valnøddesmør 198 Valnøddetærte 107 Vandbakkelser 180 Vandbakkelser med ostecreme 60 Vandbakkelser m. ost og radiser 122 Vanillecreme 21, 119, 157 Vanilleis 122 Vanillekranse, Tante Mine's 44 Vanillesovs 69, 76 Welsh rarebit 190 Velkomstgryden 97 »Vestkyst-salat« 198 Vermouth 206 Vidundermetoden, Stegning ved 120 Wienerbrød, flettede 37 Wienerbrød, overskåret 38 Wienerbrød med indrullet smør 37 Wienerbrødskringle 38 Wienerschnitzel 100 Vildand 326 Vildtpie, skotsk 162 Vildtsovs 87 Vildtsuppe 161 Vindolmer 150 Vinsovs 96, 148, 234 Vol-au-vent 169 Y Yorkshire Pudding 225 Z Zabaionne 233 Æ Æblegelé 242 Æblegifler 47 Æblegrød m. vanillesovs 76 .Æblefisk« 170 Æblefisk, .Oldemosters« 100 Æbleflæsk 165 Æbler, helstegte 175 Æbler, Stines indbagte 54 Æbler, indbagte m. vanillesovs 69 Æblekage, Bondegårdens 56 Æblekage, dansk 68 Æblekage, Farmors 129 Æblekagen, Fiskerpigens 89 Æblekage, fransk 93 Æblekage, Madame Antoinettes 222 Æblekagen fra motellet 149 Æbler, kanel- 73 Æbleløgsuppe 150 Æblemad 34 Æblemarmelade fra præstegården 11 Æblemarengs 71 Æblemos 147 Æblemost, Is- 173 Æblepandekager 79 Æblepie, Hyttens 66 Æblepie fra Simpson's 225 Æbler på en pind 265 Æblepølse 173 Æblerand, Anne-Maries 161 Æbleringe, stegte 150 Æbler med romcreme 159 Æble på sandkage 218 Æblesalat 30, 129 Æblesild 161 Æbleskiver 94 Æblesnitter 171 Æblestrudel 59 Æbletrifli 157 Æg, blødkogt 9 Æg i fars 91 Æg, farseret 19 Æggesmør 216 Æg, Pariser- 19 Æg, pocherede 75 Æg å la prinsesse 156 Æg fra San Remo 113 Æg og sild, hakket 33 Æg, spejlede 203 Æggegrød med saft 84 Æggekage fra Klintholm kro 150 Æggekagen, Frilufts- 23 Æggekage, Græsenkemandens 168 Æggelåda m. røgede sild 89 Æggevafler 90 Ø Øllebrød, kongelig 146 Østers 183 Østers, stegte 183 Å Al i gelé 16 Ål, stegt, m. stuv. kartofler 26 | ||
Backed beans er næsten Amerikas national- ret, og selv om retten er ret sen at
lave, kan 1 man vist roligt sige, at den er arbejdet værd, i for det er en ganske herlig ret, som navnlig mænd sætter stor pris på - også herhjemme. Backed Beans fra Boston 500 g hvide tørrede bønner, 3—4 spskf. sukker, gerne puddersukker, 350 g fedt sideflæsk el. magert brystflæsk, hvis De ikke kan lide det fede flæsk, sennep, ingefær, salt, 2 spskf. sirup.4 pers. Bønnerne sættes et døgn i blød i vand, der kasseres, og bønnerne koger nu møre i frisk vand. 1 Dette hældes fra - men gemmes. Flæsket skæ-res i skiver og lægges nu lagvis med de kogte bønner i et ildfast fad. Øverst flæskeskiverne. Lidt af vandet, bønnerne er kogt i, koger sam-men med puddersukker, sennep, ingefær og sirup. Denne lage hældes over bønnerne og skal stå på højde med flæsket. Fadet stilles i ovnen ved meget svag varme, 175°, og her småsteger det hele i 3-4 timer. Uhyggeligt længe, men det 1 er nødvendigt for at retten skal være rigtig. Pas på at vandet ikke damper bort, så må der tilsættes noget mere. Til sidst smages retten til, og helst skal bønner og kød være blevet lysebrunt. Evt. kan fadet stilles op under grillen de sidste minutter, hvis en sådan findes. En ganske dejlig ret, der mætter - men sma- ger utroligt godt. | ||