Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Man tager: flittige Hænder’s kogebog | ||
Forfatter: | Dedichen, Rona; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1961 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Forlagshuset | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 211 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | illustreret; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 19,85 | ||
God mad koster ikke ekstra - når den vel at mærke er blevet til efter Flittige
Hænder's Kogebog! Hvad er hemmeligheden bag denne kendsgerning? Ganske simpelt, at samtlige opskrifter er anrettet med smag og sikker sans for komposition. Eksperten fru Rona Dedichen serverer her en oplagt god idé: den sæsonbetonede kogebog med aktuelle retter. Følg den, og De vil aldrig være i tvivl om dagens menu. Det er festlig mad og hverdagsspise for den kræsne. Som et ekstra plus er her også en lang række opskrifter på kager, der er hele eventyr for sig. Hver eneste dag året rundt er De sikker på succes, såvel i familiens sluttede kreds som blandt vennerne: MAN TAGER Flittige Hænder's Kogebog - og bliver den fuldendte værtinde! | ||
Bagværk
Beckenkage 128 Bittemors kurve 181 Bolish 80 Brunsvigers, sønderjyske 156 Bryllupskage 124 Butterdej 17 Butterdej skager 12 Chaussons med æbler 102 Chokoladekage 92 Chokoladekager for diabetikere 56 Doughnuts 157 Dåbskage 100 Fastelavnsboller 90 Fedtkager 55 Fingerbrød 96 Fletbrød med kommen 72 Fletkage, Annies 128 Fragilité 148 Franskbrød med birkes 72 Frugttærte 20 Gemmekage, hollandsk 164 Gifler, kongens 24 Halvmåner 18 Halvmåner 188 Hindbærkager 200 Hindbærsløjfer 128 Honningkage, bedstemors 96 Honningkage, Susannes 31 Honningkager 92 Hveder 129 Jordbærkage, Napoleon 180 Julekager 56 Kaffebrød ¦ 184 Kanelkrans 48 Kanelstang 72 Kiksekage 76 Kiks 40 Klejner 55 Klippekrans 144 Klovnekage 128 Klôben 152 Kokoskage 74 Kokoskranse 55 Kommenskringler 100 Kransekagetoppe 55 Kranse, Marie Lassens 55 Krumkager 101 Krydderlagkage 208 Kuvertbrød, Lises 192 Lagkage med glasur 94 Lagkager, surprise, små 28 Lagkagesnitter for diabetikere 56 Luciabrød 55 Luksustærte 82 Madeleinekager 16 Mandelkage, Sigrids 84 Marengs, italienske 98 Marengskager 165 Marmorkage, Pernilles 8 Mickey mouse kage 168 Muffins 201 Olympiakage 12 Osklinser 8 Othellokage 161 Piedeje 199 Side Sommerpie 186 Pizza Plumkage Ibitza 120 Prinsessekage 128 Pumpernikkelkager 55 Pærekage, Sørens 94 Rosinkage, Ilonas 52 Roulade 104 Sachertorte 4 Scones 160 Shortcake 204 Sandkage, skole 132 Smørbirkes Harlekin 112 Smørkage 29 Sommerens tærte 196 Sommerhusbrød, svensk 176 Sommerhusmedaljer 172 Strøkager, Bothildes 55 Sveskekage, Inas 88 Tarteletter med æg 10 Tarteletter, florentinske 48 Tebirkes 140 Teboller 204 Tehorn 188 Testang, oldemors 36 Toscakage 136 Ungarnske kager 24 Vafler neapolitanske 33 Vafler med ostecreme 90 Vandbakkelser 4 Vandkringle, Thildes 124 Vanillekranse 55 Waleskringle 116 Wienerbrød 29 Wienerbrødsstang 30 Æblekage, orientalsk 68 Æblestang, fransk 44 Cremer Kagecreme 94 Råcreme 107 Moccacreme 150 Smørcreme 100 Desserter Ananas au kirsch 15 Appelsindessert, amerikansk 156 Appelsinsoufflé 54 Appelsintrifli 208 Arme riddere 54 Banancieme 114 Bananer, stegte 20 Blommedessert, Moniques 207 Blommetærte 190 Blommetærte, mormors 178 Budding, burgundisk 150 Chokoladebudding, mosters 115 Chokoladecreme 40 Dessert havehus 178 Dåbskage 100 Engledessert 115 Fersken a la Kirsten 202 Fjerde-maj-tærte 136 Floderand med frugtsalat 30 Floderuller 81 Side Frugtbovle Grenoble 208 Frugtkurve 193 Frugtsalat, fransk 118 Frugttærte 20 Grapefrugt, fyldte 70 Hindbærcreme 170 Hindbærguf 200 Hindbær Melba 190 Hofdessert 34 Hofdessert, børnenes 165 Jordbærcreme 4 Jordbærdessert 162 Is, hjemmelavet 50 Iskage, varm 141 Is, spraglet 112 Klakager 74 Krydderlagkage 208 Marengs, italienske 98 Melondessert, fransk 182 Melon, fyldt 188 Melon hors d'oeuvre 187 Melonkurv 188 Melon med ostefyld 187 Melonsalat 187 Mettes yndlingsdessert 138 Mos, lyndessert 194 Mulvarpeskud 78 Mælk, oplagt 86 Omelet, surprise 11 Pandekager, Jamaica 147 Pandekager, russiske 90 Pandekager, surprise 35 Peters fristelse 86 Pets de Nonne 98 Pindsvin 62 Platter 176 Pyramide 134 Pærermaskerade 208 Rabarbergele med vincreme 146 Rabarbergrød 130 Rabarbermarengs 122 Rabarbertærte 150 Ris a la mande 62, Roly-poly 85 Rumænske mamoliga 30 Savarin 206 Snebolde 66 Sneæg 142 Souffle flambé 78 Stikkelsbærkage 195 Syltetøjssouffle HO Tophat 158 Triflis 80 Vingelernd med frugt 48 Zabaione 94 Æbleblomster 208 Æblekage 23 Æblekage, Hétnas 203 Æblekage Katarinas 207 Æblemarengs 50 Æblepandekager 120 Æblerand Æbler i fad 170 Æbler i slåbrok 183 Æbler stegte 58 Æbleskiver 66 Æbleskiver, høst 196 Side Drikke Cocktail, vestindisk 180 Frugtjuice 180 Gløgg, svensk 68 Høstdrik 196 Iscacao 179 Iskaffe 179 Jordbærmælk 179 Jægerhusets specialitet 180 Limonader 179 Melondrik 188 Mustis nytårssup 68 Punch, Jægerhusets 68 Punch, morfars 68 Punch, nytårs 68 Punch, nytårsungdommens 68 Sundhedsdrik 179 Tomatjuice 180 Vin blanc au cassis 180 Fisk og skaldyr Al, frokost 174 Al i karry 119 Ål, madeira 142 Åleragout 78 Al, stegt, røget 7 Aborre à la meuniere 130 Bouillabaisse 86 Emmas fiskeret 134 Fiskebiks 186 Fiskeboller 108 Fiskefiletter med muslingesauce 54 Fiskefilet, Toronto 102 Fiskegratin 122 Fiskegullasch 23 Fiskerand, Caroles 107 Fiskerand, Marechal 134 Fiskeret, spansk 4 Fisketimbale 108 Fisketærte 138 Foreller, fyldte 13 Foreller Monte Carlo 162 Foreller Lyon 99 Frikadeller, havfruens 75 Frikadeller Marechal 134 Grydefisk 90 Gedde, kogt 34 Genuaruller 154 Havets frugtpie 199 Hellefisk, køkkenskriverens 191 Hellefisk, ristet 98 Hornfisk à la pierre 198 Hofnfiskerand 144 Hornfisk, kasserolle 144 Hornfisk, kogt 23 Hornfisk, ristet 98 Hornfisk med æbler 1-20 Hummer naturel 111 Jansons fristelse 30 Jomfruhummer å la thermidor 203 Karpe, ovnstegt 82 Klipfisk 58 Klipfisk gratineret 58 Klipfisk med spinat 106 Koteletfisk 198 Krabbecocktail 66 Krabber à la thermidor 203 Krabbesalat 14 Krebsegratin 194 Laksekræmmerhuse, fyldte 122 Laks i vinsauce 64 Laks, kogt 50 Lækkerbidsken 122 Makrel, farseret 148 Makrel, gravad 147 Makrel, Hornbæk 178 Makrel, marineret 148 Makrel, på norsk 148 Makrel, ungarsk 148 Makrel, røget, ristet 47 Marseilles specialitet 110 Muslinger 37 Muslinger, gratinerede 37 Muslinger, Havmandens 37 Side Muslinger, marinerede 37 Pighvarre à la Fromsseier 167 Pighvarre, farseret 94 Pighvarre, kogt 43 Rejer, fritterede 180 Rødspætter à l'orange 202 Rødspætter i fad 174 Rødspætter kogt i ovn 12 Sardin med ost 78 Sildeøje 39 Sild, fyldte 25 Sild, indpakkede :---- 25-50 Sild, Karry 64 Sild, karrystegte 70 Sild, kogte 28 Sild, remoulade 64 Sild, røgede 28 Sild, sherry 64 Sild, sommerhus 170 Sild, stegte 27 Sild, syltede 28 Skovtrolde 194 Skrubber 182 Snegle à la bourgignonne 41 Sneglefyld 41 Soløje , 66 Soufflé 158 Spegesild 14 Stenbider, stegt 115 Søtunge à la bonne femme 20 Søtunge, Leas 126 Tomatsild 64 Torsk aux crevettes 123 Torskefiletter i fad 66 Torskehaler med sherrysauce 8 Torskepie med champignonsauce 65 Torskerognssalat 70 Torsk, gratineret 65 Torsk, hytte 89 Torsk i mayonnaise 65 Torsk, kogt 66 Tunfisk, gratineret 198 Tunfisk, marineret 18 Fjerkræ og vildt Agerhøns 15 And med leversauce 61 And på italiensk 94 And, sprængt 170 Duer à la Café de Paris 123 Duer, farserede 97 Duer med ærter 70 Duepostej financière 198 Fasaner, stegte 23 Gås med leversauce 61 Gås, sprængt 32 Hane i portvin 43 Hane à la reine 202 Harefilet på jægervis 42 Hare med svesker 42 Haremousse 43 Hareragout 39 Hareryg, stegt 42 Høne à la Philippe 126 Hønsefrikasse 102 Hønsekroketter 88 Hønsesalat 98 Kalkun, farseret 112 Kanin, stegt 86 Kyllinger, forårs- 138 Kylling Gaiatine de poule 197 Kyllinger, grønne 140 Kyllinger i estragon 7 Kyllinger i paprika 24 Kyllinger, persille 156 Pie marengo 200 Poularde à la creme 162 Poularde alsacienne 190 Poularde, kold i aspic 190 Poularde, påske 118 Råger, stegte 146 Skovsnepper 27 Skyttens specialitet 43 Vildtkroketter 88 Side Frokostretter Al i gele 106 Ål, stegt, røget 7 Artiskokbunde med marv 86 Bakkeiser med ansjoser 158 Blomkål med mågeæg 144 Brisler å la Georgette 64 Brysselsandwich 154 Canapeer 152 Clubsandwich 20 Fløjlssalat 155 Forårsruller 82 Franskbrødskrustader 137 Frølår, gratinerede 84 Frølår i karry 84 Frølår ragout 84 Frølår, stegte 84 Fyldte laksekræmmerhuse 122 Fyldte æg 82 Fynsk havstryger 27 Giffelæg 186 Grisetæer, panerede 138 Hornfiskerand 144 Hors d'oeuvre 116 Hønsesalat 98 Jansons fristelse 30 Julesalat i svøb 69 Karrysalat 58 Krabbesalat 14 Krebsegratin 194 Laks i vinsauce 64 Luksus sandwich 162 Makrel, gravad 145 Makrel, røget med brøndkarse 134 Mandfolkesnitter 32 Marv på ristet rugbrød 22 Monas pølsesalat 110 Ostemedaljer 202 Osterejer 74 Påskemuslinger 117 Pebere, fyldte 12 Pinsesol 146 Pocherede æg i mayonnaise 102 ¦ Pølser i svøb 94 Pølser, wiener i svøb 190 Rosetter 130 Rødtop 49 Salatagurker, panerede 144 Salatbombe 34 Salat, bryssler 182 Salat, frokost 170 Sandwich, kvik 178 Sardin med ost 78 Sildeøje 39 Skidne æg 118 Skinke i portvin 90 Smørrebrød 151 Snegle ^ Solnedgang 178 Soløje 66 Store bededagssalat 134 Tarteletter, florentinske 48 Tomater, fyldte 3 Tunfisk 198 Æbler, fyldte 206 Æg i madeira 50 Æg med krabber 126 Grøntsager og svampe Artiskokker 189 Asparges a la Vichy 159 Asparges med mousselinesauce 160 Aspargessalat 160 Auberginer 174 Auberginer, fyldte 182 Blomkål, fyldt 53 Blomkål med mågeæg 144 Blomkål, pandekål 53 Blomkålssoufflé 44 Blomsterbed 118 Broccoli, gratineret 142 Champignon å la creme 58 Codanfad 202 Fransk agurkeret 134 Side' Grøntsagsgryde 182 Grøntsagsplatte 38 Grøntsagsrand 61 Grøn salat med ærter 12 Gulerodssalat 54 Jordskokker 48 Julesalat, fyldt 69 Julesalat i svøb 69 Julesalat med rødbeder 69 Julesalat, stegt 69 Kåldolmer 21 Kål, fyldt 21 Kålrabi, husmands 86 Kartoffelgratin 130 Kartoffellåda med bacon 15 Kartoffellagkage 45 Kartoffelrand 122 Kartoffelreder 113 Kartoffelsalat 22 Kartoffeltærte, hertugens 206 Kartofler, farserede 78 Kartofler med dildsauce 144 Kartofler Voisin 174 Kastanjer, kogte 3 Konfettiboller 130 Kreolerspinat 137 Løg, farserede 74 Løg, indbagte 190 Løgtærte 94 Lørdagsgratin 150 Majskolber 176 Mimosesalat 130 Pebere, fyldte 12 Pizza 114 Pizza Cortina 194 Porrer a la Paul 192 Porregratin, Birtes 34 Porrer på mange måder 191 Porrepuré 191 Rand, grøntsags 158 Rosenkålsgratin 89 Rødbedebøffer 71 Rødbeder, gratinerede 71 Rødbeder, kogte med rørt smør 7 Rødbeder, ovnstegte med sennepssmør 71 Rødbedesalat 72 Salat 26 Salatagurker, panerede 144 Salat, blandet 115 Salat, fransk 18 Salat, frugt 64 Salat, jule 64 Salat, Nice 146 Salat, selleri 64 Salat, svensk 168 Selleri, boller i 27 Selleribøf 19 Selleri, farseret 138 Sommerhvidkål 177 Spansk grøntsagsret 195 Spidskålsgratin, Karens 190 Spinat, krokonens 30 Spinat med fyldte champignon 154 Spinat som i Toulon 75 Støvbolden 173 Søren Savs livret 166 Tomatbøffer 184 Tomater, fyldte 3-39 Tomatlåda 184 Tomatpyramide 142 Tomatrand 66-184 Tyrkisk kærlighed 53 Voksbønner å la Simone 174 Indmad Brisler å la Georgette 64 Brisler, stuvede med champignon 7 Brisselmedaljoner 162 Gåseleverpostej 123 Hjerter, kalve 40 Hjerter, lamme 198 Kråsesuppe 82 Leverapfel 120 Side Leverbudding 47 Levergullasch 82 Lever, helstegt 47 Lever i hvidvin 47 Lever i rødvin 47 Lever, kalve, engelsk 158-147 Lever, kalve, fransk 23 Lever, kalve, luksus 199 Lever, kyllinge, postej med 57 Leverpostej, varm 15 Nyrer å la Herman 30 Nyrer å la Liselott 166 Nyrer i hvidvin 94 Nyrer, lamme, på italiensk 182 Nyreret, pikant 74 Rositagryde 134 Tunge, kalve med grøntsager 43 Tunge, kalve surprise 138 Tunge, okse, fransk 3 Tunge, okse, provencalsk 206 Tunger, svine, panerede 78 Farsretter Grundfars 88 Boller i selleri 27 Borgrand 182 Exotiske pandekager 174 Farsruller, fyldte 142 Frikadeller 40 Frikadeller, franske 90 Hare, forloren 88 Indianergratin 174 Kødboller 32 Kødboller i pikant sauce 58 Kødpie, skotsk 158 Kødpostej 98 Kødpølse, paneret med bananer 191 Kødrand 40 Medisterbiks 202 Medister, marineret 118 Medister m brunede ris 15 Medister, Tønnes 102 Okserulle Siciliana 9 Pandefars med auberginer 171 Pariserpie 200 Pølsegullasch, ungarsk 206 Pølsesnak 150 Salat Hardanger 194 Skinkepie 200 Turban 206 Wienerpølser, fyldte 190 Æbler, fyldte 206 Kalvekød Benløse fugle 48 Crebinetter 50 Fricandos 154 Hvidløgskalv 110 Junifrikassé 162 Kalv a la creme 186 Kalv a la grec 203 Kalv a la Marengo 74 Kalv a la Normande 199 Kalvebov, braiseret 48 Kalvebryst, fyldt 8 Kalvebryst, Mor Anes 185 Kalvebryst, sprængt 142 Kalvehaler 82 Kalvekroketter 20 Kalvemedaljoner 86 Kalvenyresteg 102 Kalvenyresteg, kold 102 Kalvenyresteg, sprængt 146 Kalvesnitter, Pedros 146 Kalvesteg Beauclaire 78 Kalv i dild 150 Kalv i myntesauce ' 194 Kalv i æblevin 90 Kalv, sommer 170 Lårtunge 186 Portvinsscallops 174 Rullesteg, ungarsk 115 Tomatkalv 134 Wienerschnitzel 30 Hestekød Galopbøffer 102 Hestefilet, røget, kogt med brune bønner 48 Lammekød Bedebov å la Toulouse 118 Får i kål 34 Kødsalat 58 Kødsalat, ungarsk 12 Lammehoved, grilleret 127 Lam, kinesisk 194 Lam, kreoler 206 Lammekoteletter, dobbelte 73 Lammekoteletter, herregårds 73 Lammekoteletter, krydrede 142 Lammekølle, fransk 12 Lammekølle, sprængt 58 Lammeryg Eifel 99 Oksekød Bjælkebøf 142 Boeuf a la mode 5 Bondebov, midtfransk 174 Bøf bourgignonne 93 Bøffer, Jyttes oste 126 Bøffer, Puttes lørdags 26 Bøffer, Thildes 2-dages 178 Bøf, flamsk 202 Bøf, Gulliver 109 Bøf, krydder 186 Hakkebøffer, pikante 98 Hamburgere 176 Højreb 158 Mellembov på jægervis 122 Minutbøf 22 Oksebov, skyttens 133 Oksebryst, sprængt 86 Oksefilet, florentin 136 Oksekød, maskeret 194 Okseøje 149 Pandeguf 150 Pariserbøf 4 Peberbøffer 20 Roastbeef med løgpure 66 Steak aux lesgumes 133 Steak au roquefort 162 Sursteg 54 Terrin Marchand de Vin 98 Tournedos 13 Touredos, andalusisk 150 Røgvarer Bayonneskinke, glaseret 62 Forårsskinke, fru Jacobsens 130 Hamburgerryg i kål 202 Hamburgerryg, Newcastle 154 Hamburgerschnitzel 70 Pølsegratin 43 Pølser i svøb 94 Skinke med blomkål 4 Skinke i portvin 90 Skinkeruller 2 Skinkeruller med riskroketter 98 Sommergryde 154 Sammenkogte retter Bagerens hofret 61 Bankekød med oliven 115 Bøf stroganoff 90 Chop Suey (kinesisk biksemad) 126 Finker 122 Grydepølse 140 Guiso 3 Gullasch, ungarsk 23 Janes sorte gryde 31 Indianerguf 70 Jægerragout 98 Kalv å la Marengo 74 Kalvefrikassé 62 Kalveragout 119 Karryguilasch 20 Londonpie med Cumberlandsauce 121 Oksehaleragout 66 Osso-bucco 27 Polsk gryde 74 Ragout d'Orsini 140 Rijstafel 78 Skildpadde, forloren 94 Skipperlabskovs 78 Taormina gryderet 166 Wallisisk ragout 130 Svinekød Bidder på spid 170 Flæsk, brunkål med 78 Flæsk, paneret 43 Flæsk, sommer 150 Grydeflæsk 87 Koteletter i fad 98 Koteletter Maharajaens 34 Mørbradbøffer som i Vienne 110 Mørbrad, fransk 125 Paprikaschnitzel 14 Ribben, grillstegt 176 Ribben Julies 70 Ribbensteg med svær 195 Rullepølse 57 Sennepskoteletter 147 Svinekam å l'orange 62 Svinekam, marineret 183 Svinekam, troldmandens 134 Svinekoteletter å la Fouquet 90 Svinekoteletter polnish 153 Svinemørbrad å l'orange 34 Svineruller 166 Sylte 58 Vinbondes livret 122 Æbleflæsk 6 Konfekt Konfekt 60 Middage Barbecuemiddag 179 Bridgeselskab 2 Bryllupsmiddag 123 Dåbsmiddag 99 Fars dag 32 Fastelavnsfest 90 Fjerde maj gilde 134 Fjernsynsaften 94 Høstgilde 195 Julemiddag 61 Kobberbryllup 155 Konfirmationsfest 111 Natmad improviseret 18 Nytårsfest 68 Hjemkomstmiddag 203 Påskemiddag 118 Pigefrokost med råkost 38 Sammenkomst med rijstafel 78 St Hans aften 167 Studentergilde 163 Slankeplan 131 Osteretter Ostebudding à la Suisse 204 Fondue 1 Osteanretning, Grethes 156 Osteboller 118 Osteferskner 39 Ostefromage 98 Osteklodser 19 Side Ostelagkage 2 Ostelinser 8 Ost med ristede kastanjer 2 Ostepoupline 74 Osterejer 74 Osterøræg 54 Ostesandwich 138 Ostesouffle 58 Ostestænger 2 Ostestænger, Berns 92 Ostetærte 27 Vafler med ostecreme 90 Vidundermundfuld 50 Wonderfullsalat 8 Ris og spaghettiretter Bahiaris 12 Canelloni, fyldte 49 Risbrod, italienske 18 Risotto 54 Risotto di pesci 139 Ris, svampe 162 Spaghetti 35 Spaghettibøffer 158 Spaghetti, kinesisk 35 Spaghetti, kogt med råkost 191 Spaghetti, pande 178 Spaghettipostej 186 Spaghetti, russisk 35 Spaghetti, siciliansk 36 Spaghetti, svensk 81 Spaghetti-timbale 168 Sauce Champignonsauce 65 Chokoladesauce 47 Kryddersauce 14 Kyllingesauce 35 Kødsauce, neapolitansk 35 Løgsauce 142 Muslingesauce 35-54 Myntesauce 194 Pikant sauce 108-198 Sauce, varme 103 Tomatsauce, italiensk 40 Vinsauce 64 Glasurer Chokoladeglasur 31 Sukkerglasur 48 Supper Abrikossuppe 62 Agurkesuppe 186 Blomkålssuppe 98 Bortsch 50 Brun suppe 76 Champignonsuppe 126 Chokoladesuppe, svensk 168 Fransk kødsuppe 138 Grundsuppe 76 Grøntsagssuppe 30 Grønærtesuppe 76 Gule ærter 32 Hamburgersuppe , 154 Hummersuppe, Skt Paul 155 Hverdagssuppe 130 Karrysuppe med ostebrød 147 Kråsesuppe 82 Kyllingesuppe 178 Kørvelsuppe 62 Løgsuppe 19 Mandelsuppe 182 Mimosesuppe 70 Minestrone 43 Oksekødsuppe 54 Porresuppe 191 Rødbedesuppe 71 Spansk suppe 76 Spinatsuppe 58 Stikkelsbærsuppe 199 Tomatsuppe 142-184 Urtesuppe 174 Æblesuppe, Minnas 186 Øllebrød med rosiner 50 Surt og sødt Agurker, slange 169 Alliancesyltetøj 172 Blommechutney 6 Citrusmarmelade, oldemors 80 Hindbær, syltede 172 Jordbær, syltede 172 Solbær, Ribs og hindbær saft 172 Solbær, ribs, syltede 172 Stikkelsbærgele 172 Stikkelbær, henkogte 172 Stikkelbær med cognac 172 Tomatketchup 183 Tomatpure 183 Tomatsaft 183 Æggeretter Californiske æg 166 Giffelæg 186 Omelet au flamande 171 Omelet bønne Omelet d'Eifel 77 Omelet faste 39 Omelet forårs 126 Omelet luksus 139 Omelet med tunge 4 Omelet sommer 146 Pandekager med røræg 10 Røræg, spansk (piperade) 11 Sneæg 142 Tarteletter med æg 10 Æg en cocote 11 Æg, fyldte H-82 Æggekage møllerkonens 162 Æggekage Susses 178 Æggekage Veras 94 Æg gratinerede 10 Æg i gele H Æg i madeira 58 Æg pocherede i mayonnaise 102 Krydderier Hvordan man anvender krydderier rigtigt Alt om krydderier, krydderiurter og kemikalier Form og farve 209 Vinen til maden Hvad skal vi drikke til Rigtig servering Opbevaring og behandling af vin Når der vælges glas Kunsten at smage vin 210 | ||
Ungarsk rullesteg (farvebill.).
1 kg kalvebov uden ben (få benene med), 1 rød peber, 1 tsk. paprika, salt, 1/2 tsk. fen-nikel, 5 bdt. persille, smør, 1 dl fløde. Garniturer: 4 tomater, 4 store champignoner, 1 dåse bønner. Benene fjernes fra boven og koges i lidt vand med salt, 1 løg og 3 peberkorn. Den hakkede peber blandes med krydderierne og bredes ud over kødet. Persillen bredes over og smørklatter fordeles hist og her. Rul kødet sammen og bind tæt om stegen. Kom lidt ekstra smør over og læg stegen i en smurt bradepande. Brun stegen i ovnen ved ca. 250° og hæld suppe (fra benene) ved lidt ad gangen. Stegetid, 2-2 1/2 time. Tag stegen op og anret den i skiver på et varmt fad. Kog panden af med fløde, farv sovsen med kulør og smag til med paprika. Tomaterne udhules og indmaden hakkes sammen med champignonstilkene. Fyld blandingen i tomaterne og luk med champignonhoveder. Garner med varme, grønne bønner og spis franske kartofler til. | ||