Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Nem mad med konserves | ||
Forfatter: | Östenius, Asta; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1959 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Thorkild Becks Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 60 | ||
Oversætter: | Wandall, Merete | ||
Stikord: | illustreret; oversat; serie: | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 3,95 | ||
Det er betydeligt nemmere at lave mad nu til dags end før i tiden. Industrien tilbyder os flere og flere forbehandlede eller færdige madvarer klar til direkte servering. Konservesmaden har udjævnet sæsonerne og har også gjort os nogenlunde uafhængige af de daglige indkøb. Vi kan takket være konserves spise en mere næringsrig og forskelligartet kost året rundt. Denne bog, som er nr. 9 i serien Becks Husmoderbibliotek, kan blive en stor hjælp, idet den indeholder en mængde tips og opskrifter, der kan variere konservesmaden og gøre den billigere og mere spændende. Samtidig vil De i bogen få klar besked om sådanne begreber som hel- og halvkonserves, hel- og halvfabrikater m. m.
Nem mad med konserves indeholder ikke mindre end 58 opskrifter, hvor konserves fra dåser, pakker (dybfrosne varer) og poser (supper m. m.) anvendes. Bogens opskrifter er inddelt i afsnit som f. eks. fiske- og kødkonserves, hurtiglavet bagværk, spisekammerets indhold o. s. v., så den er nem at slå op i. Sidst i bogen bringes forslag til frokost- og middagsretter i 2 uger med henvisninger til de i bogen forekommende opskrifter. MERETE WANDALL | ||
Brune skærekager 55
Bønnesalat 41 Bøffer, svenske, med smør-dampede bønner 36 Champignonsauce, nem 44 Chokoladesmørcréme54 Fiskebollesalat med tomatjuice 24 Fiskecroutons 28 Fiskestuvning, fin 27 Fiskestuvning i risrand 27 Fisk i aluminiumfolie 26 Fisk Special 46 Fisk, tomatgratineret 44 Flæskebov, sennepsgrilleret, med råstuvede kartofler 35 Forloren skinke i champignonstuvning 44 Friteret frugt 48 Frokostfad med spinat, bacon og spejlæg 42 Fyldte pandekager 28 Galopboller 53 Glaserede sukkerbrødskager 54 Grahamscones 53 Gratineret kødret 33 Grønsager, løgstuvede42 Grøn salat med agurk og radiser 38 Hakkebøf, stor, med bacon 37 Havregryn, ristede, med blåbær 52 Hverdagsgryde 45 Hvidkålsalat 41 Is med ananas og chokoladesauce 52 Krydderikage 55 Kylling, stegt, med fyldte tomater etc 37 Kødgryde me_d blomkåls-suppe 45 Kød- og kartoffelgryde 33 Kød- og kartoffelret i ostesauce 34 Kød- og løgret, ristet, med spaghetti 34 Kødret, gratineret 33 Lakseret Special 29 Laksesuppe 29 Laksforeller (eller sild) i sur fløde el ymer 25 Løgstuvede grønsager 42 Muslinger, marinerede, med æg og tomat 25 Nøddelagkage m abrikoser 51 Oksekød (dybfrosset) i stuvning 36 Ostegratineret skinke 37 Pandekager, fyldte 28 Porre- og champignonsalat 41 Pærechokoladekage 52 Pærestykker i abrikossauce 48 Pølser, sennepsgrillerede, m kartoffelmos 35 Rejecocktail med grapefrugtjuice 24 Risotto med kød og grønsager 45 Risrand m oksekødstuvning 36 Ristede havregryn m blåbær 52 Ristet kød- og løgret med spaghetti 34 Rødkålsalat 41 Salat, grøn, med agurk og radiser 38 Savariner, små 51 Sennepsgrillerede pølser med kartoffelmos 35 Sennepsgrilleret flæskebov med råstuvede kartofler 35 Sild (eller laksforeller) i sur fløde eller ymer 25 Skinke, ostegratineret37 Skinke, smørristet, m æbler og rødbeder 35 Skærekager, brune 55 Stor hakkebøf med bacon 37 Sukkerbrødsdejg til frugtdesserter 47 Sukkerbrødshjerter 54 Sukkerbrødskage med cho- koladesmørcréme54 Sukkerbrødskage med jordbær og flødeskum 51 Sukkerbrødskager, glaserede 54 Svenske bøffer med smør-dampede bønner 36 Tomater med kødsalat 34 Tomatgratineret fisk44 Tomatsauce, hurtiglavet 44 Tomatspaghetti 45 Torskerogn, ristet, med grøn-ærter og peberrodsauce 25 Tunfisksalat 24 | ||
RISOTTO MED KØD OG GRØNSAGER 4 port.
3 dl kødsuppe med grønsager 2 spsk. smør eller marg. 1 spsk. olie 2 dl ris vand (salt, peber) 2-3 spsk. fintklippet persille Si grønsagerne fra kødsuppen og mål denne. Tilsæt så meget vand, at der bliver ialt 4 dl. Svits risene i smørret, hæld suppe + olie ved og kog risene 18 min. under tætsluttende låg. Tilsæt kød og grønsager og smag til med krydderier. Anret risottoen pyntet med persille. Servér evt. tomatketchup til. | ||