| 17) Oksekødsuppe med oksekød og peberrodssovs.
(Kogetid 3-3 1/2 time)
Salt efter behov
Peberrodssovs:
se side 44.
Fremgangsmåde:
Skrab og vask kødet.
Sæt det over i kogende vand.
Tilsæt salt.
Dæmp blusset.
Læg låg på kedlen.
Vask urterne.
Skræl og skyl dem.
Skær dem itu.
Tilsæt urterne og en urtevisk (lavet af skyllede porre- og selleriblade), når 2/3 af
kogetiden er gået. Tag kødet op af suppen, når det er mørt. Skær det i skiver.
Tæl skiverne; det letter udleveringen.
Hold kødet varmt i stegepanden med låg over en kedel i ovnhuset.
Kog kartoflerne i en kedel for sig.
NB. Der er beregnet så rigeligt suppe, idet sovsen skal laves heraf. Udlevering pr.
mand:
Oksekødsuppe: 7 1/2 dl (kogekarret ca. 3/4 fyldt). Kartofler: ca. 300 g.
Peberrodssovs: 2 dl. Kød: 1—2 skiver.
1 10 50
Ingredienser portion portioner portioner
Oksekød 250 g 2,5 kg 12,5 kg
Gulerødder 200 g 2,0 kg 10,0 kg
Selleri 50 g 0,5 kg 2,5 kg
Porrer 50 g 0,5 kg 2,5 kg
Vand 7,5 dl 7,5 l 37,5 l
Kartofler 400 g 4,0 kg 20,0 kg | |