Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Den idérige maccaronibog: 200 opskrifter | ||
Forfatter: | Anonym; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1962 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Tørsleffs Husmoder Service | ||
Varianttitel: | Spaghetti og Maccaroni | ||
Genudgivelsesår: | 1963; 1968; 1969; | ||
Sider: | 95 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | |||
Samlet oplag: | 4 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 2,25 | ||
Der er mode i mad
Vore madvaner skifter umærkeligt, men pludselig er ændringen en kendsgerning. Dette er for eksempel sket med maccaroni. Nu spiser alle mere og mere maccaroni. De rejselystne har lært det sydpå, og andre følger ideen op. Maccaroni er hovednæringsmidlet for italieneren: kogt maccaroni med tomat og revet ost eller med sauce, al sugo. Denne sauce varierer fra egn til egn og får navn efter stedet. I velstående byer koger man saucen på kød og tomater. Den rige italiener spiser en kød- eller fiskeret med maccaroni som tilbehør. Således kan man spise alt til maccaroni, og man kan blande alt i maccaroni. Skal man spise sig mæt i maccaroni er 50 g tilstrækkeligt. Af denne portion får man 175 kalorier. De fleste spiser 200 g kartofler til middagsmaden, hvilket giver 180 kalorier. Maccaroni er således lidt mindre kaloriegivende end kartofler. Maccaroni er lavet af fin, hård hvede, der er meget proteinrig. Der er omkring 12 % protein eller æggehvidestof i maccaroni, foruden fosfor, jern og B-vitaminer. Sammen med grønsager og ost, samt smør eller margarine bliver således selv en ganske enkel maccaroniret et fuldgyldigt måltid, der tilmed er billigt. Det er derfor intet under, at maccaroni er alle husmødres nødhjælp, når pengene er små, men festlige og farverige maccaroniretter er også fin og praktisk gæstemad, fordi de kan være tilberedt i forvejen. Maccaroni har mange fordele. Den er straks klar til brug, der er intet svind, og den er hurtigt tilberedt. Maccaroni vejer ikke tungt i indkøbsnettet og fylder ikke i spisekammeret - den er holdbar. Der er kort sagt altid tid, altid plads og altid råd til en pakke Ital maccaroni. Alle retterne, samt salaterne, der egner sig som tilbehør til maccaroniretterne er gennemprøvet i TØRSLEFFS HUSMODER SERVICE | ||
A
Agurkebåde 85 Agurke-radisesalat 85 Agurkering 86 Albert salat 86 Ali Bab's maccaroni- I rand 18 Alsacer-nudler 12 Amager-suppe 74 And orange 58 Andrea salat 79 Appelsin-æblesalat 86 Augustes kødsalat 79 Avocados 87 Avocados med rejer eller krabber 87 B Bacon spaghetti 9 Barbara kylling 61 Barbecuesauce 43 Bitter sweet 9 Blackstone salat 44 Blanquette af lam 56 Boller i spaghetti 33 Bolognese, ragout alla 8 Bondepige salat 87 Bordelaise-sauce 34 Bourgogne spaghetti 37 Brissel og tungeret 67 Brissel-omelet 21 Brodétto 74 Brodo di cappone 75 Bøfgryde, italiensk 49 Bøf-kasserolle, nudel 35 Bøfruller, engelske 48 Bønne-maccaroni- gratin 14 Bønner, rejer og nudler 32 C Carry-kød på pind 41 Carry salat 80 Champignonsauce 22 Ch'ao Mien 42 Chow Mein 42 Creolersauce 64 Crepinetter, italienske 34 D Daglige brød, det 22 Danablu marinade 89 Danése maccaroni 15 Daube, italiensk bøf- 49 Due-pie 60 Djævlesauce 20 E Escoffier's maccaroni- gratin 14 Engelske bøfruller 48 F Familiekasserolle 35 Fasan 60 Fiskefilet Thermidor 26 Fiskegullasch 25 Fiskesalat 80 Fiskeskildpadde 26 Fiskesuppe, italiensk (Brodétto) 74 Fiskesuppe, norsk 76 Fløde-peberrodssalat 80 Forårsbed 81 Frankfurter gratin 39 Frankfurter-maccaro- ni-salat 81 Frikadeller af nudler 17 G Genua spaghetti 10 Gissau 35 Grønlandsk lam 56 Gullasch, fiske- 25 Gullasch, gryde----- 48 H Hachis, nudel- 36 Hawaii koteletter 45 Havfrue salat 88 Hjerte i forklædning 68 Hornfiskegratin 27 Hvidkålssalat 88 Hvidløg-smør 10 Høne marengo 60 Hønsekødsuppe 75 Hønselever 67 Hønsesalat 81 I Indienne, maccaroni 7 Involtini di vitello 52 Italienne, lasagna 12 Italienne, maccaroni 7 Italiensk bøf-daube 49 Italiensk bøfgryde 49 Italienske crepinetter 34 Italienske kyllinger 61 Italienske kødboller 33 Italienske æg 71 Italiensk maccaroni- salat 82 Italiensk salat 82 Italiensk soufflé 21 Italiensk svinemørbrad 42 J Jægersauce 67 Julesalat a la creme 45 K Kalvenudler 51 Kalveruller 52 Kalv i urter 55 Kalv lasagna 51 Karamel-maccaroni- rand 77 Kasserolle m skinke og broccoli 46 Klatkager, maccaroni- 78 Klipfiskegratin 28 Konfettisuppe 75 Krabbe- og rejegratin 31 Kroketter af nudler 17 Krydder-marinade 90 Kylling Barbara 61 Kyllingemix i selskabskasserolle 65 Kyllinger, italienske 61 Kylling, sherry 62 Kylling, spansk 63 Kylling, sydstats 63 og 64 Kylling Tetrazzini 65 Københavner spaghetti 10 Kødboller, italienske 33 Kødpie, Pedros 36 L Lakse-maccaroni-gra- tin 28 Lam, stegt på fransk 56 Lammefrikassé 56 Lasagna italienne 12 Lever og nyre sauté 68 Love in disguise 68 Luzern schnitzler 43 Løvehoved 34 M Maccaroni colla balsamella 14 Maccaroni col pan gratta to 15 Maccaroni-cremebud- ding, sød 77 Maccaroni danesi 15 Maccaroni-gratin 13 Maccaroni indienne 7 Maccaroni italienne 7 Maccaroni-klatkager 78 Maccaroni m rasp 15 Maccaroni milanaise 7 Maccaroni-muslinger 31 Maccaroni napolitaine 8 Maccaronipie, sød 78 Maccaronirand 18 Maccaronirand, Ali Bab's 18 Maccaronirand, karamel 77 Maccaroni,rødbedesa- lat 84 Maccaronisalat 83 Maccaronisalat, italiensk 82 Maccaroni-torsk 29 Maccaroni tærte 23 Majs-nudelsalat 83 Makrel-matelote 25 Marinara, spaghetti 10 Matelote 25 Mayonnaise 90 Mayonnaisering m skinke og rejer 88 Mexikansk kasserolle 38 Mexikansk salat 64 Mexikansk spaghetti 46 Milanaise, maccaroni 7 Minestrone alla genovese 75 Muslinger, maccaroni- 31 Muslingesalat 83 Muslingesause 11 N Napoli rede 71 Napolitaine, maccaroni 8 Ninon salat 59 Norsk fiskesuppe 76 Nudel-bøf-kasserolle 35 Nudel-frikadeller 17 Nudel-hachis 36 Nudel-kroketter 17 Nudelsalat 30 Nudel-Stroganoff 50 Nudelsuppe med mælk 76 Nudler, stegte 73 Nudler polonaise 13 og 67 Nyre og lever saute 68 Nyre-pie 69 Nyre sauté 70 O Orange and 58 Ossobuco 53 P Pai Ts'ai, kinesisk kålret 46 Paprika schnitzler 53 Peberrodssalat 80 Peber surprice 29 Pedros kødpie 36 Polonaise nudler 13 Polpottone 36 Pomelo salat 84 Pære-salat 89 Pølseret siciliansk 38 Pølser i frakke 38 S Salat marinade, kogt 90 Schnitzler, Luzern 43 Schnitzler, paprika 53 Schnitzler, Strass- bourger 54 Sellerisalat 84 Selskabs-kasserolle 65 Sherry kylling 62 Shih Tz'u T'ou 34 Siciliansk pølseret 38 Sild sicilienne 30 Skinkesauce 11 Skjulte æg 72 Skotske pølser 40 Sommersalat 85 Somyaks, mrs bagte maccaroni 15 Soufflé, italiensk 21 Soufflé, spaghetti 22 Spaghetti à la New York 16 Spaghetti alla bolognese 8 Spaghetti alla carbonara 41 Spaghetti bourgogne 37 Spaghetti coll'acciu- gata 16 Spaghetti-flæsk 43 Spaghetti marinara 10 Spaghetti med ansjossauce " 16 Spaghetti med muslingesauce 11 Spaghetti med skinkesauce 11 Spaghetti, mexikansk 46 Spaghetti soufflé 22 Spaghetti, timbale 23 Spansk kylling 63 Stegte nudler 73 Stjernesuppe 76 Strassbourger schnitzler 54 Stroganoff, nudel 50 Stræk-mig-med-rester- pie 19 Stufato 54 Svampe-tomatgratin 16 Svinemørbrad, italiensk 42 Sydstats kylling 63 og 64 T Tetrazzini, kylling 65 Thermidor, fiskefilet 26 Timbale, spaghetti 23 Tomat-nudelreder 26 Tomat-svampegratin 16 Torskefilet'er, Wiener 30 Torsk, maccaroni 29 Trådnudel-pie med skinke 20 Tunge con Ital ---- 70 Tusind Øers dressing 64 Tærte, Ital maccaroni 23 V Vesuv 11 Vildand med vindruer 66 Vildsvinesteg, forloren 44 Vindruegelé 66 Vitello con legumi 55 W Waldorf slaw 89 Wiener torskefilet'er 30 Æ Æble-pølser i kål 39 Æblesalat m selleri 89 Æg i fad 72 Æg, italienske 71 Æg, skjulte 72 Æg, stegte 60 Ægyptisk spaghetti ret 12 Å Åle-matelote 25 Radise-agurkesalat 85 Ragout alla bolognese 37 Reje- og krabbegratin 31 Rødbede-maccaronisalat 84 | ||
Spaghetti soufflé med champignonsauce
Soufflé-dej: 1 pose Ital suppehorn, 225 g, 2 1/2 liter vand, 2 spsk. salt, 60 g rasp, 65 g revet ost, 1 tsk. salt, 1/4 tsk. hvid Tawana peber, 33A dl kogende mælk, 2 tsk. revet løg, 1 spsk. grøn, hakket peber, 1 tsk. hakket persille, 3 æg, 1/4 tsk. Fermin bagepulver. Sauce: 150 g champignons, 50 g margarine, 35 g mel, 3 dl mælk, 3 dl suppe, 1/2 tsk. salt, 1/2 tsk. hvid Tawana peber, 1/2 tsk. sukker. Garniture: 1 pakke lynfrosne bønner, 225 g, 1 dåse rejer (80 g netto). Suppehornene kastes i spilkogende vand, tilsat salt, koges 15 min. og afdryppes. Rasp, ost, salt og peber blandes og røres med kogende mælk, til osten er smeltet. Løg, peber og persille tilsættes. Æggeblommerne røres i, en ad gangen og derpå suppehornene. Æggehviderne piskes stive med Fermin og blandes forsigtigt i dejen. En stor aflang kageform smøres to gange med smeltet smør. Når dette er koldt og stift, drysses et fint lag rasp i formen. Dejen fyldes i. Bagetid i vandbad: 50 min. ved 150°. Saucen: De rengjorte flækkede champignons koges i margarine, til de falder sammen. Melet drysses i og afbages med fedtstoffet. Mælk og suppe spædes i lidt efter lidt. Saucen smages til. Souffléen vendes ved anretningen, maskeres med lidt af saucen - resten serveres til. Anretningen pyntes med kogte grønne bønner og drysses med rejer. | ||