Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Mors mad. Opskrifter fra Edith Rodes køkken | ||
Forfatter: | Bang, Asta; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1963 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Jul. Gjellerups Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 79 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | |||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 13,5 | ||
agerhøns 41
agurke-pindemad 16 agurker 46 agurkesalat 28-71 appelsinkage, sønderjydsk 58 appetitvækker 17 asier, stegt 46 asparges-komposition 14 banan-dessert 59 bearnaisesauce, kold 38 blomkål 50-72 Boemboe Roedjak 72 brunnakker 41 brød, et blandet 64 brød-oste-gratin 60 « champignons, fyldte 19 champignons, pariser- 44 chokolade-dessert i en håndevending 54 citronsaft på kød 72 costoletta alla Bolognese 35 creme, nem dessert- 54 dessert, banan- 59 dessert, chokolade- 54 dessert-creme, nem 54 dyrefilet, indbagt 42 dyreryg 41 endivier, gratinerede 45 endivier, smørdampede 45 farseret hvidkål i bradepande 30 fedt 72 figen 72 flodeost 72 forel, pyntet 25 fra Bologna til Samsø 35 Frans' æblekage 56 frikadeller i æbleskivepanden 33 fyldte champignons 19 fyldte æg 13-14 fyldt hakkebøf 34 gammeldags morseller 69 gratin, brød-oste- 60 gratinerede endivier 45 gratinerede tomater 50 græskar 46 grøntsager, et fad vinter- 50 hakkebøf, fyldt 34 hakkebøf med marv 33 hamburgerryg, indbagt 52 helstegt indbagt kalvelever 38 hollandaise, høne og asparges i kold 37 hollandaisesauce, kold 37 hollandaise-smør 72 hummerret, polsk 17 hvidkål i bradepande, farseret 30 hvidkåls-salat 18 høne og asparges i kold hollandaise 37 indbagt dyrefilet 42 indbagt hamburgerryg 52 indbagt kalvefilet 35 indbagt kalvelever, helstegt 38 Ivan den Grusommes lækkerbisken 16 jordbær 72 julekager, fine 65 juleknas-dessert 73 kalvecrepinetter, smørfyldte 29 kalvefilet fra Bologna til Samsø 35 indbagt 35 kalvelever, helstegt indbagt 38 kantarelfyld, peberfrugter med 49 kartoffelsalat 34 kastanier, ristede 62 kaviar-æg 13 kokoskager, oldemors 66 kragetæer 65 krydder-smør 22 kylling å la Kiev 28 lagkage, oste-rugbrøds- 61 laksørred i sommerhus 24 lammekølle med asie 36 lammekølle med græskar 37 lammestegs-rest 73 lever- brød 39 melon med tilbehør 59 morgenrødesalat 42 morseller, gammeldags 69 mousselinesauce 38 nyremix i fad 31 nyrer, rødvinsdampede 32 nytårstorsk med krydder-smør 22 oldemors kokoskager 66 oste-pandekager 62 ostepeberrod, rødbeder med 15 oste-rugbrøds-lagkage 61 oste-sandwichtærte 60 ostetærte med myzella 61 pandekager, oste- 62 pariser- champignons 44 peberdrys 73 peberfrugter med kantarelfyld 49 peberrods-ost, rødbeder med 15 peberrods-sovs 73 pindemad af agurk 16 polsk hummerret 17 pommes dauphinoise 48 pommes surprises 47 pyntet forel 25 rabarbergelé med creme 55 rejestuvning, torsk med 22 rige riddere med stikkelsbærkompot 57 risgilde i bradepanden 31 ristede kastanier 62 rognfyldt torsk 23 rosenkål tilberedt på fransk 49 rødbeder med peberrods-ost 15 rødvinsdampede nyrer 32 salat agurkesalat 28-71 grøn salat 18 hvidkålssalat 18 kartoffelsalat 34 morgenrødesalat 42 selleri-salat 19 tomatsalat 28 torskesalat 23 ægge-salat 19 sandwichtærte, oste- 60 selleri-salat 19 sennep 73 skovduebryst stegt med vindruer 40 smørdampede endivier 45 smørfyldte kalvecrepinetter 29 stikkelsbærkompot 57 stikkelsbær-tærte 57 surkål kogt i hvid landvin 51 svinekoteletter i fuld påklædning 27 svineskank, sylte af 40 sylte af svineskank 40 sønderjydsk appelsinkage 58 te-måltider 66 tomater, gratinerede 50 tomatsalat 28 torskesalat 23 torsk med krydder-smør 22 torsk med rejestuvning 22 torsk, rognfyldt 23 tournedos af vildt 42 tumlinger 65 tærte, stikkelsbær- 57 vildt-tournedos'er 42 vinter grøntsager, et fad 50 æblekage, Frans' 56 æble- og pærekage 55 æg fyldte æg 13-14 kaviar-æg 13 ægge-salat 19 ål 20 | ||
SELLERI-SALAT
Selleri skrælles, skæres i skiver, der koges i letsaltet vand. Når de er møre, skæres de i terninger. Tomater flåes, stilkstykket skæres af. Tomaterne tryk¬kes lidt, så kerner og væde drypper af, og skæres derpå i stykker svarende til selleriterningerne. Agurker skrælles og skæres i tilsvarende terninger. De rensede salatblade strimles. Alt vendes i en let mayonnaise rørt med fløde og smagt til med salt og peber. Drysses med fine dildblade. Til 6: 1 selleriknold, 3 store tomater, 1/2 agurk, 1 salathoved, 1 bundt dild, 100 g mayonnaise, et par skefulde fløde, salt, peber. | ||