Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Lunt og lækkert smørrebrød | ||
Forfatter: | Östenius, Asta; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1959 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Thorkild Becks Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1963 | ||
Sider: | 60 | ||
Oversætter: | Wandall, Merete: | ||
Stikord: | serie; illustreret; | ||
Samlet oplag: | 2 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 3,95 | ||
Gør madlavningen nemmere - byd på en lille, lun og lækker et! Varme sandwiches
f. eks. kan laves til på mange forskellige måder og med alle tænkelige ingredienser fra de dyreste til de billigste. - Skæres brødet ud i små stykker, kan man med dem om underlag lave små kanapéer, der kan danne en udmærket optakt til et finere måltid. - I modsætning hertil har vi forskelige former for sandwichtærter og fyldte franskbrød, der sammen med lidt tomatsalat eller grøn salat kan udgøre en hel rokost- eller middagsret. Denne bog - nr. 10 i serien Becks Husmoderbibliotek - inde-holder 93 opskrifter på såvel daglige som finere sandwiches, kanapéer og croutons. Bogen er - efter pålæggets eller stuv-lingens art - inddelt i afsnit, f. eks. croutons og gratinerede brød med fisk og skaldyr, kød, ost o. s. v. Nogle steder vil De inde anvisning på hvilke drikkevarer, der - efter vor mening -»asser bedst til de pågældende anretninger, slutningen af bogen har nogle kendte svenske restaurations-olk røbet opskrifterne på deres specialiteter inden for dette område. En stor fordel ved de fleste varme sandwiches, fyldte fransk-brød, småbrød m. m. er, at de er nemme at tilberede - eller at le i alle tilfælde kan forberedes i god tid og siden meget hurtigt aves helt færdige til servering. MERETE WANDALL | ||
Ananasbaconbrød 28
Ansjoscroûtons m spejlæg 8 Ansjoskanapéer 48 Aspargesbrød m ægte sauce hollandaise 33 Baconruller m muslinger og røræg 27 Blomkålsbrød, mayonnaisegratineret, m pølse 32 Brisselbrød 54 Broccolibrød m tomat og ost 30 Bønner i tomatsauce på brød 31 Champignon- og rejetoast 35 Champignonpostejer 34 Champignontoast 48 Cheese Burger 52 Croûte Tyrolienne 54 Croûtons m bacon og tomat 23 m flæsk og løg 23 m flæsk og æbler 23 m kød, ost og tomat 19 - m kødstuvning og pocherede æg 20 - m lever og peberrodsflødeskum 24 Dijonsandwich, varm 53 Dobbelte Sandwiches m smøreost og sennep 36 Dobbelt sandwich 28 - - m tomatmos 32 Engelske ostebrød m skinke 37 Favoritbrød 52 Fingerbrød m skinke og ost 24 Fiskecroûtons m tomat 9 Fiskesandwiches 1" Formbrød m kødfars 43 Franskbrød, fyldt 44 m krabbe- og fiskestuvning 45 - m nyresauté 44 m svampe- og rejestuvning 45 m tunge à la Stroganoff 44 Friteret sild på croûton 13 Fyldte, gratinerede rundstykker 45 Fyldt franskbrød 44 Gratineret brød m oste- og tomatmasse 38 - m røget sild I 9 - - m røget sild II 9 Grillstegt nyre m ost og tomat 26 Hakkebøf m bacon og æg 20 Hummerbrød, gratineret 17 Hvidløgsbrød m pølse 42 Italiensk sandwich 52 Jamtlandsbrød 55 Kanapé m brissel 27 - m kyllingelever 26 m sardel og røræg I4 Karryfisk i brødbægre 10 Krebsestuvning i brødbægre 16 Kyllingebrød, lækre 28 Kød- og sardelbrød m citron 19 Laksemad, Norrlandsk 48 Laksesandwich à la Wilöf 53 Leverbrød, spanske 25 Leverpostejbrød m spejlæg 25 - , tomatgratineret 24 Mayonnaise gratinerede blomkålsbrød m pølse 32 Norrlandsk laksemad 48 Ostebrød, engelske, m skinke 37 Ostebrød, gratinerede, m rå æggeblomme 41 - m porre 37 - , skånske 41 Ostecroùtons m ansjos 36 Ostefyldt smørbirkes 43 Ostegratinerede tomatbrød---- 31 Ostepostejer 37 Pizzatærte 47 Porrebrød, gratineret 29 - m ristet skinke 29 Rejehorn, mayonnaisegratinerede I7 Reje- og ostetærte 4<> Rugbrødskanapé m Camembert 38 Samsøbrød 38 Sandwich, dobbelt 28 , dobbelt, m smøreost og sennep 36 - , italiensk 52 m laks og spinat 18 Sandwichtærte, stor, m leverpostej 42 Sardeltoast 51 I Sardinbrød, sennepsgratineret I4 ¦Sesambrød 54 ¦Setterbergsandwich 51 ISildebrød, gratineret 8 Skaldyrbrød, gratineret 15 Skinkebrød m smørdampede kantareller 3 5 Skånske ostebrød 41 Smørbirkes, ostefyldt 43 Spanske leverbrød 25 Spinatbrød m æg i paprikasauce 31 Stattbrød 55 Svensk "okseøje" I4 Tivolibrød 52 Toast Birger Jarl 51 - Empereur 53 - Gamberetti 54 Toast Grand Duc 53 Tomatbrød, ostegratinerede 31 Tomatcroutons, gratinerede, m skinke og champignons 33 Tomatgratineret leverpostejbrød 24 Voksbønner m løg og svampesauce 30 Vätternbrød 55 Ærte- og rejebrød, gratineret 35 Åledelikatesse 15 60 | ||
Chefkok Joseph Strub på Stora Hotellet i Jönköping har sendt os følgende
opskrifter: BRISSELBRØD (Kalvbrassmorgås) En smørstegt franskbrødskive afskorpes. Læg et salatblad og derpå et par skiver kalvebrissel, som først er drysset med salt og mel og derpå stegt i smør, på brødene. Dækkes med endnu et salatblad. Pynt med to stegte tomatskiver samt klippet purløg. | ||