| At spise en kop kraftig bouillon er meget stimulerende og har længe være en
yndet optakt til en finere middag. - En suppe hver dag, som man jo bruger det i
mange lande, er derimod ikke almindeligt i en dansk kostplan - og den
hjemmelavede hverdagssuppe er i de fleste hjem ret uoriginal og ensidig.
Supper er nærende kost og kan mange gange serveres som hovedret. Denne lille,
nye bog i Becks Husmoderbibliotek giver forslag til gode hjemmelavede supper
som et supplement til de meget anvendte »færdige« supper.
I denne bog er der opskrifter på virkeligt gode, hjemmelavede supper - ialt 90
opskrifter, heri medregnet opskrifter på tilbehør til supperne, såsom kiks,
ostestænger, vandbakkelser m. m. Nogle vil måske synes, det er unødigt med en
suppekogebog, nu da alt skal rationaliseres, og der findes så mange færdige
supper i handelen: Derfor omhandler et kapitel i bogen fabrikssupperne - hvordan
de »pyntes« og bibringes personlig smag, samt hvordan de står sig rent pris- og
smagsmæssigt sammen-ignet med de hjemmelavede. Af dette kapitel fremgår
bl. a., at de hjemmelavede supper er uovertrufne smagsmæssigt, og at de er
betydelig billigere. Det tager naturligvis noget længere tid at tilberede dem, men
de fleste supper i denne bog er let lavede - det tager som regel ikke mere end
25-30 min. at få dem fra hånden. Kogetiden for de hjemmelavede supper er
betydeligt længere end for fabrikssupperne, men i kogetiden passer suppen sig
selv, så man kan ordne andet i køkkenet i "ventetiden". Har man trykkoger,
forkortes kogetiden jo iøvrigt betydeligt.
Vi håber, at denne lille bog vil give Dem nye ideer til både hverdags- og
festsupper.
Merete Wandall | |