Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Hüttemeiers livretter: middage - til hverdag og fest | ||
Forfatter: | Hüttemeier, Kirsten; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1964 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Fremad | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 90 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | |||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 9,75 | ||
Hvor ville jeg ønske at mine livretter også var Deres, så De kunne få rigtig megen fornøjelse af denne lille kogebog. Der er mange forskellige retter både til hverdage og til lidt festligere lejligheder. Bliv nu ikke skuffet, hvis De synes der mangler grød, mælkesupper og lignende, men glæd Dem i stedet over mange af de rare middage med spændende retter. For husk på, man bliver glad, når man spiser godt!
SKRIVERHUSET I AUGUST 1964 Kirsten Hüttemeier | ||
A
Abrikosgrød 17 Abrikoskage 53 Agerhøns 85 Ananas, friturestegte 50 Ananastærte, ungkarlens 73 Andesteg 76 Appelsinlagkage 84 Appelsinomelet 37 B Barbecue-ribben 47 Barselpottesuppe 40 Brisler i madeira 61 Bøffer, Kammas 81 -Hereford 44 C Canapeer m. sherry 67 Champignonssuppe 71 Chokoladedessert, professorens 47 Cocotter, franske 76 Creme de marron 66 Cremesovs 31 F Fars, stegt i fad 29 Fennikel, gratineret 43 Ferskner, i cognac 86 - med soft ice 60 Fiskeret, doktorens 42 Fiskesalat fra Fruviks gård 78 Fisk i folie 7 Flæskesteg 38 Franskbrød, hjemmebagt 54 Frikadeller, gammeldags 16 Frugtkager, Netes 61 G Godbidder, Barbros 14 Gravlaks, ritmesterens 82 Grønærtesuppe 7 H Hamburgerkoteletter, grillstegte 49 Hamburgerryg, grillstegt 68 Havesuppe 10 „Hilsen fra havnen" 58 Hindbær, frosne 46 Hollandaisesovs 66 Hornfisk, fisker Mortens // Hummer 62 I Is, parfait 78 — solbær 68 3 Jordbær, frosne 46 Jordbærkage 64 Jordbæromelet 19 K Kage, Angelo 32 Kagen fra Venice Lido 15 Kalv å la Oscar 66 Kalvefilet 63 Kalvehaler, bondemandens 33 Kalverullesteg 30 Kantarelbrød 34 Kartofler, brunede 39 Kartoffelmos 18 Kartofler, råstegte 33 - råstuvede 12 Koteletter, Elses 22 —, ovn- 55 Krydderris 22 Kryddersmør 45 Kuvertbrød, franske 83 Kylling, færdigstegt 59 - smørstegt 83 - spansk 51 Kærnemælkssuppe 27 Kød„bullar", svenske 21 Kødret, „Grenens" 18 Kåldolmer, oldemors 41 L Lakseruller 85 Laks, ferskrøget 74 -grillstegt 70 Lammekoteletter 43 Lever fra fynsk herregård 26 Linser m. æblemos 26 Løgsuppe, fransk 35 M Mandelkrans 68 Marengspien fra „Oslofjord" 75 Mayonnaisesovs 62 Medalje, stor 39 Mixed grill 52 Muslinger, marinerede 46 - vindampede 69 Mørbrad som vildt 17 O Oksefilet, provence 74 Omelet, appelsin 37 - jordbær 19 Ossobuco 25 Ostebrød, lune 10 — varme 23 Ostekiks 71 Ostesoufflé, Evas 12 Ostesovs 55 Ovnkoteletter 55 P Pandekager, baby 20 — islandske 48 Parisersalat 28 Peber, farseret 28 Persille, sprød 57 Pirogi 80 Plåttar, svenske 70 Pommes frites 45 Praktiske råd 87 Prik-salat 24 Pyt i pande, svensk 19 Pølseret, svensk 24 R Ravioli, gratineret 48 Reje-creole 13 Remouladesovs 8 Ribben, barbecue 47 Ris å l'amande 21 — løse 57 Risotto, Mortines 36 Romfromage, gammeldags 81 Rullesteg, spansk 79 Rævesovs 82 Rødkål 39 Rødvinssvesker 58 Råkostsalat, Henriks 59 S Salat m. peber og hvidløgs-dressing 55 Scaloppine alla Fiorentina 31 Scampi frites 57 Sild, borgmesterens 28 - stegte / / Skinkekoteletter, franske 35 Skinkesouffleer, franske 51 Skyskraber-tomat 60 Solbæris 68 Solskinsrand med vanilleis 77 Souffleer, franske 51 Soufflé, ost 12 „Skriverhusets tallerken" 54 Spaghetti 9 - albergo 14 - Buca Niccolini 37 Spinat-æg med skinke og ost 23 Spejlæg, dobbeltstegt 24 Surbrød, hjemmebagt 55 T Tomat, skyskraber 60 Torsk, spansk 9 Tunge, glaseret 72 V Vanillecreme 39 Vandbakkelser 79 Vanillesovs 18 Vestkystsalat 44 Æ Æbler, fyldte 34 Æblehorn, lune 61 Æblekage, skånsk 16 Æblemarengs 30 Æblepie, Anne Maries 9 Æbleskiver 56 Æg m. spinat, skinke og ost 23 0 Østers 65 Å Al, stegt 56 | ||
Kammas Hornbækbøffer.
4 skiver skært mørt oksekød fra filet, smør, salt, peber. Sovs: ekstra smør, oliven (uden sten) i skiver, snittet grøn peber, tomatketchup, salt, peber, 2 1/2 dl piskefløde. Krydderfyld, der serveres på hver bøf: rødbeder i strimler, grofthakkede saltmandler, kapers, benfri sild, brunede løg, klippet persille. Serveres med: engelsk sauce, tomatketchup, kartofler el. ris. Kødet steges i smør for rask blus i 2 minutter, krydres og anrettes i et ildfast fad og holdes varmt, evt. i ovn tændt på 50°. Til sovs koges panden af med smør, oliven, paprika, tomatketchup og jævnes ikke, men koger tyk med piskefløden. Hældes over bøfferne. På hver arrangeres fyldet i en top, sildene øverst. Smager meget raffineret med ris eller kartofler til samt en stor skål grøn salat. | ||