| Det hører med til mad af i dag at anvende krydderier -egentlig er det slet ikke
noget nyt. Vore oldemødre brugte dem flittigt, og i alle køkkener fandtes en
krydderihylde. Så forsvandt de, for nu igen at høre til i dansk kogekunst.
Mange har den opfattelse at krydderier er noget der er stærkt og brændende -
Nogle af dem er det, men langt de fleste er aromatiske og forhøjer smagen, og
kan give en ret det lille "pif" der skal til når den "ligesom mangler noget".
Det kræver smag når man skal bruge krydderier, men anvendelse heraf giver
variation, og gør, at madlavning bliver morsom. For adskillige, og de bliver flere
og flere, er det blevet en hobby, som er spændende og taler til fantasien.
Et krydderi skal harmonere med retten og klæde den -det må ikke bruges i flæng,
og drysses tilfældigt i gryden både her og der.
Ikke for meget--og ikke for lidt! Det er en kunst, der læres efterhånden.
Der findes flere hundrede krydderier. Til bogen her har jeg valgt dem, der passer
bedst til vore hjemlige gryder -Dem man igen og igen vil tage fra krydderihylden,
for at give maden "det lille spændende drys". | |