Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Kosttilberedning: Grundbog 8-9 klasse, Ungdomsskoler, Aftenskoler | ||
Forfatter: | Hansen, Else la Cour; Langkjær, Henny; Sørensen, Helene; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1962 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Gjellerup | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 160 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | lærebog; undervisning; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 17,5 | ||
A
And forloren 27 And stegt 31 Afbagning 11 Afbagte boller 70 Afbagte deje 70 Aspargesgratin 71 Aspargessovs 40 Aspargessuppe 44 Ananasfromage 60 Appelsinfromage 60 Agurkesalat 76 B Bacon ristet 33 Bagning 77 Bagepulver 79 Bagepulverdej 87 Bagte boller 70 Bagetemperatur 80 Bagetider 80 Bankeflæsk 33 Bankekød 30 Beregning af portionsstørrelse 19 Benløse fugle 30 Biksemad 37 Blomkål farseret 27 Blomkålsgratin 71 Blomkålssuppe 44 Boghvedegrød 49 Boller afbagte 70 Boller i selleri 27 Boillon 44 Brød - brøddej 82 Brødretter 55 Brødsuppe 55 Brødterninger ristede 12 Brune kager 103 Brunkål med fars 27 Brunkål med flæsk 33 Brun sovs 41 Brun suppe 45 Buddinger 70 Byggrød 49 Bygsødsuppe 47 Bygvælling 48 Bøf engelsk 30 Bøf hakket 30 Bøfsovs 41 C Citronsovs 40 Champignonsovs 40 Chokoladecreme 58 Chokoladekage 95 Chokolademarengs 100 Chokoladesovs 58 Chokoladesuppe 48 Creme 56 Cremeboller 85 Cremedesserter 56 Cremefromage 57 Cremerand 58 Cremesovs 56 Citronfromage 60 D Dessertis 64 Dessertomelet 67 Due stegt 31 E Engelsk bøf 3° F Fars kod 26 Fars fisk 36 Fars urte 23 Farseret blomkål 27 Farseret log 2 7 Farseret selleri 27 Farsretter 26 Fedt 77 Fedtnødder 92 Finsk brød 9° Fiskeboller 36 Fiskefars 36 Fiskefrikadeller 36 Fiskegele 63 Fiskerand 36 Fiskeretter 34 Fjerkræ 31 Flormel 77 Flæskeretter 33 Flæskesteg 31 Flæsk stegt 33 Flodekager 89 Forårssuppe 44 Formkager 95 Forloren and 2 7 Forloren hare 2 7 Forloren kylling 3° Forloren skildpadde 28 Franskbrod 83 Franske vafler 89 Frikadeller 28 Frikasse 25 Frikassesovs 4° Fromager 59 Fromage ananas 60 Fromage appelsin 60 Fromage citron 60 Fromage hindbær-jordbær 60 Fromage fløderand 60 Fromage rom 61 Fromage æble 61 Frugtgele °3 Frugtgratin 71 Frugtgrød 52 Frugtkompot 53 Frugtkager 54 Frugtpie 89 Frugtsuppe 52 Fyldt hvidkål 28 G Galopkage 87 Gelatine 11 Geleer 62 Glasur «°° Grahamsbrød "3 Grahamsmel 77 Gratin 7° Grundregler 9 Grydestegning 9 Grød 47 Grønkålsrand 23 Grønkålssuppe 45 Grønlangkål 22 Grønsager 2 • Grønsagsgele 63 Grønsagsretter 21 Grønærte-gulerod gratin 71 Grønærtesuppe 45 Gulerødder (brunede) 22 Gulerodssuppe 44 Gulerodsrand 23 Gule ærter 45 Gullash 3° Gær 78 Gærdej 82 Gærdej med fedtstoffer 84 Gås stegt 3< H Hachis 37 Hakkebøf 3° Hakkekarbonade 3° Halvmayonnaise 74 Hare forloren 27 Havregrød 49 Havresødsuppe 48 Hindbærgele °3 Hjerter stegte 31 Hjortetaksalt 79 Hollandsk sovs 42 Honningkagedej 1 o2 Hornfisk 35 Horn hurtigbagte 87 Husblas «« Huskeseddel 17 Hvedemel 77 Hvidkålsdolmer 28 Hvidkålsrouletter 28 Hvidkålssuppe 45 Hvid sagosuppe 48 Hævemidler 78 I Indbagte æbler 93 Irsk stuvning 33 Is 64 Ising 35 J Jordbærgele 63 Juliennesuppe 45 Jævning 10 Jødekager 91 K Kagecreme 5^ Kaffeboller °5 Kaffebrød 8 7 Kalvefricandeau 3° Kalvesteg 32 Kalkun 31 157 Kakaobrodsuppe 55 Karamclrand °7 Karamelsovs 6 7 Kaperssovs 4° Karrysovs 4° Kartofler brunede 21 Kartofler franske 21 Kartofler pillede 2 o Kartofler stegte 20 Kartofler stuvede 21 Kartoffelmelsjævning i o Kartoffelmos 21 Kartoffelmos med flæsk 33~21 Kartoffelmørdej 92 Kartoffelretter 2° Kartoffelsalat 21 Kartoffelsuppe 45 Kiks 88 Kiks grahams 88 Kiks havre 89 Kiks hvede 89 Kiks rug 89 Klaring 13 Klar kødsuppe 45 Klatkager 68 Klejner 87 Klipfiskegratin 71 Knækbrød 89 Kogning af boller 7° Kogning af fisk 34 Kogning af kød 24 Kommenskringler 85 Kompot 53 Konditorkager 91 Korendekager 96 Kotelet 31 Kråsesuppe 46 Kringle 85 Krustader 68 Krydderkage 95 Kræmmerhuse 96 Kuvertbrød 85 Kylling forlorne 3° Kylling stegt 31 Kærnemælksbrødsuppe 55 Kærnemælksgele fromage 63 Kærnemælkssuppe 48 Kødbehandling 24 Kødboller 28 Kødbudding 37 Kødfars 26 Kødgele 63 Kødgratin 71 Kødrand 28 Kødretter 24 Kørom 48 Kørvelsuppe 46 L Labskovs 37 Lagkage (rørt dej) 95 Lagkage sukkerbrød 97 Lammesteg 32 Leverpostej 2 8 Lever stegt 31 Levningeretter 37 Liering 11 Linsedej 9° Linsemakroner 91 Linser 91 Løg 12 Løg farseret 2 7 Løgsovs brun 4° Løgsovs hvid 4° Løse ris 12 M Maizenabudding 5° Maizenagrød 47 Makaroni 13 Makrel 35 Makrondej 101 Mannagrynsbudding 5° Mannagrod 49 Mandelmarengs 100 Margarine 77 Marengsbunde 100 Marengsdej 99 Marengs piskede 99 Marengs rørte 99 Marengs æltede 99 Marinade 73 Mayonnaise 73 Medaljer 91 Melboller 7° Mælkebudding 5° Mælkegrød 49 Mælkesovs 39 Mælk & tvebakker 48 Mordej 9° N Napoleonshatte 91 Napoleonskager I05 Natron 79 Nougat 60 Nougatcreme 58 O Oksesteg 32 Omelet 67 Osteboller 72 Ostekiks 89 Ostestænger 89 Ovnstegning 10 P Pandekagedej 68 Pandestegning 9 Panering 12 Paneret flæsk 33 Pebernødder I03 Peberrodssovs 41 Persillesovs 4° Piskede deje 99 Pladekage 95 Pleskner 98 Pocherede æg 65 Potaske 79 Produkter til bagning 77 Purering 12 R Rasp ristet 12 Ragout 38 Ragoutsovs 41 Remoulade 75 Ris a la mande 51 Risengrynsbudding 51 Risgrød 49 Rismelsbudding 51 Rismelsgrød 49 Ris løse 12 Ristede brødterninger i2 Ris til suppe 13 Risvandgrød 49 Risvælling 48 Romfromage 61 Rosenkålsgratin 71 Rosenkålssuppe 46 Roulade rullekage 96 Rullepølse 2 5 Rundstykker 85 Rødkål 22 Rødspætte 35 Rørt kagedej 94 Rørt smør 42 Røræg 66 Råcreme 56 Råsalater 76 S Sagosuppe 48 Sagosødsuppe 48 Salater 73 Salater, agurk 76 Salater, fisk 75 Salater, flødepeberrod 76 Salater, frugt 76 Salater, grøn 76 Salater, italiensk 75 Salater, karry 75 Salater, remoulade 75 Salater, rå 75 Salater, silde billig-dyr 75 Salatsovser 74 Sandkage 95 Sandkager små 95 Selleri farseret 27 Selleri karbonade 22 Sellerirand 23 Sellerisuppe 46 Semouliegrød 48 Semoulievælling 48 Sigtebrød 83 Sild 35 Sirupskagedej 102 Skinkepie 38 Skildpadde forloren 28 Skrubbe 35 Sky 63 Slørede æg pocherede 66 Smeltet smør (brunt) 42 Smør 77 Smørcreme 57 Smørdej io4 Smørjævning 11 Smørsovs 42 Sneboller 72 Snitter I04 Sodakage 95 Sovse 39 Sovs asparges 4° Sovs champignon 4° Sovs citron 4° Sovs flodepeberrod 4° Sovs frikasse 4° Sovs hollandsk 42 Sovs kapers 4° Sovs karry 4° Sovs løg 4° Sovs peberrod 41 Sovs persille 4° Sovs ragout 41 Sovs sennep 4° Sovs skarp 41 Sovs skilt 41 Sovs sky 41 Sovs stege 41 Sovs vildt 41 Specier 92 Spejlæg 66 Spinat 22 Spinat gratin 71 Spinatrand 23 Spinatsuppe 46 Sprængt kod 2 5 Stegt flæsk 3' Stege kalve 32 Stege lam '32 Stege okse 32 Stegning af fisk 34 Stegning af kod 29 Stuvestegning 10 Sukker 78 Sukkerbrødsdej 97 Sukkerkringler 89 Sukkersaltlage 25 Suppe 43 Supperis 13 Svinefedt 77 Svinehjerter 31 Svitsning i2 Sødemidler 78 Sødsuppe 47 T Tarteletter 89 Theboller 85 Tidtabel 106 Tomatsuppe 46 Tomatsovs 41 Torsk 35 Torskefilet 35 Trifli 58 Tvebakker 87 Tvebaksmakroner 101 Tykmælk 48 Tærte i°4 U Urtefars 22 Urtefrikadeller 23 Urtefrikasse 22 V Vandbakkelser 71 Vanillekranse 92 Vafler 69 Vingele 63 Vildt 32 Vildtsovs 41 Væske 78 Vælling 48 W Walesboller 72 Walesbrød 72 Wienerschnitzel 31 Æ Æbleflæsk 33 Æblefromage 61 Æblegratin 7' Æblegrød 53 Æblekage 54 Æbler i creme 58 Æbler indbagte 93 Æblepie 93 Æbleringe 69 Æbleskiver 69 Æblesne 58 Æblehalvmåner 93 Æg 65 og 78 Æggeretter 65 Æg blødkogte 65 Æg spejlede 65 Æg overskårne 65 Æg slørede (pocherede) 65 Æggeblommekager 100 Æggegrod 49 Æggekage brod 67 Æggekage flæsk 67 Æggemælk 48 Æggeretter 66 Æggestand 66 Æggestand med karamel 67 Æltede deje 86 Ærtesuppe grøn 45 Ærtesuppe gul 45 0 Øllebrød 55 Ørred 35 Å Ål 35 | ||
Piskede marengs
1 æggehvide 55-60 g melis eller flormelis (sigtet) 1/2 tsk. eddike eller 1/4 g tør vinsyre. Fremgangsmåde Hviden piskes stiv, og sukkeret piskes i lidt ad gangen. Sættes på en smurt plade eller papir i toppe og bages, 100° C, ca. 1 time. | ||