Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | De to Bomærke-Grises Opskrifter alle Vegne fra | ||
Forfatter: | Ast, Gemma; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1947 | ||
Udgivelsessted: | Århus | ||
Forlag: | A/S Aarhus Kødforsyning | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 46 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | kød; gris; reklame; lærerinde; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | Århus | ||
Pris i kr: | |||
Jorden rundt efter morsom Mad...
,"Det er noget kedeligt noget alteammen," gryntede A og lagde mismodigt Morgenavisen fra sig. ,"Hvad er der nu galt, lille Far? " spurgte K bekymret. ,"Ikke andet, end at Aviserne skriver saa meget, men ikke et Ord, der virkelig interesserer Grise og Mennesker. Her er Nyheder fra England, Tyskland, Amerika, Rusland, og jeg ved ikke hvor, men hvad er det for Nyheder? Strejker, Kul, Jorskælv, Femlinger og andre Ulykker, men faktisk næsten ikke et Ord om Mad ... og det er dog trods alt det vigtigste her i Tilværelsen..." „Du har Ret, min Ven, men hvad er der at gøre ved det?" „Naar jeg tænker paa Italien, tænker jeg paa Spaghetti — ikke paa Jordskælv, og Molotov interesserer mig ikke nær saa meget som Stroganoff, ham med Bøffen, du ved.. ." „Ja, men saa lad os fortælle Folk, hvad Aviserne glemmer." „Godt, vi tager en Tur Jorden rundt, og vi finder nogle Nyheder, der kan sætte Kulør og Fantasi paa de hjemlige Kødgryder ... den Slags Nyheder trænger vi allesammen mere til end dem om nye Restriktioner og Skatter... mon ikke?" Saa drog Aarhus Kødforsynings to raske Bomærkegrise, A og K, en Tur Jorden rundt for at finde nye Opskrifter og morsomme Variationer til det daglige Bord. Rejsens Resultater findes i denne lille Kogebog, hvori vi haaber, De maa finde Inspiration til Fornyelser i den daglige Madlavning. A/S AARHUS KØDFORSYNING Saa var vore to nysgerrige Bomærkegrise A og K hjemme igen med Lommen fuld af indsamlede Opskrifter. Af Glæde over Hjemkomsten tog de hinanden ved Forbenene og vandrede ned ad Søndergade, mens de sang: Den, der kommer allersidst, det er Den sorte Gryde Hertil bruges Koteletter, helst Lammekoteletter, selv om Kalvekoteletter ogsaa gør Retten fin og delikat. Desuden skal vi bruge: Lidt Kalvelever, Fedtstof, Salt, Peber, Løg, Gulerødder, Timian, Hvidløg, 2 1/2 dl Vand, Tomatpure, lidt Fløde, Champignon, Ærter og Bønner. De let bankede Koteletter brunes i Fedtstof, drysses med Salt og Peber og steges halvt møre. Leveren brunes med de fint snittede Urter samt Timian og Hvidløg. Vandet hældes over, og Blandingen koges 15—20 Min., hvorefter Skyen skummes fra til Afbagning. Fløden tilsættes og Saucen smages til med Krydderier. Champignon snittes og svitses, Ærter og Bønner varmes. De stegte Koteletter anbringes i den ene Side af Gryden, Ærter og Bønner i den anden Side, og Champignonen drysses over Koteletterne. Saucen hældes ved, men maa ikke dække Gemyserne. Serveres i Gryden med Kartoffelmos til samt Tomatpure og Paprika. | ||
Jorden rundt efter morsom Mad 3
Først Danmark rundt 5 Det begyndte med 7 A og K bygger en ny Sandwich 8 — paa Pølsejagt 9 — paa Limfjorden 10 — ved Vesterhavet 11 — besøger Fyn 12 Kabussen i Bogense 13 A og K faar Foraarsfornemmelser 14 — gaar til Balletten 15 — i Kongelunden 16 — i Elverhøj 17 — paa Bornholm 18 Dernæst Europa rundt 19 A og K tager til Frankrig 21 — gaar i Kloster 22 — i Avignon 23 — i Marseille 24 — over Alperne 25 — paa Osteria 26 — i Byernes By 27 — passerer Ungarn 28 — besøger Prag 29 — igennem Polen 30 — igen i Polen 31 Tilsidst Jorden rundt 33 A og K med RAF 35 — i Island 36 — besøger Blondie 37 — ude med Lassoen 38 — hos Indianerne 39 — paa Hawaii 40 — til Søs 41 — lærer Russisk 42 — og Stroganoff 43 — holder Majdag 44 — vender hjem 45 Den, der kommer allersidst 46 | ||
Lam fra Lemvig
l 1/2 kg Lammeforkød (Bryst), 1/4 kg smaa Løg, l dl Tomatpure, 125 gr Champignons, Salt, Paprika, hed Vin eller Madsherry, Smør, Spaghetti, reven Ost og Tomatketchup. Kødet skæres i passende Stykker, krydres med Salt og Paprika og svitses i Smør. Løg og Champignons brunes sammen, lidt Suppe og Tomatpure hældes over, og det koger ca. 5 Min. Derefter hældes Saucen over Kødet, og det hele snurrer, til Kødet er mørt. Saucen smages til med Vin og eventuelt flere Krydderier. Retten serveres med Spaghettien, der er kogt mør og rystet i Smør. Ved Anretningen stænkes med Tomatketchup og reven Ost. Det er en helt ny Smag paa Lam, kan De tro! | ||