Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | 50 forretter til hverdag og fest | ||
Forfatter: | Andersen, Gerda; Nielsen, Gunver; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1954 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Nyt Nordisk Forlag; Arnold Busck | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 55 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | |||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 6,85 | ||
Denne bog er tænkt som et supplement til »50 Gryderetter«, der udkom i 1952.
Af opskrifterne vil man se, at vi har udeladt de ældre, mere komplicerede forretter, der ikke er tidssvarende i en moderne husholdning. Som det fremgår af bogen, kan en forret udmærket tilberedes hurtigt, og - hvis den anrettes på en fiks måde - virke som en festlig optakt til middagen. Vi håber, denne bog må blive til glæde og nytte for Dem i Deres daglige husførelse. København 1954. Gerda Andersen. Gunver Nielsen. | ||
SUPPER:
Bouillon 5 Carrysuppe 6 Champignonssuppe 7 Fransk løgsuppe 8 Fransk urtesuppe 9 Færdige supper 10 Hurtig Borsch 11 Hybensuppe 12 Kørvelsuppe 13 Tomatsuppe å la creme 14 SILDERETTER: Gratinerede sild 15 »Københavnerkræs« 16 Marinader til spegesild 17 Marinerede, ferske sild 18 Matjesfileter på is 19 Røgede sild 20 Silde hors d'oeuvres 21 Torskerognsalat 22 FISKERETTER: Fiskeboller med fyld i carrysauce 23 Fiskecocktail 24 Fiskelagkage 25 Kold fiskeanretning 26 Koteletfisk med peberrodssauce 27 »Stjerneskud« 28 Ungkarlens rødspætte 29 KØDRETTER: Kold hønsebudding med frugtsalat 30 Panerede brisler med grønsager 31 ÆGGERETTER: Side Columbusæg med dj ævlesauce 32 »Dunteæg« 33 Omelet I og II 34 Pocherede æg 35 Røræg med jordskokker 36 GRØNSAGSRETTER: Asparges med fersk røget laks og mayonnaise 37 Blomkål med mayonnaise og rejer 38 Grønsagsgratin 39 Kogte grønsager med sommersauce 40 Rå gulerodsrand med grønkålssalat 41 Råkostanretning 42 Spinatrand med gulerødder 43 Tomater med fyld 44 DIVERSE: Canapés 45 Croutons 46 Grapefrugt med rejer 47 Italiensk stuvning 48 Risotto 49 Tarteletter med fyld 50 Toast med flødestuvede champignons 51 Toast med ristede tomater 52 Tomatrand med grøn salat 53 Wienersalat 54 Alfabetisk indholdsfortegnelse Side Asparges med fersk, røget laks og mayon- naise 37 Blomkål med mayonnaise og rejer 38 Bouillon 5 Canapés 45 Carrysuppe 6 Champignonssuppe 7 Columbusæg med djævlesauce 32 Croutons 46 »Dunteæg« 33 Fiskeboller med fyld i carrysauce 23 Fiskecocktail 24 Fiskelagkage 25 Fransk løgsuppe 8 Fransk urtesuppe 9 Færdige supper 10 Grapefrugt med rejer 47 Gratinerede sild 15 Grønsagsgratin 39 Hurtig Borsch 11 Hybensuppe 12 Italiensk stuvning 48 Kogte grønsager med sommersauce 40 Kold fiskeanretning 26 Kold hønsebudding med frugtsalat 30 »Københavnerkræs« 16 Kørvelsuppe 13 Koteletfisk med peberrodssauce 27 Marinader til spegesild 17 Marinerede, ferske sild 18 Matjesfileter på is 19 Omelet I og II 34 Panerede brisler med grønsager 31 Pocherede æg 35 Rå gulerodsrand med grønkålssalat 41 Råkostanretning 42 Risotto 49 Røgede sild 20 Røræg med jordskokker 36 Silde hors d'oeuvres 21 Spinatrand med gulerødder 43 »Stjerneskud« 28 Tarteletter med fyld 50 Toast med flødestuvede champignons 51 Toast med ristede tomater 52 Tomater med fyld 44 Tomatrand med grøn salat 53 Tomatsuppe à la crème 14 Torskerognsalat 22 Ungkarlens rødspætte 29 Wienersalat 54 | ||
Røgede sild
Der findes et væld af opskrifter på tilberedning af røgede sild, men har man een gang smagt en nyrøget, fed bornholmersild, må man erkende, at den er en himmerigsmundfuld, der absolut skal nydes naturel. Har man imidlertid nogle røgede sild, der trænger til lidt kolorit, kan man f. eks. servere dem med rå æggeblommer i løgringe og kranset med hakkede radiser eller i en marinade. (4 PERSONER) INGREDIENSER: 4 røgede sild 1 dl tomatpuré 1/2 dl eddike 1/2 dl olie 1/2 dl vand Sukker, salt og peber Purløg, dild eller hakket løg TILBEREDNING: Tid: 20 min. Sildene pilles, anrettes på et fad og overhældes med marinaden. Drysses med purløg, dild eller hakket løg. Vore bemærkninger: I forbindelse med røgede sild vil vi gerne gøre opmærksom på røget silderogn, der er en billig og ikke almindelig kendt delikatesse. | ||