| Er De interesseret i at klare madlavningen uden for meget besvær, da er
»gryderetter« noget for Dem. Dækker man bordet med en kulørt dug, fajance og
rustfrit stål, passer de ildfaste fade eller den moderne stegegryde udmærket ind i
billedet. Smukkest er det naturligvis, hvis man benytter ildfaste glasfade, der
stilles på bordet i de dertil indrettede stativer.
Maden holder sig godt varm, husmoderen behøver ikke at være nervøs for
anretningen, og der spares mange trin mellem stue og køkken, da man ikke har 4-
5 gryder i gang til middagen.
Ikke mindst for den selverhvervende håber vi, at denne bog bliver en god ven og
rådgiver. Men fald nu ikke for fristelsen til at lave en stor portion og varme den
op gentagne gange, da det rent ernæringsmæssigt set er meget forkert med
opvarmet mad. Der må med det samme rammes en pæl igennem den opfattelse,
at gryderetter er noget i retning af labskovs, der ikke lader sig analysere. I denne
bog findes også retter, som er velegnede til mindre selskabelighed. Vil man give
middagen lidt ekstra kolorit og vitamintilskud, serveres en frisk salat til såvel
kød- som fiskeretter.
En god afslutning på middagen er en let osteret eller frugtanretning, og dette
kræver ikke noget særligt forarbejde.
Vi har gennem en årrække undervist husmødre i madlavning og har erfaret, at
det, mange sukker efter, er en rationalisering også indenfor kogekunstens
område. Det er disse travle husmødre, vi har tilegnet denne bog. | |