Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Gitte's kogebog. Særlig beregnet for madlavning i ildfaste kogekar | ||
Forfatter: | Steenberg, Anna; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1954 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | |||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 119 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | reklame; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | |||
Som ekspert i madlavning i ildfast glas med mange års erfaring har jeg herved
fornøjelsen efter utallige opfordringer fra såvel husmødre, isenkræmmere som boghandlere at udgive min kogebog, som jeg håber må blive til glæde og hjælp i alle danske hjem. Forord Fordelene ved at anvende det ildfaste glas består først og fremmest i at maden bliver mere velsmagende, idet det er en meget kraftig varme, der passerer gennem maden. Glas opsamler varmen og holde på den meget længere end en metalgryde eller pande. Dernæst ser de ildfaste glas pænere ud; tillige er der låg til næsten alle gryder forme, som lukker meget tættere end på en almindelig gryde. Husk at man aldrig må løfte låget, så længe maden koger eller steger, så man derved tager varmen fra maden og afbryder kogningen. Man følger madens tilberedning gennem glasset, f. eks. at retten ikke koge tør ved at væden slipper ud fra gryden. En steg drypper f. eks. sig selv Vanddråberne hænger oven i låget. Maden kan, efter at der er slukket for blusset, koge ca. 2—3 minutter inde på bordet. De ildfaste fade og gryder ser indbydende ud og er meget stærke, når de bliver behandlet rigtigt. Læs min brugsanvisning, som findes i bogen. | ||
Ål i gele 54
Aborre 48 Aborre i ovn i ildfast form under låg 48 Abrikosdessert 102 Amerikansk frugtbowle 114 Amerikansk frugtcocktail 114 Angående køb af kød 19a Angående mørbrad 19 Angående pandekager 110 Angående ris 59 Ananasfromage 101 Appelsincocktail med vermouth 113 Appelsinkage 105 Aspargessuppe 15 Bagværk 105 Bedstemoders suppe 14 Bedstemors vafler 108 Bernaisesauce I 66 Bernaisesauce II 66 Besparelsen ved ildfast glas 7 Beuf å la Stroganoff 26 Blomkål 91 Blomkålsret med små pølser 34 Brugsanvisning for ildfaste EL-gryder 8 Brune bønner i suppeform 12 Brune bønner i ildfast gryde II 78 Brun suppe 13 Byggrynssødsuppe 97 Bøf 31 Cacaosuppe 99 Carrykål 77 Cariry-smørrebrød 86 Champignon 76 Champignon à la creme 69 Champignonsuppe 13 Dansk frugtbowle 114 Desserter 101 Dessert i croquetskåle 101 Dessert-spejlæg 104 Diverse drikke 113 Diverse småretter 69 Farcerede pastinakker eller porrer Fasan à la Metropol i ildfast gryde eller ovn 42 Fiskefileter i spinat eller tomat, champignon og ærter 49 Fiskefileter med svampe 49 Fisk af alle arter 46 Fisk i gele 52 Fisk med peberrod 47 Fiskesuppesauce 65 Falsk sherry drink 116 Fiskeretter 45 Flæske- eller kalvekrebinetter i ildfast gryde 35 Flæskesteg helstegt i ildfast fad 25 Fløde-peberrodssauce 66 Forloren and 24 Forloren gåsebryst i ovn 33 Forloren kråsesuppe 11 Forloren skildpadde 20 Forloren skildpadde I 43 Forord 7 Forretter 97 Forskellige finesser 9 Forskellige saucer 66 Forskelligt om saucer 63 Fransk bøf 35 Fransk løgret med ris 73 Fransk spaghettiret 72 Frugtmarmelader 89 Fyldte ørreder 50 Fyld til krustader I 84 Fyld til krustader II 84 Fyld til krustader III 84 Gås eller and, grilleret 31 Gittes sandkage 106 Gode råd 9 Grøn fiskefars 75 Grøntkålssalat 92 Grøntretter i ildfast gryde 74 Grøntsager i carry-ris 79 Grønærtesuppe 16 Gulerodssalat I 91 Gulerodssalat II 92 Gulerodssalat III 92 Gule ærter 16 Hachis 27 Hamburgerryg å la danois 24 Helstegt kanin eller høne 41 Helstegt lever 37 Helstegt mørbrad i ildfast gryde 40 Himmerigsboller 36 Hornfisk I 51 Hornfisk II eller makrel 51 Humørkål 77 Hvidkålsret 75 Hvidkålsret i ildfast gryde 78 Hvidkålsrouletter 23 Hvidkålssalat I 92 Hvidkålssalat til fest 93 Hyldebærsuppe 98 Høns i paprika 22 Ingredienser til torskegratin 57 Italiensk bankekød 40 Italienske sild (marinerede) 85 Italiensk gryde 21 Italiensk risret nr 1 20 Julekage 105 Jydsk sursteg med krydderisauce 30 Jødisk gullash 22 Kålrabi og selleri 79 Kalvefilet helstegt med champignon 26 Kalvefricandeau 23 Kalvegullash 28 Kaninragout 41 Karamelrand 104 Karamel-æblekage 103 Karrysuppe med ris 14 Kartoffelrand i ovn 77 Kastanieret 80 Kinesisk ret 34 Kogt torsk 45 Kold remouladesauce 64 Kongedessert 103 Korende- eller rosinkage 106 Koteletter 31 Krustader 109 Kærnemælkssuppe 99 Kød i kål 42 Kødretter 19 Kødretter i ildfast form 28 Kødretter med grøntsager 33 Kødtimbale 32 Laksørred 50 Lammesteg 32 Leverpostej I 70 Leverpostej II 70 Lever stegt i skiver 37 Linsedejg 112 Lynomelet 83 Mannagrød 98 Marengs 107 Marmelader kogt i ildfast gryde 89 Mayonnaise 86 Medisterpølse 70 Melboller 83 Muslinger i ildfast skål 56 Muslinger i tomat-paprikasauce 54 Mørbrad italiano 39 Nakskov gryde 82 Norsk øllebrød 100 Oksefilet 22 Oksefilet helstegt med kandiserede løg 25 Oksefilet jardiniere (med grøntsager) 43 Oksehalesuppe 17 Oldemors klipfiskebudding 47 Omeletter 81 Om tilberedning af saucer 63 Orangemarmelade 89 Orientalsk oksestuvning 29 Osteretter 95 Ostesouffle 95 Ostestænger 95 Paneret torskelever og rogn 53 PAMA asparges ris 61 PAMA selleri-ris 59 PAMA sherry ris 62 Peberrodssalat 94 Pickles I 64 Pocherede æg med selleri 71 Porrer i slåbrok 37 Råkostretter og salater 91 Råkostsalat 93 Råkostsalater 91 Rejecocktail 115 Ribbensteg 33 Risotto nr 2 21 Risotto-sauce 65 Risret med svampe 76 Risretter 59 Ristede nyrer med spejlæg 28 Ristoppe med oliven 60 Rosenkålsrand 82 Sagosuppe med rom eller citron 99 Sagovælling 97 Saucer 63 Saucer til alle retter 67 Selleribøf 73 Selleri i ovn 74 Selleri kartoffelmos (Brændende Kærlighed) 72 Selleriris ' 62 Selleri risret I 60 Selleri risret II 61 Sellerisauce 63 Sellerisuppe 15 Selleritorsk 45 Selskabs-rødkål kogt i ildfast gryde 75 Silderetter 85 Sildesalat I 85 Sildesalat II 85 Skinke kogt på fransk 39 Skinke sandwich (varm) 69 Skipperbøf eller gullash 38 Smørdampet torsk 46 Smørstegte østers 56 Sorte gryde 29 Sparefrikadeller til frokost 36 Spansk champignonret 82 Spinatrand 80 Sukkerbrødslkage 107 Suppe »Julienne« 15 Suppe »naturel« 12 Supper 11 Svensk tyttebærkage 107 Søtunger 50 Tartar-smørrebrød (bagt) 86 Tarteletter 109 Tomatketchup 71 Tomato juice cocktail 113 Tomatsuppe 17 Torskebøf 55 Torskelever med æbler og røget spæk 53 Torsk i grøntsager 55 Torsk i ris 57 Tynde pandekager 110 Ungarsk gullash 38 Vandbakkelser 108 Vildt og fjerkræ 27 Vinkoldskål 115 Vitamindessert 102 Vitamingryde 81 Vitamin-grønlangkål 73 Vitaminsmørrebrød I 87 Vitaminsmørrebrød II 87 Vitaminsmørrebrød III 87 Vitaminsuppe (grøntkålssuppe) 11 Wienerbrød 106 Wienerschnitzel Æbleflæsk 30 Æbleskiver 111 Æbletærte 111 Ægte hollandaisesauce 67 | ||
Vitaminsuppe (grøntkålssuppe)
2 1 vand. 2 gulerødder. 4 kartofler (jævne). 2 porrer. 1/2 selleri. 1 persillerod (toppen hakkes sammen med grøntkålen). 2 suppeterninger. 1 dåse grønne ærter, 1/4 kg. Grøntsagerne koges i ca. 15 minutter, heri tilsættes Vitamon-terningerne, jævnes med en klat smør og to spskf. flormel. Grøntkålen finthakkes og blandes med det øvrige, hvorefter der tilsættes 1 dl fløde og salt efter behag. For at gøre noget ekstra for smagen af ovennævnte, kan man til hver person tilsætte en skive bacon, hamburgerryg eller stribet flæsk, som koges sammen med grøntsagerne. | ||