Detaljer |
Opskrift |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Mad med Master Mixer | ||
Forfatter: | Holle, Karen; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1952 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Helmuth A. Jensen | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1960 | ||
Sider: | 115 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | teknologi; reklame, | ||
Samlet oplag: | 5 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 5 | ||
Hensigten med denne Bog er at give Husmødrene en indgaaende Instruktion i de
utallige Anvendelsesmuligheder, som MASTER MIXER besidder, og vi haaber, at Opskrifterne heri maa inspirere til Fremstilling af mange Lækkerier. Vi vil derfor bede Dem læse Afsnittene om Brugen nøje igennem. Først ved den rigtige Anvendelse vil De faa det fulde og hele Udbytte af MASTER MIXERs mange Kræfter til Gavn og Glæde for hele Familien og til Besparelse i Tid, af Kræfter, Madvarer og Penge. Madlavning med MASTER MIXER er ikke alene rationel. Det er ogsaa en stor Fordel, at den altid er parat til at udføre de mange forskellige Arbejder, der hver Dag melder sig: naar De skal bage, hvadenten det er naar der kommer uventede Gæster, eller De skal bage i større Mængder; naar De har et Stykke Spegepølse, der er for tørt til at skære i Skiver, men som udmærket kan hakkes og serveres i Mayonnaise; naar De vil rive en Rest Grøntsager til Raakostsalat; naar De skal rive Osteskorper til Smøreost; naar De tilbereder en Gratindejg til Kød- og Fiskeretter — ja, i det hele taget til det omfattende Tilberedningsarbejde, der gaar forud for Serveringen af Dagens Maaltider. Derfor fortjener MASTER MIXER den bedste Plads paa Køkkenbordet, og derfor bør De udnytte den fuldtud. Læg en Plan for Deres Arbejde med MASTER MIXER: Vælg fortrinsvis Retter, der skal i Ovnen den Dag, De bager. Forbered Frokost og Middag med det samme, naar Maskinen er i Brug, og tænk paa Dagen i Morgen. Vælg ogsaa den rigtige Arbejdsgang: begynd med Bagning, fortsæt med Kødhakning og Røring af Kødfars, og tag Fisketilberedning tilsidst. Paa denne Maade sparer De Opvask, da De ikke behøver at rengøre Maskinen, førend hele Arbejdet er tilendebragt. Paa Slagtedage paa Landet kan MASTER MIXER i Løbet af faa Timer hjælpe Dem gennem det Arbejde, der ellers med Haandkraft tager flere Dage. Den hakker, rører Fars, stopper Pølser, laver Leverpostej og Finker, altsammen i en Haandevending. I Syltetiden bliver Havens Frugter bearbejdet i en Ruf, og Maskinen bliver aldrig træt eller overanstrengt, selv om den faar Lov at arbejde Dagen lang. | ||
Abrikosfromage 100
AFBAGT DEJG 55 Aftenrøde 73 Agurkesalat, saltet 109 ANANASGLASUR 43 APPELSINCRÉME 37 APPELSINGLASUR 37 Appelsinkurve 99 Appelsinmarmelade 109 Appelsinsnitter 37 Bagning 25 Banankage 45 Bistik 29 Blommer, raasyltede 106 Boller, bagte 57 Boller i skarp Sauce 86 Bondepige med Slør 102 Broget Flettekrans 28 Brombær, raasyltede 106 Brunkaal med Fars 67 BUTTERDEJG 34 Butterdejgsrand 34 Butterdéjgssnitter 34 CHOKOLADECRÉME\ 37 CHOKOLADEGLASUR 37 Chokoladekage 40 Chokolademarengs 58 Chokoladerand, fyldt 42 Chokoladeskum 101 CHOKOLADE-SMØRCRÉME 44 Citronfromage 100 CITRONGELÉ 45 CITRONSMØRCRÉME 41 Crebinetter, fyldte 84 CRÉMESAUCE 94 Crémetærter 51 Desserter 99 Ej dammer boller 56 Finker 89 Finsk Brød 54 Fisk 75 Fisk til Fars 75 Fiskeafkog til Sauce 75 Fiskefars 75 Fiskefars, bagt 77 Fiskefarsrand 76 Fiskefrikadeller 76 Fiskekage 78 Fiskekoteletter 77 Fiskerand, fyldt 76 Florentinere 61 Fragilités 59 Frankfurterkrans 41 FRANSKBRØD 26 Frugtkage med Creme 40 Frugtpleskner 47 Frugttærte med Creme 52 Galopkringle 42 Gelé-Lagkage 45 Gelé, raa 105 Gelétærter 52 GLASUR 31 Godnatkringle 31 Gratin 57 Grød, pisket 103 Grønlangkaal 69 Gulerodsmarmelade 109 Gulerodssuppe 70 Hachis 88 Hakkebøf med Okseøje 83 Hamburgere ' 84 Hare, forloren 84 Heksedessert 102 Hertugindemos 64 Hindbær, raasyltede 106 Honningbrød 60 Honningsnitter 61 Husarkys 54 Hvepsebo 41 Hybenmos 108 Hyldebær, raasyltede 106 Jordbær, raasyltede 106 Juliennesuppe 70 Julekaal, Tante Marianes 68 JULEKAGE 27 Jødekager 47 Kaaldolmer 67 Kaffebudding 101 KAGECRÉME 30 Kammerjunkere ' 29 Kanelsnegle 31 Kartoffelbudding 65 Kartoffelfrikadeller 65 Kartoffelmos 64 Kartoffelmosrand 65 Kartoffel-Mælkesuppe 64 Kirsebær, raasyltede 106 Klipfiskegratin 77 Kokosmakroner 59 Konservering 105 Konvolutter 47 KRANSEKAGEGLASUR 37 Kroketter 66 Krydder kage 39 Krumkage 38 Krysantemumsalat 73 Kræmmerhuse 60 Kuvertbrød 27 Kærnemælksbrødsuppe 99 Kødretter 83 Kødfars 85 Lagkage, gammeldags 36 Lagkage af Sukkerbrødsdejg 44 Leverpostej 89 Linser 51 Linsebøf 69 Linsemakroner 51 Lykkekranse 56 Lyn-Æblesuppe 99 Madlavning 63 Makroner 59 MANDELDEJG 30 Mandelkage 1 39 Mandelkage 2 46 Mandelmus • 54 Marengs, hvide 58 Marengs, lyserøde 58 Marinader 93 Marinade, fransk 94 Marmor kage 40 MASTER MIXER KAGE 28 Mayonnaise 93 Mayonnaise, forloren 94 Medisterpølse 87 Medisterpølse, sprød 69 Melboller 57 Morgenkvikker 108 Mørdejg 46 Mørdejgsskaale 51 Omelet 103 Omelet soufflé 103 Orangeade 109 Orangemapper 50 Pandekager 103 Pandekager, russiske 56 Plumkage 40 Plumkage, engelsk 35 Prinsessebudding 57 Raakostsalater 73 Rabarberrosiner, raasyltede 106 Rosinbrød 26 Roulade 36 Roulade af Sukkerbrødsdejg 43 Rundstykker 26 Rysteribs 106 Rødkaal, Verdens bedste 68 Saft, raa 107 Salatsauce, fransk 94 SANDKAGE, velrørt 39 SANDKAGE, ægte 35 Saucer 93 SIGTEBRØD, godt 25 S-Kager 47 SMØRCRÉME 44 Smørcréme-Lagkage 44 Smørkage 30 Smørkager af Speciedejg 38 Sneboller 56 Solbær, raasyltede 106 Solbær, Verdens bedste 106 Solskinssalat 74 SPECIER 38 Spegepølse 90 Spinatbudding 68 Stikkelsbær, raasyltede 106 Stikkelsbærmos, raa 107 Strassburgere 54 Sukkerbrødskage 43 Sukkerbrødsroulade 43 Sundhedsmos 66 Suppeboller 57 Svenske Kottbullar 87 Svesketærte 35 Søsterkage 28 Terrasser 50 Terningekager 37 Thebirkes 26 Timbale 86 Trekløver 50 Træstamme 44 Tobbington 86 Tomatketchup 109 Tomatmarmelade 109 Tomatpuré 109 Tomatsuppe 71 Urter i fransk Marinade 74 Vandbakkelser 55 Vanillekranse 53 Vihskumssauce 95 Vinskumstærte 53 WIENERBRØD 30 Wienerpølser 91 Æble-Gulerodssalat 74 Æblehorn 29 Æblekage, tysk 39 Æblemos, kogt 1°8 Æbler i Abrikos Æbleskiver med Gær 104 Æbletærter 52 | ||