Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Lynmiddage | ||
Forfatter: | Bræmme, Lise; | ||
Pseudonym: | Juel, Fritze | ||
Årstal: | 1968 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Forlaget Palle Fogtdal | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 74 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | serie; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 5 | ||
FORRETTER: Bagte rognbrød, 19 Bergholms sildebrød, 16 Bornholmerbrød, 49
Degnekonens kartoffelsuppe, 8 Fransk løgsuppe, 26 Gratinerede muslinger, 66 Jægermesterens tarteletter, 62 Kejserbouillon, 53 Krydrede sardiner med følge, 14 Krydret fiskesuppe, 27 Laksemousse, 67 Lyn-champignonsuppe, 47 Marinerede asparges, 64 Marinerede muslinger, 28 Oksehalesuppe Fidusius, 60 Pariserporrer, 43 Pick-me-up, 7 Reje-cocktail, 54 Sardinbrød, 7 Sennepsæg, 48 Sidses sildecocktail, 20 Sieverts salat, 30 Sildeøje, 11 Skinkekræmmerhuse med ærtemayonnaise, 10 Skinkemelon, 31 Theo's tomater, 18 Thüringersuppe, 38 Tomater å la Russe, 51 Tomatsuppe med fiduser, 23 Trick-suppe, 12 Tunfisk i form, 50 Vestkystcanapé, 63 HOVEDRETTER: Aspargesgratin med dild-smør, 36 Berthas medister med rosa kartoffelsalat, 33 Blomkåls-sol, 29 Bondeomelet, 51 Bondesuppe, 42 Borgmesterkoteletter, 71 Bøf Lindstrøm, 14 Böhmisk kartoffelkage, 13 Engelsk kødsalat, 47 Fars i fad, 23 Fiskerand med ris, 43 Fiskes tave på risbjerg, 10 Farsbrød med grønsager, 19 Frederikkes fad, 48 Gammeldags åleret, 25 Gartnerkonens asparges, 29 Gratineret julesalat, 8 Grillstegt laks med tilbehør, 62 Hakkeruller med slør, 68 Hamburgerryg Constance, 54 Heksegryde, 60 Henriettes hjertegryde, 17 Italienske koteletter med marinerede bønner, 56 Jonssons fristelse, 48 Kalvekoteletter med champignon, 65 Kalveruller med franske ærter, 37 Klosterbrand, 55 Kogt spaghetti med skinkesovs, 32 Kold oksefilet med lukullussalat, 53 Kro-frikadeller med stuvet majs, 50 Kyllinger i gryde, 52 Larsens lever, 38 Løjtnantspande, 16 Millionbøf, 34 Mørbrad Ostindia, 24 Nem fiskegryde, 15 Ostecreme, 71 Oste gratiner et blomkål, 12 Paprikahøne Celestin, 66 Paprikaschnitzel, 45 Pelles pølseris, 69 Peppos leverstuvning, 7 Peters livret, 24 Pyt i pande, 59 Pølsebiksemad, 9 Pølsefad med broccoli, 46 Rosenkålsgratin, 11 Siø-fad, 35 Skinke i skjul, 17 Spansk pølsegryde, 20 Stegte rødspætter med tomatrøre, 31 Stegte rødspætter med ungdrsk agurkesalat, 41 Tomatomelet, 30 Tungerisotto, 26 Tyrkisk torsk, 44 Vinkogt hamburgerryg, 68 Zigøjner-koteletter, 63 EFTERRETTER: Dobbeltdækkere, 9 Liptauertomater, 26 Fransk blomkålssalat, 25 Ostepærer, 16 Ostesalat, 10 Ostesandwich, 28-Ostetoppe, 45 Ost, saltkringler og radiser, 60 Piccoloens natmad, 13 DESSERTER: Abrikosskum, 49 Ananasrand, 59 Appelsinkoldskål, 35 Appelsinceblesalat, 45 Banankage, 46 Citron-mousse, 64 Farfars æbler, 56 Fersken-is, 63 Fersken-skaller, 70 Fin sveskekompot, 18 Fyldte æbler, 69 Isbæger, 67 Johnny s Best, 38 Jordbær med issovs, 30 Lynæblekager, 15 Marengsrede, 55 Melon med ingefær, 34 Melonsalat, 42 Mokkashake, 33 Nem stikkelsbærkage, 32 Pærer Condé, 66 Rabarberkompot, 37 Romersk frugtsalat, 52 Stegte bananer, 43 Verdens bedste hindbær, 61 | ||
Farsbrød med
grøn-sager Hovedret ¦ 1/2 kg hakket oksekød, 2 løg • 50 g rasp • 2 dl mælk • salt og peber • 1 æg • 10-20 oliven, margarine. Tilbehør: kogt rosenkål • kogte gulerødder og smørrystede grønærter. Bland kødet med de finhakkede løg. Overhæld raspen med mælken og lad det stå 10 minutter, inden det røres i kødet sammen med salt, peber og æg. Rør det meget grundigt igennem, hvorefter de udstenede, hakkede oliven tilsættes. Form farsen til et brød på en absolut kold bradepande og hæld et par spsk smeltet margarine over, stil den ind i en 250° varm ovn i ca. 15 minutter, dæmp varmen til 225° og dryp farsen med lidt vand. Steg den i ca. 1 time. Dryp nu og da. Server farsbrødet udskåret med den siede sky og kogte grønsager som foreslået. | ||