Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Opskrift-ideer | ||
Forfatter: | Anonym; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1968 | ||
Udgivelsessted: | Glyngøre | ||
Forlag: | Glyngøre forbrugerservice | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 80 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | fisk; reklame | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | Glyngøre | ||
Pris i kr: | 2,5 | ||
Glyngøre er stedet, hvor den verdenskendte fiskekonserves fremstilles, og hvorfra den forsendes til alverdens lande. Ordet Glyngøre er påført samtlige produkter som varemærke og er fabrikkens garanti for god kvalitet.
Glyngøre Fiskeindustri blev i året 1963 udmærket med titlen Leverandør til Det Kgl. Danske Hof og har modtaget hædrende omtale på danske og internationale udstillinger, I 1962 fik firmaet Landsforeningen Dansk Arbejdes Initiativdiplom. Glyngøre Fiskeindustri i samarbejde med Limfjordsøsters-Kompagniet, Nykøbing Mors, har oprettet en afdeling for forbrugerservice, som tilstræber en effektiv forbrugeroplysning, der tilligemed et program for produktudvikling vil være med til at tilfredsstille forbrugernes krav om velsmagende og varierende retter, som skal være nemme at tilberede og servere. På de efterfølgende sider har vi samlet de mest populære ideer til anvendelse at vore forskellige produkter. De er grupperet således, at produkterne 1-13 omfatter halvkonserves, medens helkonser-ves-produkterne er nummereret 14 til 32. Det er klart, at der er mange flere anvendelsesmuligheder end de anførte, og vi har allerede påbegyndt redaktionen af en efterfølgende publikation med supplerende opskrifter, som vor husholdningslærerinde efter afprøvning i vort forsøgskøkken anbefaler til vor forbruger-Vejled-ning. Deres forslag til sådanne opskrifter vil være velkommen. Sidste del af vor publikation omfatter bl. a. specielle afsnit om østers, muslinger og caviar samt oplysning om datomærkning,, holdbarhed og opbevaring af halv- og helkonserves. På de sidste sider er samlet forskellige oplysninger af speciel interesse for skoler. Med venlig hilsen GLYNGØRE FORBRUGER-SERVICE | ||
Forord......................................................... 1
OPSKRIFTER1 1. Marinerede Sildefileter ................................. 2-3 Kommensild Marinerede sild m/ creme fraîche Svenske sild Tomatsild 2. Laurbærsild .............................................. 4-5 Glyngøre-ruller Islandsk sildesalat Sild med krydret mayonnaise Laurbærsild m/ peberrod og karse 3. Skind- og benfri sild.................................... 6-7 Pizza med skind- og benfri sild Glyngøre Snitter Garniture til crebinetter el. lign. 4. Ansjoser i Hummersauce .............................. 8-9 Ansjoser i peberfrugter Grønt salat med ansjoser Ansjosbrød Fiskehandlerens biksemad 5. Krydderfileter i Vinsauce.............................. 10-11 Sildetærte Kryddersild med remoulade Appelsinsild Russisk kryddersildsalat 6. Luxus Gaffelbidder .................................... 12—13 Sildemedailloner med forskelligt Portionsanrettcde gaffelbidder tilbehør 7. Løgsild .....,............................................. 14-15 Sennepssild Løgsild med porrer Hvidvinssild Grønne sild 8. Lady-Sild ................................................. 16-17 Lady tomatsild Lady-Sild med surt Fyldte løg „Brogede sild" 9. Dill-Sild.................................................. 18-19 Dill-Sild med kaviar Dill-Sild i grøn niayonnaise Sildesalat Mejeristens sild 10. Carry-Sild ................................................ 20-21 Carry-Sild med æble og purløg Carry-Sild på æggesmør Carry-Sild med selleri og Carry-snitter hårdkogte æg Carry-Sild med røræg 11. Stegte Sild i Marinade................................. 22-23 Stegte Sild med ymergrønt Stegte Sild med carrymayonnaise Stegte tomatsild Stegte Sild med løg og rødbede 12. Limfjords-Muslinger i Marinade ..................... 24-25 Muslinger i krydret sauce Muslinger i gelé Marinerede muslinger på spid Muslingesalat 13. Limfjords-Caviar........................................ 26-27 „Neptuns øje" Løvens Natmad Hors d'oeuvre Agurketønder med kaviarost „Landkrabbens guf" 14. Røget Fedsild i Tomat .................................. 28-29 Fedsild i tomat Sildecocktail med fedsild Russiske Sild Sommersild 15. Kippers................................................... 30-31 Kippers med Gyldenrand og Goddard-salat flødepeberrod Kippers med grøn ymer - Røgede kippers på hvidløgsbrød kartoffelsalat 16. Roll-Mops i Gelé....................................... 32-33 Maskeret blomkål med roll-mops Roll-mops m/ æblemosmayonnaise i gelé Roll-mops i gelé med karrysauce Roll-mops i gelé med grøn og tomatsalat mayonnaise 17. Brisling Sardiner i Tomatsauce........................ 34-35 Sardinbrød Sardinsalat Sardinsmør Æggestand med sardiner 18. Røgede Sprats i Olie.................................... 36-37 Sprats-Æggekage Spratssalat Sprats med røræg Gratinerede Spratsbrød 19. Cocktail Makrel Fileter ................................ 38-39 Fyldte tomater Makrelbrød Cocktailmakrel med tomat og æg Cocktailmakrel med hvidkål 20. Makrel i Tomatsauce................................... 40-41 Makrel med løg Glyngøre hors d'oeuvre Gratineret makrelbrød Makrelsalat 21. Makrel i Gelé ........................................... 42-43 Makrel i gelé med æggesennep- Makrel med hollandaise sauce Makrel i gelé med remoulade- Makrel i gelé med grønsags- sauce mayonnaise 22. Tunfisk i Tomatsauce................................. 44-45 Tunsalat med spaghetti Tunfisk med selleri og grønærter Tunfisk med røræg og hakkede, Tunfisk hors d'oeuvre rå løg Tunfiskebrød 23. Hornfisk i Gelé ......................................... 46-47 Hornfisk i gelé med peberrods- „Sommerret" mayonnaise • Hornfisk i gelé med tomatsauce Hornfisk i gelé med gulerodssalat 24. Seelachs i Gelé'........................................... 48-49 Seelachs med æble - rødbedesalat Seelachs i gelé med bacon Seelachs i gelé med æble - Seelachs i gelé med kold peberrodssauce kartoffelsalat 25. Røget Regnbueørred i Olie ........................... 50-51 Regnbueørred med røræg og Fyldte, hårdkogte æg med • stuvet spinat regnbueørred Regnbueørred med grøn Regnbueørred naturel mayonnaise 26. Laksørred i Naturel .................................... 52-53 Laksørred med champignons Svensk laksørredsalat Laksørred med aspargesstuvning Laksørred med rejesauce i tarteletter 27. Letrøget Torskelever i Olie ........................... 54-55 Torskelever Naturel - Torskelever naturel med tomat Torskeleverpostej og løg Torskeleversmørepålæg 28. Torskerogn uden Hinde ............................... 56-57 Ristet torskerogn med bacon og Friturestegt torskerogn med grønlangkål pickles - kartoffelsalat Omelet med rogn Torskerognssmørepålæg 29. Håndpillede Luxus-Rejer.............................. 58-59 Rejecocktail Reje-sandwiches ' Rejesalat Rejer Thermidor 30. Limfjords-Muslinger ................................... 60-61 Friturestegte muslinger Muslingecocktail Muslingesalat med tomat Muslinger i flødesauce 31. Røgede Limfjords-Muslinger i Olie.................. 62-63 Røgede muslinger naturel Røgede muslinger med „ostedip" Røgede muslinger med cham- Salat med røgede muslinger pignons Tarteletter med muslingestuvning 32. Limfjords-Muslinger i Tomat................_________ 64-65 Grapefrugt med muslinger i tomat Muslinge hors d'oeuvre Muslinge-„Dip" Muslinger i tomat med selleri Muslingerøræg Hyg Dem med Østers....................................... 66-67 Ka' De li' muslinger?....................................... 68-69 Lidt om Limfjords-Caviar ........................,......... 70-71 Lidt om surmælksprodukter ................................ 72-73 og deres anvendelse sammen med sild og andre havprodukter Orientering om Glyngøre Forbruger-Service ....... 74 Materialer til undervisning om halv- og helkonserves... 75 En featureuge om havet .................................... 76-77 | ||
Fyldte tomater:
4 store tomater overhældes med kogende vand. Flås, udhules og fyldes med en „fars" af: . 1 spsk. blødgjort smør 1 ds. Glyngøre Cocktail Makrel Fileter, findelt med en gaffel 1 hårdkogt æggeblomme, presset gennem en sigte 1 tsk. fransk sennep. Anrettes på: Salatblade, pyntes med: Karse. Serveres med: Brødcroutons. | ||