Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Madam Mangors bedste | ||
Forfatter: | Brandt, Mogens; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1966 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Hans Reitzels Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 234 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | historisk; mangor; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 28,5 | ||
A
Aborrer, 60 f Aborrer, Bagte, 61 Agurker, Farserede, 93 Agurker, Stuvede, 134 f Alliance-boller, 54 Alliance-postejer, 82 Alliance-tærte, 176 Andesteg, 110 f Ansjos-brød, 76 Ansjos-rouletter, 86 Ansjos-sauce, 127 Ansjos-sauce, Kold, 127 Ansjos-smør, 217 Appelsin-budding, 158 f Appelsin-fromage, 194 Appelsin-gelé, 208 Arme riddere, 189 Arrak-budding, 159 Artiskok, 135 Asparges, Slik-, 135 Asparges og rejer, 73 Asparges og unge gulerødder, 135 f Asparges-sauce, 130 Asparges-suppe, 33 B Bagte aborrer, 61 Bagt gemyseret, 137 f Bagt kødfars med hvidkål, 91 Banke-klobs, 97 Bankekød, 97 f Benløse fugle, 99 Blanc-manger, 194, 209 Bleg-selleri, 144 Blomkål, 136 Blomkål og hummer, 73 Boeuf a la Mode, 98 f Boghvedegrød, 51 Boller, Alliance-, 54 Boller, Brød-, 55 Boller, Friturekogte, 54 f Boller, Kød- og fiske-, 54 Boller, Mel-, 55 f Boller, Oste-, 56 Boller i sauce, 92 Boller til suppe, 54 ff Brasen, 61 Brunede kartofler, 140 Brunede pærer, 148 Brune saucer, 125 f Brunet hvidkålshoved, 91 f, 138 f Brun fiske-suppe, 45 Brun sennepssauce, 126 Brændende chokolade-budding, 153 Brød-boller, 55 Brød-budding, 152 Budding I, Rom-, 166 Budding II, Rom-, 166 Budding, Appelsin-, 158 f Budding, Arrak-, 159 Budding, Brændende chokolade-, 153 Budding, Brød-, 152 Budding, Cavaignac-, 159 Budding, Chokolade-, 159 f Budding, Citron-, 152 f Budding, Engelsk, 160 Budding, Fiske-, 153 Budding, Fløde-, 161 Budding, Fransk karamel-, 162 f Budding, Frugt-, 161 Budding, Karamel-, 162 Budding, Krebse-, 154 Budding, Lag-, 163 Budding, Likør-, 164 Budding, Madeira-, 164 Budding, Mandel-, 164 Budding, Marmor-, 164 f Budding, Plum-, 156 f Budding, Prinsesse-, 157 Budding, Reje-, 157 Budding, Rhinskvins-, 165 Budding, Spinat-, 157 Budding, Vanilje-, 166 f Budding, Victoria-, 167 Budding, Vin-, 167 Budding, Æble-, 158 Budding af kød- og fiskefars, 155 Budding a la Nesselrode, 165 Buddinger, Kolde, 158 ff Buddinger, Rom-, 165 f Buddinger, Varme, 152 ff Budding med gemyser, Stribet kød-, 155 Budding med rom, Marv-, 155 f Budding med æggehvider, Frugt-, 161 f Butterdej, 174 f Butterdejs-kage, 176 f Byggrynsgrød, 51 Byggryns-vandgrød, 51 f Bøfsteg i gelé, 217 f Bøgsteg-pie, 78 f Bøfsteg på panden, 98 Crème, 202 ff Crème I, Citron-, 203 Crème II, Citron-, 204 Crème, Chokolade-, 204 Crème, Hindbær-, 204 f Crème, Madeira-, 205 Crème, Punche-, 205 Crème, Rødvins-, 205 f Crème, Simpel, 203 Crème, Svensk æble-, 206 Crème, Vanilje-, 206 Crème, Æble-, 206 f Crème-kage, Citron, 178 Crème-kage, Stiv, 179 Crème-kage med mandeldej, 178 f Crème-sauce, 132 Crème-sauce, Vin-, 134 Crème til kager, 203 D Due-ragout, 114 Dyrekød, Fars af, 90 Dyrekød-suppe, 31 Dyreryg, 116 f Cavaignac-budding, 159 Champignon-sauce, 127 Champignons-rouletter, 86 Champignon-suppe, Brun, 30 Chokolade-budding, 159 f Chokolade-budding, Brændende, 153 Chokolade-creme, 204 Chokolade-fromage I, 195 Chokolade-fromage II, 195 Citron-budding, 152 f Citron-créme I, 203 Citron-creme II, 204 Citron creme-kage, 178 Citron-fromage med æg, 195 Citron-gelé, 208 Citron-kage, 177 f Citron-omelet, 169 f Citron-tærte, 178 Colotte russe, 177 Ekstrakt-fromage, 196 Engelsk budding, 160 f Engelske pandekager, 191 Engelsk suppe, 33 F Fars, 88 ff Fars, Fiske-, 90 Fars af dyrekød, 90 Fars af hønsekød, 89 Fars af kalve- og lammekød, 89 Fars af oksekød med tælle eller flæsk, 88 f Fars af skinke, 90 Farserede agurker, 93 Farserede høns, 112 f Farserede løg, 94 f Farserede sellerier, 95 f Farseret gedde, 62 f Farseret hare, 93 Farseret hvidkål, 93 Farseret kalve- og lammebryst, 94 Farseret lammebryst, 93 f Farseret oksetunge, 95 Fersk skinke tillavet som vildsvinesteg, 121 Ferskvandsfisk, 58 ff Filet, Okse-, 119 Filet af fisk, Stegt, 64 Filet af kalkuner, høns eller kyllinger, 111 f Filet af rødspætte, 65 Fisk, 56 ff Fiske-budding, 153 Fiske-fars, 90 Fiske-fars, Budding af, 155 Fiske-fars, Granade af, 154 Fiskefilet, Kogt og stegt, 65 f Fiskefilet, Stegt, 64 Fiske-granade, 61 f Fiske-karry, Ostindisk, 66 Fiskerand med tomater, 96 Fiske-suppe, 44 f Fiske-suppe, Brun, 45 Fisk i gelé, 218 f Fjerkræ, 110 ff Flotten island, 199 Fløde-budding, 161 Fløde-kage, 179 f Fløde-kage, Sur, 180 Fløde-kage med katrineblommer, 180 f Flødekager, 188 f Flødelapper, 189 Flødelapper med æg, 189 Fløde-omelet, 170 Fløde-omelet, Sur, 171 Fløderand, 199 Fløde-sauce med persille, 127 Flødeskum med hindbærsaft, 132 Flødeskum med pomerans, 200 Fløde-æbleskiver, 192 Fondue, 219 Forloren skildpadde, 99 ff Forloren skildpadde-suppe, 32 Forretter, krustader, pie'r m. m., 76 ff Franskbrød med spejlæg, 77 Franske kartofler, 140 Franske æbleskiver, 192 Fransk karamel-budding, 162 f Fransk suppe, 33 f Fricandeau i gelé, 219 Fricassée, Åle-, 59 f Frikadeller, 96 Frikadeller med krebs eller rejer, 96 f Friturekogte boller, 54 f Frokostretter, 215 ff Fromage I, Chokolade- 195 Fromage II, Chokolade-, 195 Fromage, Appelsin-, 194 Fromage, Ekstrakt-, 196 Fromage, Hindbær-, 196 f Fromage, Ingefær-, 196 Fromage, Jordbær-, 196 f Fromage, Kaffe-, 197 Fromage, Nødde-, 197 Fromage, Sherry-, 197 Fromage, Stribet-, 198 Fromage, Æggehvide-, 198 Fromage med æg, Citron-, 195 Fromager, 193 ff Frugt-budding, 161 Frugt-budding med æggehvider, 161 f Frugtgrød og geléer, 207 ff Frugt med flødeskum over, 200 Frugt-supper, 48 ff Fyldte tomater, 146 G Gammeldags æbleskiver, 192 f Gedde, Farseret, 62 f Gedder, 62 Gedde-suppe, 45 f Gelé, Appelsin-, 208 Gelé, Citron-, 208 Gelé, Punch-, 208 Gelé, Rødvins-, 209 Gelé, Vin-, 208 f, 209 Geléer og frugtgrød, 207 ff Gelé på fad med frugter, 210 Gemyser, 134 ff Gemyseret, 137 Gemyseret, Bagt, 137 f Genfer-kage, 181 f Granade, Åle-, 59 Granade, Fiske-, 61 f Granade af fiske-fars, 154 Granade af kødfars, 154 Grilleret kød, 123 Grød, 50 ff Grød, Boghvede-, 51 Grød, Byggryns-, 51 Grød, Kvæde-, 211 Grød, Risen-, 52 Grød, Siet rabarber-, 211 Grød, Siet stikkelsbær-, 212 f Grød, Usiet stikkelsbær-, 213 Grød, Æble-, 213 f Grød med stivelse eller husblas, Rød-, 211 f Grønlangkål, 139 Grønærter, Kyllinger i, 113 Grønærte-suppe, 41 f Gulasch, 101 f Gulerod-suppe, 34 Gulerødder og asparges, 135 f Gule ærter, 42 Gule ærter, Tyske, 43 f Gule ærter som gemyse, 147 Gæs, Kogning af, 112 Gæs i gelé, 219 f Gåselever-postej, 82 f Gåsesteg, 111 H Hachis, 123 f Hare, Farseret, 93 Hare, Kinesisk, 92 Haresteg, 117 Hare-suppe, 31 Havre-suppe, 48 f Helleflynder, Stegt, 66 Helleflyndere, 70 Helleflynder tillavet som bøfsteg, 66 f Hel spækket kalvelever, 102 f Hermelins-kage, 182 Hindbær-creme, 204 f Hindbær-fromage, 196 f Hindbær-kage, 182 Hindbær med sne, 199 Hindbærmos, 198 Hindbærsaft, Flødeskum med, 132 Hindbær-æg, 210 f Hollandsk sauce til fisk, 128 Honning-kage, 182 f Hornfisk, 67 Hummer, 72 Hummer, Rouletter af, 87 Hummer og blomkål, 73 Hummer, Karry af, 73 Hummer stuvet med østers, 74 Hvidkål, Farseret, 93 Hvidkål, Kød i, 104 f Hvidkål og savoykål, 138 Hvidkålshoved, Brunet, 91, 138 f Hvid peberrod-sauce, 129 Hvid sauce til hønse-, kalve- og lammekød, 128 Hvid senneps-sauce, 130 Hvidvins-sauce, 131 Hyldebær-suppe, 49 Høns, Farserede, 112 f Høns, Filet af, Ulf Høns, Indbagte, 113 Høns, Kogning af, 112 Hønsekød, Fars af, 89 Høns i gelé, 219 f I Indbagte høns, 113 Indbagte kyllinger, 114 Indbagt oksesteg, 107 Ingefær-fromage, 196 J Jordbær-fromage, 196 f Jordbær-kage, 182, 183 Jordskokker, 138 K Kaffe-fromage, 197 Kage, Butterdejs-, 176 f Kage, Citron-, 177 f Kage, Citron creme-, 178 Kage, Fløde-, 179 f, 188 f Kage, Genfer-, 181 f Kage, Hermelins-, 182 Kage, Hindbær-, 182 Kage, Honning-, 182 f Kage, Jordbær-, 182, 183 Kage, Mandel-, 183 f Kage, Moritz-, 184 Kage, Mørdejs-, 184 Kage, Rom-, 185 Kage, Spansk, 185 Kage, Stiv creme-, 179 Kage, Sur fløde-, 180 Kage, Æble-, 186 Kage med katrineblommer, Fløde-, 180 f Kage med mandeldej, Creme-, 178 f Kage med rugbrød, Æble-, 186 Kager, Små, 187 f Kager, Store, 173 ff Kager som bages på panden, 188 ff Kalkuner, Filet af, Ulf Kalkuner, Kogning af, 112 Kalkuner i gelé, 219 f Kallun-suppe, 35 f Kalvebrisler, Stegte, 102 Kalvebrissel, Ragout af, 108 Kalvebrissel til at fylde i små postejer, Stuvet, 83 f Kalvelever, Hel spækket, 102 f Kalvelever som bøf steg, 103 Kalve- og lammebryst, Farseret, 94 Kalve- og lammehjerter, Stegte, 102 Kalve- og lammekød, Fars af, 89 Kalvesteg, 118 f Kalvesteg, Varmning af, 123 Kantarel-suppe, Svensk, 36 Kapers-sauce, 127 Karamel-budding, 162 Karamel-budding, Fransk, 162 f Karbonade, 103 Karper, 63 Karper i rødvin, 63 Kartoffelbrej, 141 Kartoffelbrej, Stegt, 141 Kartoffelpie med fersk kød, 79 Kartoffelsalat, 215 Kartoffelsalat, Varm, 215 Kartoffel-suppe, 37 Kartofler, Brunede, 140 Kartofler, Franske, 140 Kartofler, Stuvede, 141 Karry af ål, 60 Karry af hummer, 73 Kastanjer, 142 Kastanjer, Stuvede, 142 Kastanje-suppe, 37 Katrineblommer, Kompot af, 147 Katrineblommer, Stuvede, 140 Kinesisk hare, 92 Klipfisk, 67 f Kogte porrer, 143 f Kogt og stegt fiskefilet, 65 f Kokosnød-tærte, 177 Kold ansjos-sauce, 127 Kolde buddinger, 158 ff Kold løg-sauce, 128 f Kold peberrod-sauce, 129 Koldskål, 53 Koldskål af jordbær eller hindbær, 49 f Koldskål af rødvin, 50 Kompot, 147 ff Kompot, Stikkelsbær-, 149 f Kompot, Æble-, 150 f Kompot af katrineblommer, 147 Kompot med flødeskum, Pære-, 200 f Kompot med flødeskum, Æble-, 202 Kompot med gelé, Æble-, 151 Kompot uden gelé, Æble-, 151 f Koteletter, 104 Koteletter af lamme-nyrestykket, 104 Krabber, 72 Krebs, 72 Krebse-budding, 154 Krebse-suppe, 46 f Krebs stuvet med østers, 74 Krustade-fyld, 78 Krustader, 77 f Kråse-ragout, 114 f Kråse-suppe, 38 Kvædegrød, 211 Kyllinger, Filet af, 111 f Kyllinger, Indbagte, 114 Kyllinger i grønærter, 113 Kødbudding med gemyser, Stribet, 155 Kødfars, Budding af, 155 Kødfars, Granade af, 154 Kødfars med hvidkål, Bagt, 91 Kød i hvidkål, 104 f Kød- og fiskeboller, 54 Kørvel-suppe, 38 M Madeira-budding, 164 Madeira-créme, 205 Mailandske ris, 144 Makrel, 69 Mandel-budding, 164 Mandel-kage, 183 f Marinerede sild, 221 Marmor-budding, 164 f Marv-budding med rom, 155 f Mel-boller, 55 f Mince-pie, 168 Moritz-kage, 184 Muslinger, 74 f Mørdejs-kage, 184 N Nyre-brød, 76 f Nyre-salat, 215 f Nødde-fromage, 197 p Pandekage, Russisk, 191 Pandekager, 189 f Pandekager I, 190 Pandekager II, 190 Pandekager III, 190 Pandekager, Engelske, 191 Pandekager, Tynde russiske, 191 f Pandekager med fløde, 191 Peberrod-sauce, 129 Peberrod-sauce, Hvid, 129 Peberrod-sauce, Kold, 129 Persillerødder, Stuvede, 143 Pie, Bøfsteg-, 78 f Pie'er, 168 f Pie, Mince-, 168 Pie, Æble-, 168 f Pie med fersk kød, Kartoffel-, 79 Pie med kød, 78 ff Pighvarrer, 70 Pirogi med mørdej, 79 f Plukkefisk, 69 f Plukkefisk af fersk fisk, 64 Pium-budding, 156 f Porrer, Kogte, 143 f Postej, Gåselever-, 82 Postej, Lever-, 83 Postej, Sneppe-, 84 f Postej af ferske oksetunger, 84 Postej med brun sauce, 81 f Postej med hvid sauce, 81 Postejer, 80 ff Postejer, Alliance-, 82 Pot-kåse, 222 Prinsesse-budding, 157 Punche-creme, 205 Punch-gelé, 208 Pærekompot med flødeskum, 200 f Pærekompot med kirsebærsaft, 148 Pærekompot med vin, 148 f Pærer, Brunede, 148 R Rabarbergrød, Siet, 211 Rabarber-stilke, 149 Ragout, 124 Ragout, Due-, 114 Ragout, Kråse-, 114 f Ragout af kalvebrissel, 108 Ragout af sursteg, 124 f Ragout af ål, 60 Raunbeef, 108 f Reje-budding, 157 Rejer, 72 Rejer og asparges, 73 Reje-sauce, 130 Reje-suppe, 47 Remoulade-sauce, 130 Rensdyrsteg, 119 f Rhinskvins-budding, 165 Rhinskvins-sauce, 132 Ribbenssteg, 120 Ris, Mailandske, 144 Risengrød, 52 Risoles, 85 f Ris-vandgrød, 52 Ris-vandgrød med æbler, 52 Riz å l'amande, 201 Rom-budding I, 166 Rom-budding II, 166 Rom-buddinger, 165 f Rom-kage, 185 Rosenkål, 139 Rouletter, 86 f Rouletter, Ansjos-, 86 Rouletter, Champignons-, 86 Rouletter af hummer, 87 Rouletter af kogt fisk, 86 f Rouletter af stegt eller kogt kød, 87 Rulle-ål, 222 Russiske pandekager, Tynde, 191 f Russisk pandekage, 191 Rødgrød med stivelse eller husblas, 211 f Rødspættefilet, 65 Rødspætter, 70 Rød surkål, 139 Rødvins-créme, 205 f Lag-budding, 163 Lag-omelet, 171 f Laks og laksørred, 68 Laks tillavet som bøfsteg, 68 f Lammebryst, Farseret, 93 f Lammehjerter stegt som kyllinger, 105 Lammehoved, Stegt, 105 f Lammekølle i gelé, 220 f Lammelever, 106 Lamme-nyrestykket, Koteletter af, 104 Lamme- og kalvehjerter, Stegte, 102 Lamme- og kalvekød, Fars af, 89 Lammesteg, 117 f Lever-postej, 83 Lever-postej, Gåse-, 82 Likør-budding, 164 Linser, 143 Lungemos, 106 f Lyse saucer, 126 ff Løg, Farserede, 94 f Løg-sauce, Kold, 128 f O Okse-filet, 119 Oksehale-suppe, 31 f Oksekød med tælle eller flæsk, Fars af, 88 f Oksesteg, 119 Oksesteg, Indbagt, 107 Oksetunge, Farseret, 95 Oksetunger med friske agurker eller oliven, 108 Omelet, Citron-, 169 f Omelet, Fløde-, 170 Omelet, Lag-, 171 f Omelet, Sur fløde-, 171 Omelet, Vanilje-, 172 Omelet, Æble-, 172 Omelet å la creme, 170 Omelet med frugt, 171 Omelet på stegepande, 172 Omeletter, 169 ff Oste-boller, 56 Ostindisk fiske-karry, 66 Rødvins-gelé, 209 Rødvins-sauce, 133 Rørt smør til asparges, 131 S Salat I, Silde-, 216 Salat II, Silde-, 216 Salat, Kartoffel-, 215 Salat, Nyre-, 215 f Salat, Varm kartoffel-, 215 Salat, Østers-, 217 Saltvandsfisk, 64 ff Sauce, Ansjos-, 127 Sauce, Asparges-, 130 Sauce, Boller i, 92 Sauce, Champignon-, 127 Sauce, Creme-, 132 Sauce, Hvid peberrod-, 129 Sauce, Hvid senneps-, 130 Sauce, Hvidvins-, 131 Sauce, Kapers-, 127 Sauce, Kold ansjos-, 127 Sauce, Kold løg-, 128 f Sauce, Kold peberrod-, 129 Sauce, Peberrod-, 129 Sauce, Reje-, 130 Sauce, Remoulade-, 130 Sauce, Rhinskvins-, 132 Sauce, Rødvins-, 133 Sauce, Skarp brun, 126 Sauce, Skum-, 133 Sauce, Sød, 133 Sauce, Tabagan-, 133 f Sauce, Vin-créme-, 134 Sauce, Æble-, 134 Sauce, Østers-, 131 f Sauce med persille, Fløde-, 127 Saucer, Brune, 125 f Saucer, Søde, 132 ff Sauce til alle slags kogt fjerkræ, 125 f Sauce til fisk, Hollandsk, 128 Sauce til hønse-, kalve- og lammekød, Hvid, 128 Sauce til kogt og stegt fisk, Sur, 131 Sauce til vildt, 126 Savoykål og hvidkål, 138 Selleri, Bleg-, 144 Sellerier, Farserede, 95 f Sellerier, Stuvede, 145 Senneps-sauce, Brun, 126 Senneps-sauce, Hvid, 130 Sherry-fromage, 197 Siet rabarbergrød, 211 Siet stikkelsbærgrød, 212 f Sild, 70 Sild, Marinerede, 221 Sild, Slåbrok-, 70 f Silde-salat I, 216 Silde-salat II, 216 Sild i eddike, Spege-, 222 f Simpel creme, 203 Simpel æble-kompot, 150 f Skaldyr, 72 ff Skarp brun sauce, 126 Skinke, Fars af, 90 Skinkesteg, 120 f Skinke tillavet som vildsvinesteg, Fersk, 121 Skorzonerrødder, 145 Skumsauce, 133 Skørdej, 176 Slethvarrer, 70 Slikasparges, 135 Slikærter, 147 Slåbroksild, 70 f Smør og hakkede æg, 131 Smør til asparges, Rørt, 131 Små kager, 187 f Små kødretter, 97 ff Sneboller, 193 Sneppe-postej, 84 f Snittebønner, 136 Snittebønner med smør, 136 Sommerret, 109 f Soupe å la Julienne, 34 Soupe å la Reine, 39 Spansk kage, 185 Spanskvind, 187 f Spegesild i eddike, 222 f Spejlæg, Franskbrød med, 77 Spinat, 145 f Spinat-budding, 157 Sprutbakkelser, 193 Spækket kalvelever, 102 f Steg, 115 ff Steg i gelé, 223 Stegte kalvebrisler, 102 Stegte kalve- og lammehjerter, 102 Stegt filet af fisk, 64 Stegt helleflynder, 66 Stegt kartoffelbrej, 141 Stegt lammehoved, 105 f Stikkelsbærgrød, Siet, 212 f Stikkelsbærgrød, Usiet, 213 Stikkelsbær-kompot, 149 f Stiv creme-kage, 179 Store kager, 173 ff Stribet fromage, 198 Stribet kødbudding med gemyser, 155 Stuvede agurker, 134 f Stuvede kartofler, 141 Stuvede kastanjer, 142 Stuvede katrineblommer, 140 Stuvede persillerødder, 143 Stuvede sellerier, 145 Stuvede taskekrabber, 75 Stuvet kalvebrissel til at fylde i små postejer, 83 f Stuvet torsk, 71 f Sukkerpleskener, 188 Suppe, Asparges-, 33 Suppe, Brun, 29 ff Suppe, Brun af kogt kød, 30 Suppe, Brun champignon-, 30 Suppe, Brun fiske-, 45 Suppe, Dyrekød-, 31 Suppe, Engelsk, 33 Suppe, Fiske-, 44 Suppe, Forloren skildpadde-, 32 Suppe, Fransk, 33 f Suppe, Frugt-, 48 ff Suppe, Gedde-, 45 f Suppe, Grønærte-, 41 Suppe, Gulerod-, 34 Suppe, Hare-, 31 Suppe, Havre-, 48 f Suppe, Hyldebær-, 49 Suppe, Kallun-, 35 f Suppe, Kartoffel-, 37 Suppe, Kastanje-, 37 Suppe, Klar, 27 f Suppe, Krebse-, 46 f Suppe, Kråse-, 38 Suppe, Kørvel-, 38 Suppe, Oksehale-, 31 f Suppe, Reje-, 47 Suppe, Soupe å la Julienne, 34 Suppe, Soupe a la Reine, 39 Suppe, Svensk kantarel-, 36 Suppe, Svineryg-, 39 Suppe, Syre-, 40 Suppe, Tomat-, 41 Suppe-, Østers-, 47 f Suppe, Åle-, 44 Suppe af torsk, 46 Suppe kogt på fisk og skaldyr, 44 ff Suppe med grønsager, jævnede og legerede, 33 ff Sur fløde-kage, 180 Sur fløde-omelet, 171 Surkål, Rød, 139 Sur sauce til kogt og stegt fisk, 131 Sursteg, 121 f Sursteg, Ragout af, 124 f Svensk kantarel-suppe, 36 Svensk æble-creme, 206 Svineryg-suppe, 39 Syllabub, 201 Syrer, 146 Syre-suppe, 40 Søbekål, 40 f Søde saucer, 132 ff Sød sauce, 133 T Tabagan-sauce, 133 f Taskekrabber, Stuvede, 75 Tomater, Fyldte, 146 Tomat-suppe, 41 Torsk, 71 Torsk, Stuvet, 71 f Torsk på fad, 71 Tourte d'amour, 185 f Trifli trifli, 201 f Tunger, 72 Tynde russiske pandekager, 191 f Tyske gule ærter, 43 f Tærte, Alliance-, 176 Tærte, Citron-, 178 Tærte, Kokosnød-, 177 Tærte, Tourte d'amour, 185 f u Usiet stikkelsbærgrød, 213 V Vandgrød, Byggryns-, 51 f Vandgrød, Ris-, 52 Vandgrød med æbler, Ris-, 52 Vanilje-budding, 166 f Vanilje-creme, 206 Vanilje-omelet, 172 Varme buddinger, 152 ff Varm kartoffelsalat, 215 Victoria-budding, 167 Vildtsteg, Varmning af, 123 Vin-budding, 167 Vin-créme-sauce, 134 Vin-gelé, 208 f, 209 Vinskum, 202 Voksbønner, 136 f Æ Æble-budding, 158 Æble-creme, 206 f Æble-creme, Svensk, 206 Æblegrød, 213 f Æble-kage, 186 Æble-kage med rugbrød, 186 Æble-kompot, 150 f Æble-kompot med flødeskum, 202 Æble-kompot med gelé, 151 Æble-kompot uden gelé, 151 f Æble-omelet, 172 Æble-pie, 168 f Æbler med cre-me, 186 f Æbler med mandeldej, 187 Æble-sauce, 134 Æbleskiver, Fløde-, 192 Æbleskiver, Franske, 192 Æbleskiver, Gammeldags, 192 f Æblesne, 214 f Æg, Hakkede, 131 Ægge-bobbert, 173 Æggehvide-fromage, 198 Æggehvider med æblekompot, 214 Æggekage med brød, flæsk eller medisterpølse, 110 Ænder, Kogning af, 112 Ænder i gelé, 219 f Ærter, Slik-, 147 0 Øllebrød, 53 Ølretter, 53 Østers, 75 f Østers, Krebs eller hummer stuvet med, 74 Østers-fyld til små postejer, 85 Østers-salat, 217 Østers-sauce, 131 f Østers-suppe, 47 f Å Ål, 58 Ål, Karry af, 60 Ål, Ragout af, 60 Ål, Rulle-, 222 Ålefricassée, 59 f Åle-granade, 59 Åle-suppe, 44 | ||
Lammelever
Den behandles ligesom kalvelever og skæres i temmelig tykke stykker, som man lader ligge nogen tid bredt ud, for at de ikke skal være for våde. Derpå vendes de i mel eller rasp blandet med peber og salt og steges på panden i smør. Saucen laves ligesom til kalvelever, men uden løg. Man kan skære det fede af råt røget flæsk i store terninger, stege det sammen med leveren og lægge det på fadet sammen med denne. Der bruges da mindre smør til stegningen. Den spises med gemyse. Vi skal ikke dølge, at Madam Mangor tilføjer, at leveren helst spises med »æblegrød, stikkelsbærgrød eller kompot af rabarberstilke«. Vi har ikke lyst til at forsøge nogen af delene, men holder os til gemyserne. | ||