Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Kolde retter og salater, 300 opskrifter på frokostretter og salater til hverdag og fest | ||
Forfatter: | Press, Sigrid; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1966 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Spektrum | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 109 | ||
Oversætter: | Nielsen, Kay | ||
Stikord: | oversat; serie; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 7,75 | ||
»Kun dumrianerne er ikke feinschmeckere!« Guy de Maupassant
Efterhånden som langt de fleste kvinder er blevet selver-hvervende, har det kolde køkken fået en betydning som adrig før - både i familiekredsen, og hvis det er gæster, der skal serveres for. Denne bog indeholder masser af op-ikrifter lige fra den almindelige sild med dens mange mu-ligheder for variation, over 120 salatopskrifter til en masse helt nye »kolde« ideer. Vi lever i en internationalt ori-Bnteret tid, hvilket også har sat sig mange spor i vore spi-lovaner. Krydderier og konserverede delikatesser fra alle verdensdele har med deres utallige anvendelsesmuligheder i slatlig nye kompositioner holdt deres indtog på vore breddegrader. I bogen finder man en særdeles alsidig opstilling over dem. Når vore mødre indbød til »en bid brød«, kunne man ikke få oliven, marinerede paprikasnitter, majskolber eller ana-nasslykker til snitterne. Man kendte heller ikke til manda-rinskivcr eller banankombinationer. I dag kommer hele verden til os med sine naturprodukter, og man kan få dem i næsten alle købmandsforretninger i by og på land. Be-nyikr vi os af alle disse ting og varierer dem efter bedste evne, opnår man at se glade ansigter omkring sit bord. Og vig ikke tilbage for det nye, som måske normalt ikke anvendes her i landet, men til gengæld er populært andre steder. Opskrifterne kan skaffe Dem ry som en idérig husmor (eller husfar for den sags skyld). Først nu opdager man måske, at De er en lukullisk begavelse. | ||
Agurker 9 Agurkesalat Palermo 51 Algiersk tomatsalat 51 Amerikansk salat 46 Ananas 10 Artiskokkurve 49 Asparges-cocktail 33 Aspargessalat med skinkeruller 53
Balkansalat 46 Bedekød med marinerede haricots-verts og selleri 78 Blomkålssalat Amsterdam 55 Blomkålssalat Genua 55 Broget rejesalat 38 Broget salat med mayonnaise 54 Broget svejtsersalat 63 Bulgarsk dressing 96 Californisk ostesalat 62 Californisk rissalat 41 Californisk salatplatte 52 Camembert- eller Briecrème 89 Camembert med cognac 90 Casanova-snitte 23 Champignon 10 Champignon, rå marinerede 52 Champignonsalat 49 Champignonsalat med æg 56 Champignonsmør 16 Chilibælge 10 Citroner 10 Citronsauce 104 Citronsmør 16 Cocktailbær 10 Cognac-mayonnaise 98 Cognacsmør 17 Cumberland-dip 93 Cumberland-sauce 102 Delikat duo 62 Delikat kødsalat 47 Dildsmør 17 Eidamerbombe 87 Ferskner, halve, fyldte 14 Fiskesalat 56 Festlig æggeplatte 65 Fjerkræsalat i flødemayonnaise 59 Flødemarinade 101 Flødesauce, sur 106 Flødesild 73 Frokostsalat 61 Frugter 10 Fyldt brød I og II 26 Fyldt rundstykke 26 Fyldte osteæg 70 Fyldte sardinæg 69 Fyldte æg 69 Gartner-cocktail 33 Gourmet-sardiner 37 Gourmet-æg 67 Grøn salat å la France 51 Grøn sauce 102 Gulerodsalat 53 Hamburgerryg, stribet 82 Hamburger toast 24 Hasselnøddekerner 10 Helgolænder rejesalat 38 Helgolænder sildefileter 74 Hollandsk rundstykke 24 Hollandsk salat 61 Hollandske tomater 72 Holstensk salat 48 Hummercocktail 31 Hummerhale-toast 22 Hummersalat 36 Højsommer-cocktail 34 Højsommer-hønsesalat 59 Hønsesalat i appelsinmayonnaise i Hønsesalat med vindruer 60 Indisk rissalat 42 Indiske tomater 71 Indonesisk salat 46 Italiensk salat 95 Italiensk sauce 103 Italiensk æggeret 68 Japansk salat 39 Julesalat med nødder 50 Kalvebryst, farseret 85 Kalvesteg med champignonsalat 82 Kalvestegs-spid 79 Kalvesylte 29 Kapers 10 Kapersæg 68 Karrymayonnaise-créme 98 Karryrissalat 41 Karse 11 Kartoffelsalat California 58 Kartoffelsalat med oliven 58 Katalansk rissalat 42 Kaviar 11 Kaviar-dip 92 Kinesisk sauce 105 Kongesnitter 23 Krabbesalat 36 Krabbesalat Carlton 36 Kylling med tyrolersauce, grilleret 84 Københavner-salat 63 Kødpostej 79 Lagkage, pikant 27 Laks 11 Laks i cognacmayonnaise 37 Lyoner-salat 54 Løgringe 11 Løgsalat Valencia 54 Majskolber 11 Makaronisalat 43 Mandarinskiver 11 Marinerede matjestild 76 Marokkansk salat 55 Matjes-cocktail 32 Matjesfileter i fløde med æbler 76 Matjessild å la gourmet 40 Matjessild med smør 76 Mayonnaise 11 Mayonnaise, falsk 98 Mayonnaise, ægte 97 Milanesisk rissalat 40 Mixed pickles 11 Moskva-ansjoser 73 Nøddesnitter med radiser 24 Oksetunge i gelé, letsaltet 84 Oliven 11 Ostebjerge å la Parma 87 Osteblokke med nøddeovertræk 90 Ostebåde 88 Ostedessert med frugt 89 Oste-dip 94 Ostefromage 90 Ostekugler med overraskelser S8 Ostesalat Alkmaar 64 Ostesalat finesse 61 Ostesalat Paris 62 Ostesmør 17 Ostesnacks 86 Oste-talar 89 Paduasalat 43 Paprika 11 Paryk-æg 68 Peberrodsmayonnaise 99 Peberrodssauce 104 Peberrods-silderuller 75 Peberrodssalat 58 Peberrodssmør 17 Perleløg 12 Persille 12 Pikant grundsauce til salater 97 Pikant lagkage 27 Pindemadder 27 Potkase 91 Pumpernickelstrimler med ost 25 Purløg 12 Purløgsmayonnaise 99 Puzsta-sauce 105 Pærer, halve, fyldte 14 Pæretårne 15 Pølsereder 80 Radiser 12 Rejer 12 Reje-cocktail 32 Reje-dip 93 Rejesalat med grapefrugt 38 Remoulade 100 Remouladesauce 100 Remouladegulerødder 57 Rissalat med svampe og sød peber 42 Roastbeef med urtesmør 78 Roquefort-drressing 96 Rosé-dip 93 Rødbedesalat 44 Rødbedesalat med haricots verts 44 Rød sildesalat 39 Rødvinsgelé i citron- eller appelsinskaller 15 Rødvinssauce 102 Røget ål med æggestand 25 Røræg 12 Råkost-dressing 96 Rå marinerede champignon 52 Rå sellerisalat 52 Salatblade 12 Saiat å la Boris 45 Salat St. Tropez 62 Salat Vendome 47 Saltstænger og -kringler 13 Sardin-delikatesse 23 Sauerkraut-gourmetsalat 50 Sauerkraut-sundhedssalat 49 Sellerisalat, rå 52 Senneps-mayonnaise 99 Sennepssauce I 103 Sennepssauce II 104 Sennepssmør 18 Sild i sennepssauce 74 Sildebagatel 74 Sildebidder i urtemarinade 74 Sildefileter i dildsauce 75 Sildefileter i tomat 75 SiSdepikanterier 73 Sildesalat Budapest 40 Sildesalat, rød 39 Skinke-dip 93 Skinke i brøddej 77 Skinkekræmmerhuse 80 Skinkekræmmerhuse med peberrod 80 Skinke, maskeret 83 Slankesalat Madeira 48 Skinkesmør 18 Smør 16 Smørrebrød 19 Snitter med rejecréme 23 Sommer-salat 56 Spejlæg med leverbacon 69 Spejlæg på aspargesbund 70 Steg med vinsauce 81 Svejtser-dressing 96 Svejtsersalat 45 Svesker 13 Sylte, mager 28 Søndagscréme 103 Sørøver-sauce 105 Tatar 78 Tatarsauce 101 Tomater 13 Tomat-cocktail 34 Tomater med rejer 71 Tomatketchup 13 Tomat-remoulade (let fordøjelig) 100 Tomatsmør 18 Tunfiske-cocktail 32 Tunfiske-salat 37 Tyrolersauce 100 Tyttebær-dip 94 Tømmermændenes flugt 76 Urtesauce (til grøn og agurkesalat) 97 Valnøddekerner 13 Vinaigrette sauce 101 Vindruer 13 Vindruesalat 51 Vinsauce 102 Waldorfsalat 57 Windsorsalat 47 Züricher-salat 48 Æbler, fyldte 14 Æbleringe 15 Æg 13 Æg i det grønne 66 Æg i rede 66 Æggeplatte med skinkesalat 66 Æg i tarteletter med krabbe, pocherede 67 Æggetomater 71 | ||
Sur flødesauce
3 dl tykmælk, tilsat fløde - 1/2-1 spskf, sennep - salt, peber -1/2 spskf, vineddike - (hakket dild) Rør den fine tykmælk med krydderierne. Tilsæt evt. hakket dild. Servér saucen kold. Ønskes saucen stærkere, øges krydderimængden, og lidt chilisauce eller anden stærk, rød pebersauce dryppes i. I stedet for tykmælk kan man til denne sauce anvende sur fløde + lidt flødeskum eller ymer. | ||