Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Forførerens Kogebog | ||
Forfatter: | Sheraton, Mimi; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1966 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Skrifola | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 253 | ||
Oversætter: | Rindom, Sonja; | ||
Stikord: | romantik; oversat; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 9,75 | ||
Lidt om de fornøjelser, der venter læserne:
Hvordan man skal klare den dekoration, hvori for-førelsesscenen bør udspilles. Hvordan man tilrettelægger menuen for at sikre sig den »hovedret«, man i virkeligheden er ude efter. Lidt om drikkevarer, deres brug og misbrug. Om forførelse i en sejlbåd. Om en sen souper i en ungkarlelejlighed. Hvordan man pirrer den lidt sløvede ægteskabelige appetit. Hvordan man gør ende på en elskovsaffære, når man mener bruddet alvorligt — og når man ikke mener det alvorligt. | ||
A
Agurkesandwich 94 Agurk i yoghurt 178 Ananas-sne 218 And på kinesisk 167 Appelsiner, skivede, i hvid crème de menthe 169 Appelsinskiver, grillristede 85 Asparges med nøddesmør 217 B Baba ghanouj (auberginepuré) 177 Bladselleri, fyldt med camembert 165 Brøndkarsesalat 148 Bøf, letstegt, på ristet rugbrød, smurt med roquefortsmør 235 C Cassoulet Castelnaudary 239 Champignonhatte, farserede 226 Champignons, rå, i hvid- vinsmarinade 94 Citronris 70 Citron-sherbet 189 Croque-monsieur 237 D Dansk »fransk bøf« med citron/persillesmør 148 Duer i cocotte med grønærter og hvide løg 135 E Espresso siciliano 71 F Filet mignon au poivre 81 Fondue, schweizisk 238 Forlorne fugle, stegte, med fyld 187 Franskbrød, smurt med smør, der er rørt med grønne krydderurter 102 G Gnocchi al pesto 224 Grønsager, rå, i bagna cauda 67 Grønsagssalat med esdragon-maoynnaise 121 Grøn salat romaine eller wondersalat 136 H Hamburgers provençale 235 Hindbær-sherbet med hindbær-maraschinosovs 70 Hummer à la provençale 166 Hummer, kogt 101 Hummer, Singapore-, i karry 68 Hummus bi Taheeni (kiker-ærtepuré) 178 Hønsebryst demi-deuil 217 I Is-te med mynte 180 J Jordbær chantilly 137 Jordbær, flamberet med kirsch 137 Jordbær i hvidvin 137 K Kaffe, tyrkisk 138 Kalvelever og bacon 252 Kalve-scallopini med pikant sovs 225 Kanelsnegle med honning 252 Kartofler dauphinoise 82 Kaviar-omelet med creme fraiche 165 Krabbepostej med karry 145 Krebse bisque med madeira 133 Kyllingebryster, ristede, krydrede 93 L Lammekoteletter, små, ovnstegte 251 Løgsuppe, fransk, gratineret 237 M Majs-fingerbrød 86 Mandelsoufflé med cognacsovs 149 Mandler, varme, ristede 119 Mezes 176 Muslinger, serveret i den ene skal med trøfler og purløg 81 O Oksefilet, kold, en croute 119 Oksekød bourgignonne 210 Oksetunge, røget, udskivet 93 Oliven, grønne, med mandler og ansjoser 145 Oliven, sorte og feta ost 178 Omeletter — og hvad man kan bruge som fyld 234 P Peperonipølse 67 Pilaffris, tyrkiske 179 Pissaladiere på engelske muffins 236 Pizza, fremtryllet af engelske muffins 236 Pommes allumettes 148 Postej af hønselever med pistacier 164 Pærer i portvin 166 R Radiser med smør 92 Rejer i cocotte 92 Ris med champignons og purløg 168 Risotto piemontese 188 Røræg med kommen 85 S Salat af appelsiner og grapefrugt med mynte 251 Salat af endivie og brønd- karse 83 Salat af grønne bønner 226 Salat af rå spinat og røde løg 166 Shish kebab 179 Skinke, ristet 254 Skinke, ristet, med ingefær 85 Sne-ærter, ristede — og vandkastanjer 168 Spaghetti med aioli 109 Spegeskinke og figner 224 Suppe, klar, med sherry 81 T Tabbovleh (persillesalat) 177 Toast, fransk, med cottage cheese 252 Z Zabaglione 227 Zucchinisalat, rå 189 Æ Æbletærte med pecan- nødder 83 Æg à la Benedict 253 Æggekage, dansk, med bacon 254 Æg, pocherede i aspic madrilene 210 0 Østers, ristede Casino en brochette 146 | ||
DANSK ÆGGEKAGE MED BACON
4 skiver dansk bacon på då- kop vand - 5 spskf. mælk -se - 4 æg - 1/2 kop stødte salt - peber - 1/2 spskf. hak-crackers - 1/2 spskf. mel - 1/4 ket purløg. Pisk æggene let i en skål med salt, peber og purløg; tilsæt de stødte crackers (cracker meal), melet, vandet og mælken og pisk dejen godt igennem. Skær baconskiverne i 3 dele og rist dem sprøde på panden; hæld dejen over den sprøde bacon, idet De lader baconfedtet blive i panden, lad det hele snurre langsomt, til æggemassen er stiv; skær flæskeæggekagen ud i trekanter og servér fra den varme pande. | ||