Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Frugtretter, anvisning til Middagsretter, Kompotter, Frugtsmør, Saft m.m. | ||
Forfatter: | Knudsen, Hanne; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1915 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | H. Hagerups Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1915; 1916 | ||
Sider: | 61 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | frugt: | ||
Samlet oplag: | 3 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 0,6 | ||
Abrikoser, Grød 34
Abrikoser, Kage 46 Abrikoser, Koldskaal 27 Abrikoser, Kompot 14 Abrikoser, Marmelade 52 Abrikoser, Suppe 25 Appelsiner, Fromage 45 Appelsiner, Koldskaal 28 Appelsiner, Kompot 16 Appelsiner, Marmelade 53 Bagt Franskbrød i Tærninger 19 Bagt Franskbrød med Frugt 38 Bananer, Kompot 17 Bananer, raa, i Flødeskum 47 Blaabær, Suppe 24 Blaabær, Suppe, af tørrede Bær 24 Blommer, Frugtsmor 49 Blommer, Grød 34 Blommer, Kompot 14 Blommer, Kompot af flækkede 14 Blommer, Suppe 24 Blommer, Suppe, æggejævnet 25 Blommer og Græskar, Kompot 13 Brombær, Kompot 15 Brombær, syltede 56 Brodboller, (til Flugtsuppe) 19 Citroner, Fromage 45 Dessert 42 Figen, Kompot 17 FiLren, Kompot, kogt med Rhabarbersaft 17 Floderis, med Frngt 46 Frisk Frugt 8 Frugtaffald, Suppe 26 Flugtens Modenhed 54 Frugter, glaserede 47 Fiugtgrød 29 Frugt, henkogt til Frugtkage 35 Frugtkage, med Franskbrødsterninger 35 Fiugtkage, med Risengrød 36 Frugtkage, med Kartofler 36 Frugtkage, med Honning 36 Frugtkompot 11 Frugt-Pie, engelsk Frugtsaft 58 Frugtsmør 41 Frugtsnitter 37 Frugt, stegt og bagt 39 Frugtsuppe 18 Glas 54 Havregrød, med Æbler 32 Hindbær, Saft 60 Hindbær, raa Saft med Vin-syre 61 Hyben, Suppe 23 Hyldebær, Saft 59 Hyldebær, Suppe, med Æbler 22 Hyldebær, Suppe, almindelig 22 Jordbær, Grod 32 Jordbær, Koldskaal 27 Jordbær, Kompot 15 Jordbær, Marmelade 51 Jordbær, raa Saft med Vin-syre 61 Jorclbær, syltede 66 Jævning, af Frugtsuppe 18 Jævning, af Fruglgrod, m in 29 Kirsebær, Grød 33 Kirsebær, Koldskaal 27 Kirsebær, Marmelade F2 Kirsebær, Saft 6(1 Kirsebær, raa Saft med Vin-syre 61 , Kirsebær, Suppe 25 Kirsebær, Suppe, af hele Bær Kirsebær, Suppe, af tørrede Bær 26 Kirsebær, syltede 55 Kogning af Frugt 8 Koldskaal 27 Kompot 11 Kompot, blandet til Dessert 44 Korender, Kompot 17 Krukker 54 Kvæder, Kompot 13 Kvæder, syltede 54 Kærnemælksgrød med Æbler 33 Marmelade 51 Marmelade, blandet 52 Meloner, Marmelade 53 Mirabeller, Koldskaal 28 Mirabeller, Saft 60 Morbær, Kompot 15 Morbær, syltede 56 Paradisæbler, Kompot 12 Portionernes Størrelse 10 Pærer, Fromage 45 Pærer, Frugtsmør 48 Pærer, Grød 32 Pærer, husblasstivede 42 Pærer, i Frugtsaft 12 Pærer, inddampede 50 Pærer, Kompot 12 Pærer, Kompot til Dessert 43 Pærer, med Flødeskum 42 Pærer, Mos, husblasstivet 12 Purer, stegte lo Purer, Suppe 21 Pærer, syltede 64 Rhabarber, Frngtemør 19 Rhabarber, Grød, afsiet, Rhabarber, Grød, med bele Stilke 31 Rhabarber, Kompot 10 Rhabarber 61 Rhabarber, Suppe, almindelig 21 Rhabarber, Suppe, æggejævnet Ribs, Marlade 51 Ribs, raa, Kompot Ribs, Saft 58 Ribs, sur Saft 59 Ribs, syltede 68 Ribs og Solbær, Kompot 16 RisinelsbolliT (til Frugt suppe) 18 Risrand, med Frugt 33 Risvandgred, med Frugt 33 Rødgrød, ren Ribs 29 Rødgrod, Rhabarber og Solbær 80 Rødgrød, Ribs og Hindbær 80 Rødgrod, Kirsebær og Rhabarber 30 Safl lys, husblasstivet II Saft, rod, husblasstivet II Saftsuppe med Bananer 26 Saftsuppe, blandet Sagosuppe, 21 Solbær, Saft 59 Solbær, Suppe 23 Solbær, syltede Stikkelsbær, Frugtsmør 19 Stikkelsbær, Grød, almindelig 30 Stikkelsbær, Græd, af hele Bær 30 Stikkelsbær, Kompot 13 Stikkelsbær, Marmelade 51 Stikkelsbær, Suppe, afsiet 22 Stikkelsbær, Suppe, med hele Bær 22 Stikkelsbær, Suppe, genneni- rørt 22 Stikkelsbær, syltede 57 Stikkelsbær, umodne, Kompot 13 Sukker og Krydderier 9 Svedskeblommer, syltede 55 Svedsker, Grød 32 Svedsker, Suppe, jævnet 25 Svedsker, Suppe, med Gryn 24 Syltning 54 Tilbinding 54 Trilles, med Frugtkompot 45 Tyttebær, Grød 32 Tyttebær, Suppe, med Pærer 23 Tyttebær, syltede 57 Æbleflæsk, almindelig 41 Æbleflæsk, gammeldags 40 Æblekage 46 Æblekage, bagt 35 Æblekage, med Rugbrod 40 Æbler, bagte, med Skræl 31) Ælder, bagte, uden Skræl 31) Æbler, Boller 19 Æbler, Grad 31 Æbler, i Creme 43 ! Æbler, Frugtsmer 48 Æbler, indbagte 41 Æbler, Kompot 11 Æbler, Kompot, til Dessert 43 Æbler, Mos, bagt 39 Æbler, Mos, stivet 43 Æbler og Appelsiner, blandet Kompot 16 Æbler, Omelet 38 Æbler, Saft 60 Æbler, Suppe, æggejævnet 20 Æbler, Suppe, af tørrede Æbler 20 Æbler, Suppe, med Jævning 20 Æbler, Suppe, med Rugbrod 20 »Æbleskiver« med Æbler 41 | ||
Rhabarberkompot.
Friske Stilke flaas og skæres i Stykker paa ca. 4 cm. De tykkere Stilke flækkes i flere Stykker. 1 kg skaarne Stilke drysses med 300 g Sukker og overhældes med 3 dl Vand. De henstaar ca. 4 Timer; den udtraadte Saft hældes fra og bringes i Kog, hvorefter Stilkene lægges i. Naar de er omtrent bløde, tages de op med Hulske og lægges i Kompotskaalen. Sarien koges og skummes; er den ikke sød nok, tilså! les Sukker efter Smag. Den jævnes med 15 g Sagomel og blandes forsigtigt med Stilkene. | ||