Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Det kaloriefattige køkken | ||
Forfatter: | Froidl, Ilse; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1970 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Berlingske Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 107 | ||
Oversætter: | Bagger, Rigmor | ||
Stikord: | diæt; kalorier; grøntsager; vegetarisk; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 19,75 | ||
Opskrifterne i denne bog er lagt an på lette og gode retter med hensyntagen til
vore ændrede spisevaner. Retter tilberedt af grønsager kan være meget velsmagende, selv om de er næsten kaloriefattige. Grønsager må aldrig koges for længe, da de derved taber både i smag og næringsværdi. Om man synes, kan der suppleres med fisk eller kød tilberedt ganske enkelt. For eksempel: kogt, grillet eller letristet forel, hornfisk eller rødspætte. Letristet hakkebøf eller grill-bøf, et par tynde skiver roast-beef, ristet lever, kogt hønse- eller kyllingekød. De forskellige krydderier og kryddersovse, der er anvendt i opskrifterne, kan købes i delikatesseforretninger og hos velassorterede købmænd. Opskrifterne er, hvis ikke andet er angivet, beregnet til 4 personer. | ||
Kaloriefattige måltider 5
Supper 6 Blandet grønsagssuppe 6 Blomkålssuppe 7 Champignonssuppe 7 Creme de celeri 8 Fin grønærtesuppe 9 Fransk purésuppe 9 Fransk tomat-løgsuppe 10 Grønkålssuppe 10 Gulerodssuppe 11 Jordskoksuppe 12 Kantarelsuppe 12 Kinesisk bouillon 13 Krydret tomat-bouillon 13 Løgsuppe 14 Minestrone 14 Mulligatawny 15 Ny kørvelsuppe 16 Porresuppe 16 Sommersuppe 17 Suppe med fennikel 17 Suppe med krydderurter 18 Spinatsuppe 19 Tomatsuppe 19 Vegetarisk hvidkålssuppe 20 Vichyssoise 20 Salater og råkostanretninger 21 Agurk med gulerod 21 Agurkesalat som i Grækenland 22 Artiskokbunde med kryddergrønt 22 Artiskokhjerter med sorte oliven 23 Asparges vinaigrette 23 Aubergine vinaigrette 23 Avocados vinaigrette 24 Blegselleri-tomatsellerisalat 24 Broget salatanretning 25 Bruxellessalat 25 Brøndkarsesalat 26 Bønne-rødbedesalat 26 Bønnespirer vinaigrette 27 Champignoner vinaigrette 27 Cole slaw 28 Den klassiske salat 28 Gammeldags grøn salat 29 Grønkåls-æblesalat 29 Grøn salat med avocado 29 Grønærter med asparges 30 Hvidkålssalat med oliven 30 Hvidkålssalat som i USA 31 Julesalat med tomat 31 Kvark med ræddiker og purløg 31 Marinerede avocados 32 Ratatouille 32 Reven gulerod med æble 33 Rødbedesalat 33 Salat Imperial 33 Salat Napoli 34 Sellericrouton med grønt 34 Sellerisalat 35 Sitas salat 35 Skovfogedsalat 36 Spidskålssalat 36 Tomat-blomst 37 Tomater med løg og dild 37 Tomatsalat 37 Tomatsalat på græsk 38 Tomatskiver med avocado-mos 38 Vintersalat 38 Vitaminsalat 39 Æblesalat 39 Anretninger med kvark 40 Blomkålssalat med dild 40 Ny italiensk salat 40 Ræddikesalat 41 Sommersalat 41 Spansk salat 41 Ungarsk salat 42 Liptaner-ost 42 Æggeretter 43 Amerikanske æggebrød 43 Bagte tomater med æg 43 Djævle-æg 44 Florentiner-æg 44 Fyldte tomater 45 Gratinerede grønsager med æg 45 Kokotte-æg 46 Minut-æggekagen 46 Provence-æg 47 Rå æg med krydderurter 47 Røræg med champignoner 47 Røræg med majs 48 Røræg med spinat 48 Røræg med tomater 49 Schweizer-æg 49 Små æggekrebinetter 50 Solskinssnaps 50 Tomater med æggeblomme 50 Æg espagnole 50 Æg i tomatgelé 51 Æggekage med variationer 51 Med asparges og grønærter 52 Med blomkål og gulerødder 52 Med champignoner og brøndkarse 53 Æggelåda med grønsager 53 Æggestand med krydderurter 53 Æg på aubergineskiver 54 Æg på italiensk 54 Omeletter 55 Omelet med fyld 55 Omelet med spinat 56 Omelet med løg og peberfrugt 56 Omelet med blandede grønsager 56 Omelet med ost og oliven 56 Asparges-omelet 56 Forårets omelet 57 Gratineret omelet 57 Kineser-omelet 58 Omelet med hytteost 59 Omelet med krydderurter 59 Oste-omelet 60 Piperade (baskisk omelet) 60 Tortilla (spansk omelet) 61 Varme grønsagsretter 62 Artiskokbunde gratinerede 62 Artiskokbunde kogte 63 Asparges grønne 63 Asparges med ost 64 Asparges som i Italien 64 Auberginer 64 Auberginer, farserede 65 Auberginegratin 65 Aubergineskiver, ristede 66 Bircher Benner gryderet 67 Blegselleri 67 Blegsellerisouffleer, små 67 Blomkål amandine 68 Blomkål med italiensk sovs 68 Blomkål, paneret 68 Blomkål, polsk 69 Blomkål-beignets 69 Blomkålsgratin, mager 69 Blomkål, souffleret 70 Bouillon-gulerødder 71 Broccoli 71 Broccoli med ost 71 Broccoli på italiensk maner 72 Broget budding 72 Bønnespirer 73 Champignons a la grecque 73 Champignons gratin 73 Champignonskrebinetter 74 Champignonssouffle 74 Champignons-tomatbrød 75 Courgetter 75 Courgetter à la provence 76 Courgette gratin 76 Courgetter med tomat og ost 77 Courgette-strå 78 Fennikel 78 Gartnerhachis 79 Grønsagsfrikadeller 79 Gulerødder, gyldne 80 Haricots verts med hvidløg 80 Hvidkålsgratin 81 Hvidløg 81 Julesalat, gratineret 82 Kål blade, farserede 82 Kantareller 83 Kantareller à la crème 83 Løgkoteletter 84 Majroer og grønærter, dampede 84 Majs-sellerirand 84 Majs-tomatsoullic 85 Peberfrugter 85 Peberfrugter, fyldte 85 Rosenkålsbudding 86 Selleri-canapeer, festlige 87 Selleri-champignonsgratin 87 Sellerifrikadeller 87 Sellerikoteletter med gulerodspuré 88 Gulerodspuré 88 Spidskål, gratineret 88 Spinat-frikadeller 89 Tomater farserede, 1 89 Tomater farserede, 2 90 Vegetarrand 90 Vegetar mixed-grill 91 Vegetarsteg 91 Kolde og varme sovse 92 Kolde sovse 92 Avocadosovs, frisk 92 Sommerens sovs 92 Den gule sovs 93 Sovs Aurora 93 Sovs italienne 94 Sovs mallorquine 94 Spansk hvidløgssovs 95 Varme sovse 95 Champignonssovs 95 Chilisovs 95 Citronsovs 96 Bearnaisesovs 96 Den grønne sovs 96 Kaperssovs 97 Karrysovs 97 Sovs Singapore 97 Sovs peperonato 98 Tomatsovs 98 De friske krydderurter 99 Krydderurter er egnede til frysning 100 Vitamin-drinks 101 Barley-water (bygvand) 101 Citruslimonade 101 Citrus-yoghurt 102 Frugt-yoghurt 102 Morgencocktail 102 Tomatcocktail 102 Tomatdrik, frisk 102 Desserter 103 Bananer, ristede 103 Clementiner 103 Clementine-banansalat 103 Frugtdessert, bagt 104 Hytteost-æbledessert 104 Kanel-pærer 105 Mandarin og grapefrugtsalat 105 Sveskesoufflé 105 Tyttebærsne 106 Æblegratin 106 Æblesne 106 Vitaminer 107 | ||
Røræg 4-6 æg med tomater 3 spsk fløde 4 tomater
1 hakket chalotteløg 20 g smør 2 spsk fintskåret purløg salt - hvid peber karse Æggene sammenpiskes med fløde. Tomaterne skoldes, flås, snittes i småstykker og svitses sammen med det hakkede løg i smørret. De sammenpiskede æg tilsættes og røræggene behandles på sædvanlig måde. Tomat-røræggene anrettes på salatblade og pyntes med karse. | ||