Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Mad fra A til Ø | ||
Forfatter: | Hüttemeier, Kirsten; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1970 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Fremad | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 229 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | |||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 59,75 | ||
Abrikosgrød, 11 Abrikosmarmelade, 12 Abrikossovs, 11 Abrikossuppe, 12 Abrikostrifli, 12 Agerhøns i kål, 12 Agerhøne, stegt, 13 Agurker, polske, 13 Agurker, syltet hele, 13 Agurker, syltet som salat, 13 Alliancemarmelade, 14 Ananasfromage, 104 Ananasparfait, 14 Ananassovs, 14 And, sprængt, 14 And, stegt, 15 And, stegt med rødvin, 15 Ansjos-soufflé, 69 Appelsincreme, 16 Appelsindrik, koncentreret, 16 Appelsinfromage, 105 Appelsingelé, 16 Appelsin-is (sorbet), 16 Appelsinmarmelade, 17 Appelsinstænger, 23 Aristokrater, 23 Arme riddere, 17 Artiskokker, kogte, 17 Artiskokbunde som salat, 17 Asier, syltet i strimler, 18 Asier, søde, 18 Asparges, 18 Asparges, marinerede, 18 Asparges, stuvede, 18 Aspargessuppe, 19 Aubergine, farseret, 19 Aubergine, stegt, 19 Avocados, 19
Bagning, nyttigi at vide om, 20, 21, 22 Bananer, stegte, 48 Bankekød, 167 Barbecuesovs, 48 Bearnaiseessens, 49 Bearnaisesovs med lidt mel, 49 Bearnaisesovs, ægte, 49 Bechamelsovs, 49 Benløse fugle, 130 Biksemad, kongelig, 168 Blinis med kaviar, 50 Blodpølse, 88 Blomkål å la Polonaise, 50 Blomkålslåda, 50 Blomkålsalat, 50 Blommemarmelade, 51 Blommer, syltede, 51 Bloody Mary, 52 Boller i selleri, 51 Bondebrunkål, 89 Bondehuskager, 23 Bondeomelet, 52 Bornholmerbiks, 69 Bortsch, russisk suppe, 52 Bouillabaisse, 52 Bourguignonne fondue, 168 Brisler i vinsovs, 131 Brisler, kogte, 130 Brisler, stuvede, 131 Broccoli, 53 Broiler, se kylling Brombær, syltede, 53 Brune kager, 23 Brune kager, franske, 24 Brystflæsk, stegt som steg, 89 Bøf, engelsk, 168 Bøf, fransk, 169 Bøf Lindstrøm, 169 Bønner, brune, 53 Bønner, dybfrysning, 54 Bønner, hvide, 54 Camembert, friturestegt, 54 Kanapéer. vi Champignonsbrød, franske, 55 Champignons, dybfrysning, 55 Champignons, rå marinerede, 55 Champignons, smørristede, 55 Champignonssovs, 56 Champignons, stuvede, 55 Champignonsuppe, 56 Chokoladefromage, 105. Chokoladefrosting, 56 Chokoladekager, pap's, 25 Chokoladelagkage, 24 Chokoladekonfekt, 56 Chokolademarengs, gammeldag* udrullede, 25 Chokolademousse, 57 Chokolade- og appelsinkage, 24 Chokoladeovertræk til konfekt) 57 Chokoladeruder, 25 Chokoladesmørcreme, 57 Chokoladesnitter, svenske, 25 Chokoladesoufflé, 57 Chokoladesovs, 57 Citroncreme, 58 Citrondrik, 58 Citronfromage, 105 Citronglasur, 58 Citronpie med marengs, 58 Citronsmør, engelsk, 58 Citronsoufflé, 59 Citronsovs, 59 Consommé, se oksekødsuppe Cremesovs, 59 Crepes romaine, se pandekagøl Crepes suzette, se pandekagei Croissants, 26 Culotte, se Oldermandens steg Cumberlandssovs, 59 Dadler, fyldte med marcipan, Dip Fromage af citron, 105 Fromage af kaffe, 106 Fromage af nougat, 106 Fromage med rom, 106 Frugt, nyttigt at vide om, 106, 107 Frugt i gelé, 108 Frugttærte, 27 Galopkrans, 28 Glasurer, 108 Glögg for børn, 109 Glögg for voksne, 109 Grahamsboller, 28 Grapefrugt fra Florida, 109 (iratin, grundopskrift på, 109 Gravlakssovs, 110 Gryderet fra kannibalkøkkenet, 90 Grønkål, dybfrysning, 110 Grønkålssuppe, 110 Grønlangkål, stuvet, 110 Grøntsager, nyttigt at vide om, I 11 Gule ærter, 228 Gærhorn, franske, 28 Gær-trylledej, 29 Gås, sprængt, 112 Gås, stegt, 112 Hachis, 113 Hakkebøf-medaljer, 169 Hamburgerkoteletter, 91 Hamburgerryg, glaseret med leverpostej, 91 Hamburgerryg, grill-stegt, 91 Hamburgerryg, indbagt i sigtebrødsdej, 92 Hamburgerryg, kogt og sukkerbrunet, 92 Hamburgers, grill-stegte, 169 Hare-, grydestegt i rødvin, 113 Haresteg, stegt i ovn, 114 Havregrød I 14 Havrekiks, 29 Hellefisk. kogt, 74 Hestekød, 114 Hindbær, dybfrysning, 114 Hindbær, syltede, Hirams, medaljekage, 29 Hummer, kogt, 116 Hummercocktail, 115 Hummersoufflé fra Montreux, 116 Hvidkål, stuvet, 117 Hvidkålshoved, fyldt, 117 Hvidkålssalat, 116 Hvidkål som brunkål, se bondebrunkål Hybenmarmelade, 117 Høne, kogt med flødepeber- rodssovs, 118 Høns, dybfrysning, 118 Hønsefars, 118 Hønsefrikassé med kantareller eller champignons, 119 Hønsekroketter, 119 Hønsekødsuppe, 119 Hønsesalat, 120 Icebergersalat med kryddermayonnaise, 120 IrishCoffee, 120 Is, appelsin-sorbet, 16 Is, frosset i køleskab, 121 Is, nougat, 122 Is, parfait, 122 Is - soft-ice, 122 Is, sorbet, 123 Is, sorbet-ananas II, 123 Is, vanille, 123 Is-kaffe I, 121 Is-kaffe II, 121 Is-soda, 122 Is-te, 123 Italiensk salat, 124 Jomfruhummer, dybfrysning, 124 Jomfruhummer fra Florens, 125 Jomfruhummerhaler Scampi fritti, 125 Jordbær, dybfrysning, 125 Jordbær, syltede, 126 Jordbærgrød af frosne bær, 126 Jordbærmarmelade, 126 Jordskokker, gratinerede med skinke og ost, 127 Jordskokker, kogte, 127 Jordskoksuppe med hel, dampet spinat, 127 Juleboller, 30 Julekage, 31 julekager, Farmors, 31 Julesalat, se endivie Julesild fra Skriverhuset, 75 Kabliau, 75 Kaffecreme, 128 8 REGISTER Kaffecreme, iransk dessert, 128 Kaffefromage, 106 Kaffeglasur, 128 Kalkun, stegt, 128 Kalv, dybfrysning, 131 Kalvefars indbagt i piedej, 132 Kalvefilet, kold med marinerede grøntsager, 132 Kalvefrikassé, 133 Kalvegryden fra Paradiso, 133 Kalvehaler, krydderstegte, 133 Kalvekoteletter, portvins-marinerede, 134 Kalvekoteletter, romerske, 134 Kalvekød, 130 Kalven, 130 Kalvenyresteg, 134 Kalverullesteg fra San Remo, 135 Kalvetunge, kogt, farseret, 135 Kanelsnegle, 31 Kantareller, dybfrysning, 138 Kantareller, flødestuvede, 138 »Kantareller fra indelukket«, 138 Karamelrand, 138 Karl Johan-svampe, 139 Karrysalat, 139 Karrysovs, 139 Kartoffelfad, finsk, 140 Kartoffellåda, 140 Kartoffelmayonnaise, 142 Kartoffelmos, 140 Kartoffel-pandekage, råstegt, 142 Kartoffelsalat, kold i marinade, 143 Kartoffelsalat, sur-sød, 143 Kartoffelsuppe, 143 Kartoffelterninger, råstegte, 144 Kartofler, bagte i ovn, 140 Kartofler, bagte med kommen, 141 Kartofler, brunede, 141 Kartofler, Hasselback, stegt i ovn, 141 Kartofler, kogte i friture, 142 Kartofler, råstegte, 144 Kartofler, råstuvede, 142 Kastaniedessert, fransk, 144 Kastaniedessert, romersk, 144 Kastaniemos med portvin, 144 Kastanier, kogte, 145 Kastanier, ristede, 145 Katrineblommekage, 145 Kaviar, 145 Kikskage, der ikke skal bages, 32 Kirsebær, syltede, 146 kirsebærsovs, 146 klaring af suppe, 146 Klejner, 32 Klipfisk, 75 Kokoskage fra Thailand, 32 Kokosmakroner, gammeldags, 32 Kokossnitter, 33 Kokostoppe, 147 Kommenskringler, 33 Krabber, kogte, 147 Krabbesalat, 147 Kransekage, 33 Krebs, 147 Krydderier, 148 Krydderkage, 34 Kryddersild, 75 Kryddersmør 1, til fisk, 149 Kryddersmør 2, til grøntsager og kød, 149 Kræmmerhuse, 149 Kråseragout, 149 Kuvertbrød, 34 Kylling, dybfrysning, 150 Kylling, fyldt med creme fraiche, 150 Kylling, indisk, 151 Kylling, kogt med sur-sød flødepeberrodssovs, 151 Kylling, stegt i lukket lerform, 151 Kylling, stegt i vin, 152 Kyllingegryde, italiensk, 150 Kærnemælkssuppe, kongelig, 152 Kød, nyttigt at vide om, 153, 154, 155 Kødboller, kogte, 156 Kødboller, svenske, 156 Kødrand, 92 Kørvelsuppe med pocherede æg, 156 Lagkage fra Parcelgården, 34 Laks, »gravet«, 76 Laks i gelé, 76 Laks, kogt, 76 Laks, ristet, 77 Laks stegt på egebrædt, 77 Lam i kål, 157 Lammehoved, kogt og grilleret, 157 Lammekoteletter, 158 Lammekød, 157 Lammekød, dybfrysning, 158 Lammekølle, stegt, 158 Lammerullepølse, 158 Lammeryg, stegt, 159 Landgang) 159 i .cvei Anglais, 135 l ovarpoitej, 92 Leverpostej, dybfrysning, 93 Linser, 34 Luciabrød, 35 Løg, brunede i ovn, dybfrysning, 159 Løg, brunede, knasende, 159 Løg, perleløg, syltede, 160 Løgsovs, 160 Løgsuppe, fransk, gratineret, 160 Lada, 160 Madeirasovs, 161 Majs, stuvede, 162 Majskolber, kogte, 161 Majs-salat, 162 Makaroni, kogte, 162 Makaroni fra Møllerhjemmet, 16.' Makrel, enebærrøget i gryde, 77 Makrel fra Skagen, 78 Makrel, røget, ristet i folie, 78 Mandler, brændte, 163 Mandellagkage, 35 Mandelrand fra godset, 163 Marcipan, 163 Marengs, 36 Marieboller, 36 Marinader, se dressing Marstrandskiks, 36 Maskintorsk fra kutter 101, 78 Mayonnaise 1, 164 Mayonnaise 2, 164 Mayonnaise, grøn, 164 Mayonnaise, rosen, 164 Mazariner, 36 Medaljer, 37 Medisterpølse, 93 Melboller, 51 Melon med spegeskinke, 164 Millionær-bøf, 170 Minestrone, italiensk grønisat". suppe, 165 Mixed grill, 136 Moseand, stegt i flødesovs, 163 Muffins, 37 Muslinger, gratinerede, 165 Muslinger, kogte som i Ostende, 165 Muslinger, marinerede, 166 Muslingesalat, 166 Mørbrad, nettet, med appelsin. 94 Mørbrad, indisk, 94 Mørbrad, røget, 95 Mørbrad-bøf, 93 Mørbrad med æbler og svesker, 95 Persille, dybfrysning, 183 Persillesovs, 103 Pickles i sennepsovs, 184 Pie fyldt med appelsinfromage, 38 Pighvar, kogt, 78 Pilaffris, 184 Pindemad, 184 Pirogi, 185 Pirogi-fyld, 185 Pizza I, 185 Pizza 2, 185 Pizza 3, 186 Pizza-fyld, 186 Pletter, små pandekager, 186 Plumkage, 38 Porrefarslåda, 187 Porrer, dybfrysning, 186 Porrer, ostegratinerede, 187 Postejer (Vol-au-vent), se Smørdej Praktiske mål, 11 Punchebowle, varm, 187 Punch, hvidvin, 187 Punch, morfars, 187 Quark, 188 Quark koldskål, 188 Rabarber, dybfrysning, 189 Rabarber med smuldredej, 190 Rabarbergrød, 189 Rejer, dybfrysning, 191 Rejer kogte, 191 Rejesalat, 191 Relish. HH remons fyld til bagværk, 192 Remouladesovs, 192 Rlbtfele, 192 ItU, ItlKI'. P> I Ki« a l'amando, 191 II i.,ril(!i ml. HM i' ' i.ii.i .i hi Robertlno 194 RI u........ .1 kantarellei og i......... 194 l< muml 194 l( immlui, kold marineret, 194 Rltvtndgrad, 193 Ritmeremo, 193 li,.in. i ,k k.illi. retile, 193 ll.iiiilinin.1,1, Hid Munii.ulti) vinhandleren*, 195 REGISTER 9 Roquefortdressing, 196 Rosenkål, dybfrysning, 195 Rosenkål, smørdampet, 195 Rosinkage fra Orlando, 39 Rosinkager, svenske, 39 Roulade, lys, med chokoladecreme, 39 Roulade, lys, med hindbærsyltetøj, 39 Rullepølse, 96 Rundstykker, 40 Rusker, 40 Russisk salat, 196 Rysteribs, dybfrysning, 196 Rævesovs, se gravlakssovs Rødbeder, nye, kogte, 196 Rødbeder, syltede, 196 Rødgrød, 197 Rødkål, dybfrysning, 197 Rødkål, kogt, 197 Rødkålssalat, 197 Rødspættefilet, friturestegt, 79 Rødspættefilet med amerikansk gratinsovs, 79 Rødspættefilet, smørstegt med remouladesovs, 80 Rødspættefiletter, dampede i champignonsovs, 79 Rødspætter, kogte, 80 Rødspætter, stegte, 80 Røræg, 197 Rådhuspandekager, 198 Råkostsalater, 198 Salat med quark, 188 Salat, mixed, 199 Saltmandler, 200 Sandkage, 40 Sandwich, 199 Sangria, spansk rødvinsdrik, 199 Savarin, 40 Scampi fritti, 125 Schweizerkager, 41 Schwcizerpastiller, 200 Schweizer-ruller, 174 Scones, 41 Selleri, stegt, 201 Sellerisuppe, 201 Sennep, hjemmerørt, 201 Sennepsovs, gammeldags, 201 Sigtebrød, 41 Sigtebrød, svensk. 41 Sigtebrøds-basser, 42 Sild, dampet i vin, XI Sild fra palæet, 81 Sild. »gravet« med sennepsovs, K2 Sild i sennepsovs, 8.' Sild, pande-, stegt i papir, 83 Sild, røgede Ira Småland, 82 Sild, røgede, marinerede, 81 Sild, saltede, (lødestegte, 83 Sild, sennepstegte, 83 Sild, stegte, i marinade, 84 Sildecocktail, 81 Sildesalat, 82 Sirupskage, 42 Skaldyrsstuvning (sovs), 202 Skildpadde, forloren, 136 Skinke, kogt, glaseret, 97 Skinkefugle, 97 Skinkelåda, 98 Skinkemousse, kongelig, 98 Skinkeporrer, 98 Skinkesalat, 202 Sky 1, 202 Sky med portvin 2, 202 Slankemad, 202, 203, 204, 205 Smørbirkes, 42 Smørcreme med appelsin, 205 Smørcreme med chokolade, 205 Smørdej 1 (butterdej), 42 Smørdej 2, 43 Smørkage, 44 Smørrebrød, 206, 207 Snegle, 207 Snehvidekager, 44 Sneppebrød, jægermesterens, 208 Snepper, flødestegte, 208 Snitter, se Smørdej Soufflé, grunddej, 209 Solbær, dybfrysning, 208 Solbær, syltede, 208 Solbærrand med soft-ice, 208 Spaghetti, gratineret, 209 Spaghetti med italiensk kødsovs, 209 Spareribs, 98 Specier med mandler, 44 Spegesild, 83 Spegepølse, 99 Spidskål, stuvet, 210 Spinat, dybfrysning, 210 Spinat, flødestuvet, 210 Spinat-låda, 211 Spinatrand, 211 Spinatsoufflé, 211 Spinatsuppe, 211 Stikkelsbær, dybfrysning, 212 Stikkelsbær, syltede, 212 Stjernebrød, 44 Strutter, 45 Stænger, se Smørdej Sukkerbrødskage I, 45 Sukkei brødskage 2, 45 Sukkii ki Inglei. gi.......eldags, i<> Suppe, klaring, 212 Suppe, kødboller, 156 Suppe, melboller, 51 Suppevisk, 212 Svampe, 213 Sveskesoufflé, 213 Svinefedt, 99 Svinehjerter i flødesovs, 99 Svinekam, appelsinstegt, 100 Svinekam med sprød svær, 100 Svinekam med æbler og svesker, 101 Svinekam, sennepstegt, 100 Svinekam, sprængt, kogt med grøntsager, 101 Svinekoteletter, 101 Svinekoteletter fra Domus, 101 Svinenyrer, stegte, 102 Sylte, 102 Sølvkage, 46 Sømandsgryden, 174 Sønderjydsk sur lib, 102 Søtunge, kogt, 84 Søtunge, stegt hel, 85 Søtungefilet, fransk, 84 Tatarsmør, 213 Tatarsmør, amerikansk, 213 Tatarsmør, dansk, 214 T-bone-steak, 175 Tomater, franske gratinerede, 214 Tomater, grønne, syltede som blommer, 214 Tomatgelérand med fløde- peberrod, 214 Tomatmarmelade fra Skovhuset, 215 Tomatmayonnaise, 215 Tomatpuré, dybfrysning, 215 Tomatsalat, fransk, 215 Tomatsovs 1, 215 Tomatsovs 2, 215 Tomatsuppe af friske tomater, 216 Torsk, kogt, 85 Torsk i mayonnaise, 85 Torskerogn, kogt og paneret, 86 Tortilla, 216 Toscakage, 46 Tournedos, 175 Tunfiskebøf, 86 Tunfiskesalat, 86 Tyroler-ruller, 137 Tyttebær, rå syltede og dybfrosne, 216 Tyttebær, syltede, 216 Vafler, franske, 46 Vafler, svenske, 217 Waldorfsalat, 219 Walesstang, se Smørdej Valnøddefromage, 217 Vandbakkelser, 47 Vanillecreme, 217 Vanilleis, 217 Vanillekranse, 47 Vanillesovs, 218 Welsh rarebit, 219 Vesterhavssalat, 218 Vichyssoise, 218 Vidundermetoden, 172 Wienerbrød, 47 Wienerkoteletter, 137 Wienerpølser, fyldte, 219 Wienerschnitzel, 137 Ymer, 220 Ymer-saftrand, 220 Æblebeignet, 221 Æbleflæsk, gammeldags, HM Æblefisk, se Smørdej Æblegelé, 221 Æblekage, dansk, 221 Æblekage, fransk, 222 Æblekage med smuldre-dej. Æblemarengs, 222 Æblemos, dybfrysning, 222 Æblepandekager, 223 Æblepie fra Oland, 223 Æbler, indbagte, 223 Æbler, stegte hele, 224 Æbleringe, mors, 224 Æbleskiver, 224 Æbletrifli, 224 Æg å la Napoleon, 225 Æg, Benedictine, 225 Æg, dybfrysning, 225 Æg, fyldte, 226 Æg, maskerede, 226 Æg, pocherede, 226 Æg, skidne, 226 Æggekage med flæsk, 227 Æggesovs, 227 Æggestand, 227 Ærter, dybfrysning, / Ærter, gule, 228 Ærter og gulerødder, Nluvodj 228 (lllebrød, lu yggcrens, 228 Østers, 228 Al, kogle, 8d Al, stegte, 8/ | ||
ABRIKOSGRØD (4 personer)
-der skal bruges: 250 g lyse abrikoser • 1/2 liter vand 125 g sukker • 1 spskf. kartoffelmel 50 g mandler -sådan gør De: Abrikoserne sættes i blød, en nat. Klippes derpå i strimler og koges 5 minutter, smages til med sukkeret. Koges op, tages fra varmen og det udrørte kartoffelmel hældes i. Husk at kartof-felmel aldrig må koge, eftervarmen jævner. Hældes i en skål og de hakkede mandler drysses over. | ||