| Grønpeber fra Piræus
Skær »hatten« af et antal grønne peberfrugter og tag de små peberkorn ud, inden De lader frugterne ligge et par minutter i spilkogende vand. Hæld vandet fra og begynd at fylde de hule peberfrugter med smørsvitset finthakket kød, en rest løse ris og eventuelt finthakkede champignons -eller sjam-sjams som mit gudbarn Charlotte siger. Derpå sættes hele herligheden ind i en 175-200 grader varm ovn i 15-30 minutter. Naturligvis kan De forinden krydre efter behag med salt, peber og lidt salvie.
Hertil serveres en agurkesalat med youghurt. På denne årstid må det formentlig blive dybfrosne tynde skiver agurk, som hakkes fint. Der øges med knust hvidløg, salt og et glas youghurt. Eventuelt lidt hakket dild. En herlig kold salat - og en skøn brændende varm ret! Kongelig bryllupsmad er god nok, men det lille jævne måltid ude i en græsk taverne eller hjemme i et dansk køkken efter original opskrift er nu heller ikke sådan at foragte. Jeg ved også lige præcis, hvad man skal drikke til, men det er alt for dyrt herhjemme desværre. Det eneste rigtige er nemlig en græsk landvin, som hedder Retsina - den med harpikssmagen. Den koster en dalers penge flasken nede i det græske øhav, men i Danmark er den svær at opdrive og svinagtig dyr. Forsøg med en let hvid landvin i stedet - det må kunne gøre det ud for det samme. | |