Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Mine egne Opskrifter, lille Kogebog for Gourmet'er | ||
Forfatter: | de Neergaard, Aase; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1930 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Jespersen og Pios Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 60 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | gourmet; komtesse; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 1,5 | ||
SUPPER:
Flødesuppe med Salat Løgsuppe med Champagne Spinatsuppe 13 ÆGGERETTER: Agerkaal Røræg med Trøfler Sennepsæg à la Faarevejle Æg à la Soeur Æg Berceau Æg Bergère Æg Cocotte i Sky Æg Cocotte med Fløde Æg Florentine Æg Forestier Æggegratin fra Florents Æggepostejer med Marv Æg i Béchamel Sauce Æg i Cocotter Æg i Kartofler Æg med Salat Æg Opera Æg Poches à la Reine MELLEMRETTER OG FROKOSTRETTER: Agurkekrustader med Hønsefyld 20 And i Levermousse Blomkaal i Skaller Florents Brisler à la Demldorfl Cardons med Marv 26 Champignons à la Russe 24 Champignonspuré 23 En virkelig god Leverpostej 2b Farserede Artiskokker Farserede Duer Fasan Supreme 13 Fasanragout 13 Fyldt Høne garneret med Blomkaal 17 Glacerede Porrer 22 Gratin à la Diable 28 Hønse Filets à la Normande 18 Hønsefilet med Fars 17 Hønsekroketter 16 Høns i Æske 18 Kalvebrissel paa Brød 21 Kalvekotelet en Papillote 24 Kalvenyre i stegt Brød 25 Kold Kylling 15 Kotelet à la Nelson 23 Kylling à la Maison 16 Kylling à la Parisienne 15 Kylling en Cocotte 14 Lamme- eller Bedebov 28 Nudelrand med Lever og Fjerkræ 28 Nyregratin 22 Nyrer med Ris 23 Oxehaleragout 21 Postej med Oxetunge 25 Ragout à la Milanaise 24 Ris med tørrede Rørhatte 27 Riz au Gras 27 Salade Surprise 19 Skinkemousse 14 Tournedos med ægte Gaaselever 13 Vildand à la Presse 14 Yorkshire Pudding 26 Ærter i Kartoffelkrustader 20 FISK: Aal Matelotte 36 En lille fiks Krebseret 32 Fars af Øster 30 Filets af Havtunge med Champignons 31 Fiskefileter med Champignons og Mousselinsauce 36 Fiskefilet Fermière 33 Fiskefilet med Agurker 37 Fiskefilet Véronique 33 Gedde som Fricandeau 32 Hummer Cardinal 33 Kogt Pighvarre a la Mazarin - 30 Pighvarre eller Lax a la Faarevejle 37 Torsk i Skaller 35 Torsk paa italiensk Vis 32 Østers Favorit 35 Østers Florentino 35 Østers i Mousselinsauce 3b Østers Mornay Østers paa Brød med Røræg 3b DESSERT SAMT BAGVÆRK: American Cake 50 Billishavekagen Birkesboller 50 Briocher I Briocher II Brunsvigerkager Chokoladekage Comtessekager 53 Diplomatbudding 3J Enkedronningens Omelet *0 En glimrende Osteret 55 Fladbrød Flødekager med Nougat *9 Ginger Bread Havrekiks' Honningkage (Juellinge) «7 Honningkage i Form 50 Horn (Førslev) Horn Kaffebrød 5d Katrineblommekage «0 Klejner Knækbrød Kommenskringler Ladys Cake Ligekage (Langelands Nationalret) 40 Lagkage (Juellinge) Melon med Is Makrondej Makronstænger Marmorkage Muffins 51 Mørkager Nanneletter 55 Nantelkager 54 Nougat 49 Paris Buns 52 Pariserboller 54 Pebernødder 53 Polsk Lagkage 52 Ramequin 46 Russisk Dessert 39 Rørt Æblekage 41 Serinekager 54 Smørkage (Frijsenborg) 45 Snegle 44 Soufflé med Kirsebær 42 Tebrød 43 Tipperupboller 54 Tvebakker 52 White Scones 51 MARMELADER OG LIKØRER: Appelsinlimonade 59 Appelsinmarmelade 56 Appelsinmarmelade III 58 Abrikosmarmelade 56 Curacao Likør 59 En anden Appelsinmarmelade 58 Figenmarmelade 56 Græskarmarmelade med Abrikos 57 Græskar med Ingefær 57 Kvædebrød 57 Kvædegelé 57 Marachino Likør 59 Solbærrom 58 SAUCER: Béchamelsauce 9 Mousselinsauce 31 Lageagurker 59 Tomat Chutney 60 | ||
TOMAT CHUTNEY. 1/2 Kilo modne røde Tomater, 1/2 Kilo spanske Løg, 250 Gram
sure Æbler, 1/2 Kilo Rosiner, 250 Gram Puddersukker, 8 Gram Salt, 8 Gram hel Peber, 8 Gram, Ingefær, 8 Gram, Cayennepeber, 1/4 Liter Vineddike. Kogende Vand hældes over Tomaterne. Skindet kan da med Lethed trækkes af. De skæres i Stykker og kommes i en emailleret Gryde. Æblerne skrælles, og Kærnehuset tages ud, Løgene skrælles. Begge Dele hakkes fint og kommes tillige med Vineddiken og de øvrige Ingredienser i Tomatgryden. Koges under stadig Omrøring ca. en Time til en Mos, der maa ligne en jævn Grød. Fyldes i smaa Glas, som tilbindes, naar Chutneyen er kold. | ||