Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Fra råkost til grill | ||
Forfatter: | Soer, Hans J.; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1969 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Borgen | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 217 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | grill; råkost; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 17,5 | ||
Det sidste århundredes industrielle udvikling har totalt ændret menneskets levevilkår.
Meget er blevet lettere. Kravet til men-nesket er imidlertid ikke blevet mindre - men det har ændret karakter. Idag kræves hurtig accelerationsevne, hvis vi skal gøre os håb om at kunne styre den tekniske udvikling. På alle områder må vi tilpasse os den nye tid. Reformer er nød-vendige - ikke mindst en reform af vore spisevaner. - Tunge kalorierige måltider hører fortiden til. Med det ringe fysiske ar-bejde der skal præsteres er det helt andre fødemidler der må Inddrages i vort interesseområde. Der kunne næres betænkelig-hed ved at gå nye veje, såfremt dette var ensbetydende med at gøre måltiderne kedelige. Det er ikke tilfældet. Selv med enkle midler er det muligt at gøre de daglige måltider til en symfoni i farve, duft og velsmag, der langt overstråler den vanlige leve-vis. Hertil kommer, at man helt anderledes kan give sig fanta-lien i vold - mulighederne for variation er ubegrænsede. FRA RÅKOST TIL GRILL er en reformkogebog, der tager sig-te på at gøre hverdagen festligere og samtidig at opfylde den menneskelige organismes krav til en tidssvarende ernæring. Op-skrifterne er baseret på lacto-vegetabilske levnedsmidler (mælk Og mælkeprodukter, frugt, grønsager, korn og kornprodukter, bælgfrugter, svampe og æg) dvs. at kød og fisk falder uden-for rammerne. Der er dog intet til hinder for at man kan anvende disse levnedsmidler som supplement til beskrevne varm-retter - såfremt man ønsker det. Opskrifterne er imidlertid Ikke beregnet på yderligere tilsætning. De kan som de er tilpasses ethvert behov. Ved tilberedningen er hovedvægten lagt på en skånsom behandling af levnedsmidlerne og på indarbejdelse af en enkel teknik, der skal sikre, at selv novicer i kogekunsten kan opnå et godt resultat. FRA RÅKOST TIL GRILL kan anvendes af alle. Kogebogen er lige velegnet for den sunde, der selv vil gøre en indsats for at holde sig i form, og for den syge, der selv vil arbejde med på at generhverve sundheden. | ||
Asparges 301-302 [opskriftsnr.]
Aspargessuppe 402 Auberginer 303-306 B Bircher-Benner Müsli 601-604 Blomkål 307-311 Blomkålssuppe 402 Boragosuppe 404 Brændenældesuppe 404 Bælgfrugter, modne 901-914 Bønner, modne 908-912 Bønnesuppe I 914 Bønner, umodne 312-314 Bønnesuppe II 403 C Ceralie råkost 601-606 Champignonsauce 517 Champignonsuppe 1004-1005 Chips 812 Citron-oliemarinade 501-503 F Fennikel 315-317 Flødemarinade 506-507 Frugt 101-106 Frugtkompot 102-103 Frugtmarmelade 105 Frugtmos 104 Frugtsaft 101 Frugtsalater G Gemysebouillon 401 Gemysesupper 402-407 Grønkål 320-321 Grønkålssuppe 404 Grønne bønner 312-314 Grønne bønner suppe 403 Grønne ærter 361-362 Grønærtesuppe 403 Grønsagssaft 201-236 Gulerødder 318-319 H Hvede-gel 612 Hvidkål 322-324 Hvidkålssuppe 405 K Kaperssauce 515 Karotter 318-319 Karrysauce 516 Karsesuppe 404 Kartofler 801-815 Kartoffelfrikadeller 809 Kartofler, friturekogte 811-812 Kartofler, gratinerede 806 Kartofler, grillstegte 813 Kartoffelgrød 803 Kartofler, kogte 801 Kartofler med krydderurter og ost 805 Kartoffelmos 802 Kartofler, ovnbagte 814-815 Kartoffelpandekager 810 Kartoffelsalat 804 Kartofler stegt på pande 807-808 Kollath-Frühstück 605-606 Kornretter 601-617 Korn-gemyseretter 613-614 Korn-gemysesupper 615-617 Kruska 608-609 Krydderurtsauce 514 Kørvelsuppe 404 Kålrabi 326-327 L Linsesuppe 914 Lys sauce 513 Løgsuppe 405 M Majs 328-330 Marinade til råkostsalater 501-508 Mayonnaise 508-512 Molino 610 Müsli 601-604 O Olie-citronmarinade 501-503 Omeletter 1309-1312 Osteomelet 1312 Ostesauce 518 P Pastinak 331-332 Peberfrugt 333-335 Pirus-Kruska 611 Pommes frites 811 Porre 336-339 Porresuppe 405 R Ris 701-722 Risdesserter 713-722 Risgratin 709 Risotto, tør 707 Risotto, saftig 708 Risretter, tørre: Ris med carry 705 Ris med nødder 704 Ris med svampe 703 Ris-Tafel 706 Rissalater 711-712 Rissuppe 710 Opskrift nr Rodpersille 340-341 Rosenkål 342-344 Rosenkålsuppe 402 Rødbeder 347-348 Rødkål 545-346 Røræg 1305-1308 S Saftkalender Saft, tilsætning til 237-238 Saucer for varmretter 513-519 Sauerkraut 325 Selleri 349-350 Sellerisuppe 406 Spejlæg 1304 Skorzonerrod 351-352 Snittebønner 312-314 Soyabønner 901-907 Soyafrikadeller 809 Soyamayonnaise 511 Soyamel 901 Soyapandekager 904 Spidskål 322-324 Spidskålssuppe 405 Spinat 353-354 Spinatsuppe 404 Supper; Bønnesuppe 914 Champignonsuppe 1004-1005 Grønsagssupper 402-407 Korn-gemysesupper 615-617 Linsesuppe 914 Rissuppe 710 Ærtesuppe, gul 914 Surmælksmarinade 504-505 Svamperetter 1001-1005 Syresuppe 404 T Tomat 355-360 Tomatsauce 511 Tomatsuppe 407 V Voksbønner 312 Æ Æg 1301-1312 Ægretter: Æg, blødkogt 1301 Æg, hårdkogt 1302 Æg, pocherede 1303 Æg, spejlæg 1304 Røræg 1305-1308 Ægomeletter 1309-1312 Ærter, grønne 361-362 Ærtesuppe 403 Ærtesuppe, gul 914 | ||
329 HELE MAJSKOLBER
med smør Tilberedning: dampkogt (F) 2 personer 4 majskolber salt 1 dl vand smør i damp de hele majskolber ca. 15-20 min. 2. serveres med salt og smør spises på gnavermanér Variation: dyp de dampkogte majskolber i smeltet smør og rul dem i reven ost. Et stænk soyasauce sætter prikken over i'et | ||