Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Tab 10 kg med Mogens Brandt - og nyd livet | ||
Forfatter: | Brandt, Mogens; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1966 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Hans Reitzels Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 105 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | diæt; kur; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 16,5 | ||
A
Aborre, kogt, 95 Agerhøne i kål, 97 Agurkesalat, 30, 52, 54 Ananas, 45 And, stegt mose-, 97 Ansjossmør, oksemørbrad med, 41 Appelsin, 39, 70, 82 Appelsinsaft, 17 Artiskokker, 47 f Asparges, grønne, 51 f, 65 Asparges, slik-, 58, 79, 91 B Bacon og æg, 17 f Béarnaise-sauce, 75 Beaujolais, 28, 30, 31. 32, 45, 47, 52, 53, 60, 68, 69, 70, 82 Bel paese, 65, 70 Bercy, hestebøf, 48 f Blomkål, 28, 47 f Blomkål med rejer, 81 Buf à la ficelle, 66 f Bouillon, 66 f Brisler og champignons, ragout af, 35 f Bøf i snor, 66 f C Calvados, 60 Camembert, 48, 49, 54, 67, 70, 75, 76, 77 Champignons, høns i, 27 f Champignons, ragout af brisler og, 35 f Champignonsuppe, 99 Cheddar, 28, 39, 46, 47 Clusy, 36, 38, 83 Cottoletta alla bolognese, 65 Croque-monsieur, 51 Crottin de Chavignol, 34, 60 Csângo Gulyas, 57 f D Due, stegt, 47 f E Edam, 19, 27, 50, 71 Emmenthaler, 19, 26, 28, 62 F Fasan med champignons og oliven, braiseret, 98 Feta, 39, 41 Filet de Buf Baumanière, 63 f Fiskesalat, 62 Forårssild med løg, stegte, 73 Forårsæggekage, 70 f Fourme d'Ambert, 30, 35, 46 Frikadeller, hønse-, 30 Frugtsalat, 41, 53 Får i kål, 34 G Gabriellas kogte sild, 33 f Gedde i hvidt smør, 94 f Gelé, sild i, 34 Gelé, stenbider i, 71 f Gelé, æg i, 28 f Gorgonzola, 52, 53 Grapefrugt, 17, 33 Grønsagssaft, 17 Gulerod, fintrevet, 27 Gulyas med surkål, ungarsk, 57 f Gåsebryst med varm røræg, røget, 36 H Hakkebøf med skalotteløg, 32 Haricots verts, dampede, 75 Haricots verts, ostegrati- nerede, 64 Helleflynder, kogt, 26 Hestebøf, Bercy, 48 f, 70 Hestefilet, røget, 18 Hollandaise-sauce, 26, 63, 65, 77, 83 Honning-melon, argentinsk, 51 Hummerret, 79 Hummersalat, 96 Hvidkål, fyldt, 45 f Hønsefrikadeller, 30 Høns i champignons, 27 f K Kabliau, 63 Kalvebrisler med champignons, 69 Kalvefilet, 65 Kalvefond, 29 Kalvekotelet à la Normande, 37 f Kalvenyrer i tomat, 59 f Kalveskank, 29 Kalvetunge, sprængt kogt, 28 Karrymayonnaise, 41, 53 Kaviar, på tomat, 69, 81 Kaviar, æg og, 35 Klar suppe, 37 Krabbesalat, 62 Kylling, stegt, 52 Kylling i salat, 75 f Kylling med sauce béarnaise, grillstegt, 74 f Kødsalat, 45, 64, 68, 82 Kørvelsuppe, 72 f L Laks, kogt, 77, 95 Laksforel, kogt, med reven peberrod, 3 8 f, 65 Lammehals i asparges, 82 Lammehoved, grilleret, 46 Lammelår, røget, 18 Lammesteg, 53, 54 M Makrel, røget, 59 Makrel, kogt, med sauce hollandaise, 83 Mayonnaise, karry, 41, 53 Marinière, muslinger, 30 f, 60 Médoc, 28, 43, 53, 54, 64, 67, 81 Melon, 63, 65, 70, 77, 81 Melon, argentinsk honning-, 51 Meursault, 37, 70 Mimolette, 19, 50, 71 Moseand, 97 Moselvin, 27 Muscadet, 77 Muslinger, 25, 30 f, 60 Muslinger marinière, 30 f, 60 Muslingesuppe, 32 Mågeæg, 74, 76, 79, 82 O Oksebryst, sprængt, 60 Oksekotelet, grillstegt, 81 Oksekød, grillstegt, 62 Oksemørbrad, 25, 63 Oksemørbrad, skrabet, rå, 26 Oksemørbrad med ansjossmør, 41 Okseskank, 66 f Oliven, farserede, 26 Omelet, 18 f, 54 Ost, Bel paese, 65, 70 Ost, Camembert, 48, 49, 54, 67, 70, 75, 76, 77 Ost, Cheddar, 28, 39, 46, 47 Ost, Crottin de Chavignol, 34, 60 Ost, Edam, 19, 27, 50, 71 Ost, Emmenthaler, 19, 26, 28, 62 Ost, Feta, 39, 41 Ost, Fourme d'Ambert, 30, 35, 46 Ost, Gorgonzola, 52, 53 Ost, Mimolette, 19, 50, 71 Ost, Parmesan, 19 Ost, Pont l'Evêque, 82 Ost, Reblochon, 58, 59 Ost, Roquefort, 65, 77, 92 Ost, dansk ryge-, 43 Ostegratinerede haricots verts, 64 Osterøræg, 83 Ostesoufflé, 31, 45, 68, 82 P Parmesan, 19 Pâté de campagne, 40 Pighvar, røget, 40 f Pighvar, souffleret, 69 f Pomerol, 28 Pont l'Evêque, 82 Portvin, 35, 36, 39, 46 Pouilly-Fuissé, 39 Poule-au-pot, 42 f R Radiser med smør og salt, 28, 39, 53, 57, 59, 70 Ragout af brisler og champignons, 35 f Reblochon, 58, 59 Rejer, kogning af, 76 Rejer, norske, 35, 41 Remoulade, 53 Rhinskvin, 41, 60, 63, 64, 72, 73, 82 Riesling, 65 Rokke med brændt smør, 95 Roquefort, 65, 77, 92 Rosenkål, dampede, 25 f Rygeost, dansk, 43 Rødspætte, kogt, 37 Røræg, 18, 59, 65 Røræg, oste-, 83 Råger, stegte, 91 f S Sancerre, 34 Sardiner i olie, 36, 60, 65 Sauce béarnaise, 75 Sauce hollandaise, 26, 63, 65, 77, 83 Sauce mousseline, 58 Sild, Gabriellas kogte, 33 f Sild, røget, 46, 54, 75, 77, 82 Sild i gelé, 34 Sild med løg, stegte forårs-, 73 Skinke, spege-, 18, 63, 65, 70, 80, 91 Skinke og æg, 18 Slikasparges, 58, 79, 91 Sneppe, stegt, 47 f Sommerret, fra Madam Mangor, 95 f Spegeskinke, 18, 63, 65, 70, 80, 91 Spinat en branche, 41, 47, 72, 80 St.-Emilion, 26, 48, 64 Stenbider i gelé, 71 f Suppe, champignon-, 99 Suppe, klar, 37 Suppe, kørvel-, 72 f Suppe, muslinge, 32 Surkål, ungarsk gulyas med, 57 f Svinekotelet med spinat en branche, røget, 39, 72 Sylvaner, 51 Tartarbøf, 53, 58 T-bone steak, 62 Toast Melba, 25, 36, 51, 54, 60, 65, 75, 76, 77, 80, 81, 83, 92 Tomat, med kaviar, 69, 81 Tomatsalat, 27, 38, 48, 52, 61, 63, 69, 77, 83 Torsk, kogt, 49 Torsk, stuvet, 63 Torsk i mayonnaise, 51, 64 Torskerogn, 52 f Tournedos, 25 Tunge i oliven, 76 f, 77 U Ungarsk gulyas med surkål, 57 f V Vin, Beaujolais, 28, 30, 31, 32, 45, 47, 52, 53, 59, 68, 69, 70, 82 Vin, Clusy, 36, 38, 83 Vin, Médoc, 28, 43, 53, 54, 64, 67, 81 Vin, Meursault, 37, 70 Vin, Mosel, 27 Vin, Muscadet, 77 Vin, Pomerol, 28 Vin, Portvin, 35, 36, 39, 46 Vin, Pouilly-Fuissé, 39 Vin, Rhinskvin, 41, 60, 63, 64, 72, 73, 82 Vin, Riesling, 65 Vin, Sancerre, 34 Vin, St.-Emilion, 26, 48, 64 Vin, Syl vaner, 51 Vin, Volnay, 92 Vodka, 36, 69, 81 Volnay, 92 w Welsh rarebit, 54, 60, 63, 64, 83 Y Yoghurt, 17 Æ Æblemos, 99 f Æg, bacon og, 17 f Æg, måge-, 74, 76, 79, 82 Æg, skinke og, 18 Æggekage, forårs-, 70 f Æg i gelé, 28 f Æg i karrymayonnaise, hårdkogte, 53 Æg i mayonnaise, hårdkogte, 36f Æg og kaviar, 35 ø Østers, 25 | ||
1. dag: Der var som sædvanlig en rest oksekød tilovers fra festmiddagen, og den
fik vi - som sædvanlig - i kødsalat (se side 45) og derefter en ostesoufflé (se side 31) og til det hele et glas Beaujolais og Ramlosa. Og så naturligvis kaffe og cigar. Jeg gik forsigtigt til sagen, da denne aften bød på et natligt fødselsdagsselskab hos en af mine bedste venner, som jeg ikke ville sige nej til. Det skulle få »katastrofale« følger, selvom jeg tog uhyre forsigtigt til mig ved denne lejlighed, Jeg nippede ved ankomsten til en Campari-soda og spiste uendelig lidt først af en aspic med krabbe og asparges (det skulle der jo ikke være noget ondt i), dernæst lidt af en ungarsk gulyas (uden kartofler eller brød naturligvis) og til sidst nærmest for selskabs skyld så meget af en sorbet-is, som kunne ligge på en barneske. Jeg drak et glas hvid Bourgogne, en dansk vand, et glas portvin og til kaffen et mikroskopisk glas cognac. Alligevel havde jeg næste morgen taget 200 g på. Konklusion: Natmad er det værste af alt, og det bør De holde Dem fra. med stor fornøjelse spises til adskilligt vildt (som f. eks. moseanden (se side 97) og til tre så udprægede vinter-retter som gås, and eller kalkun, hvis De har været letsindig nok til at vælge tidspunktet for Deres kur op under jul. Den største risiko ved at vælge vintertiden til en afmagringskur består simpelthen i de mange traditionelle fristelser, som vores nationale køkken byder på. Men de kan undgås - hvis De altså har standhaftighed nok. | ||