Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Ny Kogebog. God og praktisk | ||
Forfatter: | Klitte, Fru A. M.; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1926 | ||
Udgivelsessted: | Randers | ||
Forlag: | |||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1927 | ||
Sider: | 24 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | |||
Samlet oplag: | 2 | ||
Trykkested: | Randers | ||
Pris i kr: | 0,75 | ||
Annanasbudding........... 8
Annanasfromage........... 8 Abrikosbudding............ 10 Alexanderbudding.......... 12 Agurkesalat................ 16 Asier...................... 22 Butterdej g................. 4 Brune Kager............... 6 Bræddestabler.............. 7 Bondepige med Slør....... 11 Blomkaalsbudding.......... 12 Brunkaalsbudding.......... 13 Bøf....................... 13 Budding med Fars......... 13 Brunede Kartofler.......... 16 Brun Suppe............... 16 Blomkaalssuppe............ 17 Bagte Boller............... 17 Brødæggekage.............. 18 Chokoladekræm............ 5 Chokoladeglasur........... 5 Chokoladebudding......... 11 Chokoladelagkage.......... 4 Citronfromage............. 10 Engelsk Kage.............. 3 Franskbrød................ 2 Fedtkranse................. 7 Flødebudding.............. 8 Fuglereder................. 13 Fars....................... 14 Forret..................... 12 Fyldt Hvidkaal............ 14 Fiskeruller................. 14 Flødepeberrod............. 15 Fisk i Gelé................ 17 Filet...................... 17 Frikassé................... 17 Forlorne Kyllinger......... 18 Flæskeæggekage............ 19 Forlorne Æg............... 12 Gullasch................... 16 Grønne Tomater........... 22 Græskar med Ingefær...... 22 Græskar med Vanille.......22 Side Hachis.................... 13 Horn..................... 2 Hindbærfromage........... 10 Hofdessert................. 11 Hvidkaalsrouletter.......... 14 Høns..................... 14 Høns i Tarteletter.......... 14 Hollandsk Sauce ........... 15 Helleflynder som Bøf...... 17 Hakkede Æg.............. 12 Hele Ribs................. 21 Hele Hindbær............. 21 Hele Solbær............... 21 Hele Stikkelsbær........... 21 Hyldebærsaft.............. 21 Hindbærsaft............... 21 Julekage................... 2 Jødekager................. 6 Jordbær............... 20 Kejserkage................. 3 Kringle med Bagepulver---- 3 Kransekage ................ 4 Kokuskringler............. • 6 Klejner.................... 7 Kræmmerhuse.............. 7 Konvolutter............... 7 Konditorkager............. 7 Krustader.................. 8 Klar Saftbudding............ 9 Kødboller................. 13 Kødrand.................. 13 Klar Suppe................ 17 Koteletter................. 17 Karbonade................. 18 Kirsebærmarmelade......... 20 Kirsebær.................. 20 Lagkage..................4—5 Leverpostej................ 20 Linser..................... 7 Linsemakroner............. 8 Lungepølse................ 20 Løgsauce.................. 15 Mandelkringler............. 5 Makroner.................. 6 24 Side Marengs................... 6 Marengs med Chokolade ... 6 Mayonaise................. 16 Mørbrad.................. 17 Medister................... 19 Napoleonskage............. 3 Overskaarne Æg........... 18 Papitakranse............... 5 Pebernødder............... 3 Peberrodssauce...... ....... 15 Persillesauce............... 15 Pikles..................... 22 Rundstykker............... 2 Rullekage ................. 3 RomsBudding.............. 9 Rismelsboller.............. 17 Røræg..................... 18 Ribsgelé................... 21 Ribssaft................... 21 Ristet Franskbrød.......... 18 Risbudding med Æbler..... 10 Risrand med Æblekompot .. 9 Sodakage.................. 3 Sandkage.................. 3 Sort Kage................. 3 Sukkerbrød................ 4 Sirupskage................. 4 Sprøjteglasur............... 5 Smaa Kringler............. 5 Smaa Sandkager........... 7 Sneboller.................. 8 Sveskekage................ 8 Saftbudding............... 9 Saftrand................... 9 SommersTrifli.............. 9 Snebudding................ 10 Sukkerbrøds-lagkage........ 5 Side Sukkerbrødskringler........ 6 Sveskemos................. 5 Stuvede Grønærter......... 14 Sauce med Vin............ 15 Sauce med Champignon .... 15 Skarp brun Sauce.......... 15 Skysauce.................. 15 Stuvede Løg............... 15 Stuvning.................. 15 Stegte Hjerter.............. 16 Sildesalat.................. 16 Skidne Æg................ 18 Spejlæg.................... 19 Saltning................... 12 Spegepølse................. 19 Sylte...................... 20 Syltede Blommer........... 20 Syltede Pærer.............. 20 Stikkelsbærgelé............. 21 Solbær Saft................ 21 Syltede Æbler............. 22 Smaa Agurker............. 22 Tvebakket med Gær....... 2 Tvebakker med Bagepulver . 2 Tartaletter................. 8 Wienerbrød................ 2 Vanillekranse.............. 5 Vandbakkelse.............. 7 Vinbudding................ 10 Vanilleis................... 12 Æblekage.................. 10 Æg i skarp Sauce.......... 19 Æblegelé.................. 20 Æggekræm til Kager....... 5 Æklerisoler................ 8 Æbletrifli.................. 10 | ||
Pikles. Meget smaa Agurker, Blomkaal plukket i Buketter, Voksbønner skaaret
over paa skraa, smaa Gule rødder, og mange smaa Løg. 2 1 Eddike blandes med 1/2 kg Melis, lidt Salt og Krydderier som til Asier, naar Eddiken koger kommes Grøntsagerne i, Blomkaalen sidst. Det hele koges mørt. Hældes i Krukker. Asier. Store Agurker skrælles og renses, strøes ned i Salt til næste Dag, stryges da op og aftørres. 2 1 Eddike, 1/2 kg Melis, gul Sennep, 10 Øre st. hvid Peber, smaatskaaren Peberod en Del Løg. Eddiken og Krydderierne koger til Løgene er møre, da kommes Asierne i, faar et Opkog og tages straks af Ilden, da de ellers bliver bløde. Hældes i Krukker, lidt Dild lægges over. Græskar kan syltes paa samme Maade, men maa da staa i Blandingen i 4 Dage inden de koges. | ||