Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Hüttemeiers frokostretter, smørrebrød, natmad m. m. | ||
Forfatter: | Hüttemeier, Kirsten; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1965 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Fremad | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 81 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | frokost; USA; Amerikansk; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 9,75 | ||
Som en „søsterbog" til Huttemeiers Livretter kommer her en bog med frokostretter, smørrebrød, natmad og „transportmad" med nye opskrifter, der er god brug for i dag, hvor vi har travlt, og hvor vi spiser anderledes end før i tiden. Vi er alle glade for et stykke natmad, og „transportmad" - der skal medbringes til sommerhus, grøftekant eller ved stranden — er også meget aktuelt nu.
Derfor håber jeg, at De i denne lille bog vil finde nye ideer, som De nemt selv kan praktisere i Deres eget køkken. SKRIVERHUSET I MARTS 1965. Kirsten Hüttemeier | ||
A
Agurker, fyldte 74 Americana, sandwich 66 Ananas fra Horserødhus 34 Artiskokbunde med fløde-leverpostej 37 B Baby-pizza 54 Bio-bid 54 Bondeomelet 12 Bondesalat 45 Bondesild, danske 25 Bornholmer-salat 35 Brissel-kroketter 11 Bøf tatar 44 Børnelandgang 67 C Clubsandwich, amerikansk 66 Cognac-sennep 38 Combicold-salat 32 D Dyrlægens natmad 61 Dåseskinke, „forklædt" 18 E Estragonmayonnaise 31 F Fiskeboller, camouflerede 9 Fisker Knudsens røgede sild 7 Flæskesteg 62 Flødepeberrod, frossen 22 Fondue Bourguignonne 56 Fondue, oste 57 Franskbrød, hjemmebagt 48 Franskbrødsbunde til tærte 69 Frokostfrikadeller, Krokonens 20 Frokostretter, kolde 24 Frokostretter, varme 7 Frugtsalat 45 „Fuglekvidder fra Nyhavn" 61 G Gaffelkager, pastorens 77 Grapefrugt med champignons og rejer 29 Grillstegte kyllinger 22 Grillstegt lever 76 Gryden til Solstuen 72 H „Hakkemad på brød" 20 Hamburgerryg 62 Hamburgerryg, grillstegt 74 Hamburgerryg, skånsk 42 Harmonika-natmad 70 Honningkage 76 Hummercocktail 30 Hummer, friskkogt 30 ] Julesild, Kirstens 24 K Kalvesteg 62 Kannibalere 50 Kaninsalat 44 Karry-ost, varm 48 Kastanier, ristede 57 Kaviar 60 Kaviar-mayonnaise 33 Krabbe- og svampestuvning 10 Krokonens frokostfrikadeller 20 Krustader 10 Kuvertbrød 56 Kyllinger, grillstegte 22 Kødsovs, italiensk 49 Københavnernatmad 54 L Laks, ferskrøget 60 Laksesmør 68 Landgang, børne 67 Lever, grillstegt 76 Leverpostej, piske 36 Lottes tungekoteletter 21 Lækkerier på spid 76 Løgsuppe, fransk 47 M Makrel i sølvpakker 7 Mayonnaise, estragon 31 Mayonnaise, kaviar 33 Muslinger i flødemayonnaise 33 Muslinger i gelé 40 N Natmad 47 Natmad, Hokus-Pokus 53 Natmad, Københavner 54 Nøddekager, små 76 O Oksebryst, sprængt 62 Omelet, bonde 12 Omelet, Bretagne 13 Omelet, fransk 13 Ost 62 Ost, varm karry 48 Osrefondue 57 Ostefromage 45 Ost og skinke i rødvinssky 41 P Pandekager, Skriverhusets, med rejestuvning 12 Pariserbøf 20 Peberrodssalat, amerikansk 18 Peberrodssmør 22 Piske-leverpostej 36 Pizza., baby 54 Pocherede æg 75 Pocheret æg i portvinssky 41 Portvinssky, oldefars 37 Pyt i pande med rå æggeblommer 77 Pølser, fyldte 23 Pølser med bacon 55 R Reje-cocotte, Madeleines 57 Rejer 67 Rejer, kogning af 28 Remouladesovs, mild 9 Remouladesovs 41 Rib, sønderjysk sur 38 Ris, gratineret med skinke og ost 23 Risotto 18 Risotto Napoli 49 Roulade (kage) 75 Roulade af lamme- og rensdyrkød 43 Rævesovs 26 Rødbeder, Helgas 36 Rødspættefilet 67 Rødspættefileter, stegte 9 Røræg 14 S Salaten, San Remo 34 Sandwiches, moderne 64 Sandwich, rulle 67 Sandwich-tærte 68 Scampi indienne 52 Sennep, cognac 38 Sigtebrødsbunde til tærte 69 Sild, danske bonde 25 Sild fra „glasbruket" 24 Sild, gravad 26 Sild, jule 24 Silde-låda i tarteletter 8 Sild, molbo 60 Sild under sennepssovs 25 Sild, marinerede røgede 26 Sild, røgede 60 Sild, Fisker Knudsens røgede 7 Sild, Tivoli 60 Sildesalat, Æblegårdens 32 Sildesmør, svensk 69 Skaldyrscocktail 29 Skinkesalat 32 Skinkeboller, Barbros 79 Skinke, generalens 50 Skinkepie 79 Skinkeruller, franske 21 Skinkeruller, gratinerede 52 „Skomagermad" 55 Smørrebrød 59 Smørepålæg 64 Sommerhus-honningkage 76 Sommerret, Granstuens 42 Sovs, italiensk 49 Spaghetti, Pirellis 48 Surbrød, hjemmebagt 28 Sønderjysk sur rib 38 T Tarteletter, fyldte med silde-låda 8 Tomater, Irenes fyldte 32 Torskerogn fra Vesterby 27 Transportmad 72 Transportrouladen 75 Transport-steg, marinerot 73 Tunge 62 Tungekoteletter, Lottes 21 Tærte, stor godnat 70 u Ungkarlens camouflerede fiskeboller 9 w Welsh rarebit 58 Æ Æblegårdens sildesalat 32 Æg Benedictine 14 Æg, fyldte 35 Æg, pocherede 75 Æg, pocheret i portvinssky 41 Æggerand, Susannes 15 „Ægtemandens ønskeret" 27 Å Ål 67 Ål i gelé 39 Ål, ristet røget 8 | ||
For alle, der er glad for ost, er denne ret her ganske vidunderlig:
Ris, gratineret med skinke og ost. 2 dl lange amerikanske ris, 4 dl vand, 1 tskf. smør, 150 g skinke, skåret i små terninger og ristet let i smør, 4-6 spskf. mild, revet ost. Pynt: klippet purløg, tomatsnitter. Ris, vand og smør kommes i en tykbundet kasserolle eller lille gryde og koger i 14 minutter under tætsluttende låg. Rør i risene, men altid med en pind eller togrenet gaffel. Risene fordeles i fire små ildfaste skåle eller cocotter, der er smurte, og over risene drysses de letstegte skinketerninger og øverst osten. Gratineres i ovnen ved 250° i ca. 6 minutter. Klippet purløg drysses over, og snoede tomatskiver er pynten. | ||