Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Md Jensens Koge- og Syltebog | ||
Forfatter: | Jensen, Md.; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1902 | ||
Udgivelsessted: | Århus | ||
Forlag: | P. Jensens Forlag | ||
Varianttitel: | Koge- & Syltebog for større og mindre Husholdninger | ||
Genudgivelsesår: | 1903; 1906; | ||
Sider: | 322 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | |||
Samlet oplag: | 3 | ||
Trykkested: | Århus | ||
Pris i kr: | 3 | ||
Naar jeg efter Opfordring har nedskrevet mine Erfaringer paa efterfølgende Blade,
da er det med den faste Overbevisning, at disse ville være en værdifuld Støtte for den unge Pige og vordende Husmoder, ligesom de ogsaa for den ældre Husfrue ville være en kjærkommen Raadgiver. Selv har jeg som yngre ofte savnet en lille Rettesnor; der foreligger jo vel gode Kogebøger, men mange af dem ere enten for omfattende og for stort anlagte, eller ogsaa ere de for ubetydelige. Jeg har ved nærværende Udgave af min Koge-, Bage-, Slagte- og Syltebog troet at imødekomme et ret almindeligt Ønske og at have givet en praktisk Vejledning i et sammentrængt Hele til en overkommelig Pris. Ærbødigst Forf. | ||
Register.
Supper. Oxekjødsuppe Oxehalesuppe Kalve ogLammehalesuppe Hvid Sparesuppe Brun Sparesuppe Bouillon 7. Hønsekjødsuppe 8. Kalkunsuppe 9. Brun Suppe 10. Dyrekjødsuppe 11. Brun Suppe af Stegeben og al Slags Vildt 12. Ægte Skildpaddesuppe 13. Forloren Skildpaddesuppe ForlorenSkildpadde Suppe a la Julienne Klar Suppe med Ris Suppe a la Jardiniere Suppe a la Italienne. 19. Suppe med Nudler 20. Kraasesuppe 21. Kallunsuppe af Lam 22. Aspargessuppe 23. Napoleonssuppe 24. Aalesuppe 25. Hvidkaalssuppe 20. Brunet Hvidkaalssuppe 27. Sellerisuppe 28. Tomatsuppe 29. Grønærtesuppe 30. Grønærtesuppe uden Kjød 31. Suppe af Ærtebælge 32. Suppe a la reine 33. Kartoffelsuppe 34. Hummersuppe 35. Krebsesuppe 36. Rejesuppe 37. Fiskesuppe 38. Grønkaal 39. Gule Ærter Forskjellige søde Supper, 40. Æblesuppe 41. Kirsebærsuppe Nr. 41. Havresuppe 42. Hyldebærsuppe 43. Rhababersuppe 44. Rød Sagosuppe 45. Hvid Sagosuppe 46. Hindbærsuppe 47. Koldskaa], af Jordbær, Hindbær eller Stikkelsbær 48. Koldskaal af 01 59. Æggesøbe 50. Stikkelsbærsuppe 51. Solbærsuppe 52. Kjærnemælkssuppe 53. Hybensuppe 54. Topøllebrød 55. Brødsuppe 56. Norsk Øllebrød 57. Chokoladesuppe 58. Æggemælk 59. Vincandel 60. Romsuppe Grød og andre Mælkeretter. 61. Bollemælk 62. Norsk Æggeøl 63. Risengrød 64. Bagt Risengrød 65. Rismelsgrød 66. Ris-Vandgrød 67. Ris-Vandgrød med Æbler 68. Rullegrynsgrød 69. Perlegrynsgrød 70. Byggrynsgrød 71. Havregrød 72. Boghvedegrød 73. Sagogrød 74. Semoulegrød Nr. 75. Fløjlsgrød 76. Smørgrød 77. Vandgrød 78. Mandelgrød 79. Kjærnemælksgrød Frugtgrød. 80. Rhabarbergrød - 81. Rødgrød 82. Stikkelsbærgrød 83. Æblegrød 1. 84. Æblegrød 2. Vællinger. 85. Sagovælling 86. Perlegrynsvælling 87. Risengrynsvælling 88. Byggrynsvælling Fiskeretter. Saltvandsfisk. 89. Kogt Torsk 90. Klipfisk 91. Kuller 92. Rødspætter 93. Tunger 94. Lax og Laxørred 95. Makrel 96. Aal, stegte 97. Aal i Karry 98. Filets af Rødspætter 99. Helleflynder, Pighvarrer og Slethvarrer 100. Hornfisk 101. Hummer 102. Krebs, Krabber og Rejer 103. Sild 104. Ristet Sild 105. Marinerede Sild Nr. 106. Sild i Slobrok 107. Kuller 108. Hvidlinger 109. Kryddersild 110. Muslinger 111. Stenbider Ferskvandsfisk. 112. Gjedder 113. Hel Gjedde stegt i Ovn 114. Farceret Gjedde 115. Aborrer 116. Stegt Aborre 117. Suder 118. Karper 119. Karper i Rødvin 120. Brasen 121. Brasen i Vinsauce 122. Karudser 123. Tunger (Saltvandsfisk) 124. Kogt Fisketunge 125. Fisketunge med hvid Sauce. 126. Kaviar 127. Hummer i Karry 128. Hummer og Blomkaal 129. Fiskerand med Hummer og Asparges 130. Hummer i Majonaise 131. Hummer-Salat 132. Østers i Skaller 133. Østers 134. Ragout af Muslinger 135. Fricase af Aal 136. Fricase af Østers 137. Taskekrabbe Salat 138. Lax i Majonaise 139. Lax og Aal i Gele 140. Indbagt Fisk Nr 141. Fiske Gratin 142. Fisk i Gratinskaller 143. Granade af Fiskefarce 144. Granade af Kjødfarce 145. Klipfiske-Budding 1. 146. Klipfiske-Budding 2, Farcer. 147. Farce af Oxekjød 148. Kalvekjødfarce 149 Panade af Brød 150. Kalvekjødfarce med Panade 151. Farce af Hønsekjød 152. Farce af Hønsekjød og Lammekjød 153. Farce af Dyrekjød 154. Fiske-Farce 1. 155. Fiske-Faree 2. 156. Fiske-Farce rørt med Vand 157. Farce af Lever. Boller. 158. Bagte Melboller 159. Rørte Melboller 160. Rismelsboller 161. Kartoffelmelsboller 162. Brødboller 1. 163. Brødboller 2. 164. Æggeboller 165. Simple Kartoffelboller 166. Ris til Suppe 167. Skildpadde Æg 168. Forlorne Æg Stege. 169. Oxesteg 170. Oxe.Felet-Steg Nr 171. Oxefilet med Trøfler 172. Oxefilet med Champignons 173. Kalvesteg 174. Kalve-Filet 175. Lammesteg 176. Stegt Bederyg 177. Stegt Dyreryg 178. Stegt Dyrekølle 179. Stegt hel Gris 180. Flæskesteg 1. 181. Flæskesteg 2. 182. Ribbenssteg 183. Svinerygsteg 184. Haresteg 185. Sursteg af Oxekjød 186. Svinemørbrad 187. Stegt Kanin Fjerkræ. 188. Stegt Kalkun 189. Kalkun med Trøffel 190. Gaas, stegt 191. Sprængt Gaas 192. And, stegt 193. Kyllinger, stegte 194. Kapun, stegt 195. Høns, stegte 196. Stegte Hønsefiletter 197. Kogte Høns med Ris, Karry eller Champignons 198 Duer, stegte. Fuglevildt. 199. Agerhøns, stegte 200. Vildand, stegt 201. Krikandebryst med Trøf- felsauce 202. Fasan, stegt 203. Kramsfugle, stegte Nr 204. Snepper, stegte 205. Bekkasiner 206. Svaner, Edderfugle og Vildgæs 207. Brokfugle, Pommerans- fugle, Regnspover og Brushøns 208. Urhøns, stegte 209. Ryper, stegte Saucer til Stege. 210. Brun Sauce 211. Skarp brun Sauce 212. Hvid Sauce 213. Sauce til Vildt 214. Brunet Smør 215. Kold Peberrods Sauce 216. Peberrods Sauce 217. Fløde Peberrod 218. Fløde Sauce 219. Fløde-Sauce med Persille 220. Sar Smørsauce til Fisk 221. Smør med Persille 222. Selleri-Sauce. 223. Hvid Sennops-Sauce 224. Brun Sennops Sauce 225. Sur Sauce til kogt og stegt Fisk 226. Champignons-Sauce 227. Krebse-Sauce 228. Hummer-Sauce 229. Østers-Sauce 230. Muslinge-Sauce 231. Trøffelsauce 232. Kapers Sauce 233. Oliven-Sauce 234. Sauce med Rejer og Asparges 235. Ægge-Sauce til kogt Kjød Nr. 236. Løg-Sauce 237. Rørt Smør til Asparges 238. Gulerods-Sauce 239. Tomat Sauce 240. Hollandsk Sauce til Fisk 241. Smør med hakkede Æg 242. Reje- og Asparges-Sauce 243. Anchowis-Sauce 244. Ægte Majonaise 245. Uægte Majonaise 246. Karry-Sauce 247. Soya 248. Skarp Soya 249. Sød Sauce 250. Creme Sauce 251. Rødvins Sauce 252. Appelsin Sauce 253. Æble Sauce 254. Skum Sauce 255. Vin Creme Sauce 256. Citron Creme 257. Frugt Creme 258. Chokolade Creme 259. Flødeskum pidsket. Forskjellige Kjød-retter. 260. Beufsteg eller hakket Beuf 261 Engelsk Beuf 262. Beuf a la mode 263. Bankekjød eller Ragout af raat Kjød 264. Ragout af Oxekjød, stegt eller kogt 265. Benløse Fugle 266. Frikadeller 267. Frikadeller af kogt Kjød 268. Frikadeller af røget Kjød Nr, 269. Frikadeller af kogt Fisk 270. Farceret Oxetunge 271. Gullasch 272. Lobescowes 273. Aubin 274. Karbonade af kogt Kjød 275. Kalvesteg eller Steg af Vildt at opvarme 276. Hachis 277. Grilleret Kjød 278. Finker 279. Indbagt Oxetunge 280. Fersk eller røget Oxetunge 281. Oxetunge med Oliven 282. Fersk Oxebryst 283. Frikandeau 284. Karbonade 285. Lammekotteletter 286. Fedekalve- og Flæske« kotteletter 287. Falske Kyllinger 288. Svine-Mørbrad at stege 289. Banket Flæsk 290. Kogt Skinke 291. Røget Svinehoved 292. G lasseret Skinke 293. Farceret Kalve- og Lam- mebryst 294. Fedekalve- og Lammekjød i Karry 295. Kalvebrisler stegte 296. Kalvebrisler med Trøfler 297. Ragout af Kalvebrissel 298. Fricasse 299. Fricandeau i Gelee 300. Stegt Lamme- og Kalve- lever 301. Grilleret Kalvetunge 302 Boller af Kalvebjerne Nr. 303. Sprængt Lammebryst 304. Kalvelever som Beuf a la mode 305. Lamme- og Bedetunger 306. Stegt Lammehoved 307. Lungemos 308. Stegt Lamme- og Kalvenyre 309. Lammekallun 310. Dyre-Koteletter 311. Dyre-Gelee 312. Ragout af Dyrekjød 313. Kalkuner, Høns, Gæs og Ænder i Gelee 314. Henkogt Gaas 315. Ande-Ragout med Oliven 316. Brun Anderagout 317. Hvid Anderagout 318. Ragout af Duer Smaaretter til koldt Bord. 319. Ragout af Aal 320. Rulle Aal 321. Fisk i Gelee 322. Blødkogte Æg 323. Spejlæg 324. Røræg 325. Røræg med Lax 326. Skinke med Spejlæg 327. Anschowis Smør 328. Pot-Kæse 329. Flæske-Æggekage 330. Brød-Æggekage 331. Frokost-Sild 332. Macaronni Grøntsager. 331 Fykdt Hvidkaalshoved Nr. 334. Stuvet Hvidkaal 335. Fyldte Sellerier 336. Boller i Sellerier 337. Fyldte Løg 338. Brunede Kartofler 339. Stuvede Hvideroer 340. Stuvede Shorzoner Rødder 341. Rødbeder 342. Stuvede Asparges 343. Slikasparges 344. Artistokker 345. Stuvet Blomkaal 346. Ærter og Bønner 347. Botfelske Roer 348. Kaalrabi 349. Savojkaal og Spidskaal 350. Grønne Ærter 351. Spinat 352. Syrer 353. Rosenkaal stuvet 354. Snittebønner stuvede eller saltede 355. Rødkaal stuvet som Sur« kaal 356. Brunet Hvidkaal 557. Grøn Langkaal 358. Cardon 359. Vældske Bønner 360. Stuvede Kastanier 361. Stuvede Trøfler 362. Glasserede Løg 364. Stuvede Agurker 365. Farcerede Agurker 366. Gulerødder med Ærter 367. Gulerødder med Asparges 368. Stuvet Græskar 369. Farceret Græskar 360. Stuvede Tomater 371 OliVen Nr. 372. Lindser 373. Stuvede Champignons 374. Farcerede Champignons 375. Hoved Salat 370 Kartoffelmos 377. Stegt Kartoffelbrej 378. Stuvede Kartofler 379. Stuvede Kathrineblommer Rande til Fade. 380. Fiskerand til Tomater 381. Ris-Rand 382. Butterdejgsrand 384. Kartoffelrand Postejer. Rouletter og Krustader. 385. Butterdejg til Postejer 386. Mørdejg til Kjødpostejer 387. Skørdejg til Beklædning af Kageforme 388. Smaa Postejer med for- skjellig Fyldning 389. SmaaFostejer med Kalve- brissel 390. Vol au vent 391. Hønsepostej 392. Postej af Kyllinger 393. Postej af Agerhøns 394. Macaronni Postej 395. Fransk Postej 396. Postej med Høns og Hummer 397. Kold Hummer Postej 398. Kold Lever Postej 399. Lever Postej 400. Gaase Lever Postej 401. Pirogner 402. Krustader Nr. 403. Krustader med Østers 404. Krustader med Cham- pignons 405 Krustader med Rejer og Asparges 406. Krustader med Kalve- brissel 407. Krustader med Ragout af Vildt 408. Kartoffel Rouletter 409. Rouletter af Fiskefarce 410. Rouletter af Østers og Muslinger 411. Rouletter af Ris I 412. Rouletter af kogt Fisk 413. Rouletter af Kjærne Salater. 414. Hoved Salat 415. Agurke Salat 416. Tomat Salat 417. Asparges Salat 418. Selleri Salat 419. Macaronni Salat 420. Macaronni Salat med Hummer 421. Hummer Salat 422. Salat af Torsk og Ørred 423. Fiske Salat med Fløde 424. Salat af Laks 425. Laks i Majonaise 426. Silde Salat 427. Silde Salat 428. Kartoffel Salat 429. Anschowis Salat Pier og Omeletter. 430. Æble Pie med Rismel 431. Æble Eie Nr. 432. Pie af Kartoffelmel 433. Pie med stegte Fugle 434. Ægge Omelet 435. Brød Æggekage Omelet 436. Omelet Pandekage 437. Fløde Omelet 438. Fløde Omelet 439. Vanille Omelet 440. Citron Omelet 441. Vanille Omelet 442. Sylfide Omelet 443. Omelet med Syltetøj 445. Sago Omelet 446. Mel Omelet 447. Risengryns Omelet 448. Makron Omelet 449. Fiske Omelet Fromager. 450. Sherry Fromage 451. Citron Fromage 452. Appelsin Fromage 453. Chokolade Fromage 455. Frugt Fromage 456. Hindbær Fromage 457. Citron Fromage 458. Chokolade Fromage 459. Vanille Fromage 460. Makron Fromage 461. Blanc manger 462. Æggehvide Fromage 463. Vin Gelee 464. Cremer. 465. Creme til Frugtgrød. 466. Vanille Creme 467. Flade do. 468. Citron do. 469. Hvid Vin do. Nr. 470. Punsch Creme 471. Chokolade do. 472. Æble do 473. Rødvins do. 474. Hindbær do. 475. Jordbær do. 476. Æble Sne Kompotter. 477. Rhabarberkompot 478. Stikkelsbærkompot 479. Kompot af Ribs 480. Abrikoskompot 481. Æblekompot 482. Kompot af Blommer 483. Svedskekompot 484. Morbærkompot 485. Appelsinkompot 486. Citronkompot 487. Kompot af Hindbær og Jordbær 488. Ferskenerkompot 489. Pærekompot Buddinger. Varme Buddinger. 490. Vanille Budding 491. Rismels Budding 492. Chokolade Budding 493. Fløde Budding 494. Prinsesse Budding 495. Mel Budding 496. Kartoffelmels Budding 497. Kartoffel Budding 1. 498. Kartoffes Budding 2. 499. Ægge Budding 500. Karamel Budding 501. Æble Budding 502. Rugbrøds Budding Nr. 503. Creme Budding 504. Æble Budding med Ris 505. Mandel Budding 1. 506. Mandel Budding 2. 507. Brød Budding 508. Diplomat Budding 509. Rødvins Budding. 510. Nudle Budding 511. Macaronni Budding 512. Asparges Budding 513. Blomkaals Budding 514. Marv Budding 514. Aubin Budding 514. Klipfiske Budding 515. Fiske Budding 516. Plum Budding Kolde Buddinger. 517. Vanille Budding 518. Karamel Budding 519. Rødvins Budding 520. Hvid Vinbudding 521. Chokolade Budding 522. Mandel Budding 523. Marmor Budding 524. Æggehvide Budding 525. Fløde Budding 1. 528. Fløde Budding 2. 527. Arrak Budding 528. Makron Budding 529. Zigeuner Budding 530. Frugt Budding 531. Citron Budding 532. Appelsin Budding 533. Sherry Budding 534. Madeira Budding 535. Saft Budding 536. Rom Budding 1. 537. Rom Budding 2. 538. Rom Budding 3. 539. Rom Budding 4. Forskjellige store Kager og Tærter. 540. Kartoffelkage 1. 541. Kartoffelkage 2. Butterdejg, Mørdejg og Skørdejg findes i Nr. 385, 386 og 387. 542. Butterdejgs Tærte med Svedsker 543. Snitter af Butterdejg 544. Butterdejg med Æbler 545. Napoleonskage 546. Krandsekage 1. 547. Krandsekage 2. 548. Genferkage 549. Kartoffeltærte 550. Sukkerbrødskage 1. 551. Sukkerbrødskage 2. 552. Wiener Tærte 553. Hermelinskage 554. Mandeltærte 555. Lagkage 1. 556. Lagkage 2. 557. Citronkage 1. 558. Citronkage 2. 559. Citrontærte 560. Appelsinkage 561. Vanillekage 562. Romkage 563. Flødekage 564. Rismelskage 565. Wienerkage 566. Boting 567. Brødkage med Æggehvide 568. Hindbær- eller Jordbær- Kage 569. Kathrineblommekage 570. Rugbrødskage 571. Bondepige med Slør 572. Æblekage med Brød 1. 580. Brunsvigerkage 581. Pundkage 582. Vandkringle 1. 583. Tandkringle 2. 584. Søsterkage uden Æg 1. 585. Søsterkage 2. 589. Sodakage 590. Cremortartarikage 591. Sandkage 1. 592. do. 2, 593. do. 3 594. Stor Kringle 595. Fastelavnsboller 596. Kommens Kringler 597. Wienerbrød 598. Vanillekage til The 599. Thekager 600. Kage til Chokolade 601. Boller til Kaffe 602. Kager til Kaffe 603. Butterdejgs Kringler 604. Smaa Kringler med Gjær Nr. 605. Kiks 1. 606. do. 2. 607. do. 3. 608. do. af sigtet Rugmel 609. do. 5. Hvedebrød, Julekage og Tvebakker. 610. Sigtebrød 611. Franskbrød 612. Julekage 1. 613. do. 2. 614. do. 3. 615. Tvebakker 1, 617. do. 2. 618. do. uden Gjær 3. 619. Rug Tvebakker 620. Knækbrød 621. Kanelstænger Kager, som bages i Jærn. 622. Krumkager 623. Kræmmerhuse 624. Vafler 1. 625. Vafler 2. 626. Kræmmerhuse 627. Gode Raad Kager, som koges. Ses i Krustader Nr. 402. 628. Sprutbakkelser 629. Snoboller 680. Klejner 1. 631. do. 2. 632. do. 3. 633. do. 4. 634. Æggekrandse 635. Smaa Krandse Nr. Pandekager og Æbleskiver. 636. Tynde Pandekager 637. Tykke Pandekager 638. Gjær Pandekager 639. Brød Pandekager 640. Flødelapper 641. Risengrynsklatter 642. Lag Pandekage 643. Russisk Pakdekage 644. Fløde Æbleskiver 645. Almindelige Æbleskiver 646. Æbleskiver med Gjær 647. Æbleskiver med Kjærne- mælk 648. Skum Æbleskiver 649. Ramequins Smaa Kager. 650. Fruens Kager 651. Vrøvl 652. Studenterbrød 653. Muslingskal 654. Is Morengs 655. Fløde Morengs 656. Vandbakkelser 657. Makroner 658. Kræmmerhuse 659. Vanillekrandse 1. 660. do. 2. 661. Vandkringler 662 Kringler 1. 663. Kringler med Gjær 2. 664. Kringler 3. 665. do. 4. 666. Jødekager 1. 667. do. 2. 6"68. Oldemorskager 669, Smaa Sandkager Nr. 670. Smaa Sandkager med Mandler 671. Chokolade Morengs 672. Chokoladekager 673. Smaakager 674. Prindsessekager 1. 675. do. 2. 676. Fire Species 677. Pleskener 1. 678. do. 2. 679. do. 3. 680. Fru Hejbergs Kager 681. Æggehvidekager 682. Thekrandse 683. Krumkager 684. Falske Makroner 685. Jyd ske Makroner 686. Chokoladebrød 687. Sofie Kager 688. Moders Kager 689. Smaa Krandse 690. Maria Høns 691. Spaaner 692. Æbler i Butterdejg 693. Sneboller 1. 694. do. 2. 695. Konvolutter 696. Kager med Syltetøj 697. Mandelstænger 698. Kager uden Smør 699. Portugiserkager 700. Kager med Vin 701. Æggeblomme Kage 702. Sirupskager 703. Brune Peberkager 1. 704. do. do. 2. 705. Honningkager 706. Pebernødder 1. 707. do. 2. Nr. 708. Brune Pebernødder 3. 709. Brændte Mandler Isbuddinger. Om Frysning. 711. Vanille Is 712. Mandel do. 713. Citron do. 714. Appelsin Is 715. Hindbær eller Jordbær Is 716. Chokolade do. 717. Ananas do. 718. Frossen Flødeskum Geleer. 719. Appelsin Gelee 720. Vin Gelee 721. Skum Gelee 722. Citron Gelee 723. Frugt Gelee 724. Rødvins Gelee 725. Champagne Gelee Syltning. Syltede hele Frugter. 726. Syltede Meloner 727. Syltede Abrikoser 728. Syltede Ferskener 729. Syltede Valdnødder 730. Syltede Pærer 731. Pærer med Eddike 732. Syltede Paradisæbler 733. Syltede Kvæder 734. Syltede Multebær 735. Syltede Brombær 736. Syltede Morbær 737. Syltede Græskar 738. Syltede Græskar med Vanille 740. Syltede Hyben Nr. 741. Syltede Tyttebær 742i Syltede Jordbær (Marmelade) 743. Syltede Svedskeblommer 744. Syltede Kvæder 745. Syltede grønne Blommer 746. Syltede Blaabær 747. Syltede Kirsebær Marmelader. 748. Syltede Moreller 749. Syltede Ribs 750. Syltede Solbær 751. Syltede Stikkelsbær 752. Syltede Hindbær 753. Syltede Kirsebær Geleer. 754. Ribs Gelee 755. Stikkelsbær Gelee 756. Hindbær Gelee 757. Æble Gelee Saft. 758. Ribssaft 759. Ribssaft uden Sukker 760. Ribssaft, som ikke koges 761. Solbærsaft 762. Stikkelsbærsaft 763. Jordbærsaft 764. Hindbærsaft 765. Kirsebærsaft 766. Brombærsaft 767. Blaabærsaft 768. Tyttebærsaft 769. Hyldebærsaft 770. Vindruesaft Asier, Løg og Champignons. 771. Asier Nr 772. Hele Asier 773. Asier 2. 774. Asier med raa Eddike 775. Søde Asier 776. Smaa Agurker 777. Lage Agurker 778. Pickles 779. Syltede Charlotter eller Perleløg 780. Syltede Charlotter paa anden Maade 781. Syltede Champignons Drikkevarer. 782. Afbrændt Rødvin 783. Rhinskvinspunsch 784. Ohampagnepunsch 785. Kardinal 786. Biskop 788. Pommerrantsessens 789. Arrakspunsch 790. Mælkepunsch 791. lspunsch 792. Æggepunsch 793. Æggepunsch med Rødvin 794. Kold Frugtpunsch 795. Afbrændt Punsch 796. Billig Punsch 797. Damepunsch 798. Mandelmælk 799. Chokolade 800. Appelsin Limonade 801. Hindbær Limonade Frugtvin og Likør. 802. Solbær Rom 803. Jordbær Likør 804. Hindbær Likør 805. Kirsebær Likør Nr 806. Solbær Likør 807. Appelsin Likør 808. Blommevin 809. Stikkelsbærvin 810. Ribsvin 811. Hyldebærvin Slagtning og Saltning samt Pølser. 812. Oxen 813. Saltet Oxekjød 814. At salte kogt Kjød 815. At salte Oxebryst 816. Oxetunge saltet og røget 817. Rullepølse 818. Cervelatpølse 819. Tarme at salte 820. Kalven 821. Lammet 824. Svinet 825. Flæskets Saltning 826. Sukkersaltede Skinker 827. Blodpølser 828. Hvide Pølser 829. Medisterpølser 830. Leverpølser 831. Lungepølser 832. Bajerske Pølser 833. Spegepølser 1. 834. Spegepølser 2. 835. Sylte 836. Svinefødder i Gelee Hermetisk Henkogning 837. Asparges (Slikasparges) 838. Asparges til Suppe 839. Grønne Ærter 840. Gulerødder 841.: Snitte- og Voxbønner 842. Champignons Nr. 843. Lax i Gelee 844. Gæs, Ænder, Kyllinger og Duer 845. Gæs og Ænder at koge paa anden Maade 846. Sprængte henkogte Gæs Forskjellige smaa Anvisninger. 847. At lave sorte og hvide Gaasepølser 848. At opbevare Agurkesalat 850. At opbevare grønne Ærter 851. At nedlægge Spegesild 852. At nedlægge Sild som Anschowis 853. At røge Gaasebryst 854. At blanchere Kjød 855. Kogte Æggehvider 856. At legere med Ægge- blomme Nr. 857. At afklare Smør 858. At opbevare Vanille 859. At opbevare Tælle 860. At opbevare Grøntsager 861. At opbevare Kager og Brod 862. At lave Sodavand 863. At lave Vineddike 864. Forskjellige kolde Retter 865. Forskjellige Kryderier som anvendes Spiseseddel. Middag paa 2 Retter i en Uge Middag paa 3 Retter i en Uge Middag paa 4 Retter Middag paa 5 Retter Middag paa 6 Retter | ||
357. Grøn-Langkaal.
Efterat Kaalen er skyllet i flere Hold Vand, ribbes den og koges derpaa i Vand eller i Suppe, hvori der har været kogt Skinke. Naar den er mer, hældes den paa et Dørslag, for at Vandet kan afløbe. Den hakkes derpaa fint og stuves saa i Fløde med en god Skive Smør, Salt, Sukker og Muskatblomme efter Smag. Hertil serveres brunede Kartofler, som lægges ovenpaa Kaalen. | ||