| Torsdag.
I Brun klar Suppe med Æggestand.
1 Pd. Skank — 3 Gulerødder — 2 Hvideroer — 1 stort Løg — Salt. — Vand — 2 Æg
— lidt Sagomel.
1 Par Pd. Oksekød, Hals eller Skank skæres i Stykker, Benene hugges itu, brunes
sammen med ituskaarne Rødder og Løget, kogende Vand hældes paa, og lidt Salt
kommes i. Det koges meget jævnt og smaat i flere Timer. Suppen sies, stilles hen
for at blive kold, Fedtet skummes af, Suppen klares med Æggehvide og Skaller
ved ¦at bringes i Kog, stilles ved Varmen 1/4 Time, hældes flere Gange gennem
en Serviet, som er varm afvreden, det gentages til Suppen er klar.
Æggestand.
Til hvert Æg tages 1 Spisk. Mælk og lidt Salt, det røres godt sammen uden at
piskes, hældes i en smurt Form og varmes i Vandbad, til Æggene er stivnede.
Formen vendes, og naar Æggestanden er afkølet, skæres den ud med Cher-
treusekniven. | |