Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Den praktiske Kogebog | ||
Forfatter: | Pedersen, Marie; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1934 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Nyt Nordisk Forlag; Arnold Busck | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1934; 1934; | ||
Sider: | 367 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | |||
Samlet oplag: | 3 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 5 | ||
A.
390. Aal i Gele. 391. Aal i Karry. 389. Aal, kogte. 392. Aal au Montelotte. 394. Aal, røget. 272. Aalesuppe. 388. Aal, stegte. 377. Aborrer. 1335. Abricoser, syltede. 1387. Abricoser, henkogte. 1014. Abricosfromage. 340. Abricosgrød. 1081. Abricos Is. 959. Abricossouflé. 326. Abricossuppe. 681. Agerhøns. 682. Agerhøns m. Champignons. 683. Agerhønefilet paa Kødrand. 684. Agerhøne m. Brunkaal. 685. Agerhøne i Karry. 686. Agerhønsepostej. 113. Agurkesalat. 1403. Agurkesalat, saltet. 1202. Alexandras Tekage. 1088. Alliancekage. 1094. Amors Tærte. 1169. Amerikansk Brød. 668. And, stegt. 669. And m. Roer. 670. And, farseret m. Olivensauc 671. And, fyldt. 672. And m. Grønærter. 673. And i Karry m. Ris. 674. And m. Kastanier. 675. And, sprængt m. Gemyse. 676. Ande- og Gaaselever stegt. 1450. Ansjoser. 8. Ansjosfilet'er. 9. Ansjosmedailler. 762. Ansjossauce. 10. Ansjossmør. 1016. Ananasfromage. 1073. Ananasis. 56. Anretning af Strassburger Leverpostej. 57. Anretning af Leverpostej. 468. Anretning af Oksefilet. 833. Appelsinsauce. 1015. Appelsinfromage. 1043. Appelsinbudding. 1063. Appelsingele. 1085. Appelsinis. 1101. Appelsinkage. 1270. Appelsinlemonade. 1268. Appelsinsaft. 1348. Appelsinmarmelade. 1349. Appelsin- og Abrikosmarmelade. 911. Artiskok. 912. Artiskok m. Spinat. 913. Artiskok m. Grønærter. 914. Artiskok, panerede. 915. Artiskok, farserede. 976. Arme Riddere. 1061. Arraksgele. 1352. Asier I. 1353. Asier II. 1354. Asier, fyldte. 1371. Asier, søde. 1405. Asier, saltede. 157. Aspargesbudding. 170. Aspargesgratin. 253. Aspargessuppe. 742. Aspargessauce. 882. Asparges, stuvet I. 883. Asparges, stuvet II. 23. Aspic (Sky). 24. Aspic til Fisk. 99. Asturesalat. 165. Aubain. 990. Auflauf. B. 279. Bagte Boller. 489. Bankekød. 612. Bankeflæsk. 1181. Babes Thebrød. 1222. Baronessekage. 756. Bearnaise I. 757. Bearnaise II. 736. Bechamelsauce. 592. Bederyg. 593. Bederyg som Vildt. 594. Bede- eller Faarekolelet. 691. Bekkasiner. 1217. Berlinerkranse. 244. Berlinersuppe. 1145. Berkesboller 1. 1158. Berkesboller n 517. Biksemad, 1283. Biskop, 1196. Bisqultkage, 998. Bisquil a in Creme 330. Blaabærsuppe, 1311. Blandet Sall. 114. Blandet Salat. 945. Blegselleri. 881. Blegselleri med Skysauce. 705. Blishøns. 1197. Blitsekucken. 1411. Blodbudding. 1410. Blodpølser. 861. Blomkaal. 158. Blomkaalsbudding. 863. Blomkaal ni. brunet Smør. 168. Blomkaalsgratin. 870. Blomkaalskoteletter. 864. Blomkaal i'.....padour, 886. Blomkaal i Parisienne. 260. Blomkaalspuré. 867. Blomkaal i Risrand m. Karry. 868. Blomkaal i Risrand m. Tomatsauce. 865. Blomkaalsret m. Spinat. 85. Blomkaalssalat. 1392. Blomkaal, henkogt. 259. Blomkaalssuppe. 871. Blomkaal, stuvet. 1382. Blommer. 1343. Blommemarmelade. 306. Boghvedegrød. 1155. Boller, line. 1156. Boller. 452. Bombe af Fars. (>i2. Bombe af Hønsefars, 1047. Bondepige m. Sier, 925. Botfeldtske Boer, stuvede. 926. Botfeldtske Boer, lu.....ide, 218. Bouillon. 815. Bourgognesauce, 379. Brasen. 1148. Brtooha 59. Brisselrand med Remoulade Brisselsalat 7'j brisselstuvnlng brokfugle brokfugle i vol-au-vent brombær brun bechamelsauce brun champignonsauce brunkaal paa flæsk Brunkaalsuppe brun karrysauce brun engelsk kage rjHi. Brune Kager i22o brune Kager, billigt 806. Brun Lugt...... 771. Brunet Smør...... 236. Brun Suppe, 818. Brun, skarp suppe 1004. Brødbuddlng, engelsk 287. Brødcroutons, smaa 298. Brødsuppe, 2M8. Bredterner, 150, Brødæggekage 1129. Brændte Mandler 1007. Budding a la creme 1035. Budding å la Royale. 161. Budding af forsk. Grøntsager. 1205. Butterdejg. 1210. Butterdejgskage. 1212. Butterdejgskringler. 1213. Butterdejgskranse. 980. Butterdejgsæbler. 1183. Butterkuchen. 290. Byggrynssuppe. 304. Byggrynsvandgrød. 309. Byggrynsvælling. 1172. Båckenkage. 476. Bøf å la mode. 490. Bøf brees. 480. Bøf m. bearnaise. 482. Bøf, fransk. 479. Bøf, engelsk. 47. Bøf, stor, til koldt Bord. 488. Bøf Lindstrøm. 603. Bøf af Mørbrad. 481. Bøf m. Peberrod. 496. Bøfpostej. c. 1279. Cacao Likør. 909. Cardonner. 910. Cardonner m. Marv. 895. Carotter. 759. Champignonssauce. 1402. Champignons, henkogte. 478. Chateaubriand. 773. Chateaubriand Sauce. 1036. Charlotte Russe. 1087. Champagne Is. 1002. Chokoladebudding I. 1003. Chokoladebudding II. 1054. Chokoladedessert. 1139. Chokoladeglasur I. 1140. Chokoladeglasur II. 1075. Chokoladeis I. 1076. Chokoladeis II. 1201. Chokoladekage I. 1055. Chokoladerus.se. 829. Chokoladesauce. 295. Chokoladesuppe, 1026. Chokoladefromage I. 1227. Chokoladefromage II. 1044. Citronbudding. 1133. Citron- eller Appelsincreme 1017. Citronfromage I. 1018. Citronfromage II. 1137. Citronglasur. 1084. Citronis. 1245. Citronkager. 1269. Citronlimonade. 991. Citronomelet I. 992. Citronomelet II. 749. Citronsauce. 834. Citronsauce. 291. Citronsuppe. 1025. Cognacsfromage. 774. Colbert Sauce. 1131. Creme (billig). 1065. Creme m. Vanille. 1115. Cremekopper. 820. Cremesauce I. 821. Cremesauce II. 822. Cremesauce m. Hindbærsaft. 823. Cremesauce m. Flødeskum. 185. Cruter. 788. Cumberlandssauce I. 789. Cumberlandssauce II. D. 1373. Dild. 1069. Diplomatis. 622. Dindon å la Dauphine. 1041. Dronningbudding. 1216. Dronningkranse. 659. Duer, stegte. 660. Duer, stegte, farserede. 661. Duer, stegte som Vildt. 662. Duer, sprængte m. Gemyse. 73. Duer i Skyrand. 707. Dyreryg. 708. Dyrekølle, stegt. 709. Dyrefrikandeau. 710. Dyrekoteletter. 712. Dyr i Salmi. 713. Dyreragoul. 75. Dyrekoteletter i Sky. 237. Dyrekødsuppe. E. 1221. Eckernførdekage. 1198. En stor Kage. 477. Entrekotes à la Jardinière. 944. Estragonblade. F. 591. Faar i Kaal. 715. Fars af Dyrekød. 450. Farserede Agurker. 869. Farseret Blomkaal. 430. Farseret Forel. 344. Farseret Gedde I. 345. Farseret Gedde II. 532. Farseret Kalvebryst (stegt). 533. Farseret Kalvebryst (kogt). 656. Farseret Kylling. 657. Farseret Kylling m. Trøfler. 447. Farseret Løg. 506. Farseret Oksetunge. 406. Farseret Pigvar. 48. Farseret Porre. 449. Farseret Selleri. 32. Farseret Æg I. 33. Farseret Æg II. 451. Farskoppe. 74. Fasaner og Agerhøns. 677. Fasaner. 678. Fasaner i Kaal. 679. Fasaner à la riche. 680. Fasanragout. 1157. Fastelovnsboller. 1422. Fedtet. 1238. Fedtmakroner. 1336. Fersken, syltet. 1386. Fersken, henkogt. 327. Ferskensuppe. 1341. Figen-Rabarbermarmelade. 115. Fin Salat. 572. Financière i Vol-au-vent. 1423. Finker. 1224. Finsk Brød. 1251. Fire Specier. 420. Filet à la Mernskal. 278. Fiskeboller. 95. Fiskebollesalat. 353. Fiskecrokets. 357. Fiskefarsbudding. 354. Fiskefars af Torsk. 355. Fiskefars af Gedde. 360. Fiskefilet m. Chutney. 415. Fiskefilet à la Financière. 368. Fiskegratin. 82. Fiskesalat m. Makaroni. 18. Fisk i Mayonnaise. 356. Fiskepostej. 93. Fiskesalat m. Æg. 361. Fisk paa Fad. 275. Fiskesuppe. 916. Flageolets. 1241. Florakager. 1102. Florentinerkage. 407. Flynder. 595. Flæskesteg. 610. Flæsk, stegt m. Pilkartofler. 154. Flæskeæggekage I. 155. Flæskeæggekage II. 1020. Flødefromage. 996. Flødekage m. Katrineblommer, 957. Flødelapper, 785. Fledepeberodiseuee (080 Fladerand 97 Flødeskumtsalat 98. Flødeskumtsalat, ekstra 826. Flødeskumsauce 787. Flødeskumssauce med peber rod. 299. Fløjelsgrød 760. Fløjelssauce, 458. Forloren Hare i 459. Foloren Hare 11 750. Forloren hollandik Sauce 87. Forloren skildpaddesuppe 558. Forlorne Kyllinger, 460. Forloren Okiefilet, 510. Forloren Skildpadde, 211. Forloren Sklldpaddesuppe, 429. Foreller. 1034. Fransk Karamel. 844. Franske Kartofler i 815. Franske Kartofler 11 818. Franske Kartofler i Fad 1088, Fransk Iskage, 1118. Frederik d. VII Kager. 1203 Frederikkesmindekager. 455. Frikadeller I. 456. Frikadeller II. 529. Frikandeau, stor. 556. Frikandeau m. Trøffelsauce. 555. Frikandeau, smaa I. 557. Fikandeau, smaa II. 534. Frikassé. 744. Frikassésauce. 1164. Frisenborgbrød. 1021. Fromage da riise. 1067. Frosset Opløb. 1068. Frossen Citronomelet. 1077. Frossen Fløde. 1019. Frugtfromage. 1082. Frugt Parfait. 341. Frugtsalat I. 342. Frugtsalat II. 1280. Frugtvin. 462. Fuglereder. 847. Fuglereder. 702. Fuglepostej. 530. Fyldt Frikandeau. 445. Fyldt Hvidkaal. 531. Fyldt Kalvenyrestykke. 939. Fyldt Oliven. 55. Fyldte Æg. 1184. Fødselsdagskage. G. 663. Gaas, stegt. 664. Gaas m. Brunkaal. 1430. Gaaseleverpostej. 3. Gaffelbitar. 1168. Galopkringle. 349. Gedde paa Fiskerand. 351. Gedde i Parisienne . 348. Gedde i Rødvin. 343. Gedde, kogt. 347. Gedde, stegt. 346. Gedde, paneret. 352. Gedde, stuvet. 1212. Genferkager, 852. Glaserede Kartofler. 49. Glaserede Koteletter. 619. Glaseret Skinke m. Gemyse. 46. Glaserede Tournedos. 81. Godardsalat. 166. Gratin eller Pie. 171. Gratin af forski. Grøntsager. 172. Gratin af Fisk. 511. Gratineret Oksefilet m. Peberrod. 1284. Granitto. 570. Grilleret Kalvebrissel. 538. Grilleret Kalv. 539. Grilleret Kalv m. Gemyse. 586. Grilleret Lammekød. 1424. Grisetær i Gele. 1359. Græskar. 1360. Græskar m. Ingefær. 1361. Græskar m. Vanille. 923. Græskar, stuvede. 1355. Grønne Agurker. 1356. Grønne Agurker, smaa. 1404. Grønne Agurker, saltede. 1072. Grøn Is. 257. Grønkaal. 875. Grønlangkaal. 258. Grøn legeret Suppe. 105. Grønsalat. 783. Grøn Sauce. 28. Grøntsager i Sky. 885. Grøntsager m. rørt Smør. 862. Grøntret. 1390. Grønne Ærter. 859. Grønne Ærter à la anglaise. 892. Grønne Ærter à la française. 893. Grønne Ærter og Gulerødder, stuvede. 160. Grønærtebudding. 263. Grønærtepure. 230. Grønærtesuppe. 230. Grønærtesuppe, klar. 350. Gule Boller. 574. Gullasch. 1391. Gulerødder og Carotter. 897; Gulerødder, glacerede. 898. Gulerødder, stuvede. 1351. Gulerodsmarmelade. 267. Gule Ærter. uh. Guttaperkasakt, H. 487. Hakkebøf. 14. Hakket Æg og Sild. 616. Hamburgerryg. 152. Hachikage. 521. Hachis. 714. Hachis af Dyr. 1229. Halvmaaner. 718. Hare. 719. Harefilet i Turban. 720. Harefilet i Salmi. 238. Haresuppe. 917. Harikots-verts. 1397. Harikots-verts, henkogte. 400. Helleflynder, kogt. 401. Helleflynder, stegt. 402. Helleflynder som Bøf. 1089. Hermelinkage. 1099. Hertugindekage. 1214. Hestesko. 1316. Hindbær, syltet. 1378. Hindbær, henkogt. 1271. Hindbæreddike. 1291. Hindbærgele. 1303. Hindbærsaft, raa. 1304. Hindbærsaft. 323. Hindbærsuppe. 541. Hjerneboller. 698. Hjerper. 699. Hjerpekoteletter m. Fars. 753. Hollandsk Sauce I. 754. Hollandsk Sauce II. 755. Hollandsk Sauce m. Sennep. 1053. Hofdessert. 231. Holsteinsuppe. 1178. Honningkage I. 1179. Honningkage II. 1151. Horn I. 1152. Horn II. 386. Hornfisk i Gele. 387. Hornfisk i Karry. 384. Hornfisk, kogt. 385. Hornfisk, stegt. 880. Hovedsalat m. Skysauce. 19. Hummeranretning. 431. Hummer au naturel. 432. Hummer i Gele. 433. Hummer i Timbale. 434. Hummer i Karry. 435. Hummerragout. 436. Hummerrouletter. 86. Hummersalat. 738. Hummersauce I. 739. Hummersauce II. 271. Hummersuppe. 1153. Hveder. 1031. Hvid Budding. 997. Hvide Damer. 873. Hvidkaal, brunet. 159. Hvidkaalsbudding. 167. Hvidkaalsgratin. 373. Hvidling. 730. Hvid Mælkesauce. 741. Hvide, jævne Saucer. 1312. Hyldebærsaft I. 1313. Hyldebærsaft II. 324. Hyldebærsuppe I. 331. Hyldebærsuppe II. 67. Høne i Aspic. 639. Høne i Champignonssauce. 638. Høne i Citronsauce. 636. Høne i Frikassé. 637. Høne i Karry. 640. Høne med Flødepeberrods-sauce. 68. Høne i Mayonnaise. 635. Høne i Marengo. 634. Høne, paneret. 633. Høne, stegt. 641. Hønsefars. 104. Hønsekødsalat. 247. Hønsesuppe I. 248. Hønsesuppe II. 1232. Høvlspaaner. I. 613. Indbagt Flæsk. 512. Indbagt Steg I. 513. Indbagt Steg ii. 979. Indbagte Æbler, 128. Indbagte Æg i lUrloflW 130. Indiske Æg, 590. Irsk Stuvning. 1285. Ispunch i. 1286. Ispunch II. 607. Italiensk Mørbrad. 77. Italiensk Salat. J 1022. Jeg kan ikke la' være. 1379. Jordbær. 1314. Jordbær I. 1315. Jordbær II. 1276. Jordbærlikør I. 1277. Jordbærlikør II. 1305. Jordbærsaft, raa. 1306. Jordbærsaft, kogt. 906. Jordskokker. 907. Jordskokker à la anglaise. 796. Jævnet, brun Sauce. 1166. Julekage. 1171. Julekage, billig. 1223. Jødekager. K. 446. Kaaldolmer. 924. Kaalrabi. 608. Kabab m. Ris. 1008. Kabinetbudding. 1255. Kaffebrød. 1132. Kaffecreme. 1074. Kaffeis. 1141. Kakaoglasur. 234. Kallunsuppe. 620. Kalkun, kogt. 621. Kalkun, kogt, farseret. 626. Kalkunragout. 569. Kalvebrissel. 570. Kalvebrissel, grilleret. 571. Kalvebrissel i Skaller. 535. Kalvebryst m. stegt Tomat. 542. Kalvehoved à la Financière. 543. Kalvehoved. 544. Kalvekoteletter I. 545. Kalvekoteletter II. 546. Kalvekoteletter à la anglaise. 547. Kalvekoteletter à la jardiniere. 548. Kalvekoteletter m. Ris. :>I9. Kalvekoteletter, spækkede. 636, Kalvekød i Karry. 537. Kalvekød i brun Karry. 221. Kalvekødsuppe. 563. Kalvelever, stegt hel. 564. Kalvelever paa italiensk Manér. 1428. Kalveleverpostej. 1429. Kalveleverpostej. 567. Kalvenyrer stegte. 1431. Kalveost. 1434. Kalverullepølse. 523. Kalvesteg. 524. Kalvesteg af Spædekalv. 43. Kalvesteg i Sky. 525. Kalvenyresteg. 526. Kalvefilet. 527. Kalveryg å la jardiniere. 528. Kalveryg m. Trøfler. 507. Kalvetunger i Aspargessauce. 1123. Kanalongs. 1249. Kanelkringler. 722. Kanin. 724. Kanin i brun Karry. 725. Kanin å la italienne. 726. Kanin i Kaal. 729. Kanin, farseret. 727. Kaninragout. 723. Kaninsteg. 728. Kaninfrikassé. 1370. Kapers. 748. Kaperssauce. 627. Kapuner og Poulander. 629. Kapuner, farserede. 630. Kapuner fyldt m. Ris. 1033. Karamelbudding. 1078. Karamclis I. 1079. Karamelis II. 827. Karamelsauce I. 828. Karamelsauce II. 554. Karbonade eller Krebinetter. 84. Karrysalat. 767. Karrysauce. 266. Karrysuppe. 378. Karper. 940. Karse. 164. Kartoffelbudding. 851. Kartofler, brunede. hh. Kartoffelkroketter. 844. Kartofler, franske I. 845. Kartofler, franske II. 848. Kartofler, franske i Fad. 837. Kartofler, engelske. 840. Kartoffelfrikadeller. 835. Kartofler, kogte (Pilkartofler). 280. Kartoffelmelsboller. 838. Kartoffelmos. 839. Kartoffelmosrand. 842. Kartoffelrouletter. 843. Kartoffelroser. 96. Kartoffelsalat. 854. Kartoffelsalat. 109. Kartoffelsalat kold. 110. Kartoffelsalat, varm. 264. Kartoffelsuppe. 850. Kartofler, stegte. 846. Kartoffelstraa. 853. Kartofler, stuvede. 836. Kartofler, udhulede. 184. Kasserolle au Ris. 935. Kastanier, brunede. 934. Kastanier, ristede. 937. Kastanier, stuvede. 936. Kastaniepuré. 268. Kastaniesuppe. 1090. Katrineblommekage. 12. Kaviar. 11. Kaviar au Citron. 13. Kaviar i Æggekurve. 265. Kejsersuppe. 1262. Kiks. 1261. Kiks af Rugmel. 1263. Kiks af Havregryn. 1308. Kirsebæreddike. 1274. Kirsebærlikør. 1275. Kirsebærlikør. 1321. Kirsebærmarmelade. 1307. Kirsebærsaft. 1379. Kirsebær, gule. 1380. Kirsebær, sorte, spanske. 1320. Kirsebær sure. 322. Kirsebærsuppe I. 329. Kirsebærsuppe II. 1253. Kirsebærvin. 1281. Klaret Cup. 1446. Klaret, Kogning af. 1264. Klejner I. 1265. Klejner II. 369. Klipfisk. 371. Klipfiskebudding. 902. Knudekaalsbøf. 618. Kogt, røget Skinke. 500. Kogt Oksetunge. 1239. Kokosmakroner. 1240. Kokossnitter. 71. Kold Anretning af Ænder og Gæs. 69. Kold Anretning af Høne. 66. Kold Anretning af Kalkun. 39. Kold Anretning af Oksesteg. 50. Kold Frikandeau m. Vildtsauce. 42. Kold Kalvesteg. 70. Kold Kylling. 44. Kold Lammesteg. 61. Kold Flæskesteg. 40. Kold Roast-Beef. 317. Kold Saftsauce. 784. Kold Sauce til indbagt Kød. 60. Kold Svinekam. 316. Koldskaal af 01. 1253. Korendekager. 711. Kotelet å la Melville. 632. Kotelet de Votaille å la Po- poresky. 602. Kotelet af Mørbrad. 1144. Kommensboller. 1146. Kommenskringler I. 1147. Kommenskringler II. 1148. Kommenskringler III. 1334. Kompotfrugt. 666. Kraaseragout. 246. Kraasesuppe. 437. Krabber. 20. Krabber i Gele. 21. Krabbeskyæg, 701. Kramsfugl.'. 22. Krebs og Rajoi 438. Krebs. 440. Krehseragout 740. Krebieaeuoa 272. Krebsesuppe 1167. Kringle 197. Kroketter. 198. Kroketter af Høns i Karry og Ris. 207. Kroketter af Makaroni. 1243. Krumkager. 186. Krustader. 187. Krustader m. Brisselstuvning. 195. Krustader m. Champignons. 191. Krustader m. Fiskeboller. 192. Krustader m. Fiskestuvning. 188. Krustader m. Høns i Champignons. 189. Krustader m. Hummer og Asparges. 193. Krustader m. Hachis. 141. Krustader m. Røræg og Champignons. 194. Krustader m. Vildtstuvning. 190. Krustader m. Østers og Skinke eller Tunge. 1154. Kryddere. 1228. Kryddernødder. 1432. Krydderier til Rullepølse. 1448. Kryddersild. 1449. Kryddersild. 1124. Kræmmerhuse I. 1125. Kræmmerhuse II. 374. Kuller. 1337. Kvæder. 1345. Kvædebrød. 1296. Kvædegele. 1344. Kvædemarmelade. 649. Kylling i Champignons. 655. Kylling i Fløde. 653. Kylling i Grønærter. 650. Kylling à la Marengo. 648. Kylling à la Parisienne. 654. Kylling kogt m. stegte Brisler. 652. Kylling, kogt m. Østerssauce. 651. Kyllingfilet m. Ærtepuré. 658. Kyllingpostej m. Trøffelsauce. 802. Kyllingsauce I. 803. Kyllingsauce II. 645. Kylling, stegt. 646. Kylling, stegt, farseret I. 617. Kylling, stegt, farseret II. 1039. Kærnemælksbudding. 314. Kærnemælkskoldskaal I. 315. Kærnemælkskoldskaal II. 297. Kærnemælkssuppe. 1218. Kærlighedskranse. 284. Kødboller. 454. Kødboller i Porre. 453. Kødboller i Selleri. 457. Kødboller i skarp Sauce. 443. Kødfars. 444. Kødrand. 559. Kødruller I. 560. Kødruller II. 92. Kødsalat. 313. Kørom. 256. Kørvelsuppe. L. 989. Lacogette. 1194. Ladykage. 1357. Lageagurker I. 1358. Lageagurker II. 1103. Lagkage I, billig. 1104. Lagkage II. 1105. Lagkage III. 1106. Lagkage IV. 1107. Lagkage V, ekstra. 27. Laks paa Brød. 425. Laks i Gele m. Østers. 424. Laks, glaceret. 423. Laks, kogt. 26. Laks m. Røræg. 426. Laks, stegt. 427. Laksekoteletter I. 428. Laksekoteletter II. 25. Laksekoteletter i Gele. 587. Lam i Asparges. 576. Lammebov. 585. Lammefrikassé. 578. Lammekoteletter. 579. Lammekoteletter å la Milanais 581. Lammekoteletter å la Nelson. 580. Lammekoteletter m. Trøfler. 583. Lammekød i Karry å la Indie. 584. Lammekød i Karry. 588. Lammekød i Ris. 565. Lammelever, stegt. 45. Lammepølse. 1435. Lammepølse. 575. Lammesteg. 1372. Lemonasie. 153. Les trois Omelets. 644. Leverfars til Kalkun. 72. Levermouse. 566. Leverragout. 1425. Leverpostej. 1426. Leverpostej. 1427. Leverpostej. 58. Leverpostej i Sky. 561. Lever, stegt I. 562. Lever, stegt II. 1110. Linsedejg. 1120. Linsemakroner. 269. Linsesuppe. 518. Lobeskovs. 519. Lobeskovs m. Smørhul. • 929. Løg, brunede I. 930. Løg, brunede II. 927. Løg, glaserede I. 928. Løg, glaserede II. 735. Løgsauce. 768. Løgsmør. 227. Løgsuppe. 282. Løse Ris. M. 118. Maageæg. 786. Magnesie Sauce. 302. Maisenagrød. 777. Maitre de Hotel Smør. 922. Majroer, stuvede. 380. Makrel. 381. Makrel i Gele. 382. Makrel, stegt. 1237. Makroner. 1032. Mandelbudding. 1109. Mandellagkage. 1008. Mariekage. 163. Makaronibudding. 176. Makaronipie. 173. Makaronirand. 174. Makaroniret. 88. Makaronisalat m. Hummer. 177. Makaroni, stuvet, 178. Makaroni m. Tomat. 175. Makaronitimbaler. 461. Makaroni limbal af Kødfars. 1174. Marmorkage. 499. Marvben. 790. Mayonnaise I. 791. Mayonnaise II. 792. Mayonnaise III. 793. Mayonnaise, rød. 818. Madeirasauce. 817. Madeirasky. 1111. Medaljekager. 1419. Medisterpølse. 1001. Melbudding. 1071. Melonis. 579. Milanaise. 1330. Mirabeller. 1381. Mirabeller. 252. Molepotanisuppe. 1142. Morgenbrød. 1338. Morbær. 1128. Morengsdejg. 1117. Morengslinser. 737. Mornay Sauce. 758. Mouselin Sauce. 1161. Muffins. 1046. Muldvarpeskud. 779. Muskat Smør. 733. Mælkekarrysauce. 605. Mørbrad, fyldt. 604. Mørbrad m. Persille. 606. Mørbrad, spækket. 1112. Mørdejg. 1100. Mørdejgskage m. Mirabeller. N. 1121. Napoleonshatte. 1209. Napoleonskage. 245. Napoleonssuppe. 1447. Nedlægning af Spegesild. 1246. Norske Kager. 1260. Norske Tvebakker. 292. Norsk Øllebrød. 1080. Nougat Is. 568. Nyreragout, 78. Nøddesalat. 1252. Nødderinge, O. 494. Oksebryst som Frikassé. 493. Oksebryst au Krustade. 492. Oksebryst m. Peberrodssauce. 495. Oksebryst, sprængt. 465. Oksefilet. 472. Oksebryst m. Champignon. 473. Oksebryst m. Bearnaise. 510. Oksefilet m. stegt Brød. 467. Oksefilet efter fransk Metode. 41. Oksefilet, glaseret. 471. Oksefilet m. Grøntsager. 470. Oksefilet, stegt i Ovn. 469. Oksebryst som Vildt. 497. Oksehaleragout I. 498. Oksehaleragout II. 239. Oksehalesuppe. 491. Oksekød å la Royale. 222. Oksekødsuppe, klar. 1433. Okserullepølse. 466. Oksemørbraden. 514. Oksesteg i Kaal. 463. Oksesteg af Tykstegen. 464. Oksesteg af Mørbradstegen. 502. Oksetunge i Karrysauce. 501. Oksetunge i Madeirasky. 503. Oksetunge i Olivensauce. 125. Oksetunge m. Spejlæg. 504. Oksetunge, paneret. 938. Oliven. 939. Oliven, fyldte. 55. Oliven, fyldt, og Tunge i Sky. 807. Olivensauce. 144. Omelet I. 145. Omelet II. 150. Omelet m. Brisselstuvning. 995. Omelet Calastina. 148. Omelet m. Fisk og Kapers-sauce. 147. Omelet m. Grøntsager. 372. Omelet af Klipfisk. I 19. Omelet m. Rejer og Asparges. 993. Omelet Souflé. 146. Omelet m. Skinke. 151. Omelet m. Spinat. 795. Opbagt, brun Sauce. 312. Ophagl Mælk. 625. Opvarmning af Kalkun. 509. Opvarmning af Steg. 1350. Orangemarmelade. 285. Osteboller. 286. Ostestænger. 1119. Othellokager. P. 631. Pains de volville à la royale. 963. Pandekager, fine. 964. Pandekager II. 965. Pandekager III. 994. Pandeomelet. 35. Panerede Æg. 135. Panerede Æg m. Gemyse. 1293. Paradisgele. 1337. Paradisæbler. 904. Pastinakker. 1225. Pebernødder. 1226. Pebernødder, brune. 1226. Pebernødder, hvide. 79. Peberrodssalat. 763. Peberrodssauce. 769. Pebersmør. 918. Perlebønner. 1396. Perlebønner. 903. Persillerødder. 731. Persillesauce. 745. Persillesauce til Fisk. 767. Persillesmør. 931. Persille, stegt. 1368. Pickles I. 1369. Pickles II. 772. Pickles Smør. 814. Pikant Sauce. 403. Pighvar. 404. Pighvar, kold. 405. Pighvar m. Hummer. 217. Pirogier. 1005. Plumbudding I. 1006. Plumbudding II. 1176. Plumkage. 1182. Plumkage. 370. Plukfisk. 121. Pocherede Æg. 34. Pocherede Æg i Mayonnaise. 819. Pomsaude, 942. Porreløg. 448. Porre, farseret. 885. Porre, stuvet. 1208. Postejer. 550. Postej af Kotelet. 582. Postej af Lammekotelet. 196. Postejer m. Hummer og Asparges. 943. Portulakblade. 1445. Preservering af Æg. 254. Prins Albert Suppe. 999. Prinsessebudding. 1247. Prinsessekager. 1240. Præstekraver. 12182. Punch. 1095. Punchtærte. 899. Puré af Gulerødder. 520. Puré af Kød. 1388. Pærer. 1334. Pærer I. 1335. Pærer II. 310. Pærevælling. 1010. Pærepie. R. 703. Raager. 1385. Rabarber. 1339. Rabarbermarmelade. 1340. Rabarber-Abrikosmarmelade. 332. Rabarbergrød I. 333. Rabarbergrød II. 1011. Rabarberpie. 1309. Rabarbersaft (raa). 1310. Rabarbersaft (kogt). 320. Rabarbersuppe. 941. Radiser. 886. Radiser, kogte. 515. Ragout. 522. Ragout af Oksetunge. 690. Regnspover. 1331. Reine-Clauder. 1383. Reine-Clauder. 439. Rejer. 743. Rejesauce m. Asparges. 780. Remouladesauce I. 781. Remouladesauce II. 782. Remouladesauce III. 716. Rensdyrryg. 717. Rensdyrkølle. 62. Ribben i Sky. 600. Ribbensteg. 1318. Ribs. 1375. Ribs. 1289. Ribsgele I. 1290. Ribsgele II (raa). 1278. Ribslikør. 1298. Ribssaft I. 1299. Ribssaft II, raa. 1300. Ribs og Hindbær (sur). 1028. Risfromage. 974. Risengrynskage. 307. Risgrød. 973. Ris med Frugt. 282. Ris løse. 1029. Ris à la mande. 975. Ris à la Motto. 1000. Rismelsbudding. 298. Rismelsgrød. 181. Risotte. 971. Rispærer. 179. Risrand I. 180. Risrand II. 972. Risrouletter. 208. Rissoller I. 209. Rissoller II. 216. Rissoller m. Champignons. 212. Rissoller m. Hachis. 210. Rissoller à la Italienne. 213. Rissoller d. oeufs durs. 215. Rissoller m. Puré af Vildt. 214. Rissoller m. Spinat. 211. Rissoller Rissolles de vola-ville. 290. Ris- og Byggrynssødsuppe. 283. Ristoppe. 303. Risvandgrød. 309. Ris- og Bygvælling. 474. Roast-Beef. 5. Rollmops i Gele. 1037. Rombudding I. 1038. Rombudding II. 1023. Romfromage 1. 1024. Romfromage II. 294. Romsuppe. 876. Rosenkaal. 877. Rosenkaal, stuvet. 255. Rosenkaalssuppe. 235. Rosenkaalssuppe, klar. 1192. Roulade II. 1191. Roulade, billig. 197. Rouletter og Kroketter. 205. Rouletter af Fiskefars. 203. Rouletter af Gedde og Hummer. 204. Rouletter af Gedde og Hachis. 200. Rouletter af Høns i Champignons. 199. Rouletter af Høns i Selleri. 201. Rouletter af Kalvebrisler. 206. Rouletter af Kødfars. 202. Rouletter af Torsk. 1045. Rugbrødscreme. 988. Rugbrødskage. 1159. Rundstykker I. 1160. Rundstykker II. 393. Rulleaal i Gele. 1191. Rullekage (billig). 1254. Ruller til Is. 2. Rullesild. 894. Ruskomsnusk. 958. Russisk Pandekage. 100. Russisk Salat. 697. Ryper. 932. Rødbeder I. 933. Rødbeder II. 106. Rødbedesalat. 334. Rødgrød I. 335. Rødgrød II. 874. Rødkaal. 793. Rød Mayonnaise. 1062. Rødvinsgele. 830. Rødvinssauce. 409. Rødspætter, stegt. 411. Rødspætlefilet'er m. Blom-kaal og Tomat. 414. Rødspættefilet m. Champignons. 410. Rødspættefilet, stegt. 412. Rødspættefilet m. Vinsauce. 413. Rødspættefilet m, vin-blanch. 1438. Røget Dyrekølle. 1439. Røget Gaasebryst. 383. Røget Makrel. 15. Røget Sild, marineret. 91. Røget Sild m. Rejer i Mayonnaise. 1440. Røget Svinefilet. 1295. Rønnebærgele. 775. Rørt Smør. 138. Røræg I. 139. Røræg II. 143. Røræg m. Grøntsager. 142. Røræg m. Skinke. S. 831. Saftsuppe. 289. Sagosuppe, rød. 308. Sagovælling. 111. Salat m. Fløde. 112. Salat m. Olie. 103. Salat à la Valdorf. 706. Salmi af Vildænder. 1436. Saltlage. 1414. Saltning I. 1415. Saltning II. 1408. Saltet Hvidkaal. 1443. Saltning af Laartunge. 1444. Saltning af Smaatarme. 1437. Saltet Oksetunge. 1186. Sandkage (Ellas). 1887. Sandkage II. 1188. Sandkage III. 1189. Sandkage IV. 1248. Sandkringler. 116. Sandwich. 6. Sardiner. 812. Sauce Bordelaise. 819. Sauce financière. 804. Sauce Roberts til Svinekoteletter. 794. Sauce verte. 761. Sauce Villers. 751. Sauce vin Blanch. 1097. Savarin (kold). 1401. Selleribunde. 901. Selleribøf. 261. Selleripuré. 80. Sellerisalat I. 90. Sellerisalat II. 765. Sellerisauce. 900. Selleri, stuvede. 732. Sennepssauce. 745. Sennepssauce til Fisk. 770. Sennepssmør. 1199. Serveringskage. 4. Sild å la Russe. 395. Sild i Gele. 396. Sild, kogte. 397. Sild, stegte. 16. Sild, stegte (i Eddike). 399. Sild i Slaabrok. 398. Sild, syltede. 107. Sildesalat I. 108. Sildesalat II. 7. Sildeøje. 1116. Sintelkager. 1180. Sirupskager. 516. Skarp Ragout. 132. Skidne Æg. 63. Skinkeanretning I. 64. Skinkeanretning II. 1416. Skinke, at forsalte. 83. Skinkesalat. 65. Skinketimbaler. 1413. Skilning af Grisen. 240. Skildpaddesuppe. 816. Skildpaddesauce. 908. Skorsonerrødder. 700. Skovduer. 408. Skrupper. 277. Skumboller. 825. Skumsauce. 1066. Skumis. 220. Sky. 797. Skysauce. 798. Skysauce jævnet ni. Smør. 1409. Slagtning af Gris. 856. Slikasparges. 1393. Slikasparges. 858. Slikporrer. 1400. Slikporrer. 1236. Slotsstænger. 1165. Smaa Julekager i Form. 1122. Smaa Sandkager, 766. Smeltet Smør. 1134. Smørcreme I. 1135. Smørcreme II. 300. Smørgrød. 1170. Smørkage. 1250. Smørkranse. 1149. Smørkringler. 956. Sneboller. 1150. Snegle. 688. Sneppebrød. 801. Sneppesauce. 697. Snepper, stegte. 689. Snepper i Vol-au-vent. 1206. Snitter. 1406. Snittebønner. 921. Snittebønner, stuvede. 1173. Sodakage. 1319. Solbær. 1376. Solbær. 1288. Solbærgele. 1272. Solbærrom. 1301. Solbærsaft I. 1302. Solbærsaft II. 325. Solbærsuppe. 233. Sommersuppe. 1267. Sommerdrik. 1266. Sommerdrik, Ekstrakt til. 643. Souflé af Hønsefars. 182. Spanske Ris. 219. Sparesuppe. 1420. Spegepølse I. 1421. Spegepølse II. 1. Spegesild, marinerede. 119. Spejlæg I. 120. Spejlæg II. 872. Spidskaal, Hvidkaal, Savoy- kaal. 1399. Spinat. 887. Spinat I. 889. Spinat II. 162. Spinalbudding. 169. Spinatrand. 890. Spinat à l'Anglaise. 888. Spinalret. 124. Spinal in. Spejlæg. 1195. Sprungcaker. 1 112. Sprængl And eller Gnav 667. Sprængt Gaas m. Gemyse. 589. Sprængt Lam m. Gemyse. 1441. Sprængt Oksebryst. 505. Sprængt Oksetunge m. Gemyse. 1009. St. Morel au Chocolade. 1204. St. Thomaskage. 17. Stegt Fisk m. Remoulade. 623. Stegt Kalkun. 625. Stegt Kalkun (farseret). 628. Stegt Kapun. 617. Stegt røget Skinke. 376. Stenbidere. 860. Strandkaal. 879. Strandkaal m. Skysauce. 878. Strandkaal, stuvet. 1113. Strandskaller. 1374. Stikkelsbær. 1317. Stikkelsbær, røde. 1287. Stikkelsbærgele. 336. Stikelsbærgrød. 1342. Stikkelsbærmarmelade. 1012. Stikkelsbærpie. 1297. Stikkelsbærsaft. 321. Stikkelsbærsuppe. 375. Suder. 1190. Sukkerbrødskage. 1231. Sukkerplesner. 1175. Sultanakage. 884. Suppeasparges. 1394. Suppeasparges. 229. Suppe å la Morengo. 242. Suppe å la Nelson. 250. Suppe å la Reine. 223. Suppe Clermont. 224. Suppe Caibert. 249. Suppe demi-denci. 225. Suppe Julienne. 226. Suppe Julienne royale. 262. Suppe, legeret. 251. Suppe royale. 475. Sursleg. 1193. Svampekage. 1384. Sveskeblommer. 1332. Sveskeblommer I. 1333. Sveskeblommer II. 961, Sveskesouflé 1. 962. Sveskesouflé II. 339. Sveskegrød. 1092. Sveskekage. 1200. Schweizerkage. 597. Svinekam, stegt hel. 598. Svinekam, fyldt. 599. Svinekam, stegt som Vildt. 609. Svinekarbonade. 596. Svinekarré. 601. Svinekoteletter. 615. Svinekød i Karry. 232. Svinerygssuppe. 1417. Sylte. 1418. Syltelage. 891. Syre. 305. Sødgrød. 1163. Søsterkage. T. 776. Tartarsmør. 1412. Tarmenes Rengøring. 1207. Tarteletler. 196. Tarteletter m. Hummer og Asparges. 140. Tarteletter m. Røræg og Rejer. 134. Tarteletter m. Æg i Karry. 1185. Tekager. 1235. Tekringler. 695. Tjur, farseret. 694. Tjur, stegt. 365. Torsk à l'Anglaise. 362. Torsk à la Parisienne I. 363. Torsk à la Parisienne II. 358, Torsk, kogt. 359. Torsk i Mayonnaise. 364. Torsk m. Ris og Karry. 366. Torsk, stegt. 367. Torskestrimler. 946. Tomater. 905. Tomatbøf. 1363. Tomater, grønne. 1364. Tomatpuré I. 1365. Tomatpuré II. 1362. Tomater, røde. 764. Tomatsauce, 270. Tomatsuppe, 263. Tomatsuppe, italiensk. 123. Tomater m Spejlæg. 483. Tournedos. 485. Tournedos å la Bearnaise. 486. Tournedos å la Bordelaise. 484. Tournedos å la Rosinni. 1052. Trifli. 809. Trøffelsauce I. 810. Trøffelsauce II. 778. Trøffelsmør. 51. Tunge. 419. Tunge å la Bechamel. 508. Tunge m. Brisler. 52. Tunge, glaseret. 54. Tunge, glaseret, i Sky. 53. Tunge m. Strassburger. 421. Tungefilet å la Jourville. 416. Tungefisk. 422. Tungefisk i Gele. 417. Tungefisk, kogte. 418. Tungefisk, stegte hele. 1091. Turbankage. 1398. Tusind for een. 1256. Tvebakker I, smaa. 1257. Tvebakker II. 1258. Tvebakker III. 1259. Tvebakker m. Gær. 311. Tykmælk. 102. Tysk Salat. 1332. Tyttebær, raa, I. 1333. Tyttebær II. 1294. Tyttebærgele. 338. Tyttebærgrød. 1096. Tærte å la Nelson. U. 1042. Uppsalabudding. 696. Urfugle. V. 966. Vafler. 1126. Vandbakkelser. 1138. Vandglasur. 1366. Valnødder, grønne. 1367. Valnødder, sure, til Sauce 1130. Vanillecreme. 1064. Vanilleis. 1070. Vanilleis m. varm Chokoladesauce. 1233. Vanillekager. 1215. Vanillekranse. 117. Vibeæg. 1162. Wienerbrød. 553. Wienerschnitzel. 552. Wienerschnitzel m. Paprika. 551. Wienerschnitzel m. Rissokkel. 1086. Viktoriais. 721. Vildsvinesteg. 799. Vildtsauce I. 800. Vildtsauce II. 785. Vildtsennepsauce. 704. Vildænder. 1040. Vilhelmsbudding. 1136. Vincreme. 824. Vincremesauce. 1056. Vingele I. 1057. Vingele II. 1058. Vingele m. Ananas. 1060. Vingele m. Druer. 1059. Vingele m. Jordbær. 1098. Vingelekage. 1211. Vol-au-vent. 857. Voksbønner. 1395. Voksbønner. 919. Voksbønner m. brunet Smør. 920. Voksbønner, stuvede. 1244. Vrøvl. Æ. 1346. Æblebrød. 982. Æble-Chalot. 611. Æbleflæsk. 1292. Æblegele. 337. Æblegrød. 981. Æblekage (varm). 987. Æblekage ni. Butterdejg, 1127. Æblekage, firkantet. 1018. Æblekage ni. Rugbrød. 1019. Æblekage, gammeldags. 984. Æblekage in. Kartofler. 985. Æblekage m. Mandeldejg. 1347. Æblemarmelade. 977. Æbleringe. 832. Æblesauce. 969. Æbleskiver I. 970. Æbleskiver II. 967. Æbleskiver, franske. 968. Æbleskiver af Kærnemælk. 983. Æblesne I. 1050. Æblesne II, varm. 960. Æblesouflé. 318. Æblesuppe I. 319. Æblesuppe II. 328. Æblesuppe af tørrede Æbler. 1057. Æbletrifli. 1093. Æbletærte. 1389. Æbler. 1013. Æbler m. Abrikoser. 986. Æbler m. Brunkagedejg. 978. Æbler m. Creme, dampede. 129. Æg à la financière. 131. Æg m. Bechamel. 137. Æg m. Champignons. 127. Æg i Kasserolle. 136. Æg i Kroketter. 126. Æg i Madeirasky. 133. Æg i Mornaysauce. 35. Æg, panerede. 135. Æg, panerede, m. Gemyse. 121. Æg, poscherede. 34. Æg, poscherede, i Mayonnaise. 29. Æg, overskaarne. 38. Æg i Sky. 132. Æg, skidne. 119. Æg, spejlede. 30. Æg som Tønder. 31. Æg i Skiver. 1234. Æggeblommekager. 281. Æggeboller til Bouillon. 301. Æggegrød. 276. Æggestand. 36. Æggestand m. Grøntsager. 37. Æggestand m. Ost. 293. Æggesøbe. 1390. Ærter, henkogte. 1407. Ærter, saltede. 0. 441. Østers au naturel. 442. Østers, ristede. 274. Østerssuppe. 752. Østerssauce. | ||
479. Engelsk Bøf.
De kan laves af godt hængt Inderlaar, men bliver dog bedst af Højreb, der ogsaa maa have hængt. Kødet maa ikke skæres ud, før det skal steges, da det taber i Værdi ved at ligge udskaaren. Filet'en skæres i tykke Skiver, bankes paa begge Sider, krydres med Peber og Salt, brunes i en Pande i meget hed Klaret. Naar den er brun paa begge Sider, hældes Klaretten af Panden og Smør eller Margarine kommes paa i Stedet for, deri steges Bøffen færdig, har man en meget varm Ovn, er det udmærket at sætte Panden med Bøffen derind i et Par Minutter. Rigelig brunede Løg lægges oven paa hver Bøf, man kan brune dem paa Panden i Margarine og hælde dem af, før man steger Bøffen. Kogle Kartofler serveres til. | ||