| I Fortsættelse af det Oplysningsarbejde, der allerede i en Aarrække er gjort paa
Ernæringens Omraade, fremkommer denne Bog, ikke som en udpræget vegetarisk
Kogebog, men som en Bog, der slaar til Lyd for den blandede Kost. Herved
forstaar man en fornuftig Sammensætning af vegetarisk og animalsk Føde, hvad
en stor Del af Ernæringsfysiologerne i Dag anser for det sundeste for det normale
Menneske.
Jeg har bestræbt mig for at give Opskrifter paa Grøntretter, der dels kan
anvendes alene og dels sammen med Kød og Fisk, idet jeg anbefaler at anvende
flere Grønsager og mindre Kød i Kosten, f. Eks. 70 % Grønsager og 30 % Kød i
Stedet for omvendt. Dette gælder ogsaa Paalæg til Smørrebrød.
Vil man vide, hvorfor Grønsager regnes for saa betydningsfuld en Bestanddel af
Kosten, skal jeg pege paa, at vi igennem dem faar et stort Tilskud af de Vitaminer
og Salte, der er Betingelsen for Legemets Opbygning og Vedligeholdelse.
Grønsager har tillige den store Fordel at virke mættende uden at fede.
Der findes i Bogen Retter af saavel billige som dyre Grønsager fra alle Aarstider,
idet det er, om muligt, endnu vigtigere at spise Grønsager i den mørke Vinter end
i den sollyse Tid.
Spis sundt, Aaret rundt!
E. Herløv-Muller. | |