Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Børnenes kogebog | ||
Forfatter: | Hüttemeier, Kirsten; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1949 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Forlaget Fremad | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 40 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | børn; reklame; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 1,25 | ||
Bogen til dig!
Denne bog er skrevet specielt til DIG, det skal være en fornøjelig kogebog, ikke nogen tør og kedelig lektiebog, som du skal læse, den skal lære dig dine første skridt ad hus-holdningsvejen — og det er en morsom vej; men du skal gå til dit arbejde med glæde — ikke pjanke ude i køkkenet, husk på du skal hjælpe mor, og hjælper du hende godt og fornuftigt, så får du lov til meget mere, og du bliver dygtigere og dygtigere for hver gang. Skulle noget mislykkes for dig, skal du ikke tabe modet og blive vred eller ked af det, for du kan da tro, det heller ikke blev lige godt altsammen, da din mor eller jeg selv begyndte at lave mad! Nej, med øvelsen kommer det hele, og tænk så, hvor du bliver dygtig med tiden! Hvis du engang skulle trænge til min hjælp, så har du lov til at ringe til mig, og du kan tro, jeg gerne vil hjælpe dig! — og så ønsker jeg dig held og lykke i din mors køkken. Med venlig hilsen fra din hengivne KIRSTEN HÜTTEMEIER. — et par ord til din mor Jeg har skrevet denne lille kogebog til Deres datter — eller måske huslige søn — og jeg vil bede Dem om at lade Deres barn få lov til at være lidt huslig, hjælpe Dem i køkkenet og senere selv lave enkelte retter og bage lidt. Forklar Deres barn det, der kan være vanskeligt, og hjælp den næste generation frem til også at blive dygtige husmødre — eller husfædre, og husk på en ting, der er meget vigtig: skænd ikke, hvis der skulle gå en tallerken i stykker, eller om saucen skulle brænde på eller kagen blive for mørk, men forklar Deres barn fejlen og hjælp til en anden gang. På denne måde er De med til at få en dygtig datter — eller søn —, der senere hen i livet kan blive Dem selv til uvurderlig hjælp. Tak for god forståelse. Deres hengivne KIRSTEN HÜTTEMEIER | ||
A
Aftensmaden, parat 10 B Boller, lørdags 8 Bøffer, Skomagerens 23 C Citronskum, dessert 28 Chokoladeboller, prinsessernes 36 Chokoladeglasur 37 D Desserter for frøken Slikmund 26 Det er sjovt at bage 34 F Far og Mor overraskes 8 Fiskeretter, sjove 18 H Hjemmelavet slik 38 K Kaffe 14 Karameller, haps 39 Kartofler, kogte 19 Konditorstang 34 Kongefugle 24 Krydderbad til fisken 22 Kærnemælkssuppe, Kræsen- peters 16 Kødretter som særlig far kan lide 23 L Leverpostejtoppe 12 Lillebror hjælper til 32 register M Makrel, den skjulte 20 Marengskys g Mor har hushjælp i køkkenet 5 P Pandekager, Generalens 26 Persillesauce 20 R Røræg 12 Rødspætte, kogt 21 S Slikkepind, Vibekes 38 Små grønne øer, fiskeret 18 Snehvidedessert 32 Suppe, Bondemandens 15 Supper som du kan lave 14 T Te 9 Tomater, solskins 11 Troldemælk 33 Æ Æblekagen, Hokus-pokus 30 Æblemos 29 Æblekage, Præstegårdens 29 Æg, kogte 11 Æggekagen, bornholmer 5 Æggesauce 19 Æggesnapsen, Humør 3 | ||
Små leverpostejtoppe på en æblering.
For at gøre leverpostejen lidt festligere kan du anrette den således: 100 g leverpostej, 3 spsk. fløde eller mælk, 1 spsk. finthakket asie el. agurk, 4 skiver rå æble. Leverpostejen kommes i en skål, og med en ske eller, hvad der er endnu lettere, med en gaffel, røres leverpostejen op med fløden og smages til med asie eller agurk, og nu er leverpostejen parat til at kommes på æbleringene. Hertil skræller du et eller to ret store æbler, men du må ikke dele æblet, det skal skrælles helt. Derefter skæres æblet ud på tværs i tykke skiver, dobbelt så tykke som en almindelig rugbrødsskive, og med en kniv skæres kærnehuset ud som en lille firkant. Æbleringene lægges over på et fad, og herpå topper du leverpostejen op med to teskeer. I midten af hver top vajer en lille,dusk persille — det ser morsomt ud og smager godt! Hvis mor har købt en røget ål eller en røget makrel, skal du lære at lave røræg hertil, det smager dejligt, og kan bruges til mange ting, enten til en lille ret alene, måske med hakket skinke over — en laksestrimmel eller sammen med spinat, eller også kan røræggen fyldes i de udhulede tomater, som vi lige har talt om. Her er forklaring og opskriften på: | ||