Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Kaninretter. Opskrifter paa lækre Anretninger til Hverdag og Fest. Forord af Karen Braae. | ||
Forfatter: | Lundstedt, Agnete; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1941 | ||
Udgivelsessted: | Horsens | ||
Forlag: | J. FR. CLAUSENS FORLAG | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 29 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | kanin; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | Horsens | ||
Pris i kr: | 1,5 | ||
KANINEN har hidtil været altfor lidt kendt af den danske Befolkning. Kaninkødet
er lyst og hvidt som Hønsekød og smager omtrent som dette. Men Kaninkød maa ikke overbehandles. Hvis det koges eller steges for længe, bliver det tørt ligesom Fasankød. Og det er en hel Misforstaaelse, at Kaninens Kød ofte tilberedes med saadanne Mængder af forskellig Smagstilsætning, at Kødets egen Smag drukner deri. Med den nu fastlagte Maksimalpris skulde det være muligt for ethvert Hjem at have en Kanin i Gryden nu og da til Afveksling i den sædvanlige Hverdagsmad. Karen Braae. DISSE Opskrifter er samlede og udarbejdede med Krisetider for Øje og er beregnet saavel for Hverdagsmiddage som for Festmiddage. Der er taget Hensyn til Rationering, Vareknaphed og Varemangel, hvilket naturligvis har indskrænket Variationsmulighederne ganske betydeligt. Trods dette Handicap er der forsøgt at gøre Anvisningerne saa forskelligartede som overhovedet muligt med de for Haanden værende Materialer. I Fremgangsmaaderne er der givet Anvisning paa økonomisk Anvendelse af Gas o. 1., herunder er der i videst muligt Omfang beregnet Brug af Høkasse. Høkassekogning er imidlertid kun angivet, naar Kaninen koger eller steger uden Grønsager, idet disse ikke maa komme i „Hø". Da Kogetiden paa Gas for de fleste af de her opgivne Retter er 1 1/4—1 1/2 Time, skal det oplyses, at dette svarer til 1/4 Times Forkogning paa Gas (efter at Retten er kommet i Kog) med efterfølgende 3 Timers „Høkassetid". Maximalpriserne for Kanin er som bekendt ikke alene angivet for hele Dyret, men ogsaa særskilt for For- og Bagkød. Dette aabner Muligheder for, at Husmødrene kan indkøbe netop den Del af Kaninen, der i det paakommende Tilfælde egner sig bedst. Ogsaa dette er der taget Hensyn til i Opskrifterne. Kaninkød kan have en lidt sødlig Smag; dette kan afbødes, ved at Kaninen — nogle Timer før Anvendelsen — lægges enten i Kærnemælk, i Vand tilsat et Afkog af Humle eller i Vand tilsat Skibsøl, evt. lyst Hvidtøl (en Halvflaske til 2 l Vand).Saucen kan tilsættes mere eller mindre Mel, alt eftersom man ønsker den jævnere eller mindre jævn. Opskrifterne er beregnet til 4—6 Personer, men vil — ved yderligere Tilsætning af Grønsager og Kartofler samt større Portion Sauce — kunne række til endnu flere. Hvor der er angivet Krydderier, kan Erstatninger herfor anvendes. Denne Samling Opskrifter, der baade har Bud til den almindelige Husmoder, der skal købe Kaninen i en Butik, og til Kaninavleren, vil forhaabentlig blive en Hjælp til Udbredelsen af Kendskabet til den rette Tilberedning af og Variation i Retter lavet af Kaniner. | ||
Forord 5
Indledning 7 Supper 9 Lys Kødsuppe 9 Brun Kødsuppe 9 Klare Kødsupper 9 Kødsuppe m Melboller, Kødboller og Urter 9 A la Clairmont 9 A la Colbert 9 Tyrkisk Suppe 9 Forloren Kraasesuppe 10 Brun Suppe m forskellig Garniture 10 Kørvel- og andre Grønsagssupper 10 Jævnede og purerede Supper 10 Aspargessuppe 10 Blomkaalssuppe 10 Rosenkaalssuppe 10 Spinatsuppe 10 Suppe af tørrede Bælgfrugter 10 Stegt Kanin 11 Kaninsteg med Grønsager 11 Kanin stegt med Persille 11 Kanin stegt med Æbler og Svedsker 12 Kanin stegt som Vildt 12 Kogt Kanin 13 Sprængt Kanin 13 Kanin i Flødepeberrod 13 Kanin å la Laura 13 Stuvestegte Retter 14 Kanin å la Marengo 14 Kanin i Karry 14 Kanin med Bacon 15 Kanin-Gullasch 15 Ungarsk Kaninret 15 Eftersommerens Karryret 16 Stuvekogte Retter 17 Kaninfricassé 17 Kanin i Kryddersauce 17 Skipperlabskovs 18 Sammenkogte Retter • 19 Kanin i Julienne 19 Kanin i Brunkaal 19 Kanin i irsk Stuvning 19 Fars og Farsretter 20 Kaninfars I 20 II 20 „ III 20 „ IV 21 Farsbudding 21 Farspandekage 21 Frikadeller 22 Fars i Brunkaal 22 Farserede Porrer 22 Kødhjærper 22 Svensk Farsret 23 Fyldte Selleri 23 Farserede Løg 23 Kanincrepinetter 23 Indmadsretter 24 Stegt Lever med Løg 24 Stegt Lever med Garniture 24 Italiensk Makaroniret 24 Fransk Leverret 25 Leverpostej 25 Sammensatte Retter og Resteretter 20 Forloren Skildpadde 26 Kaninpostej med Kødfars 26 „ „ Fiskefars I 27 II 27 Kaninragout med Kartoffelmoslaag 27 Kanin-Aubain 27 Kartoffelfrikadeller med Kanin 28 Makaronirand med Kaninstuvning 28 Omelet med Champignons-Kaninstuvning 28 Hovmesterens Biksemad 29 Kaninsalat med Selleri 29 Kaninsalat i Tomatrand 29 | ||
LYS KØDSUPPE
Suppe paa Kanin koges som Hønsekødsuppe. Den kan færdigkoges i Hø og fordrer da 15 Minutters Kogetid paa Gas, efter at den er kommet i Kog, og derefter 3 Timer i Høkasse. Naar Gryden er kommet op af Hø, tilsættes de ituskaarne Suppeurter og Visk, og den koger 20 Minutter. Denne Suppe har en meget fin Smag og lys Farve. | ||