Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Kirsten Hüttemeiers nye Kogebog. Munter Mad for alle Hjem | ||
Forfatter: | Hüttemeier, Kirsten; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1945 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Forlaget Fremad | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 79 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | reklame; krig; ratonering; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 1,75 | ||
Til Husmoderen!
LIDT MUNTER MAD kan vi alle trænge til, og netop nu vil det være forfriskende at faa nye Idéer og Impulser, der kan sætte lidt Kulør paa den daglige Madlavning. Dette haaber jeg min nye Bog »MUNTER MAD FOR ALLE« kan gøre. Jeg har gjort mig Umage for at finde nye Retter frem, som De muligvis ikke kender, men som De maaske fristes til at stifte nærmere Bekendtskab med, naar De læser Bogen igennem. Det skulde glæde mig, om De kunde faa virkelig Hjælp og Udbytte af min lille Bog. KIRSTEN HUTTEMEIER eksam. Husholdningslærerinde. | ||
A
Agerhøne, stegt 48 Amagermors Livret 17 And, stegt 46 Ansjossmør 52 B Bankebyggrød 16 Beignet Kød , 32 Bernaisesauce 62 Boghvedegrød 16 Bondesuppe 10 Bornholmerbiks 26 Bornholmersalaten 56 Brisler, stuvede 32 Brødæggekage 67 Budding, varm 67 Bussers Natmad 50 Bønnesuppe, sur-sød 10 C Citronfromage 68 Cremesauce 1 65 Cremesauce 2 65 D Dannebrogsdesserten 69 Desserter 67 Due, stegt 46 F Fars, hurtigrørt 33 Farsrand, stegt 33 Fasan 48 Fedtstoffer 3 Fiskefars, hjemmelavet 26 Fiskeretter 26 Fiskeret, Kaptajnens 58 Fiskeret, Karens 26 Fiskeret, Løkkens 27 Fisk, Mesterkokkens 27 Fjerkræ 46 Flæsk i Pakker 35 Flæskeret, svensk 34 Flæsk — Kaalrabi 35 Flæskesteg med Knasesvær 34 Flæsketerninger 14 Frokostretter 58 Frokostret, Kunstnerens 58 Frugtsauce, rød 66 Frugttærte 68 G Gaasesteg 47 Grød 16 Grønkaalsrand 18 Grøntsagsgratin uden Smør 18 Grøntsagsretter 17 Grønærtesuppe 11 H Hakkemad i Fad 35 Hornfiskefrikassé 27 Hollandaisesauce u Smør 63 Hollandaisesauce m Smør 62 Husblas •¦ 7 Hævemidler 6 I Indianerbøf 37 Irsk Stuvning 36 K Kabusseflæsk 37 Kage, »Den hjemvendtes« 69 Kalvesteg 37 Kaninen fra Paris 38 Kanin i »Sorte Gryde« 38 Karamelrand 70 Karamelsauce 66 Karrysalat 57 Kartoffellada 19 Kartoffelmosrand 20 Kartoffelsalat, kold 19 Kartoffelsalat, varm 19 Kasserollemad 38 Kinesermad 39 Kjötbullar 39 Klipfisk Espagnole 28 Kogning i Vandbad 8 Kongepien 72 Kontorpaalæget 55 Krydderhøne 40 Krydderier 7 Kærnemælkssuppe 13 Kyllinger, stegte 47 Kød, »frosset« 58 Kødretter, morsomme 32 Kørvelsauce 63 L Leverpostej, Mors 55 Lidt rart til Suppen 14 »Locher«-Retten 20 Lommemad 54 Løg, farserede 20 Løgsuppe fra Paris 11 M Maal og Vægt 9 Majskolber 21 Major-Is 71 Makaronirand 59 Mannemad , 50 Mayonnaise med Olie 55 Mayonnaise uden Olie 56 Melboller uden Smør 14 Mixed-Grill 40 Mosaikbøffen 40 Muslinger, kogte 28 Muslingerand 29 Muslingeret, fransk 59 Muslingeruller 14 Mælk 6 Mælkesauce, sur-sød 63 Mørbrad paa Ungarsk 41 N Natbid, Svogers 51 Natmad 49 Natmad, Professorens 50 Nyreret, fransk 41 O Oksesteg 42 Omelet med Grøntsager 60 Ostemad, Baronens 49 Ostesauce 18 P Pork and Beans 41 Porreret, spansk 21 Pølsen fra Thurø 45 R Raadhuspandekager 71 Russisk Pandekage m Smør 72 Russisk Pandekage u Smør 72 Rabarberkage 72 Rejer, kogte 29 Remouladesauce 64 Ribbenssteg 43 Rognpostej 56 Rødkaal 1 22 Rødkaal 2 23 S Sandwich 51 Sauce 62 Sauce, fransk 62 Sauce, indisk 63 Sauce, skilt 64 Sauce, søde ¦ 65 Sellerirand 23 Selleriret, Skovridderens 23 Sennepssmør 52 Sild i Frakke 29 Sild i Lada 30 Sildemakrel i Marinade 30 Sildesalat 1 og 2 57 Skinkemousse 43 Skinkepie, amerikansk 60 Skinkesauce 64 Skinkesmør 52 Skipperfisk 30 Skipperlabskovs 43 Slankemaden 51 Snepper 48 Snurrelever 44 Spagetti 44 Spinat, smørdampet 24 Spinatsuppe 11 Solskinsdesserten 73 Sommersalat 57 Sommersuppe 12 Sovepillen 51 Sukkerløg 22 Supper 10 Svampesauce 65 Sømandens Drøm 44 T Tit Bit's 53 Tomathuler 24 Tomatsmør 51 Tomatsuppe 12 Torskerogn, stegt 31 Tunge i Fars 45 U Urtesuppe, brun 13 V Vafler, Fjeldstuens 74 Vitaminretten 24 Æ Æblekagen fra Jylland 74 Æbler, Kakkelovns- 74 Æblerand, Hedvigs 73 Æbleskiver 74 Æggegrød 16 Æggereder 15 Æggesauce 65 Æg i Ostindisk Karrysauce 61 Æg, pocherede 15 Øllebrød 13 | ||
Kabusseflæsk fra Fyn.
Dette er en ældgammel Ret, der stammer fra det forrige Aarhundrede. Den smager vidunderlig og er nem at lave. 10 Skiver røget Flæsk eller Skinke, Mælk, lidt Bygmel, Gelé, Salt, Fedtstof, Sukker, Kulør. Til Saucen: 1/2 Liter Mælk. Flæsket lægges i Blød nogle Minutter i halv Mælk og halvt Vand, tages op og dyppes i Bygmel, hvorefter det steges i Fedt paa en varm Pande. Efterhaanden som Flæsket bliver brunt, lægges det over i en Gryde. Panden koges til sidst af med den halve Liter Mælk; Kulør, Salt, Gelé og Sukker tilsættes, og Saucen — som ikke jævnes — hældes over Flæsket. Det hele steger i 15 Minutter, nu er Saucen jævn, og skal blot smages til. | ||