| Denne andepostej hører til blandt verdens bedste - uden overdrivelse! Men jeg
advarer, den er også meget svær at lave. Punkt 1. fordi, det er vanskeligt at
udbene en and, når man ikke har prøet det før. Tegningen nedenfor skulle dog
lette dette problem noget. Punkt 2. fordi, den er næsten umulig at skære ud i
pæne skiver. Brug imidlertid en meget skarp kniv og puds skiverne af bagefter,
d.v.s. skub dem sammen og fordel postejen indenfor anderammen. Og endelig
punkt 3, er den vanskelig at lave, fordi den jo ikke er nogen hastesag. Rent ud
sagt, den tager tid at tilberede. Men som antydet - til gengæld er den en
vidunderlig specialitet, som enhver står sig ved at gøre til sin. I det forfængelige
håb, at jeg ikke helt har taget modet fra nogen, følger hermed opskriften:
Fars
Lever og spæk - jeg går ud fra De køber disse to ting færdighakket hos Deres
slagter - hældes op i en skål og blandes med de tre ansjoser samt andekødet fra
lår, vinger og indmad, der altsammen køres to gange igennem
kødhakkemaskinen. Af det hele røres nu en fars, hvori der notabene ikke kommes
nogen bindemidler såsom æg og mel. (Det er bl.a. derfor, den er så vanskelig at
skære ud). Farsen smages til med salt og peber og stilles til side. | |