Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Hurtig mad for den travle husmor | ||
Forfatter: | Bagger, Rigmor; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1968 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Berlingske Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 63 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | fast food; hurtig mad; tid; amerikansk; usa; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 7,4 | ||
Hurtig mad kan godt være afvekslende mad, når blot den tilberedes med smag og
lidt fantasi. Og enhver husmor ved, at variation i kosten betyder meget for humøret omkring middagsbordet, for nu ikke at glemme indsatsen i køkkenet, hvor det også er opmuntrende at kokkerere med lidt nye ting. Denne bog er ingen lærebog. Den skal først og fremmest give Dem inspiration til og opskrifter på nye, hurtige retter. Prisen er der også skævet til. Men skal jeg endelig løfte en pegefinger, så lad det være rådet om altid at have en velassorteret krydderihylde og et rimeligt lager af forskellig dåsemad og dybfrost. Jeg håber, at De vil kunne finde gode ting i denne bog - retter, der kan forny den daglige hurtig-kost. Opskrifterne er alle beregnet til 4 personer. Rigmor Bagger | ||
And, en meget forloren 26
Appelsinsalat 59 Bacon-pølser 46 Bagte pølser 46 Bananer, krydrede 59 Berlinergratin 26 Berlineræggekage 54 Biksemad af pølser 46 Blomkål, farseret 25 Boller, amerikanske 29 Boller i frikasse 28 Boller i karry 28 Bombay-karry 28 Bouillon, en kop 5 Bouillon med æg 5 Bouillon med æggetråde 5 Brændende kærlighed 47 Budapesterkoteletter 38 Budapester-lever 31 »Bum« 27 Bøf Lindstrøm 29 Bøf Romano 42 Chocoladekurve med frugtsalat 59 Chocoladesovs 61 Dildsild, svenske 15 Dj ævlesild 14 Dåsesupper, et par ord om 10 Entrecote helstegt 42 Escalopes 40 Farsbrød, amerikansk 29 Farsbrød med champignoner 27 Farsbudding, krydret 27 Farsgratin, engelsk 26 Fiskeboller i karry 23 Fiskebudding med champignonsovs 24 Fiskefilet à l'indienne 21 Fiskefilet Bretonne 21 Fiskefileter med champignoner 21 Fiskefrikadeller på en anden måde 23 Fiskegratin, Bettes 20 Fiskerand med fyld 24 Fiskeret fra Marseille 19 Fiskeruller med rejer og grønærter 21 Fiskeruller med tomat 20 Florentinerfisk 21 Florentiner-æg 55 Fløjlssuppe, kinesisk 8 Foreller à la meunière 22 Foreller, ovnstegte 22 Forårsrødspætter 22 Frikadelle, en stor 27 Frugtsalat 59 Gratin »Grand mere« 29 Gratinerede pølser 46 Gratinerede æg med champignoner 55 Gratineret fisk med rejer 20 Grill-kyllinger 43 Grønærte- og hønsekødsuppe 10 Hakkebøffer, nye 30 Hamburgerkoteletter 39 Helleflynder, farseret 23 Helleflynder, med tomat 23 Hindbær-pærer med crème fraîche 59 Hornfisk, stegt 18 Hornfiskeruller med dild 18 Hurtige saltstænger 11 Hvidkål, fyldt hurtig 25 Hvidkålssuppe, vegetarisk 7 Hvidløgsbrød 11 Hønsekødsuppe og champignonsuppe 11 Indianerragout 28 Is-forslag, nemme 61 Italiener-mørbrad 34 Italiensk blomkål 39 Italiensk schnitzel 35 Juliennesuppe 7 Jyde-æggekage 54 Kabliau, ovnstegt 20 Kaffe-valnøddefromage 60 Kalv a la creme 39 Kalv sauté 39 Kalvelever i rødvin 31 Kalvelever på spid 31 Kalvenyre med ristede tomater 32 Kalvenyrer med bønnespirer 32 Kalveroulader 40 V Kanelbrød, varme 60 Kanelæbler med ymercreme 58 Karamel-pærer 58 Karbussefl æsk 39 Karry ret 35 Karrysuppe 8 Kartoffiel-pølsegratin 46 Kinesisk suppe med nudler Kirsebær-omelet 58 Kogning af spaghetti 49 Koteletter, sprøde krydrede 40 Kryddersild, ovnbagte 24 Kyllingelever med champignonstuvning 32 Kyllingelever med kryddersmør 32 Kylling Ferrara 43 Kylling på amerikansk 43 Kødbudding med grønsager 26 Kødrand, festlig 27 Kødrand med fyld 27 Kødsuppe, hurtig 8 Kørvelsuppe, nem 7 Lammelever Bercy 31 Lidt om nudler 50 Lyn-grønsagssuppe 7 Lyn-risotto 53 Lyn-suppe 5 Lyon-kartoffelsalat 40 Løvebøflfer 30 Majsstuvning til røget pølse 47 Makrel, gratineret røget 17 Makrel, grilleret 17 Makrel i folie 17 Makrel i rødvin 17 Makrel kogt, med forloren bearnaisesovs 15 Makrel med fennikel 17 Makrelfileter i hvidvin 15 Marengstærte med abrikoser 60 Matjesfileter med pynt 24 Med en terning kødkraft 6 Melba toast 11 Millionbøf 28 MÂnut-æggekage 54 Muslingesuppe 10 Mørbrad, gratineret 34 Mørbrad, koteletter 38 Mørbrad med champignoner 35 Mørbrad med danablu 38 Mørbrad med ris og karry 34 Mørbrad sauce madère 35 Mørbrad, stegt med persille 34 Nudler gratinerede 50 Nudler med fløde 50 Nudler med grønærter 51 Nudler med skinke 51 Nudler med skinke og champignoner 50 Nudler som i Napoli 51 Nyresauté, fransk 32 Hvidkål, fyldt hurtig 25 Hvidkålssuppe, vegetarisk 7 Hvidløgsbrød 11 Hønsekødsuppe og champignonsuppe 11 Indianerragout 28 Is-forslag, nemme 61 Italiener-mørbrad 34 Italiensk blomkål 39 Italiensk schnitzel 35 Juliennesuppe 7 Jyde-æggekage 54 Kabliau, ovnstegt 20 Kaffe-valnøddefromage 60 Kalv a la creme 39 Kalv sauté 39 Kalvelever i rødvin 31 Kalvelever på spid 31 Kalvenyre med ristede tomater 32 Kalvenyrer med bønnespirer 32 Kalveroulader 40 Kanelbrød, varme 60 Kanelæbler med ymercreme 58 Karamel-pærer 58 Karbusseflæsk 39 Karryret 35 Karrysuppe 8 Kartoffel-pølsegratin 46 Kinesisk suppe med nudler 10 Kirsebær-omelet 58 Kogning af spaghetti 49 Koteletter, sprøde krydrede 40 Kryddersild, ovnbagte 24 Kyllingelever med champignonstuvning 32 Kyllingelever med kryddersmør 32 Kylling Ferrara 43 Kylling på amerikansk 43 Kødbudding med grønsager 26 Kødrand, festlig 27 Kødrand med fyld 27 Kødsuppe, hurtig 8 Kørvelsuppe, nem 7 Lammelever Bercy 31 Lidt om nudler 50 Lyn-grønsagssuppe 7 Lyn-risotto 53 Lyn-suppe 5 Lyon-kartoffelsalat 40 Løvebøffer 30 Majsstuvning til røget pølse 47 Makrel, gratineret røget 17 Makrel, grilleret 17 Makrel i folie 17 Makrel i rødvin 17 Makrel kogt, med forloren bearnaisesovs 15 Makrel med fennikel 17 Makrelfileter i hvidvin 15 Marengstærte med abrikoser 60 Matjesfileter med pynt 24 Med en terning kødkraft 6 Med fiskeboller og grønærter 5 Melba toast 11 Millionbøf 28 Minut-æggekage 54 Muslingesuppe 10 Mørbrad, gratineret 34 Mørbrad, koteletter 38 Mørbrad med champignoner 35 Mørbrad med danablu 38 Mørbrad med ris og karry 34 Mørbrad sauce madère 35 Mørbrad, stegt med persille 34 Nudler gratinerede 50 Nudler med fløde 50 Nudler med grønærter 51 Nudler med skinke 51 Nudler med skinke og champignoner 50 Nudler som i Napoli 51 Nyresauté, fransk 32 Oksehale- og tomatsuppe 10 Omelet fines herbes 56 Omelet med rejer og asparges 56 Ostekiks, varme 11 Oste-omelet med champignons-stuvning 56 Ostestænger, sprøde 11 Pandekager, gratinerede 61 Pandekager med appelsin 61 Pandekager med flødeskum 61 Pandekager med is 61 Pandekager med variationer 60 Paprika-kylling 43 Paprikasmør 26 Peberbøffer 42 Peberfrugter røde, med fiskefars 23 Pie, engelsk 29 Porrer farserede 25 Porresuppe 6 Portugisertorsk 19 Pærer, krydrede 59 Pølse-hvidkålsgratin 47 Rigatoni 51 Risotto med tomat 52 Risotto som i Genua 53 Rispilaff 34 Ristet kyllingebryst 43 Rødspætte, hurtig kogt 22 Rødspættefileter bagte, med tomat 22 Saltimbocca 38 Sellerisuppe 7 Sild i folie 14 Sild i mustard 15 Sild, spanske 14 Sildefileter med flødedildsovs 14 Sildemakrel, fyldte 15 Skinke med spejlæg på tysk maner 54 Sløjfer 51 Sneglehuse 52 Soufflé-rødspætte 20 Spaghetti med kyllingelever 49 Spaghetti med muslinger 50 Spaghetti med reje-tomatsovs 50 Spaghetti som på Sicilien 49 Spinatsuppe 8 Svensk pølseret 47 Svinekoteletter, bøhmiske 39 Sugo di carne 49 Tarteletter som dessert 58 Tomat-bouillon 6 Tomatsmør, krydret 18 Tomatsovs 25 Tomatsuppe I 6 Tomatsuppe II 6 Tomatsuppe III 6 Tomatsuppe IV 6 Torsk, krydret 19 Torsk med selleri 19 Torsk på italiensk 18 Torsk på min manér 19 Torskehaler, stegte med kold kartoffelsalat 18 Tournedous Chasseur 42 Tufs dessert 51 Vandbakkelser med fyld 60 Veronesisk risotto 52 Wienergullasch 39 Æblegrød Æblekage, fransk Æblekage, hurtig Æble-marengs Æbler, bagte Æble-omelet, frk. Jensens 58 Æg med madeirasky 55 Æg med ris og karry 55 Ægge-broccoligratin 55 Æggekage med ost og bacon 54 | ||
Amerikanske boller 400 g hakket oksekød, 1 hakket løg, 1 spsk rasp, 2-3 spsk
fløde, 2 spsk hakket persille, 1/4 tsk stødt timian, 1 tsk sød chilisovs, salt. Det hakkede oksekød blandes med de forskellige ingredienser. Farsen, der skal være ret fast, formes i hænderne til små boller. De trilles i mel og koges i ukrydret svinefedt eller olie. Fedtstoffet skal være godt varmt, dog ikke så hedt, at der for hurtigt dannes skorpe på bollerne, så de ikke bliver gennemkogte. Spaghetti, der efter kogningen lige vendes i lidt smør, vil passe fint hertil. Amerikansk farsbrød Den samme fars som til bollerne kan tilsættes lidt hakket peberfrugt eller en stilk blegselleri, der snittes fint. Tillige røres der ca. 1/2 dl bouillon i farsen. Læg farsbrødet i en smurt form, hæld smeltet smør over og stil formen i ovnen ved god varme (200 grader) i ca. 35 min. Ved anretningen vendes farsbrødet på et fad -spises med brasekartofler og tomatsovs. | ||