| De kan bruge denne bog som kogebog - bare ikke i helt gængs forstand.
Opskrifterne indledes nemlig ikke med præcise angivelser af, hvor mange kilo og
gram De skal bruge af dette eller hint til 6 personer. For hvor meget spiser
egentlig 6 personer? Specielt til en frokost, hvor nogle synes bedst om den ene
ret - andre om noget helt andet.
Forfatterens mening med bogen er, at den skal give Dem smag for et mere
varieret og velkrydret frokostbord, end De måske traditionelt er vant til. Han
beskriver en række mere eller mindre kendte frokostretter, som han tilbereder
dem, og han har - som han selv udtrykker det - »klippet det ud i pap som den ene
avancerede amatør ville gøre det over for den anden«. Han går med forkærlighed
uden om fine fagudtryk, hvis mening kan være tvivlsom for almindelige dødelige,
og han beskriver sin arbejdsgang uden at gå ud fra noget som givet eller
almenkendt, idet han lægger særlig vægt på det, der efter hans mening gør retten
ekstra velsmagende.
Bogen bør læses i sammenhæng, hvad den udmærket tåler, fordi sproget er mere
levende, end man måske skulle vente, og der ud over opskrifterne er puttet en
række nyttige råd og tips ind her og der - af interesse for de fleste.
Når bogen er læst, skal De benytte den som støtte for erindringen samt som
inspiration for frokostarrangementer i det daglige, til søndagsbrug og ved festlige
lejligheder. Menukortet på siderne 30-31 kan blive Deres nøgle til masser af lækre
og succesfyldte frokoster i fremtiden.
God appetit! | |